De intelligente, datagedreven organisatie (8e druk) - Heel interessant, duidelijk en leerzaam boek!

Kom werken bij Passionned Group™ en help mee aan de toekomst van datagedreven besluitvorming

Inhoudsopgave

Passionned Group is een bruisend knooppunt waar datagedreven intelligentie organisaties transformeert. Sinds 2004 wijden we onszelf aan het begeleiden van organisaties naar data-centrische krachtpatsers. Deelnemen aan ons team betekent niet alleen een baan, maar ook een spannende reis met een groep gepassioneerde professionals. Voor full- of parttime freelancers, toegewijde docenten, data-enthousiastelingen en (interim) adviseurs die liever zaken doen onder de vlag van een bewezen succesformule, biedt Passionned Group het perfecte platform en het juiste podium. Hier vind je kansen voor groei, directe coaching en de kans om impact te maken in de wereld van Business Intelligence, AI, procesoptimalisatie en data-analyse. Ontdek jouw plek in deze innovatieve omgeving en help mee de toekomst van datagedreven besluitvorming te bepalen.

Wie wij zijn

Opgericht door Daan van Beek in 2004, specialiseert Passionned Group zich in het transformeren van organisaties naar datagedreven, intelligente entiteiten. Ons team, bestaande uit gepassioneerde consultants en opvoeders, is toegewijd aan het helpen van zowel grote als kleine organisaties op de spannende reis naar data-centriciteit. Zonder daarbij de mens uit het oog te verliezen. We implementeren ook een content-first strategie in onze marketinginspanningen, gericht op het creëren van waardevolle, inzichtelijke inhoud die onze expertise in het veld weerspiegelt.

Missie en waarden

Missie en waardenBij Passionned Group zijn we toegewijd aan het bevorderen van een ondersteunende omgeving die professionele groei en persoonlijke ontwikkeling benadrukt. Onze missie is om bedrijven te versterken door middel van innovatieve datastrategieën en intelligente oplossingen: elke organisatie intelligent. De omvang van ons team zorgt voor betrokken begeleiding, directe communicatie met senior leiders, en aanzienlijke persoonlijke bijdragen aan onze projecten. We waarderen de impact van elk teamlid, zorgen voor een vervullende en impactvolle carrière-ervaring.

Onze openstaande posities

Ons team staat in de voorhoede van innovatie, met expertise in data-analyse, Artificial Intelligence en procesoptimalisatie. We breiden ons team verder uit en zoeken gepassioneerde individuen om ons op onze reis te vergezellen. Als je een passie hebt voor het vormgeven van het landschap van datagedreven bedrijfspraktijken en deel wilt uitmaken van een dynamisch, vooruitstrevend team, bekijk dan onze laatste vacatures.

Sales consultant / recruiter AI

Passionned Group is op zoek naar een Sales consultant / recruiter AI die gepassioneerd is in het leiden van organisaties naar datagedreven succes. Jij bemiddelt tussen klant en consultant, promoot onze data-analyse en procesoptimalisatie-oplossingen, begrijpt en beantwoordt de unieke behoeften van potentiële klanten. Bekijk hier de volledige vacature: Sales Consultant / Recruiter AI.

Verantwoordelijkheden:

 • Maak contact en bouw relaties op met potentiële klanten.
 • Begrijp klantbehoeften en beveel geschikte datagedreven oplossingen aan.
 • Volg leads op en beheer klantaccounts.

Kwalificaties:

 • Bewezen verkoopervaring in bemiddeling, bij voorkeur in data-analyse of Business Intelligence.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands; basisbeheersing van het Engels.
 • Sterk begrip van datagedreven praktijken.

Direct solliciteren

Business Development Assistent

Passionned Group is op zoek naar een Business Development Assistent om het organisatorische ruggengraat van ons team te zijn en essentiële managementtaken af te handelen.

Verantwoordelijkheden:

 • Assisteren bij leadkwalificatie en opvolging van leads.
 • Planning, ondersteuning van (financiële) processen en documentbeheer.
 • Ondersteuning van consultants bij data-analyse en optimalisatieprojecten.
 • Assisteren bij diverse administratieve en ontwikkelingstaken.

Kwalificaties:

 • Je hebt oog voor details en kan moeiteloos multitasken.
 • Enthousiasme voor het bijdragen aan een datagedreven omgeving.
 • Uitstekende communicatievaardigheden in het Engels; Nederlands is een plus.

Direct solliciteren

Datagedreven Content Engineer

Passionned Group zoekt een getalenteerde Datagedreven Content Engineer om onze online aanwezigheid te versterken. Deze positie is ideaal voor degenen die uitblinken in het maken van boeiende, informatieve inhoud, met name op het gebied van data-analyse, AI en procesoptimalisatie. Sterke schrijfvaardigheden, een scherp begrip van datagedreven concepten, en het vermogen om complexe onderwerpen te vereenvoudigen terwijl je resoneert met ons publiek en onze expertise benadrukt zijn essentieel.

Verantwoordelijkheden:

 • Ontwikkelen van SEO-geoptimaliseerde inhoud over onderwerpen als Business Intelligence, Data Science, AI en datagedreven strategieën.
 • Vertaal complexe dataconcepten naar boeiende, toegankelijke inhoud.
 • Voer interviews uit en ontwikkel artikelen, whitepapers en promotiemateriaal.
 • Samenwerken met experts om de nauwkeurigheid en relevantie van de inhoud te garanderen.

Kwalificaties:

 • Ervaring in het schrijven van content (SEO-proof), bij voorkeur in technologie, data, of BI-velden.
 • Sterk begrip van Business Intelligence en data-analyse concepten.
 • Uitstekende onderzoeksvaardigheden en het vermogen om technische informatie te interpreteren.
 • Vloeiend in Nederlands en goede kennis van Engels.

Direct solliciteren

Full Stack Webontwikkelaar (freelance)

Passionned Group is op zoek naar een Full Stack Webontwikkelaar (freelance) om te assisteren bij specifieke taken en het ontwikkelen van innovatieve apps. Deze rol omvat ook ondersteuning bij datagedreven projecten en samenwerking met verschillende afdelingen om technologiegebruik te optimaliseren.

Verantwoordelijkheden:

 • Ontwerpen en creëren van innovatieve apps en programmatuur
 • Toezicht houden op en onderhoud van alle IT-systemen, zorgen voor betrouwbaarheid en efficiëntie.
 • Ondersteuning bieden bij data-analyse en Business Intelligence (BI) initiatieven.
 • Samenwerken met teamleden aan prachtige projecten.
 • Blijf op de hoogte van opkomende IT-trends en technologieën.

Kwalificaties:

 • Bewezen langjarige ervaring met PHP, Javascript, Jquery en MySQL
 • Gedegen kennis van databases en data-analysetechnieken.
 • Sterke probleemoplossende en communicatieve vaardigheden.
 • Vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • Goed niveau van Nederlands en Engels.

Direct solliciteren

Als je geen openstaande positie hebt gevonden die overeenkomt met jouw vaardigheden of ambities, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Passionned Group is altijd op zoek naar gekwalificeerde en gemotiveerde mensen die ons enthousiasme delen voor intelligente, datagedreven organisaties. Jouw unieke vaardigheden en perspectieven kunnen precies zijn wat we nodig hebben voor ons volgende innovatieve project of uitdaging.

Word toegewijd partner of docent

Binnen de Passionned Group-formule kan iedereen met een droom of passie deze waarmaken. Of je nu advies wilt geven, trainingen, cursussen of onderwijs wilt geven, of als interim wilt werken. Met onze succesvolle online content- en marketingfilosofie en ons 100% transparante beoordelingssysteem zorgen we ervoor dat jij als toegewijde adviseur, interim professional of gepassioneerde docent meteen jouw aanwezigheid vestigt. Er zijn twee algemene opties om lid te worden.

1. Vestig je als SMART Partner van Passionned Group

Het SMART Partner Programma van Passionned Group biedt een unieke kans voor freelancers en zelfstandige professionals om hun carrière te verbeteren. Dit programma biedt significante voordelen zoals kortingen op trainingen, toegang tot een uitgebreide kennisbank, en potentieel voor professionele certificering. Het is een ideaal platform voor netwerken met vakgenoten en blootstelling aan nieuwe klanten en projecten, wat professionele groei en succes bevordert. Als je je freelance carrière wilt versnellen en wilt profiteren van een gemeenschap van gedreven professionals, overweeg dan om lid te worden van het SMART Partner Programma.

Sluit je aan als SMART Partner

2. Word docent en maak studenten dolenthousiast

We verwachten dat docenten de honderden studenten die zich elk jaar bij ons aanmelden voor onderwijs of training uitdagen, de juiste kennis overdragen, en op maat gemaakte service bieden. Dit betekent dat je als docent vaak enkele dagen intensief met de studenten in de praktijk doorbrengt. Samen verkennen jullie een nieuw vakgebied, zoals kunstmatige intelligentie, Lean Black Belt, big data-analyse of datawarehousing. Je faciliteert ook interacties tussen studenten, waardoor ze optimaal van elkaars cases kunnen leren. Het kan ook gaan om het onderwijzen van studenten over de fijne kneepjes van een BI-tool, de R-programmeertaal, of een specifieke IT-applicatie door middel van demo’s, simulaties en opdrachten.

Word lid als docent

Of je nu ambieert om een SMART Partner te worden of je wilt je bij ons aan te sluiten als docent, Passionned Group biedt een platform waar jouw expertise en passie echt kunnen schitteren. Sluit je bij ons aan en transformeer je carrière in een wereld gedreven door data en intelligentie waarbij menszijn altijd centraal staat.

Passionned as a Platform™ heeft de toekomst

Wat betekent het voor jou om met en voor Passionned Group te werken? En wat kun je concreet van ons en het digitale platform verwachten?

 • We positioneren je als expert of “thought leader” in een of meerdere thema’s.
 • Aangenamere, uitdagende opdrachten tegen concurrerende tarieven.
 • Administratieve ondersteuning voor jou als freelancer/ondernemer.
 • Betekenis, een prettige werkomgeving, en inspirerende collega’s en sparringpartners.

Onze cultuur en bedrijfsfilosofie

Wij geloven dat het doel van het leven niet alleen werk is, maar ook genieten van werk, je gezin, je vrienden en je passies. We streven naar maximale flexibiliteit en vrije tijd, waarin jij beslist wat te doen. Natuurlijk zorg je ervoor dat jouw bijdrage aan Passionned Group substantieel is.

Alle partners van Passionned Group worden zorgvuldig geselecteerd op basis van competenties, sociale vaardigheden en de juiste mindset. Dit creëert een ontspannen sfeer, zonder druk op declarabiliteit, en collega’s waarop je kunt vertrouwen en rekenen.

Enkele kerncijfers

 • Werken bij Passionned Group, kerncijfersMeer dan 10.000 organisaties geholpen om datagedreven te worden.
 • Meer dan 2.500 consultants en managers opgeleid via Passionned Academy.
 • Meer dan 35.000 exemplaren verkocht van Daan van Beek’s boeken.
 • Organisatoren van de Dutch BI & Data Science Award voor meer dan 15 jaar.
 • Kennisbank omvat 5 bestsellers, meer dan 30 downloadbare whitepapers en artikelen.
 • Genereert wekelijks meer dan 50 gekwalificeerde leads via verschillende websites.
 • Ongeveer 20.000 unieke bezoekers per maand op websites.
 • Passionned Group ervaart op dit moment een bijzonder sterke groei.

Wil je je bij ons aansluiten?

Ben je geïnspireerd om uit te blinken voor je klanten en verlang je naar een eenvoudigere manier van zakendoen? Als er een vonk in je is overgeslagen, nodigen we je uit om je aan te sluiten bij het gepassioneerde team van Passionned Group. Als je de kans wilt krijgen om bij te dragen aan een innovatieve, datagestuurde omgeving, neem dan contact met ons op en laat ons weten wat je interesseert. Help ons de toekomst van datagestuurd zakendoen vorm te geven.

Veelgestelde vragen

Hoe solliciteer je voor een baan?
Om te solliciteren bij Passionned Group, vul alsjeblieft het contactformulier in op onze website, waarbij je de functie aangeeft waarin je geïnteresseerd bent. Wij nemen contact met je op voor de volgende stappen.
Wat voor soort kandidaten zoekt Passionned Group?
Wij zoeken kandidaten die gepassioneerd zijn over leren, gemotiveerd en innovatief. We waarderen individuen die creatieve ideeën kunnen bijdragen, deelnemen aan probleemoplossing en actief participeren in onze samenwerkende omgeving.
Wat maakt Passionned Group een unieke plek om te werken?
Passionned Group biedt een hybride werkmodel dat de balans tussen werk en privé bevordert, met mogelijkheden voor teambrainstorming en onafhankelijk op afstand werken. We benadrukken open communicatie, transparantie en waarderen suggesties van medewerkers. Onze dynamische werkomgeving houdt gelijke tred met de industrietrends, en biedt een levendige en vooruitstrevende werkplek.
Welke voordelen krijgen medewerkers?
Medewerkers van Passionned Group ontvangen essentiële thuiswerkapparatuur, vervoerstoeslagen, en de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan onze relevante trainingscursussen. We zijn toegewijd aan het ondersteunen van de professionele groei en het welzijn van ons team.

Bekijk het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Productafbeelding van het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding SMART Partner Programma
SMART Partner Programma
Uitgelichte afbeelding SMART doelen met 100+ voorbeelden
SMART doelen met 100+ voorbeelden
Uitgelichte afbeelding Een SWOT analyse en een PEST analyse maken
Een SWOT analyse en een PEST analyse maken

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met interimdiensten, de kennisbank, opleidingen of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Managing DirectorDAAN VAN BEEK MScManaging Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring