Passionned Group™

ThoughtSpot BI & Analytics

Op deze pagina presenteren we een beknopt uittreksel van ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek naar de softwareleverancier ThoughtSpot en zijn productenpakket (zoals ThoughtSpot Embrace en SpotIQ). ThoughtSpot BI & Analytics scoort in ons onderzoek beter dan Infor maar iets slechter dan Hitachi. ThoughtSpot is kwalitatief het beste in self-service BI en het minst sterk in multidimensionale modellen. De belangrijkste voor- en nadelen van ThoughtSpot Business Intelligence, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderdeel (Business Intelligence, big data, data analytics, AI en datascience) voor je klaargezet. Ook benoemen we de features van het productportfolio zoals ThoughtSpot Embrace en SpotIQ et cetera.

Een complete en 100% onafhankelijke expertbeoordeling van ThoughtSpot. Klik hier voor onze vernieuwde BI & Analytics Guide 2023:

  • 100% objectieve beoordeling
  • Interactieve gids met trainingsvideo's
  • Vergelijk ThoughtSpot op 250+ criteria
  • Wereldwijd toegepast voor toolselectie
download de BI & Analytics Guide
Open inhoudsopgave

Verzamel objectieve kennis over ThoughtSpot Embrace en SpotIQ


Hoe scoort ThoughtSpot BI & Analytics op bepaalde onderdelen?

Score van ThoughtSpot Business Intelligence software.
Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder ThoughtSpot. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 100%. Bron: de BI & Analytics Guide 2023. Wil je verdieping en meer informatie over de surveyopbouw? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In ons onderzoek analyseerden we tevens de diverse tools van ThoughtSpot software. We onderzochten maar liefst 710 aspecten. Het onderzoek is uitgevoerd vanuit een 100% onafhankelijke grondhouding (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Hiernaast genoemde scorekaart laat zien wat de sterke en minder sterke kanten zijn van ThoughtSpot Business Intelligence in vergelijking met de belangrijkste concurrenten.

De ThoughtSpot-analyse is samengesteld door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens grondig te analyseren. Meer dan 3.729 documenten zijn de afgelopen tijd van deze softwareleverancier gescand. In dit analyseproces hebben zowel algoritmes als een senior expert op het terrein van BI & Analytics hun stempel gedrukt op het finaliseren van het validatieproces.

ThoughtSpot en het complete BI & Analytics productportfolio

De softwareonderneming ThoughtSpot voert (minimaal) 3 producten in de sfeer van BI & Analytics. Op basis van de relevantie zetten we de producten hieronder op een rij:

Wat is ThoughtSpot Business Intelligence?

Hieronder geven we een beschrijving van ThoughtSpot Business Intelligence, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit ThoughtSpot Embrace en SpotIQ. De ThoughtSpot Business Intelligence-software kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Wil je alles weten over alle functionaliteiten (100+) van ThoughtSpot Business Intelligence? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023.

Overweeg je een ThoughtSpot Business Intelligence expert in te huren?

Wil je een ThoughtSpot Business Intelligence ontwikkelaar inhuren die je op weg kan helpen en een ThoughtSpot Business Intelligence-applicatie kan implementeren? Of wil je een applicatie ontwikkelen voor één van de gerelateerde producten zoals SpotIQ? Onze specialisten zijn je graag van dienst. ThoughtSpot Business Intelligence ontwikkelaars in dienst nemen is soms omslachtig en duur. Laat hier een bericht achter en we onderzoeken met jou de mogelijkheden tot samenwerking.

Screenshot van ThoughtSpot Business Intelligence software.
Afbeelding van ThoughtSpot Business Intelligence tools.
Schema van ThoughtSpot Business Intelligence.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van ThoughtSpot Business Intelligence. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is ThoughtSpot Embrace?

Andere namen waaronder dit softwareproduct bekend staat: Embrace

In deze paragraaf beschrijven we ThoughtSpot Embrace, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product ThoughtSpot Embrace kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nieuwsgierig naar alle eigenschappen (100+) van ThoughtSpot Embrace? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023.

Wat is SpotIQ?

In deze sectie portretteren we SpotIQ, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je benieuwd naar alle karakteristieken (100+) van SpotIQ? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2023.

Vernieuwingen van ThoughtSpot Business Intelligence-tools en de versiehistorie

Recent zien we bij ThoughtSpot een positieve ontwikkeling in relatie tot BI & Analytics-functionaliteit en support voor dataconnecties en besturingssystemen. De meest recente innovaties liggen op het terrein van self-service BI > self-service reporting, analytics > banking analytics en data discovery > datavisualisatie > trechtergrafiek.

Van ThoughtSpot BI & Analytics hebben we de meest recente releases beoordeeld van het productenpakket. Hieronder zie je de opeenvolgende versies van alle ons bekende BI & Analytics-producten van ThoughtSpot:

Achter elk product staan de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van ThoughtSpot Embrace en SpotIQ?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van ThoughtSpot Embrace en SpotIQ kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (denk ook aan de hoeveelheid CPU’s bij serverversies), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van ThoughtSpot dan kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Bovendien is het verstandig om de software in de cloud te draaien, je betaalt voor het grootste deel dan alleen voor je verbruik. De aanschafkosten van ThoughtSpot Embrace en SpotIQ zijn misschien niet de allergrootste kostenpost, maar de onderhoudskosten en support keren wel elk jaar terug.

Wat maakt ThoughtSpot BI & Analytics innovatief

In onze studie zien we dat ThoughtSpot op het terrein van BI & Analytics software een aantal specifieke eigenschappen kent die de doorslag kunnen geven bij aanschaf. Dit maakt ThoughtSpot Business Intelligence min of meer uniek: life sciences analytics, regressielijn, KPI grafieken, banking analytics en kolomdiagrammen.

De voor- en nadelen van ThoughtSpot Business Intelligence

Tag cloud van ThoughtSpot Business Intelligence tools.Figuur 5: Word cloud van de plus- & minpunten van ThoughtSpot BI & Analytics

In de volgende alinea’s vermelden we alle voor- en nadelen van ThoughtSpot BI & Analytics, ThoughtSpot Embrace en SpotIQ, et cetera. De opsomming in de volgende alinea’s is aan verandering onderhevig, want: ThoughtSpot wil natuurlijk in de markt een betere positie verwerven en werkt natuurlijk voortdurend aan het verbeteren van bestaande en het ontwikkelen van functionaliteit die de hiaten in het productportfolio dicht (zoals ondersteuning voor Sharepoint, CRM, OLAP, native, Impala, kubus, big data analytics, SQL database, iOS en schaalbaarheid).

Jouw mening stellen we op prijs

Laat hier een beoordeling achter over ThoughtSpot BI & Analytics. Je observaties kunnen dan eventueel gaan meewegen en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van ThoughtSpot Business Intelligence.

1. ThoughtSpot Self-service BI

33%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Self-service BI’. De score bedraagt 33%. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van ThoughtSpot. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: self-service data preparation, self-service reporting, self-service data discovery, self-service data analytics, self-service datavisualisatie en self-service data exploratie. In totaal onderzochten we 14 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2023.

2. ThoughtSpot BI Infrastructuur

30%

ThoughtSpot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek matig op het thema ‘BI Infrastructuur’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 30%. De volgende criteria zijn gehanteerd: infrastructuur en repository. In totaal onderzochten we 162 features binnen deze discipline. Wil je meer te weten komen over het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

3. ThoughtSpot Analytics

26%

De leverancier ThoughtSpot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Analytics’. De score bedraagt 26%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: analytics platform en customer analytics. We hebben daarbij de volgende drie producten geanalyseerd: ThoughtSpot Business Intelligence, SpotIQ en ThoughtSpot Embrace. In totaal onderzochten we 130 criteria in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

4. ThoughtSpot Data-integratie

25%

ThoughtSpot doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het thema ‘Data-integratie’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 25%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: datawarehousing, datahub, datavirtualisatie, data-integratieplatform, data wrangling, database-overschrijdende joins en Extract-Transform-Load. In totaal onderzochten we 76 aspecten in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. ThoughtSpot Dataconnectiviteit

25%

De leverancier ThoughtSpot scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Dataconnectiviteit’ met een score van 25%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: Sharepoint, Salesforce en Teradata. In totaal onderzochten we 91 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

6. ThoughtSpot Data Discovery

25%

Het bedrijf doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data Discovery’ met een score van 25%. De volgende criteria zijn gehanteerd: tijdreeks, datavisualisatie, notificaties, standaarddeviatie, datastorytelling en het delen van inzichten. In totaal onderzochten we 400 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2023.

7. ThoughtSpot Business Intelligence

25%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het thema ‘Business Intelligence’. De score bedraagt 25%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: reporting, business intelligence platform, enterprise business intelligence en business process monitoring. We hebben daarbij de volgende twee producten onderzocht: ThoughtSpot Business Intelligence en SpotIQ. In totaal onderzochten we 73 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023.

8. ThoughtSpot Performance Optimalisatie

23%

De leverancier ThoughtSpot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 23%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: datapijplijnen, materialized views, quantum computing, cached data en cache settings. In totaal onderzochten we 29 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

9. ThoughtSpot Data Governance

19%

ThoughtSpot scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Data Governance’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 19%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus, gegevensversleuteling, data lineage en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 91 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

10. ThoughtSpot Artificial Intelligence

17%

De leverancier ThoughtSpot doet het in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Artificial Intelligence’ met een score van 17%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: data science, Python, datamining, algoritmes, natural language processing en cognitive services. We hebben daarbij de volgende twee producten geanalyseerd: SpotIQ en ThoughtSpot Embrace. In totaal onderzochten we 164 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

11. ThoughtSpot Decision Management

15%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie niet goed op het onderdeel ‘Decision Management’ met een score van 15%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: performance management, decision support, decision-making platform, decision optimization en decision intelligence. In totaal onderzochten we 30 criteria in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

12. ThoughtSpot Big Data

14%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Big Data’, gegeven dat ze hierop 14% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: IoT, streaming, big data analytics, ongestructureerde data, complexe data en data lakes. In totaal onderzochten we 59 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Gids. Of zoek de verdieping in de volgende content:

13. ThoughtSpot Real-time Analytics

13%

ThoughtSpot scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Real-time Analytics’. De score bedraagt 13%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: real-time, real-time data, data ingestion, near real-time, real-time insights, live connectie en real-time big data. In totaal onderzochten we 19 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

14. ThoughtSpot Mobile Business Intelligence

12%

De leverancier ThoughtSpot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Mobile Business Intelligence’ met een score van 12%. De volgende criteria zijn gehanteerd: Android, iPad, pushberichten, mobile analytics, mobile dashboards en mobiele push-notificaties. In totaal onderzochten we 10 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je enthousiast over het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

15. ThoughtSpot Multidimensionale Modellen

7%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Multidimensionale Modellen’. De score bedraagt 7%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: OLAP, DAX, ROLAP, MOLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 14 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023.

In welke sectoren is ThoughtSpot BI & Analytics het meest actief?

In ons onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier actief is. Dit is de sector waar ThoughtSpot (zeer) populair is: banken.

ThoughtSpot software wordt het meest gebruikt door…

De BI & Analytics-software van ThoughtSpot wordt het vaakst genoemd in combinatie met de volgende functie: data engineers.

Huur een ThoughtSpot ontwikkelaar in

Trainingen en cursussen ThoughtSpot BI & Analytics

Wij faciliteren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke ThoughtSpot trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk hierbij dan aan de volgende software: ThoughtSpot Embrace en SpotIQ. Uiteraard omlijsten we de training met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Tot slot: ThoughtSpot Business Intelligence scoort matig

ThoughtSpot heeft een minimaal productportfolio waarmee het matig scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. ThoughtSpot BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van meer dan 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en is het sterkst in self-service BI.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de ThoughtSpot BI & Analytics specialistPassionned Group is gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Wij helpen grote en kleine overheden en bedrijven verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met ThoughtSpot & self-service Business Intelligence of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
18