De intelligente, datagedreven organisatie (8e druk) - Heel interessant, duidelijk en leerzaam boek!

Incorta BI & Analytics

Foto Daan van Beek MSc
Auteur: Daan van Beek MSc
Managing Director
Inhoudsopgave

Op deze pagina tonen we een samenvatting van ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek naar de softwareleverancier Incorta en zijn portfolio van producten (zoals Incorta analyzer). Incorta BI & Analytics scoort in onze onafhankelijke studie beter dan Wyn Enterprise maar iets slechter dan insightssoftware. Incorta is in een vergelijking op de verschillende BI-onderdelen van het productportfolio het meest sterk in self-service BI en komt het minst sterk uit de bus wat betreft mobile business intelligence. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van Incorta Analytics, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderdeel (business intelligence, big data, artificial intelligence en Data Science) voor je klaargezet. Ook benoemen we de sterke punten van de belangrijkste producten zoals Incorta analyzer et cetera.

Hoe scoort Incorta BI & Analytics op verschillende criteria?

In ons onderzoek keken we ook naar de verschillende producten van Incorta software. We beoordeelden Incorta BI & Analytics op maar liefst 720 criteria. Het onderzoek is uitgevoerd vanuit een totaal onafhankelijk perspectief (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. De hieronder getoonde weergave toont de scores (op een schaal van 0-100) van Incorta Analytics vergeleken met de concurrentie.

Score van Incorta Analytics software.
Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder Incorta. Een topleverancier kan maximaal 100% behalen. Bron: de BI & Analytics Guide 2024. Wil je verdieping en meer informatie over ons onderzoek? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

De Incorta-analyse is samengesteld door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens uitputtend te analyseren. Meer dan 1.531 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. Hierbij hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een ervaren en onafhankelijke specialist op het gebied van BI & Analytics een belangrijke rol gespeeld bij de validatie van de resultaten.Incorta in onze BI & Analytics Guide 2024 Afbeelding van Incorta in onze BI & Analytics Guide 2024In onze 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics Guide hebben we alle ins en outs van Incorta BI & Analytics voor je verzameld. Je krijgt toegang tot honderden (kortere) trainingen, tech talks, colleges, demo’s, tutorials, enzovoorts en beschikt altijd over het laatste BI- & AI-nieuws. Daarnaast begeleidt deze gids jouw in het grondig verbeteren van je kennis over BI & Analytics.bekijk de BI & Analytics Guide™

Incorta en het complete BI & Analytics productportfolio

De softwareonderneming Incorta voert (minimaal) 2 producten in de sfeer van BI & Analytics. Op volgorde van relevantie rangschikken en beschrijven we de producten hieronder:

Wat is Incorta Analytics?

Onder deze kop beschrijven we de belangrijkste features van Incorta Analytics, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Incorta analyzer. Incorta Analytics kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

 • analyse
 • analytics
 • analytics platform
 • business intelligence
 • dashboards
 • datahub
 • KPI’s
 • real-time
 • real-time insights
 • reporting

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle karakteristieken (100+) van Incorta Analytics? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2024.

Wil je een Incorta Analytics specialist inhuren?

Wil je een interim Incorta Analytics consultant inhuren die je een vliegende start kan bezorgen en een Incorta Analytics-applicatie kan implementeren? Dat kan via onze interim dienstverlening. Incorta Analytics ontwikkelaars in dienst nemen kan in een aantal gevallen onhandig zijn en ook kostbaar. Laat hier een bericht achter en we nemen snel contact met je op.

Wat is Incorta analyzer?

Onder deze kop portretteren we Incorta analyzer, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Incorta analyzer kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

 • analytics
 • analytics platform
 • dashboards
 • Google BigQuery
 • JSON
 • parquet files
 • reporting
 • SDK
 • SQL
 • visual analytics

Wil je het fijne weten van alle features (100+) van Incorta analyzer? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2024.

Screenshot van Incorta analyzer software.
Afbeelding van Incorta analyzer tools.
Schema van Incorta analyzer.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Incorta analyzer. Klik op de afbeelding om die te vergroten. Credits: Incorta & partners.

Recente innovaties van Incorta Analytics-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij Incorta een positieve ontwikkeling met betrekking tot BI & Analytics-functionaliteit en ondersteuning voor besturingssystemen en connectiviteit. De laatste innovaties liggen op het terrein van data discovery > datavisualisatie > tegels, analytics > end user analytics en data discovery > analyse > forecasting > omzetprognose.

Van Incorta BI & Analytics hebben we de laatste updates beoordeeld van haar productportfolio. Hieronder geven we een overzicht van de diverse releases van alle ons bekende BI & Analytics-producten van Incorta:

 • Incorta Analytics: Oktober 2021 2022.8.0 2022.6.0 2022.5.0 2021.4.1 5 4.6

Achter elk product staan de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Incorta analyzer?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van Incorta analyzer kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers, de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. En voor het einde van een fiscaal kwartaal van Incorta kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien. Vaak betaal je dan alleen voor wat je aan resources verbruikt. De aanschafkosten van Incorta analyzer zijn misschien niet de grootste bedragen, maar de onderhoudskosten en support kunnen zeker een behoorlijke druk leggen op je jaarlijkse begroting.

Wat maakt Incorta BI & Analytics het bekijken waard

In onze studie zien we dat Incorta op het terrein van BI & Analytics software een aantal specifieke eigenschappen kent die de doorslag kunnen geven bij aanschaf. Dit maakt Incorta Analytics min of meer uniek: end user analytics, self-service analyse, stream processing, interactieve analyse en sensor data.

De voor- en nadelen van Incorta Analytics

Tag cloud van Incorta Analytics tools.Figuur 5: Word cloud van de pros en cons van Incorta BI & Analytics

In de volgende secties beschrijven we alle voor- en nadelen van Incorta BI & Analytics, Incorta analyzer, et cetera. Dit overzicht en de scores zijn niet rigide: Incorta kan op dit moment werken met partners aan het verder opbouwen van ontbrekende functionaliteit (zoals ondersteuning voor notificaties, embedded analytics, data discovery, Linux, Google Analytics, Amazon Redshift, SaaS, repository, kubernetes en augmented analytics). Het kan ook zijn dat een feature nog onvoldoende is beschreven.

Deel hier je ervaring met Incorta BI & Analytics

Laat hier een beoordeling achter over Incorta BI & Analytics. Jouw mening kan dan gaan meewegen en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van Incorta Analytics.

1. Incorta Self-service BI

41%

Incorta doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderwerp ‘Self-service BI’. De score bedraagt 41%. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van Incorta. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: self-service data preparation, self-service analyse, self-service data discovery, self-service data analytics, self-service datavisualisatie en self-service data exploratie. In totaal onderzochten we 14 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

2. Incorta Business Intelligence

29%

Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Business Intelligence’ met een score van 29%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: reporting, dashboards en CRM. We hebben daarbij het volgende product beoordeeld: Incorta Analytics. In totaal onderzochten we 73 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2024. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. Incorta BI Infrastructuur

28%

De leverancier Incorta doet het in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘BI Infrastructuur’, gegeven dat ze hierop 28% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: authenticatie, infrastructuur, embedded analytics, SaaS, schaalbaarheid en high availability. In totaal onderzochten we 162 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

4. Incorta Real-time Analytics

27%

Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het thema ‘Real-time Analytics’. De score bedraagt 27%. De volgende criteria zijn gehanteerd: real-time, real-time data, data ingestion, near real-time, real-time insights en real-time big data. In totaal onderzochten we 19 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. Incorta Analytics

25%

De leverancier Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Analytics’. De score bedraagt 25%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: analytics platform, advanced analytics, retail analytics, marketing analytics, sales analytics, quality analytics en performance analytics. We hebben daarbij de volgende twee producten geanalyseerd: Incorta Analytics en Incorta analyzer. In totaal onderzochten we 130 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

6. Incorta Data-integratie

25%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Data-integratie’, gegeven dat ze hierop 25% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: datawarehousing, datahub, datavirtualisatie en data-integratieplatform. In totaal onderzochten we 76 aspecten in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2024. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. Incorta Performance Optimalisatie

24%

De leverancier Incorta scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Performance Optimalisatie’ met een score van 24%. De volgende criteria zijn gehanteerd: caching, parallel processing, datapijplijnen, materialized views, quantum computing en cached data. In totaal onderzochten we 29 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

8. Incorta Data Governance

22%

Het bedrijf scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie niet goed op het onderdeel ‘Data Governance’. De score bedraagt 22%. De volgende criteria zijn gehanteerd: datakwaliteit en gegevensversleuteling. In totaal onderzochten we 91 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. Incorta Dataconnectiviteit

21%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Dataconnectiviteit’. De score bedraagt 21%. De volgende criteria zijn gehanteerd: connectiviteit en Google Analytics. In totaal onderzochten we 91 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

10. Incorta Big Data

19%

Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Big Data’. De score bedraagt 19%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: big data analytics, IoT analytics en big data analyse. In totaal onderzochten we 59 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

11. Incorta Decision Management

17%

Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Decision Management’, gegeven dat ze hierop 17% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: performance management, decision-making platform, decision optimization en real-time decisioning. In totaal onderzochten we 30 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2024.

12. Incorta Artificial Intelligence

14%

Incorta scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Artificial Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 14%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: machine learning, data science, datamining, algoritmes, natural language processing, lineaire regressie en augmented reality. In totaal onderzochten we 181 aspecten in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2024. Of zoek de verdieping in de volgende content:

13. Incorta Data Discovery

12%

Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data Discovery’, gegeven dat ze hierop 12% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: analyse en datastorytelling. In totaal onderzochten we 398 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2024.

14. Incorta Multidimensionale Modellen

0%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Multidimensionale Modellen’, gegeven dat ze hierop 0% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: OLAP, DAX, ROLAP, MOLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 14 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

15. Incorta Mobile Business Intelligence

0%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Mobile Business Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 0%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: Android, iPad, pushberichten, mobile analytics en mobile dashboards. In totaal onderzochten we 10 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2024.

Meer weten? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2024

In welke sectoren is Incorta BI & Analytics het meest actief?

In ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een softwareleverancier zich zoal beweegt. Dit zijn de sectoren waar Incorta de grootste footprint heeft: banken, energie, hoger onderwijs, manufacturing en retail.

Incorta software wordt het meest gebruikt door…

De BI & Analytics-software van Incorta wordt het vaakst genoemd in combinatie met de volgende functie: data scientists.

Huur een Incorta specialist in

Trainingen & opleidingen Incorta BI & Analytics

Wij geven diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke Incorta trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende software: Incorta analyzer. Uiteraard omlijsten we de training met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Finaal oordeel: Incorta Analytics scoort matig

Incorta heeft een minimaal productportfolio waarmee het matig scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. Incorta BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van meer dan 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in veel verschillende sectoren en gooit hoge ogen op het gebied van self-service BI.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Incorta BI & Analytics specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze ervaren BI & Analytics-specialisten helpen kleine en grotere organisaties om verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Bekijk het handboek Artificial Intelligence

Productafbeelding van het handboek Artificial Intelligence

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Zoho BI & Analytics
Zoho BI & Analytics
Uitgelichte afbeelding Looker BI & Analytics
Looker BI & Analytics
Uitgelichte afbeelding Alteryx BI & Analytics
Alteryx BI & Analytics

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Managing DirectorDAAN VAN BEEK MScManaging Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring