Data modelleren als passie

Lyda heeft meer dan twintig jaar ervaring als senior consultant en docent op het gebied van Datawarehousing, Business Intelligence en Analytics. Al tijdens haar masterstudie Wiskunde en Informatica specialiseerde Lyda zich in de afstemming tussen Business en IT. Een informatiesysteem komt volgens Lyda pas tot zijn recht, als het de business en de medewerkers ondersteunt en duurzaam blijft ondersteunen om hun doelen te bereiken.

Specialist in datamodellen, algebraïsche en logische talen

Tijdens haar afstuderen werkte Lyda in het kader van een Europees project bij Philips Natuurkundig Laboratorium. Het doel van dit project was om te onderzoeken of formele specificatietalen een bijdrage konden leveren bij het ontwikkelen van maatwerkinformatiesystemen. Deze formele specificatietalen, in de vorm van algebraïsche en logische talen bleken uitermate geschikt te zijn om systemen mee te specificeren.

De bottleneck bleek echter niet het specificeren van een systeem te zijn, maar het voortdurend communiceren over de waarde die het systeem de organisatie moest bieden. Een formele taal is zeer lastig om te leren beheersen en is daarmee geen goed communicatiemiddel.

Of je nu Big Data toepast, SQL of NO-SQL, Business Intelligence, of Data Science, de essentie is dat je de onderliggende data volledig begrijpt.

Datamodellen moeten aansluiten op de dagelijkse werkelijkheid

Een veel betere manier om de informatie uit een informatiesysteem aan te laten sluiten op de dagelijkse werkelijkheid van de medewerkers is volgens Lyda het opstellen van een datamodel.

De essentie van datamodellering

Data modelleren is essentieel, ongeacht de gebruikte technologie. Of je nu Big Data toepast, SQL of NO-SQL, Business Intelligence, of Data Science, de essentie is dat je de onderliggende data volledig begrijpt, voordat je conclusies trekt.

Aansprekende opdrachtgevers voor het maken van datamodellen

Lyda heeft een uitgebreide theoretische en praktische ervaring met het ontwikkelen van datamodellen voor diverse toonaangevende opdrachtgevers. Zo heeft zij bijvoorbeeld datamodellen ontwikkeld voor:

Trackrecord als datamodel specialist in zowel overheidssector als het bedrijfsleven

Lyda heeft daarnaast veel cursussen en IT-opleidingen ontwikkeld voor hogescholen, universiteiten en het bedrijfsleven, waaronder een complete Bacheloropleiding Bedrijfskundige informatica. Ze heeft onder andere een uitgebreid scholingstraject verzorgd voor datawarehouse en business intelligence specialisten bij Business Objects, SAS, Dura Vermeer, Belastingdienst, ING, Logica CMG, BI4U en Hogeschool Windesheim, Dienst landelijke politie, De Nederlandse Bank en QNH.

Altijd op zoek naar de balans tussen organisatie, mens en techniek

Als directeur van Hogeschool NOVI, teamleider van het ICT-Lyceum en senior opleidingsmanager bij SOD-Opleidingen heeft Lyda de nodige ervaring opgedaan als manager. In deze functies lag haar focus altijd op het zoeken naar een evenwichtige balans tussen organisatie, mens en techniek. Zo heeft ze de aansluiting tussen Business en IT ook vanuit de business-kant kunnen ervaren.

Lyda’s competenties

Lyda’s specialisaties

  • Dimensioneel modelleren
  • Data Vault
  • Business Analytics
  • Requirements engineering
  • Business modellen opstellen

Relevante datamodellerings-opleidingen?

Lyda Folkerts verzorgt binnen de Passionned Academy de opleidingen Business Intelligence en de CBIP certificering.

Opleiding Business Intelligence

De focus van Lyda op de balans tussen organisatie, mens en techniek komt prima tot zijn recht bij onze driedaagse Business Intelligence training. Deze opleiding stelt zowel bedrijfsmatige als technische aspecten van Business Intelligence aan de orde. Denk dan aan KPI’s, analytics, Big Data, het datawarehouse, datakwaliteit, het BICC, BI-projectmanagement, datavisualisatie, BI-strategie en verandermanagement.

CBIP-certificering

Een CBIP-certificering is een must voor elke BI-manager of -consultant die zich wil bekwamen in het vakgebied en daarbovenop zich verder wil specialiseren. Lyda heeft in 2007 zelf de CBIP Certificering behaald op Masterniveau en geeft hier sinds die tijd ook les in. Ze wil jou graag helpen om ook je professionaliteit op het gebied van Business Intelligence aan te tonen.

Wil je ook kennismaken met Lyda Folkerts?

Neem hier gerust contact op voor een gesprek om de data van jouw organisatie zodanig in te richten dat de Business Analytics en Intelligence, betrouwbare resultaten opleveren, die je optimaal ondersteunen bij het nemen van beslissingen. Of schrijf je direct in voor een cursus, dan kan je je voordeel doen met al deze kennis en ervaring.

Neem contact met mij op

Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.
Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met lyda folkerts (docent business intelligence & cbip) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST