contact
Vergelijk DataRobot AI platform met alle andere BI platforms

DataRobot BI & Analytics

Op deze pagina etaleren we de hoofdlijnen van ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek naar de softwareleverancier DataRobot en zijn productportfolio (zoals DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML). DataRobot BI & Analytics scoort in onze studie beter dan GoodData maar iets slechter dan Dundas. DataRobot is kwalitatief het beste in artificial intelligence en komt het minst sterk uit de bus wat betreft multidimensionale modellen. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van DataRobot platform, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per thema (BI, Big Data, data analytics, AI en datascience) voor je klaargezet. Ook benoemen we de belangrijkste functionaliteiten van de softwareproducten zoals DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML et cetera.

Hoe scoort DataRobot BI & Analytics op diverse onderdelen?

In ons onderzoek beoordeelden we tevens alle relevante producten van DataRobot software. Meer dan 994 beoordelingscriteria zijn onderzocht. Het onderzoek is uitgevoerd vanuit een 100% onafhankelijk blik (we hebben geen banden met de leveranciers) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Onderstaande weergave illustreert de sterke en minder sterke kanten van DataRobot platform op hoofdlijnen.

Score van DataRobot platform software.Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder DataRobot. Een topleverancier kan maximaal 100% behalen. Bron: de BI & Analytics Guide 2022. Wil je verdieping en meer informatie over onze onderzoeksopzet? Klik hier om deze gids te downloaden.

De DataRobot-analyse is gerealiseerd door heel veel openbare big data af te tappen en die vervolgens diepgaand te analyseren. Meer dan 24.300 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. In dit analyseproces hebben zowel algoritmes als een ervaren BI consultant op het gebied van BI & Analytics een belangrijke rol gespeeld bij het trekken van conclusies.

DataRobot en het complete BI & Analytics productportfolio

De softwareonderneming DataRobot voert (minimaal) 4 producten in de sfeer van BI & Analytics. Op basis van de relevantie zetten we de producten hieronder op een rij:

Wat is DataRobot platform?

Onder deze kop beschrijven we DataRobot platform, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle features (100+) van DataRobot platform? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Overweeg je een DataRobot platform expert in te huren?

Wil je een DataRobot platform ontwikkelaar inhuren die je op weg kan helpen en een DataRobot platform-applicatie kan implementeren? Of wil je een applicatie implementeren voor één van de gerelateerde producten zoals DataRobot Artificial Intelligence? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. DataRobot platform ontwikkelaars in dienst nemen is niet altijd opportuun. Laat hier een bericht achter en we onderzoeken met jou de mogelijkheden tot samenwerking.

Screenshot van DataRobot platform software.
Afbeelding van DataRobot platform tools.
Schema van DataRobot platform.
Figuur 2, 3 en 4: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van DataRobot platform. Klik op een afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is DataRobot Artificial Intelligence?

Andere namen waaronder dit softwareproduct bekend staat: DataRobot AI

In deze sectie geven we een beschrijving van DataRobot Artificial Intelligence, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product DataRobot Artificial Intelligence kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle karakteristieken (100+) van DataRobot Artificial Intelligence? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van DataRobot Artificial Intelligence software.
Afbeelding van DataRobot Artificial Intelligence tools.
Schema van DataRobot Artificial Intelligence.
Figuur 5, 6 en 7: Diverse figuren laten de werking zien van DataRobot Artificial Intelligence. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is DataRobot Core?

In deze paragraaf beschrijven we de belangrijkste features van DataRobot Core, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product DataRobot Core kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Wil je alles weten over alle kenmerken (100+) van DataRobot Core? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Wat is DataRobot AutoML?

Onder deze kop beschrijven we de belangrijkste features van DataRobot AutoML, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product DataRobot AutoML kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten van alle kenmerken (100+) van DataRobot AutoML? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van DataRobot AutoML software.
Afbeelding van DataRobot AutoML tools.
Schema van DataRobot AutoML.
Figuur 8, 9 en 10: Diverse figuren laten de werking zien van DataRobot AutoML. Klik op een afbeelding om die te vergroten.

DataRobot platform-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij DataRobot een stabiele trend wat betreft BI & Analytics-functionaliteit.

Van DataRobot BI & Analytics hebben we de actuele releases geanalyseerd. Hieronder zie je de opbouw van de historie van de verschillende versies van de diverse BI & Analytics-producten van DataRobot:

Achter elk product tonen we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (of het aantal CPU’s bij server software), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van DataRobot dan kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Daarnaast is het tegenwoordig aan te raden om de software in de cloud te draaien. Je betaalt dan alleen voor wat je werkelijk gebruikt aan resources. De aanschafkosten van DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML zijn misschien niet de meest belangrijke kosten, maar de onderhoudskosten en support komen wel elk jaar terug op je begroting.

De voor- en nadelen van DataRobot platform

In de volgende secties beschrijven we alle voor- en nadelen van DataRobot BI & Analytics, DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML, et cetera. Er is sprake van dynamiek, want: DataRobot kan momenteel werken aan het ontwikkelen van features die tegemoetkomen aan specifieke klantwensen (zoals ondersteuning voor OLAP, OAuth, KPI’s, Google Analytics, kubus, IBM Db2, IIS, load balancing, Postgres en cloud analytics). Het kan ook zijn dat een feature nog onvoldoende is beschreven.

Tag cloud van DataRobot platform tools.Figuur 11: Word cloud met de sterkte-zwakte-analyse van DataRobot BI & Analytics

Jouw mening stellen we op prijs

Laat hier een review achter over DataRobot BI & Analytics. Jouw bevindingen kunnen dan meegewogen gaan worden en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van DataRobot platform.

DataRobot Artificial Intelligence

40%

De leverancier DataRobot scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderdeel ‘Artificial Intelligence’, gegeven dat ze hierop 40% scoren. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van DataRobot. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: data science, Python, datamining, algoritmes, natural language processing en cognitive services. We hebben daarbij de volgende vier producten onder de loep genomen: DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot platform, DataRobot Core en DataRobot AutoML. In totaal onderzochten we 171 criteria in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

DataRobot BI Infrastructuur

39%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het thema ‘BI Infrastructuur’ met een score van 39%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: authenticatie, infrastructuur, repository, embedded analytics, schaalbaarheid, high availability en besturingssystemen. In totaal onderzochten we 166 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

DataRobot Self-service BI

37%

De leverancier DataRobot doet het in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Self-service BI’, gegeven dat ze hierop 37% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: self-service data preparation, self-service reporting, self-service data discovery, self-service datavisualisatie, self-service data analytics en self-service data exploratie. In totaal onderzochten we 16 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

DataRobot Decision Management

31%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderwerp ‘Decision Management’ met een score van 31%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: performance management en decision-making platform. In totaal onderzochten we 30 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

DataRobot Dataconnectiviteit

31%

DataRobot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie matig op het onderwerp ‘Dataconnectiviteit’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 31%. De volgende criteria zijn gehanteerd: Sharepoint, connectiviteit, native, Google Analytics, Teradata, Amazon Redshift en PostgreSQL. In totaal onderzochten we 95 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

DataRobot Data Governance

29%

DataRobot scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Data Governance’. De score bedraagt 29%. De volgende criteria zijn gehanteerd: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus, gegevensversleuteling, data lineage en data acquisitie laag. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: DataRobot Artificial Intelligence. In totaal onderzochten we 82 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

DataRobot Big Data

26%

De leverancier DataRobot scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Big Data’. De score bedraagt 26%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: streaming en ongestructureerde data. In totaal onderzochten we 58 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

DataRobot Analytics

26%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Analytics’, gegeven dat ze hierop 26% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: analytics platform, marketing analytics, customer analytics, retail analytics, operations analytics en data center analytics. We hebben daarbij het volgende product onder de loep genomen: DataRobot platform. In totaal onderzochten we 127 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

DataRobot Real-time Analytics

25%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Real-time Analytics’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 25%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: real-time, real-time data, data ingestion, near real-time, real-time insights en live connectie. In totaal onderzochten we 20 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

DataRobot Business Intelligence

22%

DataRobot scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Business Intelligence’, gegeven dat ze hierop 22% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: reporting, business intelligence platform, enterprise business intelligence en business process monitoring. In totaal onderzochten we 75 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

DataRobot Performance Optimalisatie

21%

DataRobot doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’. De score bedraagt 21%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: materialized views, datapijplijnen, quantum computing en cached data. In totaal onderzochten we 29 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

DataRobot Data Discovery

18%

DataRobot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Data Discovery’ met een score van 18%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: tijdreeks, datavisualisatie, notificaties, standaarddeviatie, datastorytelling en het delen van inzichten. In totaal onderzochten we 394 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

DataRobot Data-integratie

17%

De leverancier DataRobot doet het in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data-integratie’, gegeven dat ze hierop 17% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: datawarehousing en datavirtualisatie. In totaal onderzochten we 83 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

DataRobot Mobile Business Intelligence

11%

DataRobot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het thema ‘Mobile Business Intelligence’. De score bedraagt 11%. De volgende criteria zijn gehanteerd: Android en mobile server. In totaal onderzochten we 11 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

DataRobot Multidimensionale Modellen

0%

De leverancier DataRobot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Multidimensionale Modellen’. De score bedraagt 0%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: ROLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 16 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

In welke sectoren is DataRobot BI & Analytics het meest actief?

In ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier zich zoal beweegt. Dit zijn de sectoren waar DataRobot het vaakst wordt gebruikt: banken, gezondheidszorg, verzekeringen en retail.

DataRobot software wordt het meest gebruikt door…

De BI & Analytics-software van DataRobot wordt het vaakst genoemd in combinatie met de volgende functie: data scientists.

Trainingen en incompany-opleidingen DataRobot BI & Analytics

Wij faciliteren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke DataRobot trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de volgende software: DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML. Natuurlijk kleuren we zo’n opleiding in met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Tot slot: DataRobot platform scoort redelijk

DataRobot heeft een minimaal productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. DataRobot BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in relatief weinig sectoren en specialiseert zich in artificial intelligence.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de DataRobot BI & Analytics specialistPassionned Group specialiseert zich in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Wij helpen grote en kleine overheden en bedrijven verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met BI tools & datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST