Passionned Group™

Pyramid Analytics

Managing Director
Door: Daan van Beek MSc
Managing Director
Inhoudsopgave

Op deze pagina etaleren we een cruciaal overzicht van ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek naar de softwareleverancier Pyramid Analytics en zijn productportfolio (zoals Pyramid Decision Intelligence Platform, Pyramid Data Science Workbench en Pyramid Smart Insights). Pyramid Analytics scoort in onze studie beter dan Zoho maar iets slechter dan MicroStrategy. Pyramid Analytics is het meest sterk in self-service BI en komt het minst sterk uit de bus wat betreft mobile business intelligence. De belangrijkste voor- en nadelen van Pyramid Analytics, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderdeel (BI, big data, data analytics, AI en datascience) voor je klaargezet. Ook benoemen we de features van het productportfolio zoals Pyramid Decision Intelligence Platform, Pyramid Data Science Workbench en Pyramid Smart Insights et cetera.

Hoe scoort Pyramid Analytics op diverse onderdelen?

In onze studie hebben we in detail gekeken naar de verschillende producten van Pyramid Analytics software. Daarbij zijn meer dan 720 criteria gebruikt. De studie is uitgewerkt vanuit een 100% onafhankelijke blik (we hebben geen banden met de leveranciers) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. De hieronder getoonde scorekaart geeft goed inzicht in de sterke en minder sterke aspecten van Pyramid Analytics vergeleken met de concurrentie.

Score van Pyramid Analytics software.
Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier Pyramid Analytics. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 100%. Bron: de BI & Analytics Guide 2023. Wil je verdieping en meer informatie over de onderzoeksverantwoording? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

De Pyramid Analytics-analyse is mogelijk gemaakt door heel veel openbare big data af te tappen en die vervolgens diepgaand te analyseren. Meer dan 685 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. In dit proces hebben zowel algoritmes als de materiedeskundigheid van een BI-adviseur op het vlak van BI & Analytics hun stempel gedrukt op het tot stand komen van de finale resultaten.

Pyramid Analytics en het complete BI & Analytics productportfolio

De leverancier Pyramid Analytics kent (minimaal) 4 producten in de sfeer van BI & Analytics. Op volgorde van relevantie rangschikken en beschrijven we de producten hieronder:

Wat is Pyramid Analytics?

Onder deze kop beschrijven we Pyramid Analytics, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Pyramid Decision Intelligence Platform, Pyramid Data Science Workbench en Pyramid Smart Insights. Pyramid Analytics kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

 • analytics
 • decision management > decision intelligence
 • business intelligence
 • BI
 • data discovery
 • business intelligence > reporting
 • business analytics
 • artificial intelligence > datamining
 • analytics > analytics platform
 • business intelligence > dashboards

Wil je alles weten over alle features (100+) van Pyramid Analytics? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023.

Tekort aan capaciteit en wil je een Pyramid Analytics consultant inhuren?

Wil je een interim Pyramid Analytics-specialist inhuren die voor jou een berg werk kan verzetten en een Pyramid Analytics-applicatie kan implementeren? Dat kan via onze interim dienstverlening. Pyramid Analytics ontwikkelaars in dienst nemen is soms overbodig en kostbaar. Laat hier een bericht achter en we komen je graag ondersteunen.

Screenshot van Pyramid Analytics software.
Afbeelding van Pyramid Analytics tools.
Schema van Pyramid Analytics.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Pyramid Analytics. Klik op de afbeelding om die te vergroten.

Wat is Pyramid Decision Intelligence Platform?

Andere namen waaronder dit softwareproduct bekend staat: Pyramid Platform

In deze sectie portretteren we Pyramid Decision Intelligence Platform, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

 • decision management > decision intelligence
 • analytics
 • artificial intelligence > data science
 • business analytics
 • data governance > datamanagement > datapreparatie
 • AI
 • artificial intelligence > machine learning
 • data discovery > analyse
 • analytics > analytics platform
 • BI infrastructuur > schaalbaarheid > AWS

Wil je alles weten over alle kenmerken (100+) van Pyramid Decision Intelligence Platform? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2023.

Screenshot van Pyramid Decision Intelligence Platform software.
Afbeelding van Pyramid Decision Intelligence Platform tools.
Schema van Pyramid Decision Intelligence Platform.
Figuur 5, 6 en 7: Verschillende afbeeldingen tonen de werking van Pyramid Decision Intelligence Platform. Klik op de afbeelding om die te vergroten.

Wat is Pyramid Smart Insights?

In dit deel geven we een beschrijving van Pyramid Smart Insights, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

 • AI
 • analytics
 • data discovery > analyse
 • artificial intelligence > machine learning
 • artificial intelligence > natural language processing > natural language
 • business intelligence > dashboards

Wil je het fijne weten van alle eigenschappen (100+) van Pyramid Smart Insights? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2023.

Screenshot van Pyramid Smart Insights software.
Afbeelding van Pyramid Smart Insights tools.
Schema van Pyramid Smart Insights.
Figuur 8, 9 en 10: Bovenstaande figuren laten de werking zien van Pyramid Smart Insights. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Pyramid Analytics-tools en de versiehistorie

Recent zien we bij Pyramid Analytics een stabiele ontwikkeling als het gaat om BI & Analytics-functionaliteit en de ondersteuning voor diverse platforms en databronnen.

Van Pyramid Analytics hebben we de laatste updates beoordeeld. Voor zover wij kunnen beoordelen werkt Pyramid Analytics niet met een herkenbare versienummering.

Wat zijn de licentiekosten van Pyramid Decision Intelligence Platform, Pyramid Data Science Workbench en Pyramid Smart Insights?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van Pyramid Analytics te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (denk ook aan de hoeveelheid CPU’s bij serverversies), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van Pyramid Analytics dan kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Daarnaast raden we aan om de software in de cloud te draaien. Je betaalt dan alleen voor wat je gebruikt. De aanschafkosten van Pyramid Decision Intelligence Platform, Pyramid Data Science Workbench en Pyramid Smart Insights zijn misschien niet de meest belangrijke kosten, maar de onderhoudskosten en support beperken natuurlijk wel je toekomstige investeringsruimte.

Wat maakt Pyramid Analytics innovatief

In onze studie zien we dat Pyramid Analytics op het terrein van BI & Analytics software een aantal specifieke eigenschappen kent die de doorslag kunnen geven bij aanschaf. Dit maakt Pyramid Analytics min of meer uniek: story boards, decision intelligence, cartesiaanse grafieken, donutgrafieken en Application Programming Interface.

De voor- en nadelen van Pyramid Analytics

Tag cloud van Pyramid Analytics tools.Figuur 11: Word cloud van de ontwikkelde en minder ontwikkelde aspecten van Pyramid Analytics

In de volgende paragrafen benoemen we alle voor- en nadelen van Pyramid Analytics, Pyramid Decision Intelligence Platform, Pyramid Data Science Workbench en Pyramid Smart Insights, et cetera. Dit overzicht en de scores zijn niet rigide: Pyramid Analytics kan momenteel werken aan het verbeteren van bestaande en het ontwikkelen van features die tegemoetkomen aan specifieke klantwensen (zoals ondersteuning voor CRM, Teradata, iOS, performance management, Esri, Microsoft Office, visual analytics, Informix, Office 365 en Apache Spark). Het kan ook zijn dat een feature nog onvoldoende is beschreven.

Jouw mening telt

Geef hier je ervaring door over Pyramid Analytics. Jouw mening kan dan gaan meewegen bij een nog beter onderbouwde review van de resultaten van Pyramid Analytics.

1. Pyramid Analytics Self-service BI

100%

De leverancier Pyramid Analytics doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek uitstekend op het onderdeel ‘Self-service BI’ (Pyramid Analytics komt in ons onderzoek op dit onderdeel naar voren als de absolute marktleider). De score bedraagt 100%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: self-service data preparation, self-service reporting en self-service analyse. In totaal onderzochten we 14 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

2. Pyramid Analytics Decision Management

74%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek goed op het thema ‘Decision Management’, gegeven dat ze hierop 74% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: performance management, decision support en decision-making platform. In totaal onderzochten we 30 aspecten in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. Pyramid Analytics Data Discovery

66%

De leverancier Pyramid Analytics scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek goed op het onderdeel ‘Data Discovery’ met een score van 66%. De volgende criteria zijn gehanteerd: analyse, tijdreeks en datavisualisatie. We hebben daarbij het volgende product bestudeerd: Pyramid Analytics. In totaal onderzochten we 398 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

4. Pyramid Analytics Business Intelligence

59%

Het bedrijf scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie goed op het onderdeel ‘Business Intelligence’. De score bedraagt 59%. De volgende criteria zijn gehanteerd: reporting, business intelligence platform, enterprise business intelligence en business process monitoring. We hebben daarbij het volgende product bestudeerd: Pyramid Analytics. In totaal onderzochten we 73 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. Pyramid Analytics BI Infrastructuur

53%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek goed op het onderwerp ‘BI Infrastructuur’. De score bedraagt 53%. De volgende criteria zijn gehanteerd: infrastructuur, SDK, repository, embedded analytics, open source, web services en SaaS. In totaal onderzochten we 162 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

6. Pyramid Analytics Data Governance

53%

Pyramid Analytics doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek goed op het onderwerp ‘Data Governance’. De score bedraagt 53%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datakwaliteit en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 91 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. Pyramid Analytics: Analytics

46%

Pyramid Analytics doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Analytics’, gegeven dat ze hierop 46% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: customer analytics, sales analytics, process analytics, operations analytics, usage analytics en business process analytics. We hebben daarbij de volgende twee producten onder de loep genomen: Pyramid Analytics en Pyramid Decision Intelligence Platform. In totaal onderzochten we 130 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023.

8. Pyramid Analytics Data-integratie

46%

Pyramid Analytics scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Data-integratie’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 46%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datawarehousing, database-overschrijdende joins, data-integratietaken en Extract-Transform-Load. In totaal onderzochten we 76 aspecten in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. Pyramid Analytics Artificial Intelligence

45%

Pyramid Analytics doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek matig op het onderdeel ‘Artificial Intelligence’, gegeven dat ze hierop 45% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: data science, algoritmes, natural language processing, lineaire regressie en bedrijfsregels. In totaal onderzochten we 181 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

10. Pyramid Analytics Multidimensionale Modellen

44%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Multidimensionale Modellen’, gegeven dat ze hierop 44% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: OLAP, DAX, ROLAP, MOLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 14 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

11. Pyramid Analytics Performance Optimalisatie

43%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 43%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: in-memory, caching en parallel processing. In totaal onderzochten we 29 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

12. Pyramid Analytics Dataconnectiviteit

40%

Pyramid Analytics scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie matig op het onderdeel ‘Dataconnectiviteit’ met een score van 40%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: PostgreSQL en Google BigQuery. In totaal onderzochten we 91 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

13. Pyramid Analytics Big Data

37%

Het bedrijf doet het in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Big Data’, gegeven dat ze hierop 37% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: IoT, streaming en big data analytics. In totaal onderzochten we 59 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

14. Pyramid Analytics Real-time Analytics

35%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderdeel ‘Real-time Analytics’ met een score van 35%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: real-time, real-time data en data ingestion. In totaal onderzochten we 19 features binnen deze discipline. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

15. Pyramid Analytics Mobile Business Intelligence

34%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Mobile Business Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 34%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: pushberichten, mobile server, mobile analytics en mobile dashboards. In totaal onderzochten we 10 criteria in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2023.

Meer weten? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023

In welke sectoren is Pyramid Analytics het meest actief?

In ons objectieve BI & Analytics-onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier zaken doet. Dit zijn de sectoren waar Pyramid Analytics de grootste footprint heeft: luchtvaart, banken, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, verzekeringen, biomedische wetenschappen, publieke sector en retail.

Pyramid Analytics software wordt het meest gebruikt door…

De BI & Analytics-software van Pyramid Analytics wordt het vaakst genoemd in combinatie met de volgende functies: data scientists, finance professionals en productmarketing.

Huur een Pyramid Analytics specialist in

Cursussen en trainingen Pyramid Analytics

De docenten van Passionned Group geven diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke Pyramid Analytics trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de volgende software: Pyramid Decision Intelligence Platform, Pyramid Data Science Workbench en Pyramid Smart Insights. Vanzelfsprekend maak je ook kennis met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindoordeel: Pyramid Analytics scoort goed

Pyramid Analytics heeft een minimaal productportfolio waarmee het goed scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. Pyramid Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in veel verschillende sectoren en specialiseert zich in self-service BI.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Pyramid Analytics specialistPassionned Group is gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze ervaren BI & Analytics-specialisten helpen grote & kleine organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen ___
Trainingen & workshops ___
Deelnemers opgeleid ___
Beoordeling klanten 8,9
Consultants & docenten ___
Kantoren 3
Jaar ervaring 18