Compacte Artificial Intelligence training voor managers, bestuurders en consultants

Inhoudsopgave
9 / 10

In deze interactieve en intensieve AI training leer je als directeur, adviseur, business consultant, manager of bestuurder hoe je (generatieve) Artificial Intelligence kunt toepassen in jouw organisatie. Artificial Intelligence is momenteel continu in het nieuws en dat is niet voor niets. De 4e industriële revolutie is in volle gang en organisaties die niet snel genoeg de kansen pakken die AI, algoritmes en het Internet of Things bieden zullen de boot gaan missen. Tegelijkertijd zijn er ontzettend veel risico’s en valkuilen waar je mee te maken krijgt. In deze unieke, interactieve 1-daagse Artificial Intelligence training leer je hoe je een succes van machine learning en (generatieve) AI kunt maken in jouw organisatie en alle belangrijke facetten van AI gaat doorgronden. Schrijf je direct in en verzeker je van een plaats bij de eerstvolgende sessie.

De kernthema’s voor deze compacte Artificial Intelligence training

Tijdens deze compacte Artificial Intelligence training (masterclass AI) staan we stil bij een aantal belangrijke thema’s en dilemma’s:

 • Wat is Artificial Intelligence, hoe ziet het theoretische kader eruit en hoe vind en maak je de businesscase rond voor jouw organisatie? Welke best practices zijn er, welke organisaties zetten (generatieve) AI al met succes in?
 • Hoe verhoudt AI zich tot digitale transformatie, robotica, drones, fotografie als nieuwe universele taal, blockchain, autonome AI-agents en welke stakeholders moet je mee zien te krijgen in het AI-proces?
 • Wat zijn Large Language Models (LLM) en wat is het verschil met General Pre-trained Transformers (GPT’s)?
 • Hoe zet je AI-tools zoals ChatGPT, Gemini (voorheen Bard), Midjourney, Microsoft Copilot en LaMDA bedrijfsmatig in? Welke impact gaan deze modellen hebben op de toekomst van werk? Hoe om te gaan met de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de generatieve modellen?
 • Generatieve AI wordt multimodaal. Hoe lang duurt het nog tot Artificial General Intelligence (AGI) het niveau bereikt waarbij het op alle werkterreinen ‘de mens verslaat’?
 • Op welke wijze ontwerp je een robuuste en duurzame AI-first strategie en hoe implementeer je die in jouw organisatie?
 • Hoe ziet het AI-proces eruit en welke stappen moet je zetten om algoritmes met succes in productie te krijgen?
 • Wat zijn de belangrijkste valkuilen en risico’s waar je in een AI-traject rekening mee moet houden? Hoe maak je van AI een succes in jouw organisatie?
 • Met welke wetgeving (AVG, Grondwet en Europese wetgeving) krijg je te maken als je algoritmes gaat toepassen en hoe kun je daar het beste een mouw aan passen?
 • Hoe zit het met ethiek rondom Big Data-verwerking? Komt er wellicht een algoritme-waakhond en hoe kun je daar nu al op anticiperen?
 • Wat voor team heb je nodig voor succesvolle (generatieve) Artificial Intelligence en machine learning en wat zijn de noodzakelijke competenties, vaardigheden en kennisniveaus van de verschillende teamrollen?
 • Welke IT-infrastructuur heb je nodig om AI robuust en snel te maken?

Zijn dit thema’s die ook in jouw organisatie spelen en leven een of meer van deze vraagstukken ook bij jou? Dan is onze Artificial Intelligence cursus zeker een aanrader.

verzeker je nu van een plaats

AI opleiding: zet de juiste AI-stappen vanuit organisatorisch perspectief

De docent Daan van Beek, keynote speaker en internationaal trainer in Artificial Intelligence en auteur van het AI-boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ en het managementboek ‘Datacratisch werken’, neemt je mee in alle facetten van machine learning, algoritmes, deep learning, robotica en AI. Hij stoomt je in deze Artificial Intelligence opleiding klaar om als manager, projectleider, consultant of bestuurder (strategisch) leiding te geven aan AI in jouw organisatie. Eerdere deelnemers aan deze compacte AI-opleiding maakten met succes werk van kunstmatige intelligentie in hun organisatie.

Praktische informatie: locatie, duur, data en prijs

Door onze registratie in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) zijn onze opleidingen vrijgesteld van 21% BTW. Die brengen we dus niet in rekening.

Locatie:
Berghotel Amersfoort
Duur: 1 dag
Data:
19 april 2024
20 september 2024startgarantie
29 november 2024
7 februari 2025
21 maart 2025
25 april 2025
19 september 2025
28 november 2025
Punten:
PA5
Deze Artificial Intelligence training geeft je recht op PA-punten net als al onze andere trainingen. Bij een totaal van 150 PA-punten én na het succesvol afleggen van een examen ontvang je een certificaat van bekwaamheid. Je ontvangt daarnaast de badge 'Certified Data & Decisions Professional' voor op LinkedIn.
PE-punten
Informeer bij je vakvereniging - bijvoorbeeld de Vereniging van Registrercontrollers of de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants - hoeveel PE-punten/uren je kunt registreren voor je Permanente Educatie (PE).
Prijs: 895 euro

Dé 1-daagse AI training om algoritmes te laten werken

In deze training AI krijg je verdieping, context en ondersteuning bij de algoritmisering van de maatschappij, het bedrijfsleven en de publieke ruimte. Verschillende internationale en nationale denktanks zijn het er allemaal over eens dat het juist inzetten van algoritmes hét verschil kan maken tussen groei of krimp.

We zien dan gemakshalve even af van de (digitale) disruptie die momenteel hele sectoren ontwricht. Dit komt onder andere doordat algoritmes tegenwoordig in een dag meer kunnen leren dan mensen bij wijze van spreken in 5.000 jaar. Daarnaast bepaalt tegenwoordig niet meer het idee de data, maar bepaalt de data het idee.

Tegenwoordig bepaalt niet meer het idee de data maar bepaalt de data het idee

Kortom: onze opleiding AI in 1 dag is opgezet voor managers, bestuurders en adviseurs die de noodzaak voelen en kansen zien om AI te implementeren in hun organisatie en willen leren van alle best practices op dit gebied. Schrijf je nu in voor deze training.

Het programma van de Artificial Intelligence training in 1 dag

Deze Artificial Intelligence training is opgebouwd uit twee dagdelen. In de ochtend word je meegenomen in het begrippenkader van kunstmatige intelligentie, machine learning, data mining, datagedreven werken en algoritmes. We bespreken best practices en alle voor- en nadelen van AI. In de middag gaan we met de praktijk aan de slag: je identificeert meerdere toepassingsmogelijkheden voor (generatieve) AI en stelt een eigen business case op. We gaan ook in op de ethiek, wetgeving en de succesfactoren van artificial intelligence.

Dagdeel 1: Inspiratie, begrippenkader AI, best practices, businesscase & AI-proces

Ochtendprogramma AI training: het begrippenkader rondom AIIn het ochtendprogramma van deze masterclass Artificial Intelligence staan we stil bij het begrippenkader van AI, machine learning en datagedreven werken en komen verschillende best practices langs. De docent neemt de deelnemers op inspirerende wijze mee in het leerproces en bespreekt alle positieve en negatieve kanten van Artificial Intelligence. Uiteraard besteden we ook aandacht aan allerlei AI-tools zoals ChatGPT, Gemini, Microsoft Copilot, Midjourney en andere tools.

Lees verder
 • Begrippenkader en essentie van AI: om elkaar goed te begrijpen, is het noodzakelijk om te werken met eenzelfde begrippenkader. Hoe verhoudt het begrip AI zich tot machine learning, Business Analytics, BI, Data Discovery, algoritmes, datamining, digitale transformatie, et cetera? Wat zijn Large Language Models (LLMs) en General Pre-trained Transformers (GPT’s)? Zonder een gedeeld en glashelder begrippenkader maak je met een AI-traject een valse start. Daarnaast ga je als deelnemer begrijpen wat de essentie is van AI: het aankopen of ontwikkelen én implementeren van slimme algoritmes om op basis van data je processen te versnellen, te verbeteren en te innoveren.
 • De businesscase van AI: welke methodes kun je gebruiken om de businesscase voor AI in jouw organisatie op te sporen en vorm te geven? Van welke best practices kun je ontzettend veel leren? We zoomen onder andere in op International Bike Group, Predictive Policing, Netflix, Provincie Zuid-Holland en International Card Services (ICS). Hoe beschrijf je de businesscase en welke elementen zijn belangrijk om deze rond te krijgen?
 • AI-first strategie: hoe zet je AI in de frontlinie van jouw organisatie en hoe ga je een AI-first strategie vormgeven? Welke impact gaat dit hebben op je (primaire) processen, je klanten, je medewerkers en niet te vergeten de afdeling Business Intelligence of het BICC?
 • Het AI-proces en verschillende type algoritmes: wat is het verschil tussen deep learning, machine learning, neurale netwerken, business rules, beslisbomen, et cetera? Hoe ziet een robuust AI-proces eruit? Welke 8 logische stappen, gebaseerd op het Cross-Industry Standard Process for Data Mining), moet je doorlopen? Hoe ga je experimenteren met AI en wat voor “zandbak” heb je daarvoor nodig? Hoe kun je als management erop vertrouwen dat het algoritme klopt en geen biases bevat?

Dagdeel 2: Workshop businesscase, ethiek & algoritmes, wetgeving & succesfactoren

Middagprogramma Artificial Intelligence cursus: workshop, ethiek en succesTijdens het middagprogramma van deze unieke Artificial Intelligence cursus gaan we praktisch aan de slag met de theoretisch kaders en de inspirerende verhalen uit het ochtendprogramma. Het grootste deel van de middag werk je aan de business case en het identificeren van toepassingen van AI in jouw organisatie. We staan vervolgens stil bij ethiek en (toekomstige) wetgeving die van invloed is op het vakgebied AI. De dag sluiten we af met de belangrijkste risico’s, maar tegelijkertijd passeren vooral de succesfactoren van Artificial Intelligence, Big Data en datagedreven werken de revue.

Lees verder
 • Workshop Businesscase: vind de juiste (disruptieve) toepassingen voor AI in jouw organisatie. In groepjes ga je na welke potentiële toepassingen je ziet voor (generatieve) AI en deze werk je ook uit. Tijdens deze interactieve workshop Artificial Intelligence definieer je businesscases en denk je met elkaar na over de impact voor je klanten, je processen, je winstgevendheid en je medewerkers. Je presenteert jouw AI-toepassing aan de groep en onder leiding van de docent krijg je direct feedback op jouw idee.
 • Ethiek en wetgeving: de docent neemt je mee in de steeds complexer wordende wet- en regelgeving. Tevens loodst hij je soepel door de belangrijkste juridische en ethische kaders waarmee je vroeg of laat te maken krijgt als je met data allerlei spannende dingen wilt doen. Uiteraard komen de AVG en de Grondwet langs, maar ook de ethische kant komt ruimschoots aan bod, zoals arbeid, uitholling van werk, zingeving, uitlegbaarheid et cetera.
 • Risico’s en succesfactoren: in dit laatste onderdeel van deze intensieve opleiding AI presenteert de docent op basis van grootschalig onderzoek en zijn jarenlange ervaring met AI wat de belangrijkste risico’s zijn van algoritmes. Maar ook de meest kritieke succesfactoren komen aan bod, zodat je weet hoe je de algoritmes en machine learning modellen met succes kunt inbedden in jouw organisatie.

Interactieve AI training op HBO-niveau

Tijdens deze compacte AI training op HBO-niveau vinden er regelmatig groepsdiscussies plaats en werk je in groepjes aan praktijkopdrachten en de businesscase in jouw organisatie. Zo ontstaat er een optimale mix tussen leren en doen. Na afronding van deze unieke AI-opleiding ontvangen de deelnemers een certificaat en een gesigneerd exemplaar van de boeken ‘Datacratisch werken’ en ‘het Artificial Intelligence boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’.

Aanvullende informatie van deze Artificial Intelligence training

De prijs van deze training Artificial Intelligence is inclusief lunchbuffet op locatie, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de breaks.

HBO werk- en denkniveau
vrijgesteld van BTW
geen studiebelasting
interactief & praktijkgericht
gewaarmerkt digitaal certificaat
van 9:00 tot 17:00

Word een sterke leider in Artificial Intelligence

Doelgroep voor deze opleiding AI voor managers en bestuurders

Deze Artificial Intelligence training is primair gericht op managers, bestuurders, business consultants, directeuren, IT-managers, BI-managers, controllers, directieadviseurs en innovatiemanagers. En daarnaast voor iedereen die vanuit een managementverantwoordelijkheid met (generatieve) AI aan de slag wil gaan en er een succes van wil maken. We stimuleren dat je samen met een of meerdere collega’s komt, zodat je met deze compacte Artificial Intelligence cursus een vliegende start kunt maken met AI en machine learning in jouw organisatie.

Behaalde leerdoelen aan het eind van deze AI training:

 • Je hebt een heel helder beeld gekregen van de positieve en negatieve kanten van AI, je kent de risico’s en valkuilen
 • Je begrijpt de principes van machine learning en kunt een businesscase opstellen voor (generatieve) AI in jouw organisatie
 • Je weet hoe je een robuuste en duurzame AI-first strategie formuleert en je kent de stappen om die te implementeren
 • Generatieve AI kent voor jou geen geheimen meer en je kunt de werking zelfs helder uitleggen aan anderen
 • De verschillende typen algoritmes staan scherp op je netvlies en je weet nu waar elk type algoritme sterk in is
 • Je kent de belangrijkste stappen uit het standaardmodel voor data mining en kunt de vertaalslag maken naar jouw organisatie
 • Jij weet welke stappen je moet zetten om algoritmes succesvol in productie te krijgen en je kunt moeiteloos de belangrijkste bottlenecks benoemen
 • Je bent op de hoogte van de belangrijkste juridische en ethische kaders voor AI en weet hoe je daar een mouw aan kunt passen
 • Je hebt de training als maatwerk ervaren, omdat je je eigen business case mocht uitwerken en feedback hebt gekregen op je ideëen
 • Mede dankzij de interactie met medecursisten heb je een brede kijk gekregen op onvermoede AI-toepassingen

Meld je aan voor deze opleiding Artificial Intelligence

Via ons inschrijfformulier kun je je direct inschrijven voor deze complete AI training voor managers, bestuurders en consultants. Heb je vragen over deze Artificial Intelligence training, neem dan direct contact met ons op.

Over de docent

Daan van BeekDaan van Beek is veelgevraagd internationaal spreker en heeft op basis van ruim 20 jaar ervaring als business consultant deze Artificial Intelligence training vormgegeven. Hij studeerde Kunstmatige Intelligentie in Londen en Bestuurlijke Informatiekunde in Rotterdam. Hij is auteur van het boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ en het boek ‘Datacratisch werken’. Daan is verbonden als gastdocent aan TIAS en gaf les aan de Rotterdam School of Management (RSM). Hij geeft regelmatig masterclasses BI & AI in Europa, Maleisië, Singapore, Zuid-Afrika, New York en Paramaribo.

direct inschrijven

Reviews over Artificial Intelligence training

Aantal reviews: 6Gemiddelde score: 9 / 10
8 / 10
Jacco Voets | Libéma Exploitatie | 11 juni 2024

Goede AI-opleiding, mag wat concreter en wat minder discussie, met wat meer uitleg over techniek bijvoorbeeld classificatie met voorbeelden. Al met al blij mee.

schrijf je ook in
8 / 10
Geverifieerde deelnemer | Centraal Museum | 6 mei 2024

Ik ben positief over deze opleiding, omdat deze je in slechts één dag veel informatie en inzicht geeft in wat AI wel en niet is. Dit wordt gepresenteerd in begrijpelijke taal en in dialoog. Ook is er voldoende ruimte om de begrippen toe te passen op je eigen organisatie. Daarnaast is het ook goed kennis te nemen van risico's en de ethische aspecten. De opleiding is met name geschikt voor mensen die zoeken naar een eerste introductie. De (technische) vervolgstap en verdere uitwerking vraagt om meer tijd.

schrijf je ook in
8 / 10
Evert Hogendoorn | De Vries en Verburg Bouw B.V. | 24 april 2024

Praktische opleiding van 1 dag waarin je op hoofdlijnen de voor- en nadelen van AI kan inzien en inzetten in je organisatie.

schrijf je ook in
10 / 10
Pieter Holtermans | KPN B.V. | 24 juni 2022

Uitstekende training, waar alle aspecten van AI in werden behandeld. Kijk ook eens op de website van Passionned Group, waar ook nog veel meer informatie staat om op AI- en BI gebied up to date te blijven.

schrijf je ook in
10 / 10
Ronald Marseille | Hoogheemraadschap van Rijnland | 7 december 2020

Prima training

schrijf je ook in
10 / 10
Stefan van Beurden | Essent IT B.V. | 7 mei 2020

Prima training om op vlieghoogte te komen voor AI en machine learning, zowel de business en bedrijfsmatige aspecten worden voor het voetlicht gebracht.

schrijf je ook in
Plaats een review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Waardering
Dit veld is verplicht!
Naam Dit veld is verplicht!optioneel
E-mail Dit veld is verplicht!optioneel
Organisatie Dit veld is verplicht!optioneel
Je mening in enkele zinnen Dit veld is verplicht!
Review verzenden
Het formulier bevat fouten.

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Boek Artificial Intelligence
Boek Artificial Intelligence
Uitgelichte afbeelding Training R & Data Mining
Training R & Data Mining
Uitgelichte afbeelding Lean Training Green Belt
Lean Training Green Belt

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met AI trainingen & datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Docent & Auteur van het handboek 'Artificial Intelligence'DAAN VAN BEEK MScDocent & Auteur van het handboek 'Artificial Intelligence'

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring