Dundas BI & Analytics

Managing Director
Door: Daan van Beek MSc
Managing Director
Inhoudsopgave

In dit achtergrondartikel tonen we een uitgebreid overzicht van onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie naar de softwareleverancier Dundas en zijn productenpakket (zoals Dundas Data Visualization, Dundas Dashboard en Dundas BI Data Flow). Dundas BI & Analytics scoort in onze onafhankelijke studie beter dan datapine maar iets slechter dan GoodData. Dundas is het meest ontwikkeld in business intelligence en het minst sterk in artificial intelligence. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van Dundas BI, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderdeel (business intelligence, big data, Artificial Intelligence en data science) voor je klaargezet. Ook benoemen we de sterke punten van de belangrijkste producten zoals Dundas Data Visualization, Dundas Dashboard en Dundas BI Data Flow et cetera.

Hoe scoort Dundas BI & Analytics op diverse onderdelen?

In ons uitgebreide onderzoek onderzochten wij ook de diverse tools van Dundas software. Daarbij zijn meer dan 720 criteria gebruikt. Het onderzoek is gerealiseerd vanuit een 100% onafhankelijke blik (we hebben geen banden met de leveranciers) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. De hieronder getoonde scorekaart geeft goed inzicht in de sterke en minder sterke aspecten van Dundas BI in vergelijking met de belangrijkste concurrenten.

Score van Dundas BI software.
Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder Dundas. Je kunt maximaal 100% in de wacht slepen. Bron: de BI & Analytics Guide 2023. Wil je verdieping en meer informatie over ons onderzoek? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

De Dundas-analyse is tot stand gekomen door heel veel openbare big data af te tappen en die vervolgens nauwgezet te analyseren. Meer dan 3.669 documenten hebben we in de afgelopen jaren van Dundas onder de loep genomen. Hierbij hebben zowel algoritmes als de materiedeskundigheid van een BI-adviseur op het terrein van BI & Analytics een belangrijke rol gespeeld bij het uitvoeren van de validatie.Dundas BI & Analytics in onze BI & Analytics Guide 2023. In onze 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics Guide hebben we alle ins en outs van Dundas BI & Analytics voor je verzameld.Verrijk je kennis en kunde

Dundas en het complete BI & Analytics productportfolio

Het bedrijf Dundas kent (minimaal) 4 producten in de sfeer van BI & Analytics. Op volgorde van populariteit zetten we de belangrijkste hier op een rij:

Wat is Dundas BI?

Hieronder beschrijven we de belangrijkste features van Dundas BI, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Dundas Data Visualization, Dundas Dashboard en Dundas BI Data Flow. Het product Dundas BI kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

 • business intelligence
 • BI
 • analytics
 • business intelligence > reporting
 • business intelligence > dashboards
 • data analytics
 • data discovery > datavisualisatie
 • business intelligence > dashboard
 • dataconnectiviteit
 • BI infrastructuur > Application Programming Interface

Wil je het fijne weten van alle functionaliteiten (100+) van Dundas BI? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023.

Wil je een Dundas BI specialist inhuren?

Zoek je een interim Dundas BI consultant die materiedeskundig is en een Dundas BI-applicatie kan implementeren? Of wil je een robuuste, mooie applicatie ontwikkelen voor één van de gerelateerde producten zoals Dundas Data Visualization en Dundas BI Data Flow? Dat kan via onze interim dienstverlening. Dundas BI ontwikkelaars in dienst nemen is niet altijd opportuun. Laat hier een bericht achter en we nemen snel contact met je op.

Screenshot van Dundas BI software.
Afbeelding van Dundas BI tools.
Schema van Dundas BI.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande figuren laten de werking zien van Dundas BI. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is Dundas Data Visualization?

Onder deze kop geven we een beschrijving van Dundas Data Visualization, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De Dundas Data Visualization-software kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

 • data discovery > datavisualisatie
 • business intelligence
 • analytics
 • business intelligence > dashboards
 • business intelligence > reporting
 • data discovery > analyse
 • data discovery > datavisualisatie > woordwolk
 • dataconnectiviteit > Microsoft Excel
 • BI infrastructuur > schaalbaarheid
 • artificial intelligence > natural language processing > natural language

Ben je benieuwd naar alle eigenschappen (100+) van Dundas Data Visualization? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023.

Screenshot van Dundas Data Visualization software.
Afbeelding van Dundas Data Visualization tools.
Schema van Dundas Data Visualization.
Figuur 5, 6 en 7: Diverse figuren laten de werking zien van Dundas Data Visualization. Klik op de afbeelding om die groter te maken.

Wat is Dundas Dashboard?

In deze paragraaf beschrijven we de belangrijkste features van Dundas Dashboard, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De Dundas Dashboard-software kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

 • business intelligence > dashboards
 • business intelligence
 • BI
 • data discovery > datavisualisatie
 • analytics
 • data analytics
 • BI infrastructuur > Application Programming Interface
 • business intelligence > reporting
 • BI infrastructuur > authenticatie

Ben je benieuwd naar alle features (100+) van Dundas Dashboard? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2023.

Screenshot van Dundas Dashboard software.
Afbeelding van Dundas Dashboard tools.
Schema van Dundas Dashboard.
Figuur 8, 9 en 10: Verschillende afbeeldingen tonen de werking van Dundas Dashboard. Klik op een afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is Dundas BI Data Flow?

Onder deze kop rapporteren we de belangrijkste kenmerken van Dundas BI Data Flow, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

 • BI
 • business intelligence
 • analytics
 • business intelligence > dashboard
 • data discovery > datavisualisatie
 • data discovery
 • business intelligence > dashboards

Ben je benieuwd naar alle features (100+) van Dundas BI Data Flow? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2023.

Screenshot van Dundas BI Data Flow software.
Afbeelding van Dundas BI Data Flow tools.
Schema van Dundas BI Data Flow.
Figuur 11, 12 en 13: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Dundas BI Data Flow. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Recente innovaties van Dundas BI-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij Dundas een positieve trend wat betreft BI & Analytics-functionaliteit en support voor dataconnecties en besturingssystemen. De laatste innovaties liggen op het terrein van data discovery > datavisualisatie > plot chart, data discovery > datavisualisatie > donutgrafiek en data discovery > datavisualisatie > vectorafbeelding.

Van Dundas BI & Analytics hebben we de meest actuele versies beoordeeld van haar productportfolio. Hieronder geven we een overzicht van de diverse releases van alle ons bekende BI & Analytics-producten van Dundas:

 • Dundas BI: Bi 10
 • Dundas Dashboard: 5.0 4 2.5 2

Achter elk product staan de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Dundas Data Visualization, Dundas Dashboard en Dundas BI Data Flow?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van Dundas BI & Analytics te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (of het aantal CPU’s bij server software), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Vraag je een offerte aan net voor het einde van de fiscale periode van Dundas dan kun je vermoedelijk een behoorlijke reductie krijgen op de licentiekosten. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien. Je betaalt dan alleen voor wat je gebruikt. De aanschafkosten van Dundas Data Visualization, Dundas Dashboard en Dundas BI Data Flow zijn misschien niet de grootste bedragen, maar de onderhoudskosten en support komen wel elk jaar terug op je begroting.

Wat maakt Dundas BI & Analytics uniek?

In onze studie zien we dat Dundas op het terrein van BI & Analytics software een aantal specifieke eigenschappen kent die karakteristiek zijn. Dit maakt Dundas BI min of meer uniek: paginated reports, set analyse, vectorafbeelding, plot chart en regressielijn.

De voor- en nadelen van Dundas BI

Tag cloud van Dundas BI tools.Figuur 14: Word cloud van de plus- & minpunten van Dundas BI & Analytics

Per onderzoeksthema (business intelligence, big data, Artificial Intelligence en data science) benoemen we alle voor- en nadelen van Dundas BI & Analytics, Dundas Data Visualization, Dundas Dashboard en Dundas BI Data Flow, et cetera. Dit overzicht en de scores zijn niet rigide: Dundas kan momenteel werken aan het ontwikkelen van nieuwe features (zoals ondersteuning voor machine learning, real-time, SDK, active directory, OAuth, infrastructuur, java, artificial intelligence, schaalbaarheid en Impala). Het kan ook zijn dat een feature nog onvoldoende is beschreven.

Deel je mening over Dundas hier

Laat hier een review achter over Dundas BI & Analytics. Jouw ervaringen kunnen dan eventueel gaan meewegen bij een nog objectievere beoordeling van de scores van Dundas BI.

1. Dundas Business Intelligence

44%

Dundas scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Business Intelligence’ met een score van 44%. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van Dundas. De volgende factoren hebben we laten meewegen: reporting, dashboards en CRM. We hebben daarbij de volgende vier producten geanalyseerd: Dundas BI, Dundas Data Visualization, Dundas BI Data Flow en Dundas Dashboard. In totaal onderzochten we 73 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

2. Dundas Multidimensionale Modellen

41%

Dundas doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderwerp ‘Multidimensionale Modellen’, gegeven dat ze hierop 41% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: OLAP, kubus en MDX. In totaal onderzochten we 14 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

3. Dundas Dataconnectiviteit

34%

Dundas doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Dataconnectiviteit’, gegeven dat ze hierop 34% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: JSON, Sharepoint, CSV, Salesforce en Google Analytics. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: Dundas BI. In totaal onderzochten we 91 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

4. Dundas Data Discovery

34%

Dundas scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Data Discovery’, gegeven dat ze hierop 34% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: analyse, tijdreeks, datavisualisatie, notificaties, standaarddeviatie en datastorytelling. In totaal onderzochten we 398 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. Dundas BI Infrastructuur

26%

Dundas scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘BI Infrastructuur’, gegeven dat ze hierop 26% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: infrastructuur, SDK, repository, embedded analytics, open source en web services. In totaal onderzochten we 162 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

6. Dundas Self-service BI

21%

De leverancier Dundas scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Self-service BI’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 21%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: self-service data preparation, self-service reporting, self-service analyse, self-service data discovery, self-service data analytics, self-service datavisualisatie en self-service data exploratie. In totaal onderzochten we 14 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

7. Dundas Performance Optimalisatie

20%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’, gegeven dat ze hierop 20% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: parallel processing, datapijplijnen, materialized views en cache settings. In totaal onderzochten we 29 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

8. Dundas Data-integratie

19%

Dundas doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data-integratie’. De score bedraagt 19%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: datawarehousing, database-overschrijdende joins, data-integratietaken en Extract-Transform-Load. In totaal onderzochten we 76 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. Dundas Data Governance

19%

Dundas doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Governance’ met een score van 19%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datakwaliteit en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 91 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

10. Dundas Real-time Analytics

18%

Dundas doet het in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Real-time Analytics’, gegeven dat ze hierop 18% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: data ingestion, real-time insights, real-time datawarehousing en real-time streaming data. In totaal onderzochten we 19 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

11. Dundas Analytics

13%

Dundas scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie niet goed op het onderdeel ‘Analytics’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 13%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: quality analytics en field quality analytics. We hebben daarbij de volgende vier producten onderzocht: Dundas BI, Dundas Data Visualization, Dundas BI Data Flow en Dundas Dashboard. In totaal onderzochten we 130 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

12. Dundas Mobile Business Intelligence

11%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Mobile Business Intelligence’, gegeven dat ze hierop 11% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: Android, iPad en iPhone. In totaal onderzochten we 10 criteria in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

13. Dundas Decision Management

9%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Decision Management’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 9%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: decision support, decision-making platform, decision intelligence, decision optimization en decision flow. In totaal onderzochten we 30 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023.

14. Dundas Big Data

9%

De leverancier Dundas doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Big Data’, gegeven dat ze hierop 9% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: streaming, big data analytics, ongestructureerde data, sensors, data lakes en Blob opslag. In totaal onderzochten we 59 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

15. Dundas Artificial Intelligence

7%

Dundas doet het in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Artificial Intelligence’ met een score van 7%. De volgende criteria zijn gehanteerd: data science, algoritmes, natural language processing, lineaire regressie en bedrijfsregels. In totaal onderzochten we 181 features binnen deze discipline. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023.

Meer weten? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023

In welke sectoren is Dundas BI & Analytics het meest actief?

In ons actuele BI & Analytics-onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een softwareleverancier zich specialiseert. Dit is de sector waar Dundas (zeer) populair is: gezondheidszorg.

Dundas software wordt het meest gebruikt door…

De BI & Analytics-software van Dundas wordt het vaakst genoemd in combinatie met de volgende functies: business analisten en directeur.

Huur een Dundas expert in

Trainingen & opleidingen Dundas BI & Analytics

Wij verzorgen diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke Dundas trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Bijvoorbeeld kun je denken aan de volgende software: Dundas Data Visualization, Dundas Dashboard en Dundas BI Data Flow. Vanzelfsprekend maak je ook kennis met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindbeoordeling: Dundas BI scoort matig

Dundas heeft een minimaal productportfolio waarmee het matig scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. Dundas BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van meer dan 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en gooit hoge ogen op het gebied van business intelligence.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Dundas BI & Analytics specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze gedreven en bevlogen consultants helpen bedrijven en overheden verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met Dundas BI, KPI's & dashboarding of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
4,4
sterren klanttevredenheid
___
consultants & docenten
3
kantoren
18
jaar ervaring