19 BI tools | Business Analytics software | 197 functionaliteiten
De Business Intelligence Tools Survey, een heldere, degelijke marktanalyse:

  • 100% onafhankelijke informatie
  • Tools op 197 criteria vergeleken
  • Gebruikt in meer dan 100 landen
naar de survey

Een 100% objectieve vergelijking van Business Analytics software

Als gedreven manager, bestuurder of controller wil je niet alleen beschikken over goede stuurinformatie, maar ook werken met de juiste Business Intelligence tools. Je bent op zoek naar een oplossing die zowel effectief als efficiënt is. Tegelijkertijd wil je de software zo nauwkeurig mogelijk afstemmen op de wensen en behoeften van de gebruikers. Hier lees je alles over ons 100% onafhankelijke onderzoek naar Business Intelligence software en Business Analytic tools.

Overzicht van tools voor BI & Business Analytics

Klik op een van de namen voor meer informatie over de BI tools waar je meer over te weten wilt komen. Of bekijk onze BI Tools Survey voor een objectieve vergelijking van al deze partijen om snel tot een keuze voor de beste BI tool voor jouw organisatie te komen. De lijst is in willekeurige volgorde. We zijn 100% onafhankelijk, en dus op geen enkele wijze geaffilieerd met de leveranciers van de tools.

Wat kun je van Business Intelligence tools verwachten?

Business intelligence tools bieden organisaties betrouwbare managementinformatie en verfijnde inzichten om de besluitvorming en samenwerking te verbeteren. Deze tools bieden de middelen voor een efficiënte rapportage, een grondige analyse van (grote hoeveelheden) gegevens, statistieken, analyses en dashboards van de relevante KPI’s.

Voordelen van business intelligence tools:

✓ Geven een helder inzicht in al je bedrijfsdata, externe data en big data analytics
✓ Zorgen voor een zuivere visualisatie en beschikbaarheid van managementinformatie
✓ Verschaffen inzicht in de vraag hoe processen verlopen of mislopen
✓ Gebruikers krijgen de mogelijkheid om hun bedrijfsprocessen te verbeteren
✓ Als ze worden gebruikt verbeteren de algemene prestaties van de organisatie
✓ Bieden een perfecte ondersteuning van prestatiemanagement/besluitvorming
✓ Eenvoudige bewaking en heldere rapportages dankzij intelligente dashboards

Marktoverzicht Business Intelligence leveranciers

In de Passionned Parabola™ voor BI & Analytics krijg je snel inzicht in de positie van de verschillende BI leveranciers.

Passionned Parabola voor BI & Analytics

Ruime keuze aan tools voor Business Analytics

Alleen al in Nederland zijn er meer dan 19 verschillende BI tools verkrijgbaar. Ze zijn ooit ontwikkeld door megamerken als Microsoft, Cognos of SAP Business Objects. Daarnaast bestaan er wereldwijd tal van kleinere softwareontwikkelaars die ook heel goede business intelligence tools hebben gebouwd die geschikt zijn voor specifieke branches of verschillende typen BI-toepassingen. Niet voor niets luidt het adagium: “different tools for different purposes”. Denk hierbij aan partijen als Qlik of Tableau Software. Ondanks de ruime keuze blijkt het vinden en selecteren van de juiste Business Intelligence tool in de praktijk vaak een arbeidsintensieve klus. Je hebt er een behoorlijke kluif aan.

Kies voor onze 100% onafhankelijke tool survey

Ons 100% onafhankelijk BI tools surveyDe BI Tools survey bied je werkelijk inzicht in zowel de sterktes als zwaktes van de verschillende business intelligence tools. Bovendien is het 100% leveranciersonafhankelijk, wij zijn op geen enkele wijze gelieerd aan de leveranciers. Het onderzoek vergelijkt de BI tools op 15 belangrijke categorieën en vermeldt al hun functionaliteiten in geuren en kleuren.

Naast het onderzoek bevat de survey meningen van deskundigen, veel tips en een vergelijkingsmatrix. Profiteer nu van deze kennis en expertise en bespaar kostbare tijd in het leveranciersselectieproces.

Bestel de Business Intelligence Tools survey

Bespaar tijd met ons 100% leveranciersonafhankelijke survey. Met deze betrouwbare BI-gids kun je direct aan de slag. Ga naar ons Business Intelligence Tools Survey.

Excel staat bekend als “de meest misbruikte BI tool”

Het selecteren van de verkeerde tool kan behoorlijke impact hebben op jouw organisatie. Bedrijven die niet succesvol zijn, hebben vaak een probleem met hun informatie-infrastructuur. De BI tools die ze gebruiken, halen niet op efficiënte wijze de gewenste managementinformatie naar boven. Excel is daarvan het meest sprekende voorbeeld en staat niet voor niets bekend als de meest misbruikte BI tool.

Hoe maak je een goede keuze die past bij jouw organisatie?

1. Definieer de belangrijkste BI tool selectiecriteria: IT-wensen en gebruikerseisen
2. Met deze lijst neem je contact op met de leveranciers voor de antwoorden (RFI)
3. Analyseer alle gegevens van de verschillende Business Intelligence leveranciers
4. Start een “proof of concept” en kies de oplossing die het beste past bij je eisen

Stap 1 t/m 3 kun je volledig overslaan wanneer je onze BI-gids aanschaft. Al het lastige, tijdrovende voorwerk hebben we je uit handen genomen. Je bespaart dus enorm veel kostbare tijd.

Laat ons jou helpen met je BI tool keuze

We weten uit ervaring dat het selecteren van de juiste software een arbeidsintensief proces is. We helpen al meer dan 15 jaar organisaties bij dit proces met ons krachtige instrument: de Business Intelligence Tools Survey en onafhankelijk BI advies.

Wat zeggen onze klanten?

“De Business Intelligence Tools Survey van de Passionned Group was direct bruikbaar om de juiste BI-tool voor ons bedrijf te selecteren.”

Richard Silverstein
Sweet & Maxwell Group

De 197 functionaliteiten van Business Intelligence software

Business Intelligence tools bestaan er in vele verschillende soorten en smaken. Sommige hebben een uitstekende functionaliteit voor het rapporteren en andere zijn zeer geschikt voor dashboarding. Andere draaien alleen op het Windows-platform. In onze survey vergelijken we al deze tools op 197 functionaliteiten die belangrijk zijn voor het bereiken van de beste resultaten met business analytics. Dit onderzoek hoef je dus dan niet meer uit te voeren.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste Business Analytics tool?

Als je hulp nodig hebt in het proces van het selecteren van de juiste Business Analytics tool voor jouw bedrijf, neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak of meer informatie.

neem contact met ons op

Reviews over "Business Intelligence Tools"

Vera Jonkers | BI consultant | 27 mei 2019

De Business Intelligence Tools Survey van de Passionned Group is een uitstekend instrument om snel inzicht te krijgen in de verschillende BI tools en de Business Intelligence-markt. Review over Business Intelligence Tools Survey.

Adam Warner | Software Manager | Texas Education Agency | 26 mei 2019

We are getting a lot of value out of the Business Intelligence Tools Survey to help us choose a new tool. Really great work! Review over Business Intelligence Tools Survey.

Bernd Bodewes | Gemeente Woerden | 11 mei 2019

Ik vind de Business Intelligence Tools Survey van de Passionned Group erg grondig uitgevoerd en heb het met veel interesse gelezen. Het belangrijkste en meest waardevol in mijn ogen zijn de vragenlijsten en de vergelijkingsmatrix met alle details. Review over Business Intelligence Tools Survey.

Toon alle reviews Plaats review

Geef je mening over dit product of deze dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met 19 bi tools (business analytics software) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Industry Analist

DAAN VAN BEEK MSc

Industry Analist

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15