BI-opleiding van Passionned is absoluut aan te bevelen

Inhoudsopgave

Nico de Jonge is Business Consultant bij ABN AMRO Lease. Enige tijd terug volgde hij de driedaagse Business Intelligence opleiding van Passionned Group. Hij toont zich graag bereid om te vertellen over zijn ervaringen. “In mijn werk heb ik uiteraard veel te maken met financiële data” vertelt hij. “Maar ik wilde voor mezelf ook graag weten wat er op dit moment allemaal gebeurt in de wereld van Business Intelligence en wat er te koop is.” Enerzijds wilde Nico een gedegen theoretische onderbouwing en anderszijds die theorie ook direct in de dagelijkse praktijk kunnen toepassen. En dat doel blijkt ruimschoots behaald.

Theoretische onderbouwing met een praktische inslag

“Ik zocht een stuk theoretische onderbouwing, maar dan wel met een praktische inslag. Bovendien biedt het volgen van een driedaagse opleiding de mogelijkheid met collega’s van andere bedrijven van gedachten te wisselen”, zo licht De Jonge zijn motivatie om de populaire opleiding Business Intelligence van Passionned Group te gaan volgen, toe.

ABN AMRO Lease heeft kennis direct in de praktijk kunnen toepassen

Logo ABN Amro Lease Het was voor Nico de Jonge al weer enige tijd geleden dat hij een training of cursus op het gebied van Business Intelligence volgde. Hij heeft de opleiding als erg nuttig ervaren. “Het was echt een opfrissing van mijn kennis. En ik heb mijn opgedane kennis direct in de praktijk kunnen toepassen. We hebben bij ABN AMRO Lease een dashboard ontwikkeld waarop de status van onze KPI’s grafisch wordt weergegeven en met een ‘down-drill’- functie kan diep in de onderliggende cijfers worden gedoken. Het is een heel mooie aanvulling op ons al bestaande business portal.” Het dashboard was in redelijk korte tijd gerealiseerd en nog voor einde van het jaar operationeel.

Veel opgestoken over de IT-afdeling: dat werpt echt vruchten af

“Tijdens de opleiding heb ik veel opgestoken over de manier waarop je als Business Consultant het best kunt samenwerken met de IT-afdeling. We hebben een tweewekelijks overleg in het leven geroepen om de beschikbare systemen zowel vanuit de gebruiker als vanuit de techniek met elkaar te bespreken. Daarvoor ging dat meer ad hoc: er was een probleem en dan ging je samen met een IT-collega achter een scherm zitten om dat op te lossen. Nu is het gestructureerd en er wordt goed bijgehouden wat er allemaal wordt afgesproken. Heel pragmatisch allemaal, want het is geen praatclubje. Dat werpt echt vruchten af. Om een voorbeeld te geven: de IT-collega’s worden niet meer alleen met problemen geconfronteerd, maar ook deelgenoot gemaakt van de successen. Dat motiveert ze enorm: ze signaleren nu zelf actief mogelijkheden en kansen die ze aan ons voorleggen.”

Ik vond het bijzonder geslaagd.

Wat Nico de Jonge tijdens de opleiding Business Intelligence ook is gaan inzien, is het belang van goede data. Daarbij speelt ook het fenomeen Big Data een rol. “Ik heb gezien wat de toegevoegde waarde kan zijn voor de organisatie en wat de risico’s zijn als je niet stuurt op goede, gefilterde en geschoonde data. Ik zie nu meer mogelijkheden van data, het combineren van verschillende bestanden en de analyse ervan.”

Informatie waar we de business echt goed mee ondersteunen

Hij tekent daar wel bij aan dat de prioriteit ligt bij echte stuurinformatie, hoewel het aantrekkelijk is allerlei data mooi te visualiseren. “Met dat laatste zijn we selectief. Je moet niet omdat het technisch kan en omdat je zoveel data hebt allerlei data gaan presenteren. We kijken bij ABN AMRO Lease goed naar de prioriteiten, naar informatie waar we de business echt goed mee ondersteunen. En het is in deze tijden ook zo: wat levert het op, wat levert een klant op, wat levert een deal op? We focussen op deze componenten van onze profitability – naast de kosten natuurlijk. Dat past bij deze tijd.”

Absoluut een aanrader…

“Ik zou Business Consultants in alle bedrijfstakken zeker aanraden de Business Intelligence opleiding te volgen bij Passionned Group,” besluit Nico de Jonge van ABN AMRO Lease. “Ik vond het bijzonder geslaagd.” Ben je geïnteresseerd geraakt in deze opleiding? Neem dan gerust contact op voor meer informatie over de opleiding Business Intelligence of schrijf je direct in via het inschrijfformulier.

Bekijk het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Productafbeelding van het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Business Intelligence moet flexibeler, sneller en goedkoper
Business Intelligence moet flexibeler, sneller en goedkoper
Uitgelichte afbeelding Groothandel floreert dankzij Business Intelligence
Groothandel floreert dankzij Business Intelligence
Uitgelichte afbeelding Business Intelligence & Analytics in de zorg
Business Intelligence & Analytics in de zorg

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met Business Intelligence & Data Analytics of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Managing DirectorDAAN VAN BEEK MScManaging Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring