GoodData BI & Analytics | GoodData Platform

GoodData BI & Analytics

Verdiep je hier in het GoodData platform en wat het allemaal kan
Bekijk en weeg alle GoodData functionaliteit ten opzichte van andere BI software. Bestel hier onze vernieuwde BI & Analytics Gids 2021:

  • GoodData vergeleken op 900+ criteria
  • Complete gids met veel extra materiaal
  • 100% objectlieve beoordeling
  • In veel landen gebruikt
Bekijk hier de BI & Analytics Gids

Verrijk je kennis over het GoodData Platform

Hieronder tonen we een samenvatting van ons recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek naar de softwareleverancier GoodData en haar productenpakket (zoals GoodData Platform). GoodData BI & Analytics scoort in onze onafhankelijke studie beter dan Board maar iets slechter dan datapine. GoodData is kwalitatief het beste in self-service BI en komt het minst sterk uit de bus wat betreft multidimensionale modellen. De belangrijkste voor- en nadelen van GoodData Platform, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderdeel (Business Intelligence & Data Analytics, big data, data analytics, AI en datascience) voor je klaargezet. Ook benoemen we de highlights van de belangrijkste producten zoals GoodData Platform etc.

Hoe scoort GoodData BI & Analytics op bepaalde onderdelen?

In ons onderzoek keken we ook naar de alle relevante producten van GoodData software. Meer dan 961 beoordelingscriteria zijn onderzocht. Onderstaande weergave geeft goed inzicht in de sterke en minder sterke aspecten van GoodData Platform vergeleken met andere BI & Analytics-tools.

Score van GoodData Platform software.Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder GoodData. Je kunt maximaal 5 sterren behalen. Bron: de BI & Analytics Guide 2021. Heb je behoefte aan extra informatie over de surveyopbouw? Klik hier om deze gids te downloaden.

De GoodData-analyse is tot stand gekomen door big data te onderscheppen en die vervolgens diepgaand te analyseren. Meer dan 43.800 documenten hebben we (sinds de start van dit onderzoek) van deze leverancier tegen het licht gehouden. Bij deze analyse hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een senior expert op het vlak van BI & Analytics een voorname rol gespeeld bij het finaliseren van het validatieproces.

GoodData en het complete BI & Analytics productportfolio

De leverancier GoodData kent (minimaal) 1 product in de sfeer van BI & Analytics. Op volgorde van relevantie rangschikken en beschrijven we de producten hieronder:

Wat is GoodData Platform?

In deze paragraaf tonen we een detaillering van GoodData Platform, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De GoodData Platform-software kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Wil je het fijne weten over alle eigenschappen (100+) van GoodData Platform? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2021.

Wil je een GoodData Platform specialist inhuren?

Wil je een GoodData Platform ontwikkelaar inhuren die je op weg kan helpen en een GoodData Platform-applicatie kan implementeren? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. GoodData Platform ontwikkelaars in dienst nemen heeft niet altijd de voorkeur. Laat hier een bericht achter en we gaan met plezier voor je aan de slag.

Screenshot van GoodData Platform software.
Afbeelding van GoodData Platform tools.
Schema van GoodData Platform.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande figuren laten de werking zien van GoodData Platform. Klik op een afbeelding om die uit te vergroten.

Recente innovaties van GoodData Platform-tools en de versiehistorie

Recent zien we bij GoodData een positieve lijn wat betreft BI & Analytics-functionaliteit en support voor besturingssystemen, cloudplatforms en connectiviteit. De laatste innovaties liggen op het terrein van data discovery > datavisualisatie > bellengrafieken > bellengrafiek, data discovery > datavisualisatie > trendlijn en data-integratie > datawarehousing > feitentabellen.

Van GoodData BI & Analytics hebben we de meest actuele versies beoordeeld van haar complete BI & Analytics-propositie. Voor zover wij kunnen beoordelen werkt GoodData niet met een herkenbare versienummering.

Wat zijn de licentiekosten van GoodData Platform?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van GoodData Platform kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (denk ook aan de hoeveelheid CPU’s bij serverversies), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van GoodData dan kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Daarnaast raden we aan om de software in de cloud te draaien, je betaalt dan alleen voor het daadwerkelijke gebruik. De aanschafkosten van GoodData Platform zijn misschien niet de meest belangrijke kosten, maar de onderhoudskosten en support beperken natuurlijk wel je toekomstige investeringsruimte.

De voor- en nadelen van GoodData Platform

Lees verder in de volgende themaparagrafen, daar benoemen we alle voor- en nadelen van GoodData BI & Analytics, GoodData Platform, etc. Deze zijn niet per se definitief want: GoodData kan op dit moment werken aan het ontwikkelen van features die tegemoetkomen aan specifieke klantwensen (zoals ondersteuning voor Sharepoint, Kerberos, Impala, high availability, load balancing, IIS, CDC, IBM Db2, Microsoft Office en Kafka). Het kan ook zijn dat een feature nog onvoldoende is beschreven.

Tag cloud van GoodData Platform tools.Figuur 5: Word cloud van de sterke en minder sterke kanten van GoodData BI & Analytics

Deel hier je ervaring met GoodData BI & Analytics

Laat hier een review achter over GoodData BI & Analytics. Jouw mening kan dan mogelijk meegerekend gaan worden bij een nog objectievere beoordeling van de scores van GoodData Platform.

GoodData Self-service BI

40%

GoodData scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Self-service BI’, gegeven dat ze hierop 40% scoren. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van GoodData. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: self-service data preparation, self-service analyse, self-service data discovery en self-service datavisualisatie. In totaal onderzochten we 16 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

GoodData Business Intelligence

34%

GoodData doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijk BI & Analytics onderzoek matig op het onderwerp ‘Business Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 34%. De volgende criteria zijn gehanteerd: reporting, enterprise business intelligence, embedded business intelligence en business process monitoring. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: GoodData Platform. In totaal onderzochten we 75 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

GoodData Performance Management

32%

GoodData doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijk BI & Analytics onderzoek matig op het onderdeel ‘Performance Management’. De score bedraagt 32%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: KPI, financiële consolidatie en financiële planning. In totaal onderzochten we 7 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Performance Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2021.

GoodData BI Infrastructuur

31%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijk BI & Analytics onderzoek matig op het onderwerp ‘BI Infrastructuur’ met een score van 31%. De volgende criteria zijn gehanteerd: repository, embedded analytics en schaalbaarheid. In totaal onderzochten we 166 aspecten in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2021.

GoodData Data-integratie

30%

GoodData doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectief BI & Analytics-onderzoek matig op het thema ‘Data-integratie’. De score bedraagt 30%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: datawarehousing, datahub, datavirtualisatie, data-integratieplatform, data wrangling, database-overschrijdende joins en Extract-Transform-Load. In totaal onderzochten we 83 criteria in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

GoodData Big Data

23%

De leverancier GoodData scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Big Data’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 23%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: streaming, big data analytics, ongestructureerde data, complexe data, data lakes, sensor data en Blob opslag. In totaal onderzochten we 58 criteria in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2021. Of zoek de verdieping in de volgende content:

GoodData Data Discovery

21%

De leverancier GoodData doet het in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data Discovery’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 21%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: analyse, datavisualisatie, notificaties, standaarddeviatie en datastorytelling. In totaal onderzochten we 394 aspecten in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

GoodData Analytics

21%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Analytics’ met een score van 21%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: advanced analytics, analytics platform, marketing analytics, retail analytics, sales analytics en operations analytics. We hebben daarbij het volgende product onderzocht: GoodData Platform. In totaal onderzochten we 127 criteria in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2021. Of zoek de verdieping in de volgende content:

GoodData Performance Optimalisatie

20%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijk BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’ met een score van 20%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: caching, parallel processing, materialized views, datapijplijnen, quantum computing en cached data. In totaal onderzochten we 29 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

GoodData Dataconnectiviteit

19%

GoodData doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectief BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Dataconnectiviteit’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 19%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: Sharepoint, Salesforce, Google Analytics, Amazon Redshift, Teradata en Kafka. In totaal onderzochten we 95 features binnen deze discipline. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

GoodData Data Governance

18%

De leverancier GoodData scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Governance’ met een score van 18%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: datakwaliteit, gegevensversleuteling en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 81 aspecten in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2021.

GoodData Real-time Analytics

16%

GoodData doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectief BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Real-time Analytics’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 16%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: real-time, real-time data, data ingestion, real-time insights en near real-time. In totaal onderzochten we 20 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2021. Of zoek de verdieping in de volgende content:

GoodData Mobile Business Intelligence

15%

Het bedrijf doet het in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Mobile Business Intelligence’ met een score van 15%. De volgende criteria zijn gehanteerd: Android, iPad en iPhone. In totaal onderzochten we 11 features binnen deze discipline. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2021.

GoodData Artificial Intelligence

10%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Artificial Intelligence’. De score bedraagt 10%. De volgende criteria zijn gehanteerd: machine learning, data science, datamining, algoritmes, natural language processing, lineaire regressie en augmented reality. In totaal onderzochten we 170 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

GoodData Multidimensionale Modellen

9%

GoodData doet het in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Multidimensionale Modellen’. De score bedraagt 9%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: OLAP, DAX, MOLAP, ROLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 16 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2021.

Opleidingen en trainingen GoodData BI & Analytics

Wij verzorgen diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke GoodData trainingen verzorgen, ook incompany. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende software: GoodData Platform. Uiteraard wordt zo’n training omlijst met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Finaal oordeel: GoodData Platform scoort matig

GoodData heeft een minimaal productportfolio waarmee het matig scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. GoodData BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en specialiseert zich in self-service BI.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de GoodData BI & Analytics specialistPassionned Group specialiseert zich in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Wij helpen grote & kleine organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met GoodData en Business Analytics of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST