De intelligente, datagedreven organisatie (8e druk) - Heel interessant, duidelijk en leerzaam boek!

Wouter Huisman: ervaren management-consultant en interim BI manager

10 / 10

Wouter HuismanNa een studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Groningen heeft Wouter Huisman ruim twintig jaar ervaring opgedaan als interim manager, projectmanager en managementconsultant. Zijn expertise ligt op het snijvlak van datagedreven organisaties, continu verbeteren en performance management. Hij richt zich daarbij op het verbeteren van de besturing van organisaties met data en KPI’s. Wouter is een bedreven en door de wol geverfde interim Business Intelligence manager en consultant die jouw organisatie graag datagedreven maakt.

Strategiegedreven performance management

In 1999 is Wouter begonnen bij Oasis, een organisatieadviesbureau op het gebied van besturingsvraagstukken. Daar heeft hij in de rol van managementconsultant en projectmanager vele opdrachten uitgevoerd op het gebied van strategiegedreven performance management, management-dashboards, SMART KPI bepaling en Business Intelligence.

Zijn passie: organisaties in staat stellen beter te sturen

Na de overname van Oasis door Ordina had Wouter Huisman de rol van managing consultant waarin hij lijnverantwoordelijk was voor een team van BI-consultants. Voor The Human Network for Professionals heeft Wouter vanaf 2008 een BI-consultancybedrijf opgezet en uitgebouwd.

Na een kortstondig avontuur in de internetbranche heeft hij zich weer gericht op zijn passie: organisaties in staat stellen beter te sturen.

Sinds november 2013 is Wouter associate partner bij Passionned Group. In die hoedanigheid heeft hij onder andere een KPI-traject bij de gemeente Den Haag naar aanleiding van de decentralisaties gefaciliteerd en begeleid. Daarnaast optimaliseerde hij de monitoring en sturing rondom de topsportprogramma’s voor NOC*NSF. Bij ONVZ was hij verantwoordelijk voor het opstellen van een roadmap voor de ‘Datagedreven organisatie’, het opstarten van de implementatie van de roadmap als interim-manager van de BI-afdeling en het opzetten van de afdeling Data & Informatie. Ook heeft hij diverse organisaties zoals Swiss Sense, CCV en MKB Brandstof geholpen bij het opzetten van een data-strategie. Ook geeft hij bij Passionned Group geregeld een KPI-cursus.

De rode draad: verbetering van de besturing

Als bedrijfseconoom zet Wouter de besturing van de organisatie voorop. Hij is sparringpartner van bedrijven en overheden op een breed scala aan functionele gebieden, met als rode draad: de verbetering van de besturing. Hij faciliteert management en directie bij de strategieformulering en geeft leiding aan het optuigen van het benodigde performance management en Business Intelligence instrumentarium. Hij helpt organisaties deze effectief in te zetten.

Belofte: resultaatverbetering door inzet van meetinstrumenten

Voor Wouter Huisman is een BI-traject pas succesvol als het zijn belofte waarmaakt: resultaatverbetering door inzet van meetinstrumenten. De mate waarin de toepassing van BI hand in hand gaat met het streven naar continue verbetering middels de PDCA cyclus is hiervoor een randvoorwaarde. Dé kritieke succesfactor voor BI? Het management zelf!

Wil je ook kennismaken met Wouter?

Neem vrijblijvend contact met Wouter op voor een afspraak over de mogelijkheden van performance management en Businses Intelligence voor jouw bedrijf.

neem contact met mij op

Reviews over Wouter Huisman

Aantal reviews: 1Gemiddelde score: 10 / 10
10 / 10
Nicole Gnodde | ONVZ | 31 juli 2018

Ik heb de inzet van Wouter bij ONVZ als interim manager Business Intelligence zeer gewaardeerd. Hij is open en eerlijk en neemt de tijd voor het team en individuele behoeften. Op het gebied van business intelligence en performance management is hij een bekwame gesprekspartner en kan daardoor de juiste onderwerpen adresseren bij het management team.

neem contact met ons op
Plaats een review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Waardering
Dit veld is verplicht!
Naam Dit veld is verplicht!optioneel
E-mail Dit veld is verplicht!optioneel
Organisatie Dit veld is verplicht!optioneel
Je mening in enkele zinnen Dit veld is verplicht!
Review verzenden
Het formulier bevat fouten.

Bestel nu de bestseller 'De intelligente, datagedreven organisatie' (8e druk)

Productafbeelding van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Opleiding Performance Management & KPI's
Opleiding Performance Management & KPI's
Uitgelichte afbeelding KPI-workshop
KPI-workshop
Uitgelichte afbeelding Whitepaper ‘Visie op performance management’
Whitepaper ‘Visie op performance management’

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Wouter Huisman - Associate Partnerdrs. WOUTER HUISMANAssociate Partner

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring