Passionned Group is dé specialist in het ontwerpen en implementeren van datagedreven, intelligente organisaties. Met een sterk groeiend aantal gepassioneerde consultants, docenten en interim-adviseurs helpen wij (middel)grote en kleinere organisaties bij de kanteling naar een datagedreven organisatie waar data de dienst uitmaakt. Business Intelligence, slimmer werken, continu verbeteren en de digitale transformatie spelen hierbij een hoofdrol. Een organisatie intelligenter en datagedreven maken, dat is elke keer weer opnieuw een spannende reis waar ons hart in ieder geval sneller van gaat kloppen.

Drie pijlers

Door onze integrale aanpak, gestoeld op gedegen onderzoek, weten we vaker, sneller en duurzamer succes te boeken voor onze opdrachtgevers dan welk ander adviesbedrijf dan ook. Het fundament van onze aanpak rust dan ook op drie stevige pijlers die zorgen voor een solide onderbouwing en argumentatie van onze adviezen en implementaties.

1. Datagedreven strategie: strategiekaarten, KPI's & dashboards

Een datagedreven strategie ontwikkelen is ons specialisme. We schakelen eenvoudig van het strategische niveau naar tactische oplossingen en vervolgens naar de operaties en vice versa. Strategiekaarten, KPI’s en dashboards zijn daarbij onmisbaar om continu een vinger aan de pols te houden en de drie niveaus te verbinden.

naar strategie

2. Datagedreven technologie: BI, Analytics & Data Science

Met datagedreven technologie zorgen we dat alle datastromen efficiënt worden ingericht. Maar nog veel belangrijker: Business Intelligence geeft je diepgaand inzicht in de verbetermogelijkheden van je processen, teams en strategie. Gebruik BI-tools, AI oplossingen en machine learning om je datagedreven strategie en datagedreven verbeteren met elkaar te verbinden, en neem betere beslissingen.

naar Business Intelligence

3. Datagedreven verbeteren: PDCA, Lean & procesmanagement

Datagedreven verbeteren is geen eenmalige exercitie maar een continu proces. Hierbij gebruiken we onder andere de PDCA-cirkel, de Leanmethode en technieken voor procesoptimalisatie om gebaseerd op harde data – maar met oog voor de mens – verbeteren door te voeren in processen en de strategie.

naar continu verbeteren

Al deze onderwerpen benaderen we integraal. De route om deze thema’s naadloos op elkaar te laten aansluiten kun je lezen in ons boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ (luxe, hardcover editie). Hierdoor kun je als klant bij Passionned Group veel succesvoller zijn.

100% onafhankelijk

Passionned Group is niet gebonden of gelieerd aan commerciële partijen, zoals bijvoorbeeld leveranciers van BI-tools en/of andere software. Wij zijn 100% onafhankelijk en objectief. Dat geldt voor onze (interim)adviezen, opleidingen, boeken en trainingen. Sinds onze oprichting in 2004 zijn onze filosofie, werkwijze en plannen van aanpak steeds verder verfijnd, aangescherpt en geperfectioneerd.

Authentieke reviews

Onze propositie is helder en grotendeels gebaseerd op waardevolle feedback van onze opdrachtgevers en onze cursisten door de jaren heen. Onze volledig transparante reviews zijn altijd authentiek en spreken boekdelen. Onze missie is sinds de oprichting altijd hetzelfde gebleven: wij willen elke organisatie slimmer en meer datagedreven laten werken.

naar de reviews

Ons missie en doelstellingen

“Elke organisatie in Nederland intelligent”, dat is onze missie. Met veel inzet en plezier leveren wij dagelijks een substantiële en zichtbare bijdrage aan de performance van grotere en kleinere bedrijven en non-profitorganisaties. Met als doel om ze aantoonbaar en blijvend intelligenter en meer datagedreven te laten werken. De resultaten zijn verbluffend: intelligente organisaties nemen sneller, vaker en beter onderbouwde beslissingen en realiseren hogere marges. Ze beschikken over meer tevreden klanten en medewerkers die meer plezier in hun werk beleven. Lees meer over onze missie.

Onze oprichter en eindbaas

Onze oprichter en eindbaas Daan van BeekPassionned Group is in 2004 opgericht door Daan van Beek, auteur van onder meer de boeken ‘De intelligente, datagedreven organisatie’, ‘Datacratisch werken’ en het Engelstalige Data Science for Decision-Makers & Data Professionals. Met een sterk groeiend aantal consultants en docenten doen wij dagelijks aan praktische kennisdeling via onze Passionned Academy, de kennisbanken en onze boeken en whitepapers. Lees meer over de geschiedenis van Passionned Group.

Ons gedachtegoed

In onze visie is de intelligentie van jouw organisatie niet eenvoudigweg een optelsom van de intelligentie van je medewerkers. De uitdaging ligt er juist in de organisatie zelf intelligenter te maken en slimmer te laten werken. Dat doen we onder andere door het kantelen van de organisatie en het vervangen van verticale door horizontale sturing, oftewel zelfsturing. En natuurlijk door het datagedreven werken tot in de haarvaten van je organisatie in te voeren.

Bewezen oplossingen

Wij bieden bestuurders, managers en consultants bewezen oplossingen om tot een datagedreven, intelligente organisatie te komen. Zo hebben we een uitgebreide kennisbank, zijn we auteur van het Business Intelligence-boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ en geven we workshops, trainingen en organisatieadvies. Ook voeren we complete implementatietrajecten van a tot z uit. Kortom: wij zijn allround inzetbaar.

Laat je inspireren en leer van de succesverhalen

Boek ons als reisleider en wij garanderen je dat je voortaan met een heel andere blik naar de wereld, organisaties, data en mensen kijkt!

naar ons portfolio, de succesverhalen

Verkiezing van de Slimste organisatie van Nederland

Al sinds 2004 organiseert Passionned Group de verkiezing ‘Slimste organisatie van Nederland’, waaraan vele honderden bedrijven meedoen. De voorgaande editie van de verkiezing is gewonnen door Pon. Een concreet voorbeeld is een machine learning model dat het omzetpotentieel voor verschillende auto- en fietsmerken in geografische regio’s voorspelt. Hierbij is maximaal gebruikgemaakt van de kracht van externe data en verschillende algoritmes, zoals een forecasting en outlier algoritme, een productieplanningsalgoritme en een algoritme voor data cleaning.

Altijd binnen handbereik

Een intelligente, datagedreven organisatie ligt vanwege onze laagdrempelige en pragmatische aanpak altijd binnen handbereik. Dankzij het handboek kun je direct beschikken over het recept. Voor advies trekken we doorgaans niet meer dan vijf tot tien werkdagen uit. En een eerste implementatie kunnen we vaak al binnen enkele weken of maanden voltooien, afhankelijk van de complexiteit en de scope van de opdracht.

Zoek de verdieping

In onze kennisbanken vind je tal van achtergrondartikelen, whitepapers en andere waardevolle en relevante content items. Lees bijvoorbeeld ook:

Sluit je bij ons aan

Ben je ambitieus? Herken jij je in onze missie, bedrijfsfilosofie en marktbenadering? Heb je interesse om je aan te sluiten bij Passionned Group? Wij zijn altijd op zoek naar nog meer gedreven en betrokken consultants, docenten en trainers. Lees meer over wat we elkaar kunnen bieden: werken bij Passionned Group.

sluit je ook aan

Gedegen onderzoek en relevant advies

Sinds de oprichting heeft Passionned Group een aantal spraakmakende onderzoeken uitgevoerd, onder andere de Business Intelligence & Analytics Guide™ 2024. Door deze rijke onderzoekstraditie hebben wij ook een goed inzicht gekregen in de performance van organisaties in de meest uiteenlopende sectoren. Hierdoor zijn we in staat om altijd een gedegen en actueel organisatieadvies op te stellen.

Oplossingen om jouw organisatie slimmer en datagedreven te maken

Op basis van onze langjarige ervaring en gedegen onderzoeksmethoden ontwikkelden we een aantal oplossingen die je direct helpen om je organisatie blijvend intelligenter en meer datagedreven te maken:
De BI & Analytics Guide™ 2024 Afbeelding van De BI & Analytics Guide™ 2024Met deze online gids breng je het BI-vakgebied razendsnel in kaart. Dankzij een ensemble aan voorspellende algoritmes ben je altijd een muisklik verwijderd van relevante Business Intelligence content en diepgaande inzichten. Krijg de antwoorden die zelfs de meest ervaren senior consultant of manager je niet kan geven. Profiteer van de "best of both worlds": algoritmes en menselijke supervisie.Download de Business Intelligence & Analytics Guide™ Het PDCA-handboek 'Datacratisch werken' Afbeelding van Het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'De auteur van dit boek (meer dan 5.000 exemplaren verkocht) toont hoe je via datagedreven verbetercirkels jouw dienstverlening op een steeds hoger plan kunt tillen. Of het nu gaat om een gemeente, een ziekenhuis, een bank of een online winkel. In elke sector ligt nog een enorm verbeterpotentieel braak. Leer hoe je als datagedreven organisatie elke crisis overleeft. bekijk het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'Het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie' Afbeelding van Het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'Dit is het ultieme handboek over de thema’s van nu waarvan meer dan 25.000 exemplaren zijn verkocht. Hoe ga je een AI-first strategie implementeren? En hoe bouw je een robuuste data-infrastructuur waarbinnen algoritmes managers helpen betere beslissingen te nemen? Vergroot het immuunsysteem van jouw organisatie met een perfecte cocktail van AI, BI, algoritmes en big data.bekijk het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'De opleiding Data Science Afbeelding van De opleiding Data ScienceTijdens deze 10-daagse master kom je in aanraking met alle aspecten van BI, data science en big data. Je leert datavraagstukken om te zetten in klinkende munt. Naast de technische aspecten, zoals machine learning, maak je kennis met alle relevante business-aspecten. Denk aan projectmanagement, businesscases, risk management, datakwaliteit, governance en privacy.10-daagse Data Science opleidingHet artikel 'Intelligente organisaties presteren beter' Afbeelding van Het artikel 'Intelligente organisaties presteren beter'Intelligente organisaties, bestaan die eigenlijk wel? En zo ja, hoe herken je ze? En wat is het nut om te streven naar een 'slimme' organisatie? Het antwoord is simpel: intelligente organisaties presteren over de hele linie beter. Zij boeken meer winst, hebben tevreden klanten en minder personeelsverloop, zo blijkt uit onderzoek.bekijk het artikel 'Intelligente organisaties presteren beter'Het artikel 'Wat domme organisaties ons kunnen leren' Afbeelding van Het artikel 'Wat domme organisaties ons kunnen leren'Als er 'slimme' organisaties bestaan, zijn er ook ‘domme’ organisaties. Daar is geen speld tussen te krijgen. Passionned Group onderzocht de verschillende intelligentieniveaus van organisaties. Conclusie: zadel 'domme' organisaties niet direct op met geavanceerde analyses, maar begeleid ze intensief op weg naar volwassenheid. bekijk het artikel 'Wat domme organisaties ons kunnen leren'De SMART KPI-bepaler 2024 Afbeelding van De SMART KPI-bepaler 2024De SMART KPI-bepaler is een bewezen, praktijkgerichte en zeer uitgebreide methodiek om de juiste set KPI's en 1 miljoen euro inzichten te identificeren en te definiëren. Meer dan 1.000 bedrijven gebruiken de SMART KPI-bepaler als online gids voor hun strategieformulering, prestatiemanagement en de dagelijkse aansturing van hun organisatie. Download de SMART KPI-bepaler

Wil je ook een intelligente, datagedreven organisatie?

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Daar kunnen we eenvoudig antwoord op geven: probeer ons uit. “The proof of the pudding is in the eating.” Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak met een van onze specialisten.

neem contact met ons op

Maak kennis met onze consultants

» Bekijk alle experts

Bekijk het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Productafbeelding van het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Over de intelligente, datagedreven organisatie™
Over de intelligente, datagedreven organisatie™
Uitgelichte afbeelding Het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'
Het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'
Uitgelichte afbeelding Achtste druk van 'De intelligente, datagedreven organisatie' nu beschikbaar
Achtste druk van 'De intelligente, datagedreven organisatie' nu beschikbaar

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Auteur van De intelligente, datagedreven organisatieDAAN VAN BEEK MScAuteur van De intelligente, datagedreven organisatie

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring