contact
Bekijk hier de belangrijkste voor- en nadelen van Zoho BI & Analytics
Gedegen en onafhankelijke beoordeling van Zoho BI software. Klik hier voor onze onafhankelijke, interactieve BI-gids:

  • 100% onafhankelijke informatie
  • Zoho BI op 1000+ criteria vergeleken
  • Direct inzicht in kwaliteiten Zoho
Naar de online BI-gids

Zoho BI & Analytics

In dit stuk etaleren we een compact overzicht van ons recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek naar de softwareleverancier Zoho en zijn productportfolio (zoals Zia, Zoho Databridge en Zoho Analytics Server). Zoho BI & Analytics scoort in ons uitgebreide onderzoek beter dan Hitachi maar iets slechter dan Domo. Zoho is het beste in mobile business intelligence en het minst sterk in performance optimalisatie. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van Zoho Analytics, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderwerp (business intelligence, big data, Artificial Intelligence en data science) voor je klaargezet. Ook benoemen we de highlights van de belangrijkste producten zoals Zia, Zoho Databridge en Zoho Analytics Server et cetera.

Hoe scoort Zoho BI & Analytics op bepaalde onderdelen?

In onze studie inspecteerden we ook de verschillende tools van Zoho BI & Analytics software. Meer dan 994 beoordelingscriteria zijn onderzocht. Het onderzoek is gerealiseerd vanuit een 100% onafhankelijke grondhouding (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Onderstaande afbeelding toont de scores (op een schaal van 0-100) van Zoho Analytics vergeleken met de concurrentie.

Score van Zoho Analytics software.Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier Zoho BI & Analytics. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 100%. Bron: de BI & Analytics Guide 2022. Heb je meer duiding nodig over de surveyopbouw? Klik hier om deze gids te downloaden.

De Zoho-analyse is tot stand gekomen door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens grondig te analyseren. Meer dan 244.575 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. Hierbij hebben zowel algoritmes als een ervaren BI consultant op het terrein van BI & Analytics een doorslaggevende rol gespeeld bij het tot stand komen van de finale resultaten.

Zoho en het complete BI & Analytics productportfolio

De leverancier Zoho kent (minimaal) 5 producten in de sfeer van BI & Analytics. Op basis van de relevantie zetten we de producten hieronder op een rij:

Wat is Zoho Analytics?

Onder deze kop geven we een beschrijving van Zoho Analytics, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Zia, Zoho Databridge, Zoho Analytics Server en Zoho Analytics Mobile BI app. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten van alle functionaliteiten (100+) van Zoho Analytics? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Wil je een Zoho Analytics specialist inhuren?

Wil je een interim Zoho Analytics consultant inhuren die voor jou een berg werk kan verzetten en een Zoho Analytics-applicatie kan implementeren? Je kunt altijd een beroep doen op de Zoho Analytics-specialisten van Passionned Group. Zoho Analytics ontwikkelaars in dienst nemen is niet altijd opportuun. Laat hier een bericht achter en we komen je graag ondersteunen.

Screenshot van Zoho Analytics software.
Afbeelding van Zoho Analytics tools.
Schema van Zoho Analytics.
Figuur 2, 3 en 4: Verschillende afbeeldingen tonen de werking van Zoho Analytics. Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Wat is Zia?

In deze paragraaf portretteren we Zia, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Ben je benieuwd naar alle functionaliteiten (100+) van Zia? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Zia software.
Afbeelding van Zia tools.
Schema van Zia.
Figuur 5, 6 en 7: Diverse figuren laten de werking zien van Zia. Klik op een afbeelding om die te vergroten.

Wat is Zoho Databridge?

Hieronder beschrijven we Zoho Databridge, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De Zoho Databridge-software kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je nieuwsgierig naar alle features (100+) van Zoho Databridge? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Zoho Databridge software.
Afbeelding van Zoho Databridge tools.
Schema van Zoho Databridge.
Figuur 8, 9 en 10: Bovenstaande figuren laten de werking zien van Zoho Databridge. Klik op de afbeelding om die groter te maken.

Wat is Zoho Analytics Server?

In deze sectie geven we een beschrijving van Zoho Analytics Server, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Zoho Analytics Server kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle functionaliteiten (100+) van Zoho Analytics Server? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Zoho Analytics Server software.
Afbeelding van Zoho Analytics Server tools.
Schema van Zoho Analytics Server.
Figuur 11, 12 en 13: Bovenstaande figuren laten de werking zien van Zoho Analytics Server. Klik op een afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is Zoho Analytics Mobile BI app?

In deze paragraaf beschrijven we de belangrijkste features van Zoho Analytics Mobile BI app, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten van alle functionaliteiten (100+) van Zoho Analytics Mobile BI app? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Zoho Analytics Mobile BI app software.
Afbeelding van Zoho Analytics Mobile BI app tools.
Schema van Zoho Analytics Mobile BI app.
Figuur 14, 15 en 16: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van Zoho Analytics Mobile BI app. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Recente innovaties van Zoho Analytics-tools en de versiehistorie

Over de tijd heen zien we bij Zoho een positieve trend in relatie tot BI & Analytics-functionaliteit en de ondersteuning voor diverse platforms en databronnen. De laatste innovaties liggen op het terrein van BI infrastructuur > authenticatie > CAS, data discovery > standaarddeviatie en data discovery > datavisualisatie > cirkeldiagrammen.

Van Zoho BI & Analytics hebben we de meest recente releases beoordeeld van haar complete BI & Analytics-propositie. Hieronder kun je de opbouw zien van de verschillende releases van alle ons bekende BI & Analytics-producten van Zoho:

Achter elk product tonen we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Zia, Zoho Databridge en Zoho Analytics Server?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van Zia, Zoho Databridge en Zoho Analytics Server kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers, de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van Zoho dan kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Daarnaast is het tegenwoordig aan te raden om de software in de cloud te draaien. Je betaalt dan alleen voor wat je gebruikt. De aanschafkosten van Zia, Zoho Databridge en Zoho Analytics Server zijn misschien niet de allergrootste kostenpost, maar de onderhoudskosten en support beperken natuurlijk wel je toekomstige investeringsruimte.

Wat maakt Zoho BI & Analytics onderscheidend

In onze studie zien we dat Zoho op het terrein van BI & Analytics software een aantal specifieke eigenschappen kent die onderscheidend naar voren komen in ons onderzoek. Dit maakt Zoho Analytics min of meer uniek: self-service analytics platform, mobile business intelligence, Google Adwords, Microsoft Dynamics en self-service BI.

De voor- en nadelen van Zoho Analytics

In de volgende paragrafen benoemen we alle voor- en nadelen van Zoho BI & Analytics, Zia, Zoho Databridge en Zoho Analytics Server, et cetera. Deze zijn niet in beton gegoten, dat wil zeggen: Zoho kan momenteel werken met partners aan het verder opbouwen van features die tegemoetkomen aan specifieke klantwensen (zoals ondersteuning voor stromende data, z/OS, OLE DB, Solaris, Apache Tomcat, Apache Spark, AIX, R integration, text mining en datareplicatie). Bovendien kan de documentatie achterlopen op de actualiteit.

Tag cloud van Zoho Analytics tools.Figuur 17: Word cloud van de plus- & minpunten van Zoho BI & Analytics

Deel jouw ervaring

Laat hier een review achter over Zoho BI & Analytics. Je observaties kunnen dan eventueel gaan meewegen bij een nog betere beoordeling van de prestaties van Zoho Analytics.

Zoho Mobile Business Intelligence

61%

Zoho scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie goed op het onderdeel ‘Mobile Business Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 61%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: mobile server en mobile analytics. We hebben daarbij het volgende product onderzocht: Zoho Analytics Mobile BI app. In totaal onderzochten we 11 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

Zoho Business Intelligence

53%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek goed op het onderdeel ‘Business Intelligence’, gegeven dat ze hierop 53% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: CRM en business intelligence platform. We hebben daarbij de volgende twee producten onder de loep genomen: Zoho Analytics en Zoho Analytics Mobile BI app. In totaal onderzochten we 75 criteria in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Zoho Dataconnectiviteit

51%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek goed op het thema ‘Dataconnectiviteit’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 51%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: ODBC, JSON, Sharepoint, Salesforce en connectiviteit. In totaal onderzochten we 95 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

Zoho BI Infrastructuur

49%

De leverancier Zoho doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘BI Infrastructuur’, gegeven dat ze hierop 49% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: authenticatie, repository, open source, hybride cloud, besturingssystemen en Jupyter Notebook. In totaal onderzochten we 166 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

Zoho Analytics

48%

Zoho doet het in ons onderzoek matig op het onderdeel ‘Analytics’ met een score van 48%. De volgende criteria zijn gehanteerd: analytics platform, geoanalytics, customer analytics, cloud analytics en process analytics. We hebben daarbij de volgende vijf producten onderzocht: Zoho Analytics, Zia, Zoho Databridge, Zoho Analytics Server en Zoho Analytics Mobile BI app. In totaal onderzochten we 127 features binnen deze discipline. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

Zoho Self-service BI

47%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Self-service BI’. De score bedraagt 47%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: self-service analytics platform en self-service data platform. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: Zoho Analytics. In totaal onderzochten we 16 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

Zoho Data Discovery

40%

Zoho doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderdeel ‘Data Discovery’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 40%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datavisualisatie, notificaties, standaarddeviatie en datastorytelling. In totaal onderzochten we 394 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022.

Zoho Real-time Analytics

39%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek matig op het thema ‘Real-time Analytics’, gegeven dat ze hierop 39% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: real-time, real-time data en near real-time. In totaal onderzochten we 20 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Zoho Data Governance

37%

De leverancier Zoho scoort in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Data Governance’ met een score van 37%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus, gegevensversleuteling, data lineage en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 82 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

Zoho Decision Management

35%

Zoho doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek matig op het thema ‘Decision Management’, gegeven dat ze hierop 35% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: performance management, decision-making platform, decision support, decision optimization en decision intelligence. In totaal onderzochten we 30 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Zoho Artificial Intelligence

28%

De leverancier Zoho scoort in ons onderzoek niet goed op het thema ‘Artificial Intelligence’. De score bedraagt 28%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: Python, algoritmes, natural language processing, lineaire regressie, cognitive services, computer vision en beslisboom. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: Zia. In totaal onderzochten we 171 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

Zoho Multidimensionale Modellen

27%

De leverancier Zoho scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Multidimensionale Modellen’ met een score van 27%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: OLAP, MOLAP, ROLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 16 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

Zoho Data-integratie

25%

Zoho scoort in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data-integratie’, gegeven dat ze hierop 25% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: data-integratieplatform en Extract-Transform-Load. In totaal onderzochten we 83 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Zoho Big Data

22%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Big Data’. De score bedraagt 22%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: streaming en complexe data. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: Zoho Analytics. In totaal onderzochten we 58 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Zoho Performance Optimalisatie

21%

Zoho scoort in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’, gegeven dat ze hierop 21% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: in-memory en MPP. In totaal onderzochten we 29 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

In welke sectoren is Zoho BI & Analytics het meest actief?

In onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier zich zoal beweegt. Dit is de sector waar Zoho (zeer) populair is: retail.

Trainingen en incompany-opleidingen Zoho BI & Analytics

Wij verzorgen diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke Zoho trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Bijvoorbeeld kun je denken aan de volgende software: Zia, Zoho Databridge en Zoho Analytics Server. Natuurlijk kleuren we zo’n opleiding in met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindoordeel: Zoho Analytics scoort redelijk

Zoho heeft een minimaal productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. Zoho BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van meer dan 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en specialiseert zich in mobile business intelligence.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Zoho BI & Analytics specialistPassionned Group specialiseert zich in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze gedreven en gepassioneerde adviseurs helpen grote & kleine organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met Zoho, AI en Business Analytics of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST