Passionned Group™

Wyn Enterprise BI & Analytics

Managing Director
Door: Daan van Beek MSc
Managing Director
Inhoudsopgave

In dit achtergrondartikel geven we een bondige samenvatting van ons actuele BI & Analytics-onderzoek naar de softwareleverancier Wyn Enterprise en zijn productportfolio (zoals Wyn Enterprise Business Intelligence). Wyn Enterprise BI & Analytics scoort in onze studie beter dan Incorta maar iets slechter dan insightssoftware. Wyn Enterprise is het meest ontwikkeld in self-service BI en komt het minst sterk uit de bus wat betreft multidimensionale modellen. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van Wyn Enterprise Business Intelligence, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderdeel (business intelligence, big data, artificial intelligence en Data Science) voor je klaargezet. Ook benoemen we de belangrijkste functionaliteiten van de softwareproducten zoals Wyn Enterprise Business Intelligence et cetera.

Hoe scoort Wyn Enterprise BI & Analytics op bepaalde onderdelen?

In ons uitgebreide onderzoek analyseerden we tevens de diverse tools van Wyn Enterprise software. Daarbij zijn meer dan 720 criteria gebruikt. Het onderzoek is gerealiseerd vanuit een totaal onafhankelijk perspectief (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. De hieronder getoonde figuur illustreert de pros en cons van Wyn Enterprise Business Intelligence op hoofdlijnen.

Score van Wyn Enterprise Business Intelligence software.
Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier Wyn Enterprise BI & Analytics. Je kunt maximaal 100% in de wacht slepen. Bron: de BI & Analytics Guide 2023. Meer weten over de surveyopbouw? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

De Wyn Enterprise-analyse is mogelijk gemaakt door big data te onderscheppen en die vervolgens uitputtend te analyseren. Meer dan 806 documenten verder weten we dat Wyn Enterprise uitblinkt in self-service BI. Bij deze analyse hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een senior expert op het vlak van BI & Analytics een doorslaggevende rol gespeeld bij het finaliseren van het validatieproces.

Wyn Enterprise en het complete BI & Analytics productportfolio

Wyn Enterprise voert (minimaal) 1 product in de sfeer van BI & Analytics. We zetten de belangrijkste producten op een rij:

Wat is Wyn Enterprise Business Intelligence?

In dit deel beschrijven we Wyn Enterprise Business Intelligence, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

  • business intelligence > reporting
  • BI
  • business intelligence > dashboards
  • data discovery > datavisualisatie > vlakgrafiek
  • business intelligence > embedded business intelligence
  • kolomdiagrammen
  • analytics
  • business intelligence > dashboard
  • BI infrastructuur > Application Programming Interface

Ben je benieuwd naar alle kenmerken (100+) van Wyn Enterprise Business Intelligence? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023.

Overweeg je een Wyn Enterprise Business Intelligence expert in te huren?

Wil je een Wyn Enterprise Business Intelligence ontwikkelaar inhuren die voor jou een berg werk kan verzetten en een Wyn Enterprise Business Intelligence-applicatie kan implementeren? Dat kan via onze interim dienstverlening. Wyn Enterprise Business Intelligence ontwikkelaars in dienst nemen kan in een aantal gevallen onhandig zijn en ook kostbaar. Laat hier een bericht achter en we onderzoeken met jou de mogelijkheden tot samenwerking.

Screenshot van Wyn Enterprise Business Intelligence software.
Afbeelding van Wyn Enterprise Business Intelligence tools.
Schema van Wyn Enterprise Business Intelligence.
Figuur 2, 3 en 4: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van Wyn Enterprise Business Intelligence. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Recente innovaties van Wyn Enterprise Business Intelligence-tools en de versiehistorie

De afgelopen tijd zien we bij Wyn Enterprise een stabiele trend als het gaat om BI & Analytics-functionaliteit en support voor besturingssystemen, cloudplatforms en connectiviteit. De meest recente innovaties liggen op het terrein van BI infrastructuur > authenticatie > Single Sign-On, > data discovery en data discovery > datavisualisatie > aangepaste visualisaties.

Van Wyn Enterprise BI & Analytics hebben we de laatste updates beoordeeld van haar complete productportfolio. Hieronder geven we een overzicht van de diverse releases van alle ons bekende BI & Analytics-producten van Wyn Enterprise:

  • Wyn Enterprise Business Intelligence: 6.1 5.1 5.0 5 4.1 4 3.6

Achter elk product tonen we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Wyn Enterprise Business Intelligence?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van Wyn Enterprise BI & Analytics te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers, de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. En voor het einde van een fiscaal kwartaal van Wyn Enterprise kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Daarnaast raden we aan om de software in de cloud te draaien. Je betaalt dan alleen voor wat je werkelijk gebruikt aan resources. De aanschafkosten van Wyn Enterprise Business Intelligence zijn misschien niet de meest belangrijke kosten, maar de onderhoudskosten en support drukken wel jaarlijks op je begroting.

Wat maakt Wyn Enterprise BI & Analytics uniek t.o.v. andere BI platforms

In onze studie zien we dat Wyn Enterprise op het terrein van BI & Analytics software een aantal specifieke eigenschappen kent die de doorslag kunnen geven bij aanschaf. Dit maakt Wyn Enterprise Business Intelligence min of meer uniek: analyse van beleggingsportefeuilles, portfolio analyse, streaming datasets, kaarsgrafieken en embedded business intelligence.

De voor- en nadelen van Wyn Enterprise Business Intelligence

Tag cloud van Wyn Enterprise Business Intelligence tools.Figuur 5: Word cloud met de sterkte-zwakte-analyse van Wyn Enterprise BI & Analytics

Lees verder in de volgende themaparagrafen, daar benoemen we alle voor- en nadelen van Wyn Enterprise BI & Analytics, Wyn Enterprise Business Intelligence, et cetera. Dit overzicht en de scores zijn niet rigide: Wyn Enterprise kan op dit moment werken aan het creëren van nieuwe features (zoals ondersteuning voor Salesforce, R, connectiviteit, SDK, Sharepoint, CRM, OLAP, tijdreeks, repository en OAuth).

Jouw mening telt

Laat hier een beoordeling achter over Wyn Enterprise BI & Analytics. Jouw bevindingen kunnen dan meegenomen worden bij een nog verfijndere beoordeling van de ratings van Wyn Enterprise Business Intelligence.

1. Wyn Enterprise Self-service BI

51%

De leverancier Wyn Enterprise doet het in ons actuele BI & Analytics-onderzoek goed op het onderwerp ‘Self-service BI’, gegeven dat ze hierop 51% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: self-service data preparation en self-service reporting. We hebben daarbij het volgende product bestudeerd: Wyn Enterprise Business Intelligence. In totaal onderzochten we 14 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

2. Wyn Enterprise Business Intelligence

45%

Wyn Enterprise doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het thema ‘Business Intelligence’. De score bedraagt 45%. De volgende criteria zijn gehanteerd: reporting, enterprise business intelligence, embedded business intelligence en business process monitoring. We hebben daarbij het volgende product onder de loep genomen: Wyn Enterprise Business Intelligence. In totaal onderzochten we 73 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. Wyn Enterprise Data Discovery

26%

De leverancier Wyn Enterprise doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data Discovery’. De score bedraagt 26%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: tijdreeks, standaarddeviatie, datastorytelling en het delen van inzichten. In totaal onderzochten we 398 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

4. Wyn Enterprise Real-time Analytics

26%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Real-time Analytics’, gegeven dat ze hierop 26% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: real-time, real-time data, data ingestion, near real-time, live connectie, real-time insights en real-time datawarehousing. In totaal onderzochten we 19 aspecten in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. Wyn Enterprise Big Data

23%

De leverancier Wyn Enterprise scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Big Data’ met een score van 23%. De volgende criteria zijn gehanteerd: streaming, ongestructureerde data, complexe data en sensors. In totaal onderzochten we 59 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

6. Wyn Enterprise Decision Management

19%

Het bedrijf scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie niet goed op het onderdeel ‘Decision Management’. De score bedraagt 19%. De volgende criteria zijn gehanteerd: performance management, decision support, decision-making platform, decision intelligence, decision optimization en decision flow. In totaal onderzochten we 30 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. Wyn Enterprise Data Governance

18%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Governance’. De score bedraagt 18%. De volgende criteria zijn gehanteerd: datacatalogus en gegevensversleuteling. In totaal onderzochten we 91 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

8. Wyn Enterprise Performance Optimalisatie

16%

Wyn Enterprise doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’. De score bedraagt 16%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: caching en parallel processing. In totaal onderzochten we 29 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

9. Wyn Enterprise BI Infrastructuur

15%

Wyn Enterprise doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘BI Infrastructuur’, gegeven dat ze hierop 15% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: authenticatie, infrastructuur en embedded analytics. In totaal onderzochten we 162 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023.

10. Wyn Enterprise Dataconnectiviteit

15%

Wyn Enterprise scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Dataconnectiviteit’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 15%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: Sharepoint, Salesforce, connectiviteit en native. In totaal onderzochten we 91 aspecten in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

11. Wyn Enterprise Data-integratie

10%

Wyn Enterprise doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data-integratie’, gegeven dat ze hierop 10% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datawarehousing, datavirtualisatie, data wrangling en database-overschrijdende joins. In totaal onderzochten we 76 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

12. Wyn Enterprise Analytics

9%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Analytics’, gegeven dat ze hierop 9% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: advanced analytics en cloud analytics. We hebben daarbij het volgende product bekeken: Wyn Enterprise Business Intelligence. In totaal onderzochten we 130 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

13. Wyn Enterprise Mobile Business Intelligence

9%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Mobile Business Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 9%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: iPhone, mobile server, mobile analytics, mobile dashboards en mobiele push-notificaties. In totaal onderzochten we 10 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

14. Wyn Enterprise Artificial Intelligence

6%

Wyn Enterprise scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie niet goed op het onderdeel ‘Artificial Intelligence’ met een score van 6%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: machine learning, data science, natural language processing, lineaire regressie en bedrijfsregels. In totaal onderzochten we 181 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

15. Wyn Enterprise Multidimensionale Modellen

5%

Het bedrijf doet het in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Multidimensionale Modellen’, gegeven dat ze hierop 5% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: OLAP, ROLAP, MOLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 14 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

Meer weten? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023

In welke sectoren is Wyn Enterprise BI & Analytics het meest actief?

In ons actuele BI & Analytics-onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier zich zoal beweegt. Dit zijn de sectoren waar Wyn Enterprise het meest vaak wordt toegepast: gezondheidszorg, verzekeringen, manufacturing en retail.

Huur een Wyn Enterprise specialist in

Cursussen en trainingen Wyn Enterprise BI & Analytics

De specialisten van Passionned Group organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke Wyn Enterprise trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende software: Wyn Enterprise Business Intelligence. We maken je natuurlijk ook helemaal vertrouwd met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindbeoordeling: Wyn Enterprise Business Intelligence scoort matig

Wyn Enterprise heeft een minimaal productportfolio waarmee het matig scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. Wyn Enterprise BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van meer dan 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in relatief weinig sectoren en scoort de hoogste punten op self-service BI.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Wyn Enterprise BI & Analytics specialistPassionned Group is gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze gedreven en gepassioneerde adviseurs helpen grote & kleine organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen ___
Trainingen & workshops ___
Deelnemers opgeleid ___
Beoordeling klanten 8,9
Consultants & docenten ___
Kantoren 3
Jaar ervaring 18