contact
Verdiep je in de sterktes en zwaktes van het ThoughtSpot-productportfolio
Een complete en 100% onafhankelijke expertbeoordeling van ThoughtSpot. Klik hier voor onze vernieuwde BI & Analytics Guide 2022:

  • 100% objectieve beoordeling
  • Interactieve gids met trainingsvideo's
  • Vergelijk ThoughtSpot op 250+ criteria
  • Wereldwijd toegepast voor toolselectie
Download de BI & Analytics Guide

ThoughtSpot BI & Analytics

Op deze pagina presenteren we een beknopt uittreksel van ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek naar de softwareleverancier ThoughtSpot en zijn productenpakket (zoals ThoughtSpot Embrace en SpotIQ). ThoughtSpot BI & Analytics scoort in ons onderzoek beter dan Infor maar iets slechter dan Information Builders. ThoughtSpot is kwalitatief het beste in self-service BI en het minst sterk in multidimensionale modellen. De belangrijkste voor- en nadelen van ThoughtSpot Business Intelligence, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderdeel (Business Intelligence & Data Analytics, big data, data analytics, AI en datascience) voor je klaargezet. Ook benoemen we de features van het productportfolio zoals ThoughtSpot Embrace en SpotIQ et cetera.

Hoe scoort ThoughtSpot BI & Analytics op bepaalde onderdelen?

In ons onderzoek analyseerden we tevens de diverse tools van ThoughtSpot software. We onderzochten maar liefst 994 aspecten. Het onderzoek is uitgevoerd vanuit een 100% onafhankelijke grondhouding (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Onderstaande scorekaart laat zien wat de sterke en minder sterke kanten zijn van ThoughtSpot Business Intelligence in vergelijking met de belangrijkste concurrenten.

Score van ThoughtSpot Business Intelligence software.Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder ThoughtSpot. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 100%. Bron: de BI & Analytics Guide 2022. Wil je verdieping en meer informatie over de surveyopbouw? Klik hier om deze gids te downloaden.

De ThoughtSpot-analyse is samengesteld door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens grondig te analyseren. Meer dan 107.275 documenten zijn de afgelopen tijd van deze softwareleverancier gescand. In dit analyseproces hebben zowel algoritmes als een senior expert op het terrein van BI & Analytics hun stempel gedrukt op het finaliseren van het validatieproces.

ThoughtSpot en het complete BI & Analytics productportfolio

De softwareonderneming ThoughtSpot voert (minimaal) 3 producten in de sfeer van BI & Analytics. Op basis van de relevantie zetten we de producten hieronder op een rij:

Wat is ThoughtSpot Business Intelligence?

Hieronder geven we een beschrijving van ThoughtSpot Business Intelligence, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit ThoughtSpot Embrace en SpotIQ. De ThoughtSpot Business Intelligence-software kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Wil je alles weten over alle functionaliteiten (100+) van ThoughtSpot Business Intelligence? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Overweeg je een ThoughtSpot Business Intelligence expert in te huren?

Wil je een ThoughtSpot Business Intelligence ontwikkelaar inhuren die je op weg kan helpen en een ThoughtSpot Business Intelligence-applicatie kan implementeren? Onze specialisten zijn je graag van dienst. ThoughtSpot Business Intelligence ontwikkelaars in dienst nemen is soms omslachtig en duur. Laat hier een bericht achter en we onderzoeken met jou de mogelijkheden tot samenwerking.

Screenshot van ThoughtSpot Business Intelligence software.
Afbeelding van ThoughtSpot Business Intelligence tools.
Schema van ThoughtSpot Business Intelligence.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van ThoughtSpot Business Intelligence. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is ThoughtSpot Embrace?

Andere namen waaronder dit softwareproduct bekend staat: Embrace

In deze paragraaf beschrijven we ThoughtSpot Embrace, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product ThoughtSpot Embrace kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nieuwsgierig naar alle eigenschappen (100+) van ThoughtSpot Embrace? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Wat is SpotIQ?

In deze sectie portretteren we SpotIQ, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je benieuwd naar alle karakteristieken (100+) van SpotIQ? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Vernieuwingen van ThoughtSpot Business Intelligence-tools en de versiehistorie

Recent zien we bij ThoughtSpot een positieve ontwikkeling in relatie tot BI & Analytics-functionaliteit en support voor dataconnecties en besturingssystemen. De meest recente innovaties liggen op het terrein van BI infrastructuur > authenticatie > OAuth, BI infrastructuur > authenticatie > SAML assertion en BI infrastructuur > authenticatie > active directory > Azure Active Directory.

Van ThoughtSpot BI & Analytics hebben we de meest recente releases beoordeeld van het productenpakket. Hieronder zie je de opeenvolgende versies van alle ons bekende BI & Analytics-producten van ThoughtSpot:

Achter elk product staan de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van ThoughtSpot Embrace en SpotIQ?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van ThoughtSpot Embrace en SpotIQ kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (denk ook aan de hoeveelheid CPU’s bij serverversies), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van ThoughtSpot dan kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Bovendien is het verstandig om de software in de cloud te draaien, je betaalt voor het grootste deel dan alleen voor je verbruik. De aanschafkosten van ThoughtSpot Embrace en SpotIQ zijn misschien niet de allergrootste kostenpost, maar de onderhoudskosten en support keren wel elk jaar terug.

De voor- en nadelen van ThoughtSpot Business Intelligence

In de volgende alinea’s vermelden we alle voor- en nadelen van ThoughtSpot BI & Analytics, ThoughtSpot Embrace en SpotIQ, et cetera. De opsomming in de volgende alinea’s is aan verandering onderhevig, want: ThoughtSpot wil natuurlijk in de markt een betere positie verwerven en werkt natuurlijk voortdurend aan het verbeteren van bestaande en het ontwikkelen van functionaliteit die de hiaten in het productportfolio dicht (zoals ondersteuning voor OLAP, Impala, SQL database, IIS, Office 365, Microsoft Office, MDX, Esri, OData en z/OS).

Tag cloud van ThoughtSpot Business Intelligence tools.Figuur 5: Word cloud van de plus- & minpunten van ThoughtSpot BI & Analytics

Jouw mening stellen we op prijs

Laat hier een beoordeling achter over ThoughtSpot BI & Analytics. Je observaties kunnen dan eventueel gaan meewegen en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van ThoughtSpot Business Intelligence.

ThoughtSpot Self-service BI

45%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Self-service BI’. De score bedraagt 45%. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van ThoughtSpot. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: self-service data preparation, self-service reporting, self-service data discovery, self-service datavisualisatie, self-service data analytics en self-service data exploratie. In totaal onderzochten we 16 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022.

ThoughtSpot BI Infrastructuur

45%

ThoughtSpot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek matig op het thema ‘BI Infrastructuur’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 45%. De volgende criteria zijn gehanteerd: infrastructuur en repository. In totaal onderzochten we 166 features binnen deze discipline. Wil je meer te weten komen over het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

ThoughtSpot Performance Optimalisatie

38%

De leverancier ThoughtSpot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’. De score bedraagt 38%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: in-memory en parallel processing. In totaal onderzochten we 29 criteria in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

ThoughtSpot Business Intelligence

35%

ThoughtSpot doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het thema ‘Business Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 35%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: reporting, business intelligence platform, enterprise business intelligence en business process monitoring. In totaal onderzochten we 75 aspecten in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

ThoughtSpot Dataconnectiviteit

32%

De leverancier ThoughtSpot scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Dataconnectiviteit’ met een score van 32%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: Sharepoint, Salesforce en Teradata. In totaal onderzochten we 95 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

ThoughtSpot Decision Management

30%

Het bedrijf doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderdeel ‘Decision Management’ met een score van 30%. De volgende criteria zijn gehanteerd: performance management, decision-making platform, decision support, decision optimization, enterprise decision management, decision intelligence en automated decision-making. In totaal onderzochten we 30 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

ThoughtSpot Data-integratie

29%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het thema ‘Data-integratie’. De score bedraagt 29%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: datawarehousing, datahub, datavirtualisatie, data-integratieplatform, data wrangling, database-overschrijdende joins en Extract-Transform-Load. In totaal onderzochten we 83 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

ThoughtSpot Big Data

29%

De leverancier ThoughtSpot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Big Data’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 29%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: IoT, streaming, big data analytics, ongestructureerde data, complexe data, data lakes en Blob opslag. In totaal onderzochten we 58 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Gids. Of zoek de verdieping in de volgende content:

ThoughtSpot Analytics

28%

ThoughtSpot scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Analytics’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 28%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: analytics platform, marketing analytics, customer analytics, retail analytics, operations analytics, data center analytics en quality analytics. We hebben daarbij de volgende drie producten geanalyseerd: SpotIQ, ThoughtSpot Embrace en ThoughtSpot Business Intelligence. In totaal onderzochten we 127 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

ThoughtSpot Data Discovery

25%

De leverancier ThoughtSpot doet het in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data Discovery’ met een score van 25%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: tijdreeks, datavisualisatie, notificaties, standaarddeviatie, datastorytelling en het delen van inzichten. In totaal onderzochten we 394 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

ThoughtSpot Artificial Intelligence

24%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie niet goed op het onderdeel ‘Artificial Intelligence’ met een score van 24%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: data science, Python, datamining, algoritmes en natural language processing. We hebben daarbij de volgende twee producten beoordeeld: SpotIQ en ThoughtSpot Embrace. In totaal onderzochten we 171 criteria in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

ThoughtSpot Data Governance

23%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Governance’, gegeven dat ze hierop 23% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus, gegevensversleuteling, data lineage en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 82 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Gids. Of zoek de verdieping in de volgende content:

ThoughtSpot Real-time Analytics

23%

ThoughtSpot scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Real-time Analytics’. De score bedraagt 23%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: real-time, real-time data, data ingestion, near real-time, real-time insights, live connectie en real-time datawarehousing. In totaal onderzochten we 20 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

ThoughtSpot Mobile Business Intelligence

19%

De leverancier ThoughtSpot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Mobile Business Intelligence’ met een score van 19%. De volgende criteria zijn gehanteerd: Android, iPad, pushberichten, mobile analytics, mobile dashboards en mobiele push-notificaties. In totaal onderzochten we 11 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je enthousiast over het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

ThoughtSpot Multidimensionale Modellen

6%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Multidimensionale Modellen’. De score bedraagt 6%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: OLAP, DAX, MOLAP, ROLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 16 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

Trainingen en cursussen ThoughtSpot BI & Analytics

Wij faciliteren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke ThoughtSpot trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk hierbij dan aan de volgende software: ThoughtSpot Embrace en SpotIQ. Uiteraard omlijsten we de training met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Tot slot: ThoughtSpot Business Intelligence scoort redelijk

ThoughtSpot heeft een minimaal productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. ThoughtSpot BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van tussen de 6 en 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en is het sterkst in self-service BI.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de ThoughtSpot BI & Analytics specialistPassionned Group is gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Wij helpen grote en kleine overheden en bedrijven verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met ThoughtSpot & self-service Business Intelligence of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST