Domo BI & Analytics | Domo Business Intelligence en Domo Business Cloud
Gedegen, 100% onafhankelijk advies over Domo. Klik hier voor ons wereldwijde BI & Analytics-onderzoek:

Naar de BI & Analytics Guide

Leer Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud en Domo Data Science beter kennen

In dit achtergrondartikel presenteren we een uitgebreid overzicht van ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek naar de softwareleverancier Domo en haar productportfolio (zoals Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud en Domo Data Science). Domo BI & Analytics scoort in ons onderzoek beter dan Looker maar iets slechter dan Sisense. Domo is het meest ontwikkeld in self-service BI en het minst sterk in artificial intelligence. De belangrijkste voor- en nadelen van Domo Platform, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderwerp (business intelligence, big data, artificial intelligence en Data Science) voor je klaargezet. Ook benoemen we de belangrijkste functionaliteiten van de softwareproducten zoals Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud en Domo Data Science etc.

Hoe scoort Domo BI & Analytics op bepaalde onderdelen?

In ons uitgebreide onderzoek keken we ook naar de verschillende tools van Domo software. We beoordeelden Domo BI & Analytics op maar liefst 961 criteria. Onderstaande afbeelding toont de scores (op een schaal van 1-5) van Domo Platform op hoofdlijnen.

Score van Domo Platform software.Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder Domo. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 5 sterren. Bron: de BI & Analytics Guide 2021. Meer weten over de surveyopbouw? Klik hier om deze gids te downloaden.

De Domo-analyse is tot stand gekomen door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens nauwgezet te analyseren. Sinds we Domo hebben opgenomen in ons onderzoek hebben we meer dan 141.050 documenten geanalyseerd van deze leverancier. Hierbij hebben zowel algoritmes als de materiedeskundigheid van de mens op het terrein van BI & Analytics een voorname rol gespeeld bij het uitvoeren van de validatie.

Domo en het complete BI & Analytics productportfolio

De leverancier Domo kent (minimaal) 7 producten in de sfeer van BI & Analytics. We zetten de belangrijkste producten op een rij:

Wat is Domo Platform?

Hieronder beschrijven we Domo Platform, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud, Domo Data Science, Domo Data Visualization, Domo Business Optimization en Domo Business Automation. De Domo Platform-software kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je nieuwsgierig naar alle features (100+) van Domo Platform? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2021.

Tekort aan capaciteit en wil je een Domo Platform consultant inhuren?

Wil je een interim Domo Platform consultant inhuren die je een vliegende start kan bezorgen en een Domo Platform-applicatie kan implementeren? Of wil je een implementatietraject opstarten voor één van de gerelateerde producten zoals Domo Business Cloud? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. Domo Platform ontwikkelaars in dienst nemen is namelijk niet altijd nodig en soms zelfs onhandig. Laat hier een bericht achter en we gaan met plezier voor je aan de slag.

Screenshot van Domo Platform software.
Afbeelding van Domo Platform tools.
Schema van Domo Platform.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande figuren laten de werking zien van Domo Platform. Klik op de afbeelding om die groter te maken.

Wat is Domo Business Intelligence?

Andere namen waaronder dit softwareproduct bekend staat: Domo BI

In deze sectie geven we een beschrijving van Domo Business Intelligence, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Domo Business Intelligence kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle functionaliteiten (100+) van Domo Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2021.

Wat is Domo Business Cloud?

In deze paragraaf beschrijven we de belangrijkste features van Domo Business Cloud, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten over alle functionaliteiten (100+) van Domo Business Cloud? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2021.

Screenshot van Domo Business Cloud software.
Afbeelding van Domo Business Cloud tools.
Schema van Domo Business Cloud.
Figuur 5, 6 en 7: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van Domo Business Cloud. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is Domo Data Science?

Onder deze kop geven we een beschrijving van Domo Data Science, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product Domo Data Science kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten over alle functionaliteiten (100+) van Domo Data Science? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2021.

Screenshot van Domo Data Science software.
Afbeelding van Domo Data Science tools.
Schema van Domo Data Science.
Figuur 8, 9 en 10: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Domo Data Science. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is Domo Data Visualization?

In deze paragraaf geven we een beschrijving van Domo Data Visualization, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Wil je het fijne weten over alle functionaliteiten (100+) van Domo Data Visualization? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2021.

Screenshot van Domo Data Visualization software.
Afbeelding van Domo Data Visualization tools.
Schema van Domo Data Visualization.
Figuur 11, 12 en 13: Diverse figuren laten de werking zien van Domo Data Visualization. Klik op de afbeelding om die te vergroten.

Wat is Domo Business Automation?

Onder deze kop portretteren we Domo Business Automation, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Domo Business Automation kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Wil je alles weten over alle functionaliteiten (100+) van Domo Business Automation? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2021.

Screenshot van Domo Business Automation software.
Afbeelding van Domo Business Automation tools.
Schema van Domo Business Automation.
Figuur 14, 15 en 16: Bovenstaande figuren laten de werking zien van Domo Business Automation. Klik op een afbeelding om die groter te maken.

Vernieuwingen van Domo Platform-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij Domo een stabiele lijn met betrekking tot BI & Analytics-functionaliteit en support voor dataconnecties en besturingssystemen. De laatste noviteiten liggen op het terrein van data discovery > datavisualisatie > donutgrafiek, data discovery > datavisualisatie > staafdiagrammen en data discovery > datavisualisatie > Gantt chart.

Van Domo BI & Analytics hebben we de laatste versies bekeken. Hieronder zie je de opeenvolgende versies van de diverse BI & Analytics-producten van Domo:

Achter elk product vermelden we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud en Domo Data Science?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud en Domo Data Science kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (en/of het aantal cores wanneer je het op een server wil draaien), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van Domo dan kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien, je betaalt voor het grootste deel dan alleen voor je verbruik. De aanschafkosten van Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud en Domo Data Science zijn misschien niet de meest belangrijke kosten, maar de onderhoudskosten en support komen wel elk jaar terug op je begroting.

De voor- en nadelen van Domo Platform

In de volgende alinea’s vermelden we alle voor- en nadelen van Domo BI & Analytics, Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud en Domo Data Science, etc. De opsomming in de volgende alinea’s is aan verandering onderhevig, want: Domo kan momenteel werken met partners aan het verder opbouwen van functionaliteit die de hiaten in het productportfolio dicht (zoals ondersteuning voor high availability, Red Hat, IIS, REST API’s, OLE DB, z/OS, ruimtelijke data, Unix, Apache Spark en AIX). Bovendien kan de documentatie achterlopen op de actualiteit.

Tag cloud van Domo Platform tools.Figuur 17: Word cloud van de pros en cons van Domo BI & Analytics

Deel hier je ervaring met Domo BI & Analytics

Laat hier een review achter over Domo BI & Analytics. Jouw ervaringen kunnen dan gaan meewegen bij een nog objectievere beoordeling van de scores van Domo Platform.

Domo Self-service BI

48%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het thema ‘Self-service BI’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 48%. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van Domo. De volgende factoren hebben we laten meewegen: self-service analytics platform en self-service data platform. In totaal onderzochten we 16 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2021.

Domo Business Intelligence

47%

De leverancier Domo doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectief BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Business Intelligence’, gegeven dat ze hierop 47% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: reporting, dashboards, business intelligence platform en business process monitoring. We hebben daarbij de volgende vijf producten beoordeeld: Domo Platform, Domo Business Cloud, Domo Business Intelligence, Domo Data Science en Domo Data Visualization. In totaal onderzochten we 75 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2021. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Domo Dataconnectiviteit

43%

Domo doet het in ons onderzoek matig op het onderdeel ‘Dataconnectiviteit’ met een score van 43%. De volgende criteria zijn gehanteerd: ODBC, JSON, Sharepoint, Salesforce, connectiviteit en Google Analytics. In totaal onderzochten we 95 features binnen deze discipline. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2021.

Domo Real-time Analytics

40%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Real-time Analytics’. De score bedraagt 40%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: data ingestion, live connectie, real-time datawarehousing, real-time IoT en real-time consolidation. In totaal onderzochten we 20 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

Domo BI Infrastructuur

38%

Domo doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijk BI & Analytics onderzoek matig op het onderdeel ‘BI Infrastructuur’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 38%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: embedded analytics en besturingssystemen. In totaal onderzochten we 166 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2021.

Domo Data Discovery

37%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek matig op het thema ‘Data Discovery’, gegeven dat ze hierop 37% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: datavisualisatie, notificaties, standaarddeviatie en datastorytelling. In totaal onderzochten we 394 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2021. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Domo Performance Management

37%

De leverancier Domo scoort in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Performance Management’ met een score van 37%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: KPI’s, financiële consolidatie en financiële planning. In totaal onderzochten we 7 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Performance Management? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

Domo Mobile Business Intelligence

35%

Domo doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek matig op het thema ‘Mobile Business Intelligence’, gegeven dat ze hierop 35% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: Android, iPhone, pushberichten, mobile analytics, mobile server, mobile dashboards en mobiele push-notificaties. In totaal onderzochten we 11 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2021.

Domo Big Data

31%

De leverancier Domo scoort in ons onderzoek matig op het thema ‘Big Data’. De score bedraagt 31%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: IoT, sensors, complexe data, sensor data en Blob opslag. In totaal onderzochten we 58 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2021.

Domo Data-integratie

30%

De leverancier Domo scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Data-integratie’ met een score van 30%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datawarehousing, datavirtualisatie, data-integratieplatform, database-overschrijdende joins, data-integratietaken en Extract-Transform-Load. We hebben daarbij de volgende vier producten beoordeeld: Domo Platform, Domo Business Cloud, Domo Data Science en Domo Business Intelligence. In totaal onderzochten we 83 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2021. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Domo Data Governance

28%

Domo scoort in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data Governance’, gegeven dat ze hierop 28% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus, gegevensversleuteling en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 81 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Domo Multidimensionale Modellen

27%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Multidimensionale Modellen’. De score bedraagt 27%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: MDX en MOLAP. In totaal onderzochten we 16 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2021.

Domo Analytics

27%

Domo scoort in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Analytics’, gegeven dat ze hierop 27% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: analytics platform en marketing analytics. We hebben daarbij de volgende vijf producten geanalyseerd: Domo Platform, Domo Business Cloud, Domo Data Science, Domo Business Intelligence en Domo Data Visualization. In totaal onderzochten we 127 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Domo Performance Optimalisatie

25%

Domo doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’, gegeven dat ze hierop 25% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: in-memory en MPP. In totaal onderzochten we 29 features binnen deze discipline. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Domo Artificial Intelligence

22%

Domo scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijk BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Artificial Intelligence’ met een score van 22%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: machine learning, datamining en algoritmes. In totaal onderzochten we 170 aspecten in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

In welke sectoren is Domo BI & Analytics het meest actief?

In ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier een trackrecord heeft. Dit is de sector waar Domo (zeer) populair is: retail.

Trainingen en incompany-opleidingen Domo BI & Analytics

Wij organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke Domo trainingen verzorgen, zoals incompany. Denk hierbij dan aan de volgende software: Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud en Domo Data Science. Uiteraard omlijsten we de training met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Samenvattend: Domo Platform scoort redelijk

Domo heeft een compact productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. Domo BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en specialiseert zich in self-service BI.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Domo BI & Analytics specialistPassionned Group is gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze gedreven en bevlogen consultants helpen grote en kleine overheden en bedrijven verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met het adviseren over en het implementeren van Domo BI & Analytics of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST