Passionned Group™

insightssoftware BI & Analytics

In dit stuk presenteren we een bondige samenvatting van ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek naar de softwareleverancier insightssoftware en zijn productportfolio (zoals Logi Info, Logi Composer en Logi Report Server). insightssoftware BI & Analytics scoort in ons uitgebreide onderzoek beter dan ThoughtSpot maar iets slechter dan Yellowfin. insightssoftware is kwalitatief het beste in self-service BI en komt het minst sterk uit de bus wat betreft artificial intelligence. De belangrijkste voor- en nadelen van Logi Analytics Platform, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderwerp (BI, big data, data analytics, AI en datascience) voor je klaargezet. Ook benoemen we de features van het productportfolio zoals Logi Info, Logi Composer en Logi Report Server et cetera.

Open de inhoudsopgave

Maak kennis met Logi Info, Logi Composer en Logi Report Server

Hoe scoort insightssoftware BI & Analytics op bepaalde onderdelen?

Score van Logi Analytics Platform software.
Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier insightssoftware BI & Analytics. Je kunt maximaal 100% behalen. Bron: de BI & Analytics Guide 2022. Heb je meer duiding nodig over ons onderzoek? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In ons onderzoek beoordeelden we tevens de diverse tools van insightssoftware BI & Analytics software. Meer dan 690 beoordelingscriteria zijn onderzocht. Het onderzoek is verricht vanuit een 100% onafhankelijke grondhouding (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Onderstaande scorekaart geeft goed inzicht in de sterke en minder sterke aspecten van Logi Analytics Platform op hoofdlijnen.

De insightssoftware-analyse is tot stand gekomen door heel veel openbare big data af te tappen en die vervolgens diepgaand te analyseren. Meer dan 2.384 documenten hebben we van insightssoftware geanalyseerd sinds die is opgenomen in ons onderzoek. In dit analyseproces hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een ervaren en onafhankelijke specialist op het terrein van BI & Analytics een belangrijke rol gespeeld bij het tot stand komen van de finale resultaten.

insightssoftware en het complete BI & Analytics productportfolio

De softwareonderneming insightssoftware voert (minimaal) 6 producten in de sfeer van BI & Analytics. Op basis van de relevantie zetten we de producten hieronder op een rij:

Wat is Logi Analytics Platform?

In deze paragraaf rapporteren we de belangrijkste kenmerken van Logi Analytics Platform, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Logi Info, Logi Composer, Logi Report Server, Logi Predict en Logi Report Designer. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Wil je alles weten over alle features (100+) van Logi Analytics Platform? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Wil je een Logi Analytics Platform specialist inhuren?

Wil je een interim Logi Analytics Platform consultant inhuren die materiedeskundig is en een Logi Analytics Platform-applicatie kan implementeren? Of wil je een implementatietraject opstarten voor één van de gerelateerde producten zoals Logi Info? Je kunt altijd een beroep doen op de Logi Analytics Platform-specialisten van Passionned Group. Logi Analytics Platform ontwikkelaars in dienst nemen is namelijk niet altijd nodig en soms zelfs onhandig. Laat hier een bericht achter en we gaan met plezier voor je aan de slag.

Screenshot van Logi Analytics Platform software.
Afbeelding van Logi Analytics Platform tools.
Schema van Logi Analytics Platform.
Figuur 2, 3 en 4: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van Logi Analytics Platform. Klik op een afbeelding om die groter te maken.

Wat is Logi Info?

Hieronder portretteren we Logi Info, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Wil je het fijne weten van alle eigenschappen (100+) van Logi Info? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Wat is Logi Composer?

Hieronder rapporteren we de belangrijkste kenmerken van Logi Composer, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De Logi Composer-software kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle kenmerken (100+) van Logi Composer? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Wat is Logi Report Server?

Hieronder beschrijven we de belangrijkste features van Logi Report Server, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Logi Report Server kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Ben je nieuwsgierig naar alle functionaliteiten (100+) van Logi Report Server? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Wat is Logi Predict?

Onder deze kop beschrijven we Logi Predict, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle features (100+) van Logi Predict? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Wat is Logi Report Designer?

In deze sectie geven we een beschrijving van Logi Report Designer, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product Logi Report Designer kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle karakteristieken (100+) van Logi Report Designer? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Logi Report Designer software.
Afbeelding van Logi Report Designer tools.
Schema van Logi Report Designer.
Figuur 5, 6 en 7: Diverse figuren laten de werking zien van Logi Report Designer. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Recente innovaties van Logi Analytics Platform-tools en de versiehistorie

De afgelopen tijd zien we bij insightssoftware een negatieve trend wat betreft BI & Analytics-functionaliteit en support voor dataconnecties en besturingssystemen. De laatste innovaties liggen op het terrein van decision management > performance management, decision management > performance management > financiële planning en data governance > datakwaliteit > dataprofilering.

Van insightssoftware BI & Analytics hebben we de meest recente releases beoordeeld van het productenpakket. Hieronder geven we een overzicht van de diverse releases van de BI & Analytics-producten van insightssoftware:

Achter elk product tonen we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Logi Info, Logi Composer en Logi Report Server?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van Logi Info, Logi Composer en Logi Report Server kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (en/of het aantal cores wanneer je het op een server wil draaien), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. En voor het einde van een fiscaal kwartaal van insightssoftware kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien, je betaalt voor het grootste deel dan alleen voor je verbruik. De aanschafkosten van Logi Info, Logi Composer en Logi Report Server zijn misschien niet de grootste bedragen, maar de onderhoudskosten en support beperken natuurlijk wel je toekomstige investeringsruimte.

De voor- en nadelen van Logi Analytics Platform

Tag cloud van Logi Analytics Platform tools.Figuur 8: Word cloud met de sterkte-zwakte-analyse van insightssoftware BI & Analytics

Per onderzoeksthema (BI, big data, data analytics, AI en datascience) benoemen we alle voor- en nadelen van insightssoftware BI & Analytics, Logi Info, Logi Composer en Logi Report Server, et cetera. Deze zijn niet in beton gegoten, dat wil zeggen: insightssoftware wil natuurlijk in de markt een betere positie verwerven en werkt natuurlijk voortdurend aan het ontwikkelen van functionaliteit die de hiaten in het productportfolio dicht (zoals ondersteuning voor JSON, Linux, OAuth, ODBC, cloud platform, Kerberos, iPad, web server, high availability en kubernetes).

Deel je mening over insightssoftware hier

Laat hier een beoordeling achter over insightssoftware BI & Analytics. Jouw ervaringen kunnen dan gaan meewegen en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van Logi Analytics Platform.

1. insightssoftware Self-service BI

56%

insightssoftware doet het in ons onderzoek goed op het thema ‘Self-service BI’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 56%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: self-service data preparation, self-service reporting en self-service analyse. We hebben daarbij het volgende product onder de loep genomen: Logi Info. In totaal onderzochten we 16 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

2. insightssoftware Business Intelligence

55%

De leverancier insightssoftware doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek goed op het onderdeel ‘Business Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 55%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: reporting, enterprise business intelligence, embedded business intelligence en business process monitoring. We hebben daarbij de volgende twee producten bestudeerd: Logi Info en Logi Composer. In totaal onderzochten we 75 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. insightssoftware Multidimensionale Modellen

47%

Het bedrijf doet het in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Multidimensionale Modellen’, gegeven dat ze hierop 47% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: OLAP, MOLAP, ROLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 16 features binnen deze discipline. Ben je enthousiast over het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022.

4. insightssoftware BI Infrastructuur

44%

insightssoftware doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het thema ‘BI Infrastructuur’. De score bedraagt 44%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: authenticatie, infrastructuur, repository, open source en web services. In totaal onderzochten we 166 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

5. insightssoftware Dataconnectiviteit

41%

De leverancier insightssoftware scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderdeel ‘Dataconnectiviteit’, gegeven dat ze hierop 41% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: Sharepoint, Salesforce, connectiviteit, native, Teradata, Google Analytics en Amazon Redshift. In totaal onderzochten we 95 criteria in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

6. insightssoftware Performance Optimalisatie

38%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het thema ‘Performance Optimalisatie’ met een score van 38%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: caching en parallel processing. In totaal onderzochten we 29 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

7. insightssoftware Data Discovery

37%

De leverancier insightssoftware doet het in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Data Discovery’, gegeven dat ze hierop 37% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: analyse, tijdreeks en datavisualisatie. We hebben daarbij de volgende twee producten onderzocht: Logi Info en Logi Composer. In totaal onderzochten we 394 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

8. insightssoftware Mobile Business Intelligence

36%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderwerp ‘Mobile Business Intelligence’ met een score van 36%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: iPhone, mobile server, mobile analytics, mobile dashboards en mobiele push-notificaties. In totaal onderzochten we 11 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

9. insightssoftware Real-time Analytics

36%

insightssoftware doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie matig op het onderwerp ‘Real-time Analytics’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 36%. De volgende criteria zijn gehanteerd: real-time, real-time data, data ingestion, near real-time, real-time insights, live connectie en real-time datawarehousing. In totaal onderzochten we 20 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

10. insightssoftware Big Data

31%

insightssoftware scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het thema ‘Big Data’. De score bedraagt 31%. De volgende criteria zijn gehanteerd: streaming, ongestructureerde data, sensors, complexe data, data lakes en Blob opslag. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: Logi Info. In totaal onderzochten we 58 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

11. insightssoftware Data-integratie

31%

De leverancier insightssoftware scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Data-integratie’. De score bedraagt 31%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: database-overschrijdende joins en Extract-Transform-Load. In totaal onderzochten we 83 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

12. insightssoftware Decision Management

30%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Decision Management’, gegeven dat ze hierop 30% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: performance management, decision-making platform, decision support, decision optimization, decision intelligence, design decisions en enterprise decision management. In totaal onderzochten we 30 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

13. insightssoftware Data Governance

29%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Governance’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 29%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datamanagement, gegevensversleuteling, data lineage en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 82 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

14. insightssoftware Analytics

22%

insightssoftware scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Analytics’, gegeven dat ze hierop 22% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: advanced analytics en customer analytics. We hebben daarbij de volgende vijf producten geanalyseerd: Logi Info, Logi Composer, Logi Report Server, Logi Predict en Logi Analytics Platform. In totaal onderzochten we 127 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

15. insightssoftware Artificial Intelligence

13%

insightssoftware doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Artificial Intelligence’. De score bedraagt 13%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: machine learning, data science, natural language processing, lineaire regressie, bedrijfsregels en cognitive services. In totaal onderzochten we 171 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

Huur een insightssoftware expert in

Opleidingen en trainingen insightssoftware BI & Analytics

Wij faciliteren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke insightssoftware trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk dan aan de volgende software: Logi Info, Logi Composer en Logi Report Server. Natuurlijk kleuren we zo’n opleiding in met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Tot slot: Logi Analytics Platform scoort redelijk

insightssoftware heeft een compact productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. insightssoftware BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en gooit hoge ogen op het gebied van self-service BI.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de insightssoftware BI & Analytics specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Wij helpen grote & kleine organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op