contact
Bekijk alle voor- en nadelen van Domo BI & Analytics
Gedegen, 100% onafhankelijk advies over Domo. Klik hier voor ons wereldwijde BI & Analytics-onderzoek:

Naar de BI & Analytics Guide

Domo BI & Analytics

In dit achtergrondartikel presenteren we een uitgebreid overzicht van ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek naar de softwareleverancier Domo en zijn productportfolio (zoals Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud en Domo Data Science). Domo BI & Analytics scoort in ons onderzoek beter dan Zoho maar iets slechter dan Sisense. Domo is het meest ontwikkeld in self-service BI en het minst sterk in artificial intelligence. De belangrijkste voor- en nadelen van Domo Platform, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderwerp (business intelligence, big data, artificial intelligence en Data Science) voor je klaargezet. Ook benoemen we de belangrijkste functionaliteiten van de softwareproducten zoals Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud en Domo Data Science et cetera.

Hoe scoort Domo BI & Analytics op bepaalde onderdelen?

In ons uitgebreide onderzoek keken we ook naar de verschillende tools van Domo software. We beoordeelden Domo BI & Analytics op maar liefst 994 criteria. De studie is uitgewerkt vanuit een 100% onafhankelijke blik (we hebben geen banden met de leveranciers) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Onderstaande afbeelding toont de scores (op een schaal van 0-100) van Domo Platform op hoofdlijnen.

Score van Domo Platform software.Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder Domo. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 100%. Bron: de BI & Analytics Guide 2022. Meer weten over de surveyopbouw? Klik hier om deze gids te downloaden.

De Domo-analyse is tot stand gekomen door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens nauwgezet te analyseren. Meer dan 223.825 documenten hebben we van Domo geanalyseerd sinds die is opgenomen in ons onderzoek. Hierbij hebben zowel algoritmes als de materiedeskundigheid van een BI-adviseur op het terrein van BI & Analytics een voorname rol gespeeld bij het uitvoeren van de validatie.

Domo en het complete BI & Analytics productportfolio

De leverancier Domo kent (minimaal) 7 producten in de sfeer van BI & Analytics. We zetten de belangrijkste producten op een rij:

Wat is Domo Platform?

Hieronder beschrijven we Domo Platform, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud, Domo Data Science, Domo Data Visualization, Domo Business Optimization en Domo Business Automation. De Domo Platform-software kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je nieuwsgierig naar alle features (100+) van Domo Platform? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Tekort aan capaciteit en wil je een Domo Platform consultant inhuren?

Wil je een interim Domo Platform consultant inhuren die je een vliegende start kan bezorgen en een Domo Platform-applicatie kan implementeren? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. Domo Platform ontwikkelaars in dienst nemen is namelijk niet altijd nodig en soms zelfs onhandig. Laat hier een bericht achter en we gaan met plezier voor je aan de slag.

Screenshot van Domo Platform software.
Afbeelding van Domo Platform tools.
Schema van Domo Platform.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande figuren laten de werking zien van Domo Platform. Klik op de afbeelding om die groter te maken.

Wat is Domo Business Intelligence?

Andere namen waaronder dit softwareproduct bekend staat: Domo BI

In deze sectie geven we een beschrijving van Domo Business Intelligence, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Domo Business Intelligence kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle functionaliteiten (100+) van Domo Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Wat is Domo Business Cloud?

In deze paragraaf beschrijven we de belangrijkste features van Domo Business Cloud, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten van alle functionaliteiten (100+) van Domo Business Cloud? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Domo Business Cloud software.
Afbeelding van Domo Business Cloud tools.
Schema van Domo Business Cloud.
Figuur 5, 6 en 7: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van Domo Business Cloud. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is Domo Data Science?

Onder deze kop geven we een beschrijving van Domo Data Science, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product Domo Data Science kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten van alle functionaliteiten (100+) van Domo Data Science? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Domo Data Science software.
Afbeelding van Domo Data Science tools.
Schema van Domo Data Science.
Figuur 8, 9 en 10: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Domo Data Science. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is Domo Data Visualization?

In deze paragraaf geven we een beschrijving van Domo Data Visualization, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Wil je het fijne weten van alle functionaliteiten (100+) van Domo Data Visualization? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Domo Data Visualization software.
Afbeelding van Domo Data Visualization tools.
Schema van Domo Data Visualization.
Figuur 11, 12 en 13: Diverse figuren laten de werking zien van Domo Data Visualization. Klik op de afbeelding om die te vergroten.

Vernieuwingen van Domo Platform-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij Domo een positieve lijn met betrekking tot BI & Analytics-functionaliteit en support voor dataconnecties en besturingssystemen. De laatste noviteiten liggen op het terrein van artificial intelligence > data science > data science workflows, dataconnectiviteit > Google BigQuery en dataconnectiviteit > Amazon Redshift.

Van Domo BI & Analytics hebben we de laatste versies bekeken. Voor zover wij kunnen beoordelen werkt Domo niet met een herkenbare versienummering.

Wat zijn de licentiekosten van Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud en Domo Data Science?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud en Domo Data Science kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (en/of het aantal cores wanneer je het op een server wil draaien), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van Domo dan kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien, je betaalt voor het grootste deel dan alleen voor je verbruik. De aanschafkosten van Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud en Domo Data Science zijn misschien niet de meest belangrijke kosten, maar de onderhoudskosten en support komen wel elk jaar terug op je begroting.

De voor- en nadelen van Domo Platform

In de volgende alinea’s vermelden we alle voor- en nadelen van Domo BI & Analytics, Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud en Domo Data Science, et cetera. De opsomming in de volgende alinea’s is aan verandering onderhevig, want: Domo kan momenteel werken met partners aan het verder opbouwen van functionaliteit die de hiaten in het productportfolio dicht (zoals ondersteuning voor high availability, kubernetes, web server, Hortonworks, Red Hat, REST API’s, z/OS, OLE DB, NTLM en Apache Tomcat). Bovendien kan de documentatie achterlopen op de actualiteit.

Tag cloud van Domo Platform tools.Figuur 14: Word cloud van de pros en cons van Domo BI & Analytics

Deel hier je ervaring met Domo BI & Analytics

Laat hier een review achter over Domo BI & Analytics. Jouw ervaringen kunnen dan gaan meewegen bij een nog objectievere beoordeling van de scores van Domo Platform.

Domo Self-service BI

54%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek goed op het thema ‘Self-service BI’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 54%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: self-service analytics platform en self-service data platform. In totaal onderzochten we 16 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

Domo Business Intelligence

52%

De leverancier Domo doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek goed op het onderwerp ‘Business Intelligence’, gegeven dat ze hierop 52% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: reporting, dashboards, business intelligence platform en business process monitoring. We hebben daarbij de volgende vijf producten beoordeeld: Domo Business Cloud, Domo Business Intelligence, Domo Platform, Domo Data Science en Domo Data Visualization. In totaal onderzochten we 75 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Domo Dataconnectiviteit

49%

Domo doet het in ons onderzoek matig op het onderdeel ‘Dataconnectiviteit’ met een score van 49%. De volgende criteria zijn gehanteerd: ODBC, JSON, Sharepoint, Salesforce, connectiviteit en Google Analytics. In totaal onderzochten we 95 features binnen deze discipline. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

Domo BI Infrastructuur

48%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘BI Infrastructuur’. De score bedraagt 48%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: authenticatie, repository, open source, hybride cloud en besturingssystemen. In totaal onderzochten we 166 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

Domo Mobile Business Intelligence

48%

Domo doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderdeel ‘Mobile Business Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 48%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: mobile server en mobile analytics. In totaal onderzochten we 11 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022.

Domo Data Discovery

45%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek matig op het thema ‘Data Discovery’, gegeven dat ze hierop 45% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: datavisualisatie, notificaties, standaarddeviatie en datastorytelling. In totaal onderzochten we 394 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Domo Real-time Analytics

44%

De leverancier Domo scoort in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Real-time Analytics’ met een score van 44%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: real-time, real-time data en near real-time. In totaal onderzochten we 20 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

Domo Big Data

38%

Domo doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek matig op het thema ‘Big Data’, gegeven dat ze hierop 38% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: IoT, sensors, complexe data, Blob opslag, sensor data, IoT analytics en enorme hoeveelheden. In totaal onderzochten we 58 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Domo Data-integratie

37%

De leverancier Domo scoort in ons onderzoek matig op het thema ‘Data-integratie’. De score bedraagt 37%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: datawarehousing, datavirtualisatie, data-integratieplatform, database-overschrijdende joins en data-integratietaken. We hebben daarbij de volgende vier producten geanalyseerd: Domo Platform, Domo Data Science, Domo Business Cloud en Domo Business Intelligence. In totaal onderzochten we 83 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

Domo Data Governance

37%

De leverancier Domo scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Data Governance’ met een score van 37%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus, gegevensversleuteling, data lineage en data acquisitie laag. We hebben daarbij het volgende product beoordeeld: Domo Business Intelligence. In totaal onderzochten we 82 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Domo Decision Management

35%

Domo scoort in ons onderzoek matig op het onderdeel ‘Decision Management’, gegeven dat ze hierop 35% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: performance management, decision-making platform, decision support, decision optimization, decision intelligence, design decisions en decision flow. In totaal onderzochten we 30 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Domo Multidimensionale Modellen

33%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Multidimensionale Modellen’. De score bedraagt 33%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: MDX en MOLAP. In totaal onderzochten we 16 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

Domo Analytics

31%

Domo scoort in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Analytics’, gegeven dat ze hierop 31% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: analytics platform en marketing analytics. We hebben daarbij de volgende vijf producten geanalyseerd: Domo Platform, Domo Business Cloud, Domo Business Intelligence, Domo Data Science en Domo Data Visualization. In totaal onderzochten we 127 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Domo Performance Optimalisatie

29%

Domo doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’, gegeven dat ze hierop 29% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: in-memory en MPP. In totaal onderzochten we 29 features binnen deze discipline. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Domo Artificial Intelligence

29%

Domo scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Artificial Intelligence’ met een score van 29%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: machine learning, datamining en algoritmes. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: Domo Platform. In totaal onderzochten we 171 aspecten in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

In welke sectoren is Domo BI & Analytics het meest actief?

In ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier een trackrecord heeft. Dit zijn de sectoren waar Domo het meest populair is: retail en universiteiten.

Trainingen en incompany-opleidingen Domo BI & Analytics

Wij organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke Domo trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk hierbij dan aan de volgende software: Domo Business Intelligence, Domo Business Cloud en Domo Data Science. Uiteraard omlijsten we de training met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Samenvattend: Domo Platform scoort redelijk

Domo heeft een compact productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. Domo BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van tussen de 6 en 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en specialiseert zich in self-service BI.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Domo BI & Analytics specialistPassionned Group is gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze gedreven en bevlogen consultants helpen grote en kleine overheden en bedrijven verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met het adviseren over en het implementeren van Domo BI & Analytics of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST