contact
Alle BI software op een rij, 100% onafhankelijk onderzoek
De Business Intelligence & Analytics Guide™ 2022 is een heldere, degelijke marktanalyse:

  • 100% onafhankelijke informatie
  • BI tools op 250+ criteria vergeleken
  • Gebruikt in meer dan 100 landen
Naar de BI-gids

Business Intelligence Tools

Als gedreven manager, bestuurder of controller wil je niet alleen beschikken over goede stuurinformatie, maar ook werken met de juiste Business Intelligence tools. Je bent op zoek naar een oplossing die zowel effectief als efficiënt is. Tegelijkertijd wil je de software zo nauwkeurig mogelijk afstemmen op de wensen en behoeften van de gebruikers en de IT standaarden. Hier lees je alles over ons 100% onafhankelijke onderzoek naar Business Intelligence software en Business Analytic tools.

Overzicht van BI tools voor Data Analytics

Klik op een van de namen voor meer informatie over de BI tools waar je meer over te weten wilt komen. Of raadpleeg de Business Intelligence & Analytics Guide™ 2022 voor een objectieve vergelijking van al deze partijen om snel tot een keuze voor de beste BI tool voor jouw organisatie te komen. De lijst is op volgorde van populariteit. Passionned Group is 100% onafhankelijk, en dus op geen enkele wijze geaffilieerd met de leveranciers van de tools.

naar Microsoft BI & Analytics
naar SAP BI & Analytics
naar SAS BI & Analytics software
naar IBM BI & Analytics
naar DataRobot BI & Analytics software
naar Oracle BI & Analytics
naar Qlik BI & Analytics
naar TIBCO BI tools
naar Tableau Software
Lees verder over Hitachi BI tools
naar MicroStrategy Business Intelligence
naar Logi Analytics BI
naar Sisense BI & Analytics
naar Domo BI & Analytics
naar Looker BI & Analytics
naar Yellowfin BI & Analytics
naar Zoho BI & Analytics
naar InetSoft BI & Analytics
naar Information Builders BI & Analytics
naar Dundas BI & Analytics
naar Infor BI & Analytics
naar Alteryx BI & Analytics
naar datapine BI software
naar ThoughtSpot BI & Analytics
Lees meer over GoodData
naar Board BI tools

Wat kun je van Business Intelligence tools verwachten?

Business intelligence tools bieden organisaties betrouwbare managementinformatie en verfijnde inzichten om de besluitvorming en samenwerking te verbeteren. Deze tools bieden de middelen voor een efficiënte rapportage, een grondige analyse van (grote hoeveelheden) gegevens, statistieken, analyses en dashboards van de relevante KPI’s.

De 7 voordelen van Business Intelligence tools:

Ruime keuze aan tools voor Business Analytics

Alleen al in Nederland zijn er meer dan 20 verschillende BI tools verkrijgbaar. Ze zijn ooit ontwikkeld door megamerken als Microsoft, Cognos of SAP Business Objects. Daarnaast bestaan er wereldwijd tal van kleinere softwareontwikkelaars die ook heel goede business intelligence tools hebben gebouwd die geschikt zijn voor specifieke branches of verschillende typen BI-toepassingen. Niet voor niets luidt het adagium: “different tools for different purposes”. Denk hierbij aan partijen als Qlik of Tableau Software. Ondanks de ruime keuze blijkt het vinden en selecteren van de juiste Business Intelligence tool in de praktijk vaak een arbeidsintensieve klus. Je hebt er een behoorlijke kluif aan.

Excel staat bekend als “de meest misbruikte BI tool”

Het selecteren van de verkeerde tool kan behoorlijke impact hebben op jouw organisatie. Bedrijven die niet succesvol zijn, hebben vaak een probleem met hun informatie-infrastructuur. De BI tools die ze gebruiken, halen niet op efficiënte wijze de gewenste managementinformatie naar boven. Excel is daarvan het meest sprekende voorbeeld en staat niet voor niets bekend als de meest misbruikte BI tool.

Hoe maak je een goede keuze die past bij jouw organisatie?

  1. Definieer de belangrijkste BI tool selectiecriteria: IT-wensen en gebruikerseisen
  2. Met deze lijst neem je contact op met de leveranciers voor de antwoorden (RFI)
  3. Analyseer alle gegevens van de verschillende Business Intelligence leveranciers
  4. Start een “proof of concept” en kies de oplossing die het beste past bij je eisen

Stap 1 t/m 3 kun je volledig overslaan wanneer je ons onafhankelijk BI-onderzoek aanschaft. Al het lastige, tijdrovende voorwerk hebben we je uit handen genomen. Je bespaart dus enorm veel kostbare tijd.

Laat ons jou helpen met je BI tool keuze

We weten uit ervaring dat het selecteren van de juiste software een arbeidsintensief proces is. We helpen al meer dan 15 jaar organisaties bij dit proces met onder andere ons krachtige beoordelingsinstrument: de Business Intelligence & Analytics Guide en onafhankelijk BI advies.

Wat zeggen onze klanten?

“Het Business Intelligence & Analytics onderzoek van de Passionned Group was direct bruikbaar om de juiste BI-tool voor ons bedrijf te selecteren.”

Richard Silverstein
Sweet & Maxwell Group

De 250+ functionaliteiten van Business Intelligence software

Business Intelligence tools bestaan er in vele verschillende soorten en smaken. Sommige hebben een uitstekende functionaliteit voor het rapporteren en andere zijn zeer geschikt voor dashboarding. Andere draaien alleen op het Windows-platform. In ons onderzoek vergelijken we al deze tools op 250+ criteria die belangrijk zijn voor het bereiken van de beste resultaten met business analytics. Dit onderzoek hoef je dus dan niet meer uit te voeren.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste Business Intelligence tool?

Als je hulp nodig hebt in het proces van het selecteren van de juiste Business Analytics tool voor jouw bedrijf, neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak of meer informatie.

Over Passionned Group

Logo Passionned Group, de specialist in Business Intelligence ToolsPassionned Group is dé specialist in het ontwerpen en implementeren van Business Intelligence tools en Data Science. Onze gedreven BI consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente organisatie. Om het jaar organiseren wij de Dutch BI & Data Science Award©, de verkiezing van de Slimste organisatie van Nederland.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met Business Intelligence software & datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Industry Analist

DAAN VAN BEEK MSc

Industry Analist

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST