Interim management: huur tijdelijk capaciteit of expertise in voor je (strategische) projecten

Executive Recruiter & auteur
Contactpersoon: Daan van Beek MSc
Executive Recruiter & auteur
Inhoudsopgave

Zoek je tijdelijke capaciteit of interim expertise voor je projecten? Wij helpen je graag met goede interim specialisten en door de wol geverfde interim managers. Zo kun je niet alleen pieken in drukte opvangen voor bestaande of nieuwe projecten. Maar je krijgt ook specifieke (senior) expertise of verandercapaciteit om je doelen sneller te realiseren. De frisse, onbevangen, en soms kritische blik van een interim-specialist kan voor jouw project weleens van onschatbare waarde blijken te zijn. Met gezwinde spoed stellen we je graag een aantal geschikte kandidaten voor als je hier je aanvraag indient.

Op zoek naar bevlogen interim-managers?

Onze interim-managers zijn niet zomaar managers. Het zijn absolute toppers in hun vakgebied en beschikken allemaal over het unieke, ijzersterke Passionned-DNA. Ze zijn bevlogen, deskundig en resultaatgericht. Ze helpen je stap voor stap bij het implementeren van slimme oplossingen en hebben een natuurlijk oog voor verandermanagement. Passionned Group levert interim-managers op de volgende terreinen:

Huur een interim manager in

Interim-specialisten in alle soorten en smaken

Naast interim-managers beschikt Passionned Group over een groot netwerk aan specialisten op het gebied van business intelligence, Data Science, continu verbeteren en datagedreven werken. Alleen de best passende professionals op je aanvraag worden je gepresenteerd. Hoge kwaliteit, een persoonlijke benadering en continuïteit staan bij ons voorop.

Wij hebben de volgende specialisten voor business analytics beschikbaar:

Wij hebben de volgende specialisten voor lean, kwaliteitsmanagement en PDCA (continu verbeteren) beschikbaar:

Huur een specialist in

Duur van de interim-periode

Onze managers en specialisten (vaste medewerkers en flexibele schil) huur je in voor een nader te bepalen aantal dagen of uren in de week voor een langere periode. Het kan gaan om enkele weken, 1 maand, 3, 6 of 12 maanden. Hierna is vaak verlenging mogelijk. Passionned Group neemt desgewenst alle rompslomp voor je uit handen. We dragen natuurlijk dan ook zorg voor de administratie en de afdracht van relevante belastingen. Voor zzp’ers hanteren wij de modelovereenkomst van de Belastingdienst, VNO-NCW en MKB Nederland, zodat je geen zorgen hebt over de fiscale gevolgen voor je organisatie.

Hoe ziet het interim management proces eruit?

Je stuurt ons jouw aanvraag voor capaciteit of expertise. Waar nodig helpen we je met het opstellen van het profiel. Op basis daarvan selecteren we de meest geschikte kandidaten en sturen je een voorstel met tarief, beschikbaarheid en overige condities.

De voordelen van interim & inhuur via Passionned Group

Het inschakelen van de Passionned Group voor interim biedt je organisatie direct een aantal voordelen. De 10 belangrijkste voordelen hebben we voor je op een rij gezet. Hier zijn er alvast een paar:

  • Alle kandidaten zijn uitgebreid gescreend en geschikt bevonden.
  • Door onze ervaring kun je er vanuit gaan dat je altijd de beste kandidaat ziet.
  • Huur je een specialist of manager in, dan krijg je gratis toegang tot onze kennisbank.
  • Iedereen uit je organisatie heeft recht op 25% korting op onze opleidingen.
  • We combineren snelheid met kwaliteit, zodat het inhuurproces vlot verloopt.

Interesse in een interim opdrachten en samenwerking?

Ben je ZZP-er, freelance consultant of (project)manager en heb je interesse om een samenwerking met Passionned Group aan te gaan? Wij zijn altijd op zoek naar nog meer gedreven en betrokken consultants en docenten. Lees meer over wat we elkaar kunnen bieden: werken bij PG.

Je aanvraag voor een interimmer indienen

Heb je interesse om gebruik te maken van onze interim management dienstverlening? Neem dan nu gerust contact met ons op en laat ons weten welke expertise je zoekt.

Over Passionned Group

Logo Passionned Group, de specialist in InterimPassionned Group levert hoogwaardige interimdiensten op een aantal specialistische gebieden. Onze bevlogen interim consultants en managers helpen grotere en kleinere bedrijven om verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Wat is interim management?
Interim management houdt in dat iemand een tijdelijke opdracht gaat vervullen bij een bedrijf, overheids- of non-profit instelling. Als opdrachtgever heb je interimmers soms nodig omdat er binnen je organisatie tijdelijk geen of onvoldoende capaciteit beschikbaar is om bepaalde taken of projecten professioneel uit te laten voeren.
Hoelang duurt een interim-opdracht?
Interim management kan gaan om enkele weken, 1 maand, 3, 6 of 12 maanden. Hierna is vaak verlenging mogelijk. Passionned Group neemt desgewenst alle administratieve rompslomp voor je uit handen.
Wat is het verschil tussen een interimmer en een freelancer?
Een interimmer werkt ergens tijdelijk zonder een vast dienstverband. Vaak op managementniveau of hoger. Een freelancer werkt op projectbasis voor verschillende opdrachtgevers, in plaats van in loondienst te zijn bij een of meer werkgevers. Een interim-professional kan, in tegenstelling tot een freelancer, eventueel in dienst treden van een detacheringsbureau.
Wat is het verschil tussen een interimmer en een zzp'er?
Zzp is de afkorting voor "zelfstandige zonder personeel". Een zzp'er werkt voor verschillende opdrachtgevers en er is geen sprake is van een dienstverband. Een zzp'er werkt dus als zelfstandig ondernemer.
Wat houdt de wet DBA in?
De Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is de opvolger van de oude VAR. Opdrachtgevers en opdrachtnemers maken binnen hun arbeidsrelatie afspraken en beoordelen samen of er sprake is van loondienst. Passionned Group hanteert de modelovereenkomst van de Belastingdienst, VNO-NCW en MKB Nederland, zodat je je als opdrachtgever geen zorgen hoeft te maken over de (eventuele) fiscale gevolgen van schijnzelfstandigheid.
Wat is schijnzelfstandigheid?
Schijnzelfstandigheid is een situatie waarin een interim-manager, freelancer of zzp'er een opdracht aanneemt als ondernemer, maar in fiscale zin eigenlijk in loondienst is.
Wanneer is sprake van loondienst?
Loondienst heeft drie kenmerken: werkgeversgezag, persoonlijke arbeid en een beloning. Wordt aan alle kenmerken voldaan? Dan is volgens de Belastingdient sprake van loondienst en moet de opdrachtgever loonheffing afgedragen.
Wat is de status van de wet DBA?
De overheid handhaaft de wet DBA niet volledig. De Belastingdienst treedt alleen corrigerend op als de opdrachtgever "kwaadwillend" is of gegeven aanwijzingen niet opvolgt. Naar verwachting komt er in 2025 een nieuwe wet voor zelfstandigen en opdrachtgevers.
Is elke zzp'er, interimmer en freelancer een ondernemer?
Ja, voor de Belastingdienst wel. Wil je als interimmer opdrachten uitvoeren bij bedrijven of overheidsinstellingen als zelfstandig ondernemer, dan moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en inkomstenbelasting betalen over je inkomen.
Hoe ziet het interim management proces eruit?
Als opdrachtgever stuur je ons jouw aanvraag voor extra capaciteit of expertise. Waar nodig helpen we je met het opstellen van het profiel. Op basis daarvan selecteren we de meest geschikte kandidaten en sturen je een voorstel met bijbehorend tarief, beschikbaarheid en overige condities.

De experts in interimmanagement

» Bekijk alle experts

Bestel nu de bestseller 'De intelligente, datagedreven organisatie' (8e druk)

het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Dit vind je misschien ook interessant

Artikel 'Moeten er nog managers zijn?'
Artikel 'Moeten er nog managers zijn?'
Management
Management
Onderzoekers leggen 'blind spots' Nederlandse managers bloot
Onderzoekers leggen 'blind spots' Nederlandse managers bloot

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met interim management, data experts & interim IT specialisten of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas van de Passionned GroupDAAN VAN BEEK MScEindbaas van de Passionned Group

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
4,4
sterren klanttevredenheid
___
consultants & docenten
3
kantoren
19
jaar ervaring