Complete 3-daagse Business Intelligence opleiding op HBO-niveau

Inhoudsopgave
9 / 10

In onze 3-daagse Business Intelligence opleiding op HBO-niveau krijg je als projectleider, manager of medewerker niet alleen de theoretische, maar vooral ook de praktische Business Intelligence-kaders aangereikt. Want alleen kennis die je (snel) kunt toepassen telt tegenwoordig. Je weet dat je met de juiste KPI’s, data analyses en stuurinformatie betere resultaten zou kunnen boeken. Maar je merkt ook dat dit in de praktijk niet eenvoudig is: mensen ‘luisteren’ niet altijd naar de dashboards en KPI’s. Natuurlijk gaan we ook dieper in op (generatieve) Artificial Intelligence, Data Governance en een solide data-infrastructuur want dat is onmiskenbaar de sleutel tot betere beslissingen. Met deze intensieve cursus BI word je een meester in Business Intelligence & Analytics en ga je alle belangrijke facetten van dit mooie vak leren en beheersen. Schrijf je hier direct in.

Business Intelligence training die heldere antwoorden geeft

Consultant en docent Daan van Beek, auteur van de bestseller ‘De intelligente, datagedreven organisatie’, neemt je in deze interactieve Business Intelligence training onder andere mee in de wereld van strategie, organisatiebesturing, data, KPI’s, dashboards, datawarehousing, Big Data, AI en datavisualisatie. Tijdens deze 3-daagse BI-training krijg je antwoorden op vele vragen:

 • Wat is de betekenis en de kracht van Business Intelligence & Analytics, dashboards, algoritmes en een goede data architectuur?
 • Hoe voer je een grondige informatieanalyse uit, waar en hoe vind je de beste inzichten, hoe identificeer je de meest treffende KPI-voorbeelden en hoe krijg je de businesscase voor BI & Analytics rond?
 • Met welke projectaanpak zet je de juiste stappen en beheers je effectief de risico’s?
 • Op welke manier ga je een datawarehouse of data lake opbouwen dat naadloos aansluit bij de behoeften van de business en het volwassenheidsniveau van de organisatie?
 • Hoe moet je omgaan met Big Data, een diversiteit aan databronnen, algoritmes en machine learning?
 • Welke effecten mag je verwachten van effectieve datavisualisatie en waar moet je op letten bij het grafisch weergeven van informatie?
 • Wanneer en hoe kun je (generatieve) Artificial Intelligence gaan implementeren binnen jouw organisatie?
 • Hoe navigeer je van een rapportenfabriek naar een BI-platform voor continu verbeteren en innoveren met data?
 • Hoe ga je sturen op die BI-succesfactoren die zorgen voor een hoger bedrijfsresultaat?
 • Hoe krijg je alle business managers en IT-medewerkers mee in het traject?
 • Welke functies en rollen kent een succesvol Business Intellignece team (of Datalab), welke competenties horen daarbij en hoe bouw je een BICC op?
 • Welke BI-tools zijn geschikt voor jouw situatie en hoe bouw je een toekomstbestendige BI-infrastructuur?

Wanneer je wordt geconfronteerd met een of meer van deze vragen, dan is onze 3-daagse opleiding Business Intelligence op HBO-niveau een goede eerste stap op weg naar een intelligente, datagedreven organisatie. Een aanrader volgens Nico de Jonge van ABN AMRO: ‘De BI-opleiding van Passionned Group is absoluut aan te bevelen’.

Praktische informatie: locatie, duur, data en prijs

Door onze registratie in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) zijn onze opleidingen vrijgesteld van 21% BTW. Die brengen we dus niet in rekening.

Locatie:
Berghotel Amersfoort
Duur: 3 dagen
Data:
12 t/m 14 juni 2024
9 t/m 11 oktober 2024startgarantie
11 t/m 13 december 2024
12 t/m 14 maart 2025
11 t/m 13 juni 2025
8 t/m 10 oktober 2025
10 t/m 12 december 2025
Punten:
PA15
Deze opleiding Business Intelligence geeft je recht op PA-punten net als al onze andere trainingen. Bij een totaal van 150 PA-punten én na het succesvol afleggen van een examen ontvang je een certificaat van bekwaamheid. Je ontvangt daarnaast de badge 'Certified Data & Decisions Professional' voor op LinkedIn.
PE-punten
Informeer bij je vakvereniging - bijvoorbeeld de Vereniging van Registrercontrollers of de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants - hoeveel PE-punten/uren je kunt registreren voor je Permanente Educatie (PE).
Prijs: 1.895 euro

De inhoud van de Business Intelligence opleiding

Deze praktijkgerichte training Business Intelligence voorziet je van gebundelde, direct toe te passen kennis om van BI echt een succes te maken. En je leert alle daarbij benodigde vaardigheden en technieken. Tijdens deze interactieve opleiding ga je intensief (vaak in groepjes) oefenen met het toepassen van de theorie op jouw situatie. De deelnemers worden in drie intensieve dagen klaargestoomd voor een leidende en adviserende rol in het BI-traject.

DAG 1: Begrippenkader, basisprincipes, beslissingen, BI-trends & governance

Kleine afbeelding (icon) dag 1Op de eerste dag van deze interactieve opleiding Business Intelligence leggen we de ratio achter managementinformatie uit. Verder komen de principes van De intelligente, datagedreven organisatie en de belangrijkste BI-trends aan bod. Vervolgens gaan we dieper in op het belang van datakwaliteit, het datawarehouse, Data Governance en de 25 voordelen van Business Intelligence. Deze dag komen ook veel business intelligence-toepassingen en best practices van andere organisaties langs. Dat maakt dat de theorie gaat leven. De volgende onderwerpen gaan we op deze eerste dag uitgebreid behandelen:

Module 1: Begrippenkader en definities

Succesvol kunnen zijn met BI start met de definities en het begrippenkader. Wat is Business Intelligence? Wat is managementinformatie? Wat is Artificial Intelligence? Wat houdt Big Data precies in? Je verkent samen met je klasgenoten de overeenkomsten en de verschillen.

Verder bespreekt de docent de vier belangrijkste kenmerken van intelligente, datagedreven organisaties. Tot slot ontwikkel je een visie op managementinformatie & BI en ga je begrijpen hoe je in je eigen organisatie voor betere besluitvorming op basis van actionable data en inzichten zorgt.

Module 2: Oefenen met beslissingen

Aan de hand van een helder raamwerk ga je in groepjes de beslissingen in het primaire proces van jouw organisatie zichtbaar maken. Je leert hoe je BI direct kunt laten aanhaken op de (operationele) besluitvorming waarmee je de kans op succes met Business Intelligence enorm kunt laten toenemen.

Module 3: Trends in BI & Analytics

Wat zijn de laatste BI-trends? Je leert meer over (generatieve) AI, mobile Business Intelligence, Big Data, BI in the Cloud, blockchain, Robotica, machine learning, synthetische data en fotografie als de nieuwe universele taal. We zoomen vooral in op de vraag in welke situatie je deze concepten het beste kunt toepassen en hoe de AI- en datagedreven toekomst zich kan ontvouwen.

Module 4: Datawarehouse & Data Governance

Wat is een datawarehouse en in welke situaties heb je er een nodig? Wat zijn de belangrijkste doelen van een datawarehouse en waar moet je op letten bij de implementatie? Wanneer heb je een data lake nodig en wat stop je er in? Ook bespreekt de docent to the point de essentie van masterdata, metadata, architectuur, datamodellering en data-integratie. Tot slot presenteert de docent de ideale BI-architectuur waar de performance snel is, de datakwaliteit goed, privacy by design is ingebakken en de gebruikers erg tevreden zijn.

Module 5: Datakwaliteit verbeteren

Wat is het belang van goede datakwaliteit en welke methoden en (AI) tools zijn er beschikbaar om de datakwaliteit als een continu proces te verbeteren? Hoe neem je collega’s mee in het belang van goede gegevens? Welke stappen zet je allemaal om het proces van datakwaliteit verbeteren in goede banen te leiden?

Aan het einde van de eerste dag van deze Business Intelligence opleiding ken je de belangrijkste principes en definities van BI, AI & datagedreven werken. Je kijkt na deze intensieve dag uit naar de tweede dag om de volgende stap te zetten: projectmanagement en het maken van een vernuftig veranderplan voor jouw eigen organisatie.

DAG 2: BI-projectmanagement, strategie, de roadmap en het BI-veranderplan

Kleine afbeelding (icon) dag 2Tijdens de tweede dag van deze training Business Intelligence leer je alles over BI-projectmanagement. Ook gaat de docent in op het ontwikkelen van een goed databeleid, een visie en helpt hij je een solide strategie voor BI te formuleren, een stip aan de horizon te zetten en een BI-roadmap te maken. Het accent ligt hierbij op de veranderkundige kant en de rol van de belangrijkste stakeholders: directie, werkvloer, proceseigenaren en IT. Hoe krijg je hen mee en hoe zorg je voor een duurzame betrokkenheid en enthousiasme voor Business Intelligence en AI? De volgende onderdelen gaan we tijdens deze dag behandelen:

Module 6: Hoe maak je de businesscase voor BI?

Waarom is een businesscase belangrijk? Je maakt kennis met de belangrijkste onderdelen van een goede businesscase. En je leert er zelf een te maken onder andere op basis van een aantal best practices, het procesdenken en de strategische, tactische en operationele besluitvorming in jouw organisatie.

Module 7: BI projectmanagement & Governance

Je leert de verschillende stappen in een BI-project kennen en herkennen. En je leert hoe je een business intelligence-project met succes kunt starten, beheersen en afronden. Ook passeren de verschillende methodieken zoals de watervalmethode, agile en scrum de revue. Je maakt ook kennis met de 10 belangrijkste projectrisico’s en valkuilen en verschillende soorten deliverymodellen.

Module 8: Volwassenheid in Business Intelligence

Welke volwassenheids- en ambitieniveaus kun je onderscheiden binnen de Business Intelligence-discipline? En vooral, hoe kun je voor je eigen organisatie een diagnose stellen, een pad uitstippelen en toegroeien naar een hoger ambitieniveau? Tot slot leer je waarom en hoe je een business intelligence competency center (BICC of Datalab) op kunt zetten.

Module 9: Maak een veranderplan voor BI

Samen met de andere deelnemers ontwikkel je in groepjes vanuit een visie een BI-missie en een compleet veranderplan voor de eigen organisatie. Die vormt een eerste aanzet tot een Business Intelligence roadmap die je na deze cursus BI kunt presenteren aan je stakeholders en die zo verder kunt gaan verfijnen.

Module 10: BI-consultancyvaardigheden

Wat is de rol van de moderne BI-consultant en wat is zijn of haar werkterrein? Welke dilemma’s komt een BI-consultant of -manager zoal tegen? En met welke technieken en specifieke vaardigheden kun je die oplossen? De belangrijkste consultancyvaardigheden voor BI komen aan bod, zodat je team zich kan ontwikkelen van een “rapportenfabriek” tot een professioneel team met allround BI consultants.

Aan het einde van deze dag raak je al goed vertrouwd met het onderwerp en ben je in staat om de belangrijkste elementen van verandering toe te passen bij het maken van een BI-roadmap. Deze opleiding Business Intelligence schetst dus niet alleen de theoretische kaders, maar laat je ook oefenen en geeft je direct ook de benodigde praktische handvatten.

DAG 3: KPI’s, informatieanalyse, BI-proces, datavisualisatie & BI succes

Kleine afbeelding (icon) dag 3De laatste dag van deze Business Intelligence opleiding staat helemaal in het teken van de gebruikerskant van BI. De docent gaat in op het complete BI-proces, het bepalen van loepzuivere KPI’s, de 1 miljoen euro inzichten en het vergroten van de User eXperience (UX), onder andere door effectieve datavisualisatie. Alle 15 hieronder genoemde stappen van Business Intelligence passeren de revue:

Afbeelding met de 15 stappen van Business Intelligence
Figuur 1: de vijftien stappen van het Business Intelligence proces

Ook word je ingewijd in het business intelligence framework dat voor iedereen, gebaseerd op organisatierollen, de juiste inzichten op de juiste plek aflevert, zonder omwegen. Tegelijkertijd komen de succesfactoren en valkuilen voor Business Intelligence één voor één langs. Tijdens de derde opleidingsdag leer je meer over de volgende onderwerpen:

Module 11: Business Intelligence als proces

BI wordt nog vaak gezien als software of als een tool. Maar het is natuurlijk een proces met een leerlus om steeds betere beslissingen te gaan nemen. Maak op detailniveau kennis met de vijftien stappen voor verwerking, analyse, distributie van informatie, en vooral het effectief gebruik ervan. Welke stappen zijn het meest kritiek en waarom? Hoe ondersteunt moderne technologie deze stappen? Waaraan kun je zien dat het proces in jouw organisatie stokt en hoe voorkom je dat?

Module 12: Informatieanalyse & KPI's bepalen

Je maakt uitgebreid kennis met de vier belangrijkste methodieken voor informatieanalyse om de meest essentiële BI-content te kunnen achterhalen en gaan bepalen.

 1. Strategiegedreven
 2. Procesgedreven
 3. Datagedreven
 4. Marktgedreven

Je gaat samen met andere deelnemers een opdracht doen om uiteindelijk te komen tot een multidimensionaal model met meetwaarden en dimensies. Maar meetwaarden zijn nog geen echte onvervalste KPI’s. Hoe identificieer en definieer je de echte KPI’s voor jouw organisatie en hoe bepaal je de 1 miljoen euro inzichten? De deelnemers gaan hiermee in groepjes aan de slag. Ook bespreken we uitgebreid de relatie tussen KPI’s, Big Data en Artificial Intelligence.

Module 13: Vergroot de User eXperience (UX)

Je leert het gebruiksgemak en de aantrekkingskracht van informatie te versterken door krachtige datavisualisatietechnieken. Met welke psychologische effecten en cognitieve kaders dien je dan rekening te houden? Welke lering kunnen we trekken uit de BBC-documentaire: ‘How to make better decisions’ met Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman? Ook presenteert de docent de belangrijkste biases die onze waarneming ernstig kunnen vertroebelen en verhinderen dat we objectief kunnen blijven denken. Informatie moet ook actiegericht zijn, maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Module 14: Organisatierollen & BI frameworks

Je leert om inzichten eenmalig te definiëren en geschikt en herbruikbaar te maken voor de verschillende organisatierollen. Verder maak je tot in detail kennis met een slim, direct toepasbaar model voor informatiedistributie. Zodat je niet opgezadeld komt te zitten met een arsenaal aan honderden of soms wel duizenden rapporten en dashboards.

Module 15: Maak van BI een groot succes

Hoe maak je in jouw organisatie van BI een groot succes? Dat is niet alleen de rode draad tijdens deze gehele BI opleiding maar ook de hamvraag in de laatste module. Wat zijn de 12 meest kritieke succesfactoren om succes te bereiken met BI en welke vier zijn het meest doorslaggevend? En waar moet je in jouw situatie specifiek op letten en waar kun je op gaan sturen? De vraag is natuurlijk hoe je succes definieert. Je leert ook waarom analytics, alignment, agility en continu verbeteren nauw met elkaar verbonden zijn.

Aan het einde van de laatste dag van deze 3-daagse Business Intelligence training krijg je nog de laatste tips mee van de docent, en na een kort evaluatierondje ontvang je je certificaat en een digitale badge voor LinkedIn.

verzeker je nu van een plaats

Ontdek de succesfactoren van Business Intelligence

Onze driedaagse Business Intelligence opleiding stelt zowel bedrijfsmatige als technische aspecten van Business Intelligence aan de orde. Denk dan aan KPI’s, analytics, Big Data, (generatieve) Artificial Intelligence, het datawarehouse, datakwaliteit, het BICC, BI-projectmanagement, datavisualisatie, BI-strategie en verandermanagement. Maar je krijgt vooral diepgaand inzicht in de succesfactoren van Business Intelligence en de 101 stappen die je moet zetten naar Business Intelligence succes.

Bonusmateriaal: BI templates

Kleine afbeelding BI templates (icon)Na afgeloop van de BI opleiding krijg je kosteloos de beschikking over een set aan handige Business Intelligence templates (8+) waarmee je je BI projecten nog efficiënter en effectiever kunt organiseren. Het gebruik van deze templates worden tijdens de training uitgebreid toegelicht.

Hoe voer je succesvolle BI-procesverbeteringen door?

In drie intensieve dagen komen alle business intelligence elementen die nodig zijn voor succesvolle BI en procesverbetering aan de orde. Mensen die onze driedaagse Business Intelligence opleiding hebben afgerond, zijn uitstekend in staat om in hun business intelligence-project de juiste stappen te zetten en een juiste implementatieroute te kiezen voor hun organisatie.

Afbeelding met het Decisions & Data Diagram (koppel beslissingen aan data en acties)
Figuur 2: het Business Intelligence raamwerk dat we stap voor stap gaan doorlopen gedurende deze Business Intelligence cursus.

Alle blokken komen tijdens deze interactieve en praktische Business Intelligence training uitgebreid aan bod. Zo leer je onder andere wat het verschil is tussen informatie en data. De docent geeft je daarnaast een grondige inkijk in KPI’s, normen en de benodigde Business Intelligence-wijsheid om te werken aan een betere besluitvorming en prestaties voor jouw organisatie op basis van feiten en data. Download hier de brochure (PDF)

Interactieve opleiding Business Intelligence op HBO-niveau

Tijdens elke opleidingsdag vinden groepsdiscussies plaats en werk je in groepjes aan praktijkopdrachten. Zo ontstaat er een optimale mix tussen leren en doen. Na afronding van deze unieke Business Intelligence-opleiding ontvangen de deelnemers een certificaat en een gesigneerd exemplaar van de bestseller ‘De intelligente, datagedreven organisatie’.

Aanvullende informatie van deze BI training

De prijs van deze Business Intelligence training is inclusief lunchbuffet, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de breaks.

HBO werk- en denkniveau
vrijgesteld van BTW
geen studiebelasting
interactief & praktijkgericht
gewaarmerkt digitaal certificaat
van 9:00 tot 17:00 uur

Deze opleiding BI maakt onderdeel uit van het 10-daagse Master of Data Science traject.

Word een professional in Business Intelligence

Voor wie is deze training BI & Analytics bedoeld?

Voor iedereen die betrokken is bij een BI-project biedt onze Business Intelligence training een waardevol houvast. Onze opleiding BI & Analytics wordt vooral veel gevolgd door: (aankomend) projectleiders business intelligence, projectmanagers, Business Intelligence managers, IT-verantwoordelijken, business analisten, BI medewerkers, (business) controllers, Chief Data Officers, CIO’s en business managers.

Behaalde leerdoelen aan het eind van deze BI-opleiding:

 • Je kent de belangrijkste voordelen en succesfactoren van BI
 • Je beheerst zowel de bedrijfsmatige als technische aspecten van BI
 • Je begrijpt hoe je van reguliere BI kunt transformeren tot een AI-first organisatie
 • Je hebt een indicatie van de BI-volwassenheid en ambities van jouw organisatie
 • Je ontwikkelt in groepjes een complete BI visie en veranderplan voor je organisatie
 • Je kan een sluitende business case opstellen voor BI
 • Je weet welke stappen je moet zetten in je BI-project en wat de valkuilen zijn
 • Je weet hoe je een Business Intelligence roadmap kunt uitstippelen
 • Je weet hoe je loepzuivere KPI’s kunt formuleren voor jouw bedrijf
 • De werking van effectieve datavisualisatie is jou volstrekt duidelijk
 • Je kunt inschatten welke BI tools relevant zijn voor jouw organisatie
 • Je hebt inzicht gekregen in de kritieke succesfactoren voor Business Intelligence

Meld je hier aan voor onze Business Intelligence opleiding

Via het inschrijfformulier kun je je direct inschrijven voor de eerstkomende Business Intelligence opleiding. Heb je vragen over onze 3-daagse training in BI & Analytics of wil je deze opleiding incompany organiseren, neem dan hier contact met ons op.

Wat zeggen de universiteiten over deze BI training?

Foto met portret van prof. dr. Piet M.A. Ribbers“BI en Big Data zijn hot topics. Ook binnen de universiteiten, waar men bezig is daarvoor nieuwe programma’s op te zetten. Ze zijn sterk gericht op het bouwen van tools. De mensen die dergelijke opleidingen willen volgen moeten een behoorlijke achtergrond hebben in wiskunde en statistiek.”

“Wat ik zocht waren mensen die kunnen vertellen hoe je die tools inzet in een organisatie, hoe die bijdragen aan de performanceverbetering en wat er voor nodig is om dat te realiseren. Ik heb rondgekeken en niet zoveel mensen gevonden die dat kunnen. En die bovendien in staat zijn dat te doen voor een kritisch publiek van mensen met ervaring.”

“Ik kreeg het gevoel dat het een moeilijk verhaal ging worden, maar ik ben eens gaan praten met Daan van Beek van de Passionned Group. Tot mijn grote vreugde reageerde hij erg enthousiast. We hebben een afspraak gemaakt, en in dat gesprek opende hij ook een aantal voor mij nieuwe perspectieven. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat Daan de aangewezen persoon is om onze BI opleiding te verzorgen. Daarom heb ik onze eigen master BI & Big Data in het volste vertrouwen in zijn handen gegeven.” aldus prof. dr. Piet M.A. Ribbers, TIAS.

Over de docent

Foto met portret van de trainer Daan van BeekDocent en consultant Daan van Beek MSc, auteur van ‘De intelligente, datagedreven organisatie’, heeft meer dan 20 jaar ervaring als Business Intelligence-adviseur, programmamanager en trainer. Deze 3-daagse training Business Intelligence is door hem tien jaar geleden ontworpen en steeds verder aangescherpt en vervolmaakt. Daan geeft ook les in India, New York, Kuala Lumpur, Singapore en Suriname. In Nederland is hij als docent Business Intelligence & AI verbonden aan de RC-opleiding van TIAS. Hij heeft Bestuurlijke Informatiekunde en Artificial Intelligence (AI) gestudeerd in Rotterdam en Londen.

schrijf je hier gelijk in

Veelgestelde vragen

Is enige voorkennis vereist om deel te kunnen nemen?
Er is geen specifieke voorkennis vereist en je hebt ook geen (technische) vooropleiding nodig. Wel is concrete werkervaring in organisaties aan te bevelen. Mocht je twijfelen, neem dan gerust contact op met een van onze leeradviseurs.
Ontvang ik ook een certificaat na afloop van deze BI-training?
Na succesvolle afronding van deze training ontvangen deelnemers een certificaat als bewijs van hun verworven kennis en vaardigheden in Business Intelligence.
Is het nodig om een laptop mee te nemen?
Het is niet per se nodig om je laptop mee te nemen maar bij module 9 zou je misschien gebruik willen maken van PowerPoint. In dat geval is het handig als een paar deelnemers een laptop meebrengen maar nogmaals het is niet noodzakelijk.
Kan ik ook overnachten op de opleidingslocatie?
Zeker, bij het boeken van deze opleiding kun je (tegen meerprijs) aangeven hoeveel nachten je wilt verblijven in het hotel waar wij deze cursus verzorgen.
Hoe ver van te voren moet ik boeken?
Reserveer jouw plek ten minste 3 weken van te voren. Om helemaal zeker te zijn van een plaats adviseren we je echter om eerder te boeken. Deze BI-opleiding is namelijk onze meest populaire opleiding. Je kunt hier een optie aanvragen voor een specifieke sessie.
Wie zitten er zoal in de klas?
Vooropgesteld: iedereen komt tijdens deze Business Intelligence training aan zijn of haar trekken. De docent heeft meer dan 15 jaar ervaring met lesgeven in binnen- en buitenland en heeft inmiddels bij honderden organisaties uit diverse sectoren in de keuken mogen kijken. We zien veel deelnemers die werken bij of in gemeenten, provincies, de gezondsheidszorg, de retail, de telecom, financiële instellingen, waterbedrijven, waterschappen, de brandweer, de politie, de maakindustrie, bouwbedrijven en ook consultants en ZZP'ers. Elke keer weer een gemêleerd gezelschap van leidinggevenden, adviseurs, BI-functionarissen en controllers.
Wie verzorgt de lessen en is jouw gastheer?
Jouw trainer en coach is Daan van Beek MSc. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met Business Intelligence en datagedreven werken, zowel aan de technische als organisatorische kant. Hij schrijft niet alleen boeken maar adviseert ook tal van organisaties en geeft lezingen en masterclasses over heel de wereld in AI en BI. Hij is de oprichter van Passionned Group die BI vooral vanuit een bedrijfskundige invalshoek benadert en de mens en de passie centraal stelt.
Is er ondersteuning beschikbaar na afloop van de opleiding?
Ja, onze trainers zijn onder voorwaarden ook na afloop van de opleiding beschikbaar voor advies en implementatiebegeleiding.

Reviews over Business Intelligence opleiding

Aantal reviews: 210Gemiddelde score: 9 / 10
9 / 10
Harm van Engeldorp Gastelaars | Foodbyte | 11 juni 2024

Het is een duidelijke en complete Business Intelligence opleiding die alles bevat op het gebied van BI en datagedreven werken van begin tot eind.

schrijf je ook in
10 / 10
Demi Wijermans | AgriSyst | 15 mei 2024

Veel geleerd en nieuwe kennis opgedaan, en nieuwe inzichten gekregen over ons bedrijf en de producten die wij leveren.

schrijf je ook in
8 / 10
Joost Volker | Stellar.it | 6 mei 2024

Op het juiste tempo wordt zowel de helicopterview als relevantie van de details behandeld. Goede balans tussen opdoen van kennis en direct toepassen van hetgeen aangeboden wordt. Jarenlange ervaring van docent wordt met goede anekdotes op een prettige manier gedeeld en overgedragen.

schrijf je ook in
9,5 / 10
Rob Schepers | UT | 24 april 2024

Goede basis gelegd in de breedte rondom BI. Tijd voor verdieping waar nodig en door de interactie met Daan en mede-cursisten meer geleerd dan uitsluitend hetgeen is gepresenteerd.

schrijf je ook in
8,5 / 10
Geverifieerde deelnemer | Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland | 18 april 2024

Nuttige handvaten om binnen de organisatie mee aan de slag te gaan. Een mooi en volledig beeld welke vooral managers een goed inzicht geeft in het nut en de noodzaak van BI voor elke organisatie.

schrijf je ook in
9,5 / 10
Alain Parewyck | Algemeen Stedelijk Ziekenhuis | 27 maart 2024

Uitstekende opleiding om met BI aan de slag te gaan. Heel praktisch en goed gebracht met heel veel interactie. Voel mij klaar om datagedreven aan de slag te gaan!

schrijf je ook in
10 / 10
Erol Kandemir | Ministerie van VWS | 20 maart 2024

Breed, veel informatie, oefeningen/opdrachten zeer nuttig. Wellicht een idee om de training uit te breiden naar 4 dagen zodat er nog meer opdrachten gedaan kunnen worden.

schrijf je ook in
8 / 10
Ernst Prosman | Growteq B.V. | 3 maart 2024

Interessante opleiding waarin alle zaken rondom BI nog eens kort en krachtig worden opgefrist. Een absolute aanrader wanneer je wilt leren op welke zaken en hoe je jouw organisatie écht kan sturen.

schrijf je ook in
8 / 10
Hetty Mac Leod | Kaizen4Care | 21 februari 2024

Geeft de juiste bagage mee om BI als proces goed in een organisatie te plaatsen om het succes van BI te vergroten.

schrijf je ook in
8,5 / 10
Leon Zegers | Gemeente Amsterdam | 3 februari 2024

Goede cursus. Leuke en interessante discussies. Goede kennis van de materie.

schrijf je ook in
8,5 / 10
Geverifieerde deelnemer | Iv-Groep | 16 januari 2024

Prima training om te weten wat een BI afdeling is en wat je hiervoor moet doen.

schrijf je ook in
9 / 10
Mohamed Ben Hamida | Gemeente Amsterdam | 2 januari 2024

Wat een waardevolle materie! Ik ga met het geleerde zeker aan de slag om die binnen de organisatie toe te passen!

Dank, Daan!

schrijf je ook in
10 / 10
Eric Westerhof | Envida | 22 december 2023

Leuke heldere uitleg over alles wat binnen BI naar voren kan komen, zeker een aanrader voor het verbreden van algemene kennis van BI

schrijf je ook in
8,5 / 10
Sathnarain Autar | Sathnarain | 17 december 2023

Prima training om de basis en essentie te begrijpen van het vakgebied Business Intelligence & Analytics.

schrijf je ook in
9 / 10
Edwin Nagelvoort | Nagelvoort IT Management | 3 december 2023

Prima, veel afwisseling tussen praktijk en theorie, je blijft ons boeien en het geeft stof tot nadenken. Ik kan gerichter inzoomen danwel verdiepen op bepaalde onderwerpen. Bijzonder veel dank Daan!

schrijf je ook in
9,5 / 10
Geverifieerde deelnemer | Florensius | 26 november 2023

Leerzaam traject met een fijne opzet en sfeer

schrijf je ook in
10 / 10
Jan Bond | Jan Bond Interim & Advies | 22 november 2023

Goede mix van theorie en praktijkopdrachten.
Leuke manier van lesgeven met veel interactie onderling.

schrijf je ook in
10 / 10
Claudia Vissers | Gebroeders Blokland Ontwikkeling en Bouw BV | 1 november 2023

Leerzame opleiding met een enthousiaste trainer.

schrijf je ook in
10 / 10
Sander Heesterbeek | Iknl | 29 september 2023

Goed inzicht in bi. Realistisch en praktisch waar je meteen iets mee kan binnen je organisatie

schrijf je ook in
8,5 / 10
Geverifieerde deelnemer | Mijzo | 19 september 2023

3 leuke en intensieve dagen om thuis te raken in het gehele BI verhaal

schrijf je ook in
9,5 / 10
Geverifieerde deelnemer | Politie | 23 augustus 2023

Goede combinatie van opdrachten en theorie

schrijf je ook in
7,5 / 10
Herwin Broenink | ELIX | 10 augustus 2023

Erg goede opzet. Afwisseling van theorie en opdrachten was prettig. Toegepast op bedrijven van deelnemers en zo verschillende methodes en zienswijzen meekrijgen was mooi. Qua inhoud wisselend, de eerste dag sloot inhoudelijk minder aan bij waar ik naar op zoek was dan de laatste twee. Tweede dag en met name de laatste dag vond ik erg waardevol.

schrijf je ook in
9,5 / 10
Geverifieerde deelnemer | Unit45 BV | 6 augustus 2023

Goede mix van theorie, praktijk en opdrachten

schrijf je ook in
9 / 10
Harold ten Hove | Ten Hove Informatie Systematiek | 7 juli 2023

De praktijkvoorbeelden bij de theorie en de interactie met de deelnemers groep maakt dat je actief mee blijft doen, en begrip ontwikkeld voor alle rollen binnen het bi-proces

schrijf je ook in
7,5 / 10
Geverifieerde deelnemer | Tennet | 17 juni 2023

Prima opleiding om inzicht te krijgen wat BI inhoudt en om te reflecteren waar we als organisatie staan en eventueel naartoe kunnen bewegen. De praktijkopdracht van donderdagmiddag zou overigens wat ingekort mogen worden naar bijvoorbeeld 1 uur ipv 2 uur.

schrijf je ook in
10 / 10
Sven Verschoor | Detailresult | 5 juni 2023

Fijne trainer, boeiende en uitgebreide stof. Goede combinatie tussen theorie, discussie en opdrachten. Prima locatie en leuke 'klas'.

schrijf je ook in
10 / 10
Geverifieerde deelnemer | Vulpia | 26 januari 2023

Interessante opleiding met combinatie van theorie en praktijk. Fijne oefeningen! Aan te raden! Bedankt.

schrijf je ook in
10 / 10
Nynke Monkelbaan | Wigo4it | 17 januari 2023

Zeer goed. Theorie met praktijk direct toepasbaar. Inspirerend!

schrijf je ook in
10 / 10
Richard Wessels | PARTICULIER | 17 januari 2023

Je krijgt een duidelijk beeld van wat BI is en wat je ermee kunt. Het cursusverloop is prettig: een mooie afwisseling van theorie, discussie en opdrachten. Top

schrijf je ook in
8 / 10
Geverifieerde deelnemer | EW Facility Services | 1 januari 2023

Geeft voldoende handvatten om een start te maken of BI door te ontwikkelen binnen een organisatie.

schrijf je ook in
9 / 10
Linda Beentje | Detailresult Services b.v. | 21 december 2022

Duidelijke opbouw, veel nieuwe inzichten. Hier kunnen we zeker verder mee komen.

schrijf je ook in
9 / 10
Geverifieerde deelnemer | IV experts | 3 december 2022

Fijne trainer die je meeneemt in de wereld van BI. De duidelijke voorbeelden en opdrachten zorgden ervoor dat het kwartje nog beter viel.
Kijk er naar uit om dit toe te gaan passen in mijn werk.

schrijf je ook in
10 / 10
Geverifieerde deelnemer | Pilz Nederland | 7 november 2022

Leuke diverse opleiding waarin snel inzicht verkregen wordt over tal van onderwerpen binnen BI. Leuke combinatie van theorie en praktijk met korte opdrachten waarin je veel leert

schrijf je ook in
9,5 / 10
Jochem Vlug | Gemeente Den Haag | 23 oktober 2022

Goed inzicht gekregen in mijn organisatie met tips om onze BI te verbeteren.

Ik heb geleerd hoe belangrijk het spanningsveld tussen technologie en business is voor het succes van BI.

schrijf je ook in
8,5 / 10
Geverifieerde deelnemer | IV experts | 19 oktober 2022

Waardevolle kennis opgedaan, die ik mee kan nemen naar mijn werk. Veel informatie in een korte periode van drie dagen. Fijne interactieve opdrachten die inzicht geven in je eigen casussen en waarbij creativiteit gestimuleerd wordt.

schrijf je ook in
8 / 10
Cas Besselink | Medisch Spectrum Twente | 8 oktober 2022

Prima training, juiste afwisseling in theorie en opdrachten

schrijf je ook in
10 / 10
Geverifieerde deelnemer | 16 september 2022

Informatief, volledig, actueel en leuke groepsopdrachten om met elkaar en van elkaar veel te leren

schrijf je ook in
10 / 10
Geverifieerde deelnemer | 25 augustus 2022

Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Fijne voorbeelden om het concreter te maken.

schrijf je ook in
10 / 10
Geverifieerde deelnemer | 17 augustus 2022

Sterke cursus die een goed en volledig beeld geeft over het volledige BI landschap. Door deze cursus krijg je een beter overzicht wat er allemaal bij BI komt kijken en misschien nog wel het belangrijkste elke euro die je in techniek stopt moet je ook in de mens stoppen.

schrijf je ook in
8 / 10
Geverifieerde deelnemer | 3 augustus 2022

De opleiding geeft een compleet beeld van de wereld van BI en AI (ook de menselijke kant) en heeft mij concrete tools gegeven om met specifieke stappen te komen tot succesvolle BI inzichten.

schrijf je ook in
8,5 / 10
Geverifieerde deelnemer | Coöperatie Harvest House U.A. | 29 juli 2022

Leuke opleiding, breed overview van BI. Nieuwe inzichten opgedaan.

schrijf je ook in
10 / 10
Geverifieerde deelnemer | 3 juli 2022

Ontzettend afwisselend en Daan kan erg goed uitleggen en vertellen. Niet alleen stil zitten en luisteren, maar ook tekenen, overleggen, samen sparren, praktische opdrachten uitvoeren. Verder zijn alle aspecten van BI aan bod gekomen. Nieuwe ontwikkelingen, techniek, mens, onderzoek en praktische voorbeelden. En ik ben erg blij met het boek :)

schrijf je ook in
10 / 10
Geverifieerde deelnemer | Biddle B.V. | 3 juli 2022

Een leuke praktische opleiding, waar in een relatief korte tijd (3 dagen) veel wordt behandeld, zowel theoretisch als praktisch. Vanwege de vele onderwerpen konden we niet altijd lang stil staan bij een onderwerp, daarom is het erg fijn om het boek te hebben als naslagwerk.

schrijf je ook in
8,5 / 10
Jeroen Offerman | NECXT | 17 juni 2022

Net als de vorige cursus (Data Warehousing) erg nuttig. Alleen vanuit Passioned kreeg ik eerst te horen dat de volgorde niet echt uit maakte. Bij de Data Warehouse cursus hoorde ik van de docent dat de volgende toch echt beter andersom had gekund.

schrijf je ook in
10 / 10
Geverifieerde deelnemer | Gemeente Tilburg | 9 juni 2022

Goed beeld van een BI organisatie.

schrijf je ook in
8 / 10
Arnold Westerhof | A House of Happiness | 4 juni 2022

Erg tevreden met de handvaten en inzichten die ik heb ontvangen. Weer even de puntjes op de I. Thnx.

schrijf je ook in
9,5 / 10
Jorieke Langeler | Huuskes | 21 mei 2022

Zeer nuttig. Veel (achtergrond) informatie over alles rondom BI. Het geeft veel waardevolle inzichten welke toegepast kunnen worden op onze organisatie. Ook de opdrachten welke we samen moesten uitvoeren zijn zeer nuttig.

schrijf je ook in
10 / 10
Marco Lingen | Gemeente Krimpenerwaard | 14 april 2022

Fijne opleiding Business Intelligence, duidelijke voorbeelden met veel verschillende inzichten.

schrijf je ook in
10 / 10
Geverifieerde deelnemer | A House of Happiness | 7 april 2022

Positief. Goede vakkennis bij docent en duidelijk concrete vertaling naar eigen bedrijf. Goede handvatten gekregen om nu met BI van start te kunnen gaan binnen eigen organisatie.

schrijf je ook in
8,5 / 10
Anouk Claessen | Maastricht UMC+ | 23 maart 2022

De opleiding is divers en raakt vele vlakken binnen BI en organisatie.

schrijf je ook in
Toon alle 210 reviews Plaats een review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Waardering
Dit veld is verplicht!
Naam Dit veld is verplicht!optioneel
E-mail Dit veld is verplicht!optioneel
Organisatie Dit veld is verplicht!optioneel
Je mening in enkele zinnen Dit veld is verplicht!
Review verzenden
Het formulier bevat fouten.

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding De 5 eyeopeners van de opleiding Business Intelligence
De 5 eyeopeners van de opleiding Business Intelligence
Uitgelichte afbeelding Management opleiding
Management opleiding
Uitgelichte afbeelding Opleiding Kwaliteitsmanagement & PDCA
Opleiding Kwaliteitsmanagement & PDCA

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met vragen over deze Business Intelligence training (ook incompany) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Eindbaas en auteur van De intelligente, datagedreven organisatieDAAN VAN BEEK MScEindbaas en auteur van De intelligente, datagedreven organisatie

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring