contact
De belangrijkste features van Dundas op 1 pagina gevisualiseerd
Beoordeling van Dundas BI en andere Business Intelligence tools. Klik hier voor onze onafhankelijke, interactieve BI-gids:

  • Dundas op 250+ criteria vergeleken
  • Gebruikt in meer dan 100 landen
  • Direct inzicht in Dundas features
  • 100% onafhankelijke informatie
Naar de BI-gids 2022

Dundas BI & Analytics

In dit achtergrondartikel tonen we een uitgebreid overzicht van onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie naar de softwareleverancier Dundas en zijn productenpakket (zoals Dundas Data Visualization, Dundas Dashboard en Dundas BI Data Flow). Dundas BI & Analytics scoort in onze onafhankelijke studie beter dan DataRobot maar iets slechter dan Infor. Dundas is het meest ontwikkeld in multidimensionale modellen en het minst sterk in artificial intelligence. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van Dundas BI, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderdeel (business intelligence, big data, Artificial Intelligence en data science) voor je klaargezet. Ook benoemen we de sterke punten van de belangrijkste producten zoals Dundas Data Visualization, Dundas Dashboard en Dundas BI Data Flow et cetera.

Hoe scoort Dundas BI & Analytics op diverse onderdelen?

In ons uitgebreide onderzoek onderzochten wij ook de diverse tools van Dundas software. Daarbij zijn meer dan 994 criteria gebruikt. Het onderzoek is gerealiseerd vanuit een 100% onafhankelijke blik (we hebben geen banden met de leveranciers) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Onderstaande scorekaart geeft goed inzicht in de sterke en minder sterke aspecten van Dundas BI in vergelijking met de belangrijkste concurrenten.

Score van Dundas BI software.Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder Dundas. Je kunt maximaal 100% in de wacht slepen. Bron: de BI & Analytics Guide 2022. Wil je verdieping en meer informatie over ons onderzoek? Klik hier om deze gids te downloaden.

De Dundas-analyse is tot stand gekomen door heel veel openbare big data af te tappen en die vervolgens nauwgezet te analyseren. Meer dan 152.100 documenten hebben we in de afgelopen jaren van Dundas onder de loep genomen. Hierbij hebben zowel algoritmes als de materiedeskundigheid van een BI-adviseur op het terrein van BI & Analytics een belangrijke rol gespeeld bij het uitvoeren van de validatie.

Dundas en het complete BI & Analytics productportfolio

Het bedrijf Dundas kent (minimaal) 4 producten in de sfeer van BI & Analytics. Op volgorde van populariteit zetten we de belangrijkste hier op een rij:

Wat is Dundas BI?

Hieronder beschrijven we de belangrijkste features van Dundas BI, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Dundas Data Visualization, Dundas Dashboard en Dundas BI Data Flow. Het product Dundas BI kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Wil je het fijne weten van alle functionaliteiten (100+) van Dundas BI? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Wil je een Dundas BI specialist inhuren?

Zoek je een interim Dundas BI consultant die materiedeskundig is en een Dundas BI-applicatie kan implementeren? Of wil je een robuuste, mooie applicatie ontwikkelen voor één van de gerelateerde producten zoals Dundas Data Visualization en Dundas BI Data Flow? Dat kan via onze interim dienstverlening. Dundas BI ontwikkelaars in dienst nemen is niet altijd opportuun. Laat hier een bericht achter en we nemen snel contact met je op.

Screenshot van Dundas BI software.
Afbeelding van Dundas BI tools.
Schema van Dundas BI.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande figuren laten de werking zien van Dundas BI. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is Dundas Data Visualization?

Onder deze kop geven we een beschrijving van Dundas Data Visualization, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De Dundas Data Visualization-software kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Ben je benieuwd naar alle eigenschappen (100+) van Dundas Data Visualization? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Dundas Data Visualization software.
Afbeelding van Dundas Data Visualization tools.
Schema van Dundas Data Visualization.
Figuur 5, 6 en 7: Diverse figuren laten de werking zien van Dundas Data Visualization. Klik op de afbeelding om die groter te maken.

Wat is Dundas Dashboard?

In deze paragraaf beschrijven we de belangrijkste features van Dundas Dashboard, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De Dundas Dashboard-software kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Ben je benieuwd naar alle features (100+) van Dundas Dashboard? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Dundas Dashboard software.
Afbeelding van Dundas Dashboard tools.
Schema van Dundas Dashboard.
Figuur 8, 9 en 10: Verschillende afbeeldingen tonen de werking van Dundas Dashboard. Klik op een afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is Dundas BI Data Flow?

Onder deze kop rapporteren we de belangrijkste kenmerken van Dundas BI Data Flow, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Ben je benieuwd naar alle features (100+) van Dundas BI Data Flow? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Dundas BI Data Flow software.
Afbeelding van Dundas BI Data Flow tools.
Schema van Dundas BI Data Flow.
Figuur 11, 12 en 13: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Dundas BI Data Flow. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Recente innovaties van Dundas BI-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij Dundas een positieve trend wat betreft BI & Analytics-functionaliteit en support voor dataconnecties en besturingssystemen. De laatste innovaties liggen op het terrein van performance optimalisatie > caching, BI infrastructuur > authenticatie > ADFS en BI infrastructuur > high availability > failover.

Van Dundas BI & Analytics hebben we de meest actuele versies beoordeeld van haar productportfolio. Hieronder geven we een overzicht van de diverse releases van alle ons bekende BI & Analytics-producten van Dundas:

Achter elk product staan de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Dundas Data Visualization, Dundas Dashboard en Dundas BI Data Flow?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van Dundas BI & Analytics te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (of het aantal CPU’s bij server software), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Vraag je een offerte aan net voor het einde van de fiscale periode van Dundas dan kun je vermoedelijk een behoorlijke reductie krijgen op de licentiekosten. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien. Je betaalt dan alleen voor wat je gebruikt. De aanschafkosten van Dundas Data Visualization, Dundas Dashboard en Dundas BI Data Flow zijn misschien niet de grootste bedragen, maar de onderhoudskosten en support komen wel elk jaar terug op je begroting.

De voor- en nadelen van Dundas BI

Per onderzoeksthema (business intelligence, big data, Artificial Intelligence en data science) benoemen we alle voor- en nadelen van Dundas BI & Analytics, Dundas Data Visualization, Dundas Dashboard en Dundas BI Data Flow, et cetera. Dit overzicht en de scores zijn niet rigide: Dundas kan momenteel werken aan het ontwikkelen van nieuwe features (zoals ondersteuning voor Kerberos, OAuth, iPad, Impala, cloud analytics, Hortonworks, datamart, cloud services, CDC en z/OS). Het kan ook zijn dat een feature nog onvoldoende is beschreven.

Tag cloud van Dundas BI tools.Figuur 14: Word cloud van de plus- & minpunten van Dundas BI & Analytics

Deel je mening over Dundas hier

Laat hier een review achter over Dundas BI & Analytics. Jouw ervaringen kunnen dan eventueel gaan meewegen bij een nog objectievere beoordeling van de scores van Dundas BI.

Dundas Multidimensionale Modellen

49%

Dundas scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Multidimensionale Modellen’ met een score van 49%. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van Dundas. De volgende factoren hebben we laten meewegen: OLAP, kubus en MDX. In totaal onderzochten we 16 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Dundas Business Intelligence

46%

Dundas doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderwerp ‘Business Intelligence’, gegeven dat ze hierop 46% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: reporting, dashboards en CRM. We hebben daarbij de volgende vier producten geanalyseerd: Dundas BI, Dundas Data Visualization, Dundas Dashboard en Dundas BI Data Flow. In totaal onderzochten we 75 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Dundas Self-service BI

45%

Dundas doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Self-service BI’, gegeven dat ze hierop 45% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: self-service data preparation, self-service reporting, self-service analyse, self-service data discovery en self-service datavisualisatie. In totaal onderzochten we 16 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Dundas Real-time Analytics

41%

Dundas scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Real-time Analytics’, gegeven dat ze hierop 41% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: data ingestion, real-time insights, real-time datawarehousing, real-time streaming data, real-time consolidation en real time dashboard. In totaal onderzochten we 20 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022.

Dundas BI Infrastructuur

40%

Dundas scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het thema ‘BI Infrastructuur’, gegeven dat ze hierop 40% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: infrastructuur, repository, SDK, open source, web services en embedded analytics. In totaal onderzochten we 166 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

Dundas Dataconnectiviteit

37%

De leverancier Dundas scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Dataconnectiviteit’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 37%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: JSON, Sharepoint, CSV, Salesforce, Google Analytics, Amazon Redshift en PostgreSQL. We hebben daarbij het volgende product beoordeeld: Dundas Dashboard. In totaal onderzochten we 95 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Dundas Decision Management

34%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Decision Management’, gegeven dat ze hierop 34% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: decision-making platform, decision support, decision optimization, enterprise decision management en decision intelligence. In totaal onderzochten we 30 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Dundas Data Discovery

32%

Dundas doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Data Discovery’. De score bedraagt 32%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: analyse, tijdreeks, datavisualisatie, notificaties en standaarddeviatie. In totaal onderzochten we 394 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Dundas Performance Optimalisatie

30%

Dundas doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’ met een score van 30%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: in-memory, caching en parallel processing. In totaal onderzochten we 29 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Dundas Mobile Business Intelligence

28%

Dundas doet het in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Mobile Business Intelligence’, gegeven dat ze hierop 28% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: pushberichten, mobile server, mobile analytics en mobile dashboards. In totaal onderzochten we 11 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

Dundas Data Governance

24%

Dundas scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie niet goed op het onderdeel ‘Data Governance’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 24%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datakwaliteit en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 82 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

Dundas Big Data

20%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Big Data’, gegeven dat ze hierop 20% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: IoT, streaming en big data analytics. In totaal onderzochten we 58 criteria in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Gids. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Dundas Data-integratie

19%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Data-integratie’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 19%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datawarehousing, database-overschrijdende joins, data-integratietaken en Extract-Transform-Load. In totaal onderzochten we 83 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

Dundas Analytics

19%

De leverancier Dundas doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Analytics’, gegeven dat ze hierop 19% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: customer analytics, sales analytics, process analytics, operations analytics, business process analytics en usage analytics. We hebben daarbij de volgende drie producten beoordeeld: Dundas BI, Dundas Data Visualization en Dundas Dashboard. In totaal onderzochten we 127 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Dundas Artificial Intelligence

17%

Dundas doet het in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Artificial Intelligence’ met een score van 17%. De volgende criteria zijn gehanteerd: data science, algoritmes, natural language processing, lineaire regressie en bedrijfsregels. In totaal onderzochten we 171 features binnen deze discipline. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

Trainingen & opleidingen Dundas BI & Analytics

Wij verzorgen diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke Dundas trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Bijvoorbeeld kun je denken aan de volgende software: Dundas Data Visualization, Dundas Dashboard en Dundas BI Data Flow. Vanzelfsprekend maak je ook kennis met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindbeoordeling: Dundas BI scoort redelijk

Dundas heeft een minimaal productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. Dundas BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van tussen de 6 en 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en gooit hoge ogen op het gebied van multidimensionale modellen.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Dundas BI & Analytics specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze gedreven en bevlogen consultants helpen bedrijven en overheden verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met Dundas BI, KPI's & dashboarding of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST