Sisense | Sisense Anywhere | 100% onafhankelijke BI software gids
Reviews van Sisense en andere BI tools. Klik hier voor onze onafhankelijke, online BI-gids:

 • 100% onafhankelijke informatie
 • Sisense op 1.000+ criteria vergeleken
 • Gebruikt in meer dan 100 landen
 • Direct inzicht in kwaliteiten Sisense
Naar de BI-vergelijkingsgids

Sisense heeft een duidelijke positie in de markt?

Sisense is één van de partijen die zich volledig richt op een Cloud gebaseerde BI-oplossing. Ze sturen sterk op klanttevredenheid en hebben een eigen ‘inhouse’ salesorganisatie opgezet die 24/7 bereikbaar is. Dit is een totaal andere (sales) benadering dan we bij de meeste andere BI-leveranciers zien.

Volledig cloud gebaseerde oplossing

De organisatie achter Sisense bestaat sinds 2004 en de onderneming is niet beursgenoteerd. Het succes van Sisense komt niet alleen door de andere sales-aanpak, maar ook door het leveren van innovaties en onderscheidende technologieën. Je kunt hierbij denken aan de in memory ‘in-chip’ database. Volgens Sisense kan deze 100 keer meer data opslaan en is hij 10 keer sneller dan die van de concurrerende leveranciers. Dit gecombineerd met een volledige Cloud gebaseerde oplossing zorgt ervoor dat je als klant snel ‘up and running’ bent. Ze timmeren op innovatief gebied, zeker met Sisense Anywhere aan de weg, zie verderop in dit artikel.

Sisense kent de onderdelen: Sisense, Sisense Anywhere.

Wie is de leverancier van Sisense software?

Sisense is opgericht in 2004 in Tel Aviv, maar pas in 2010 zijn ze echt de markt opgekomen. Tot 2010 hebben ze veel tijd besteed aan research en development van het product. De organisatie heeft in totaal zeven locaties in: Amerika (3), Israël, Japan, Australië en Engeland en is actief in meer dan 50 landen. Sinds mei 2019 zijn Sisense en Periscope Data gefuseerd en maakt Periscope Data onderdeel uit van Sisense.

De organisatie kenmerkt zich door een sterke focus op haar (eind)klanten en een inhouse sales aanpak. Sales en ondersteuning vinden vaak plaats vanuit een van de eigen vestigingen. De focus ligt op de klant en haar tevredenheid. Op dit punt zijn ze onderscheidend in de BI-markt. Daar kunnen veel andere BI-leveranciers nog wat van leren.

Sisense is niet beursgenoteerd, maar heeft in de afgelopen jaren met diverse financieringsrondes al meer dan 100 miljoen dollar opgehaald. Dit geld wordt gebruikt om enerzijds de productontwikkeling te versnellen en anderzijds de sales- en supportorganisatie te versterken. De organisatie groeide de afgelopen jaren sterk, zowel in aantallen (230% groei in het aantal medewerkers binnen sales en support) als in omzet (elk jaar een verdubbeling van de omzet). Een knappe prestatie voor een bedrijf in een overvolle markt.

De voordelen van Sisense

De meest in het oog springende voordelen van Sisense zijn:

 • De software is eenvoudig in het gebruik ook bij complexe datamodellen. Hij kan redelijk veel bronnen ontsluiten, inclusief Hadoop.
 • Technologisch loopt het bedrijf voor met in-memory en ‘in-chip’ database opslag dat ‘10 keer zo snel werkt als dat van de concurrenten’.
 • Het bedrijf staat garant voor een zeer goede customer experience met een hoge NPS-score. Ze hebben een eigen inside salesorganisatie en een zeer actieve community.
 • Ze leveren vaak innovatieve nieuwe functionaliteiten, zoals datagebruik via Amazon’s Echo. Door middel van spraak kan je data opvragen en de resultaten uit laten spreken. Ook kan op basis van data bijvoorbeeld een lamp een bepaalde kleur krijgen. Sisense ontwikkelde ook een databot waar je door middel van het intypen van tekst vragen kunt stellen.
 • De kosten zijn relatief laag en Sisense heeft een actief OEM-beleid voor leveranciers die dit product als white label willen leveren.
 • De service en klantondersteuning is vooral digitaal ingericht, met een online helpdesk, forums en een zeer uitgebreide set van instructievideo’s. Ook wordt on-boarding van nieuwe klanten aangeboden.

Wil je alles weten over de voor- en nadelen van Sisense? Download dan de Business Intelligence & Analytics Guide™ 2021 van Passionned Group.

Wat kan Sisense minder goed?

Veel leveranciers laten de minder sterke punten liever onderbelicht. Het is toch van belang ook die te kennen. De belangrijkste voor Sisense zijn:

 • Als eerste de functionaliteit. Het pakket kan niet op tegen andere belangrijke leveranciers. Het ontbreekt bijvoorbeeld aan predictive analytics, datamining en social BI. Op alle andere functionaliteitsgebieden scoren ze lager dan vergelijkbare partijen.
 • De licentiekosten zijn relatief laag, maar bij uitrol binnen de gehele organisatie loopt het kostenplaatje snel op.
 • De Sisense-oplossing wordt bij relatief veel organisaties gebruikt. Het lijkt er echter op dat de omvang van data relatief laag is, in vergelijking met organisaties die andere BI-oplossingen gebruiken.
 • Het product focust zich vooral op de meer eenvoudige rapportages en dashboardfunctionaliteiten. Deze worden veel gebruikt. Minder prominent aanwezig zijn functies als drill-down, data-analyse en -preparatie.
 • Sisense gebruikt, net als sommige andere leveranciers, een eigen in-memory datawarehouse oplossing. Prima voor eenvoudig DWH-gebruik, maar neemt de BI-volwassenheid van je organisatie toe, dan kan dit problemen gaan opleveren.

Voor meer informatie over de plus- en minpunten van Sisense, download de Business Intelligence & Analytics Guide van Passionned Group.

Strategische positionering

Sisense is misschien niet de meest bekende BI-aanbieder in de markt, maar timmert wel, met een omzetgroei van 100% per jaar, sterk aan de weg. De focus ligt op gebruikers die snel BI-rapportages en dashboards willen maken, zonder over een eigen DWH-omgeving te beschikken. Ook zijn ze sterk in de OEM-markt, waarin ze het product via andere leveranciers aanbieden.

Sisense is de Nikon van de BI?

Naar eigen zeggen leveren ze een complete oplossing onder het motto: ‘we zijn de Nikon van de BI’, maar dat is, zeker qua functionaliteit, niet waar te maken. Als je organisatie verder groeit in volwassenheid, dan zal de behoefte aan een gedegen DWH-oplossing ook groeien. Sisense ondersteunt dit soort oplossingen nauwelijks, omdat het een eigen, in-memory, DWH-oplossing heeft. Dit hoeft niet verkeerd te zijn, je moet je daar alleen wel bewust van zijn.

Lampen nemen een bepaalde kleur aan

Wat opvalt is dat Sisense sterk innovatief bezig is op het gebied van spraaksoftware en het vereenvoudigen van sturing op data in de praktijk van alle dag. Deze oplossing die ze op dit vlak leveren heet Sisense anywhere. Deze oplossing maakt het mogelijk om aan Amazon Echo gegevens op te vragen of, afhankelijk van de score op je KPI’s, lampen een bepaalde kleur te laten aannemen. Wordt dit de nieuwe trend in BI?

Waar staat Sisense in de markt?

Wij zien Sisense als een prima innovatieve partij die zeker haar plek verdient in de markt. Maar qua functionaliteit blijven ze (nog ver) achter bij de traditionele spelers in de markt. Met behulp van de Passionned Group Business Intelligence & Analytics Guide™ 2021 zie je in één oogopslag waar Sisense nu staat in het BI-speelveld en welke andere spelers je ook kunt overwegen.

Bekijk marktpositie

Sisense vergeleken met andere BI-tools

Als je overweegt om Sisense aan te schaffen of je gebruikt het al en je wilt dit evalueren, dan is het goed een gedegen afweging te maken. Past de functionaliteit van Sisense nu en in de toekomst bij je organisatievraag en -volwassenheid? Zijn er andere BI-oplossingen die misschien beter bij je passen?

De door Passionned Group ontwikkelde app Business Intelligence & Analytics Guide helpt je daarbij. In deze app worden 20 verschillende oplossingen met elkaar vergeleken. Je ziet in één oogopslag welke oplossing welke functionaliteit biedt, waardoor jij je besluit veel beter kan onderbouwen. Deze app is direct te gebruiken via onze website.

Bekijk de app

Maak gebruik van onze Sisense software-expertise

Sisense software is voor een eindgebruiker vriendelijk in het gebruik. De installatie van de oplossing is door de Cloudbenadering erg eenvoudig en wordt ondersteund door Sisense middels ‘onboarding’ sessies.

Dus waarom zou je dan nog een Sisense-expert inhuren? Omdat BI al snel meer is dan data in een systeem laden en mooie rapporten laten zien. Kennis van de data, datakwaliteit en deze juist te kunnen visualiseren zijn de sleutels tot succes voor elke BI-implementatie. Het kunnen beschikken over een relatief eenvoudig pakket bepaalt zeker niet het uiteindelijke succes.

Onze Sisense-experts kunnen, samen met jou, de brug slaan tussen data, de organisatievraag en Sisense. Ze zorgen voor een ‘vliegende start’ als het om BI-gebruik gaat in jouw organisatie. Overigens is Sisense zeker niet de enige Cloud BI-tool oplossing in de markt. Als je erover denkt om zo’n tool te implementeren, kijk dan ook eens bij de andere Business Intelligence leveranciers.

Meer BI software

Meer weten over Sisense of Business Analytics in het algemeen?

Naast Sisense-experts helpt Passionned Group je graag met diverse andere diensten zoals opleidingen en (selectie)advies. We hebben ook een uitgebreide Analytics & BI kennisbank die tot je beschikking staat. Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Over Passionned Group

Logo Passionned Group, de specialist in SisensePassionned Group helpt organisaties datagedreven te werken en is gespecialiseerd in 100% onafhankelijk Business Analytics & Data Science advies. Elk kwartaal brengen wij een grote update uit van ons onderzoeksplatform Business Intelligence & Analytics Guide.

Neem contact met ons op

Onze Sisense specialisten

Dick Pouw, CIO Adviseur Sisense

DICK POUW MBA

Senior consultant Sisense

Daan van Beek, CEO

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie

Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Review verzendenHet formulier bevat fouten.
Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met sisense (sisense anywhere) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Dick Pouw, CIO Adviseur Sisense

DICK POUW MBA

Senior consultant Sisense

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST