Passionned Group™

InetSoft BI & Analytics

In deze bijdrage geven we een cruciaal overzicht van ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek naar de softwareleverancier InetSoft en zijn productenpakket (zoals InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio). InetSoft BI & Analytics scoort in onze onafhankelijke studie beter dan Looker maar iets slechter dan Hitachi. InetSoft is het allersterkst in business intelligence en komt het minst sterk uit de bus wat betreft artificial intelligence. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van InetSoft Business Intelligence, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per thema (BI, Big Data, data analytics, AI en datascience) voor je klaargezet. Ook benoemen we de sterke punten van de belangrijkste producten zoals InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio et cetera.

Onze experts beoordelen InetSoft BI. Klik hier voor onze onafhankelijke BI-gids:

  • 100% onafhankelijke informatie
  • Inetsoft op 250+ criteria vergeleken
  • Gebruikt in meer dan 100 landen
naar de BI-gids
Open de inhoudsopgave

Leer InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio beter kennen

Hoe scoort InetSoft BI & Analytics op verschillende criteria?

Score van InetSoft Business Intelligence software.
Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier InetSoft BI & Analytics. Een leverancier kan maximaal 100% scoren. Bron: de BI & Analytics Guide 2022. Heb je behoefte aan extra informatie over de opzet van ons onderzoek? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In onze onafhankelijke studie keken we ook naar alle relevante producten van InetSoft software. Daarbij zijn meer dan 690 criteria gebruikt. Het onderzoek is gerealiseerd vanuit een totaal onafhankelijk perspectief (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Onderstaande figuur laat zien wat de sterke en minder sterke kanten zijn van InetSoft Business Intelligence in vergelijking met de belangrijkste concurrenten.

De InetSoft-analyse is samengesteld door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens nauwgezet te analyseren. Meer dan 3.828 documenten hebben we (sinds de start van dit onderzoek) van deze leverancier tegen het licht gehouden. Hierbij hebben zowel algoritmes als een ervaren BI consultant op het terrein van BI & Analytics een voorname rol gespeeld bij de validatie van de resultaten.

InetSoft en het complete BI & Analytics productportfolio

De leverancier InetSoft kent (minimaal) 5 producten in de sfeer van BI & Analytics. We zetten de belangrijkste producten op een rij:

Wat is InetSoft Business Intelligence?

In dit deel beschrijven we de belangrijkste features van InetSoft Business Intelligence, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence, InetSoft Style Studio en InetSoft Data Cleansing. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Wil je het fijne weten van alle karakteristieken (100+) van InetSoft Business Intelligence? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Wil je een InetSoft Business Intelligence specialist inhuren?

Wil je een InetSoft Business Intelligence ontwikkelaar inhuren die materiedeskundig is en een InetSoft Business Intelligence-applicatie kan implementeren? Of wil je een robuuste, mooie applicatie ontwikkelen voor één van de gerelateerde producten zoals InetSoft Style Intelligence? Onze specialisten zijn je graag van dienst. InetSoft Business Intelligence ontwikkelaars in dienst nemen is namelijk niet altijd nodig en soms zelfs onhandig. Laat hier een bericht achter en we onderzoeken met jou de mogelijkheden tot samenwerking.

Screenshot van InetSoft Business Intelligence software.
Afbeelding van InetSoft Business Intelligence tools.
Schema van InetSoft Business Intelligence.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande figuren laten de werking zien van InetSoft Business Intelligence. Klik op de afbeelding om die te vergroten.

Wat is InetSoft Style Intelligence?

Andere namen waaronder dit softwareproduct bekend staat: Style Intelligence

Onder deze kop portretteren we InetSoft Style Intelligence, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De InetSoft Style Intelligence-software kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Ben je benieuwd naar alle kenmerken (100+) van InetSoft Style Intelligence? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van InetSoft Style Intelligence software.
Afbeelding van InetSoft Style Intelligence tools.
Schema van InetSoft Style Intelligence.
Figuur 5, 6 en 7: Verschillende afbeeldingen tonen de werking van InetSoft Style Intelligence. Klik op de afbeelding om die groter te maken.

Wat is InetSoft Data Intelligence?

In dit deel beschrijven we de belangrijkste features van InetSoft Data Intelligence, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De InetSoft Data Intelligence-software kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle features (100+) van InetSoft Data Intelligence? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van InetSoft Data Intelligence software.
Afbeelding van InetSoft Data Intelligence tools.
Schema van InetSoft Data Intelligence.
Figuur 8, 9 en 10: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van InetSoft Data Intelligence. Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Wat is InetSoft Style Studio?

Onder deze kop geven we een beschrijving van InetSoft Style Studio, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De InetSoft Style Studio-software kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Ben je nieuwsgierig naar alle kenmerken (100+) van InetSoft Style Studio? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Recente innovaties van InetSoft Business Intelligence-tools en de versiehistorie

Recent zien we bij InetSoft een stabiele ontwikkeling met betrekking tot BI & Analytics-functionaliteit en support voor dataconnecties en besturingssystemen. De laatste innovaties liggen op het terrein van dataconnectiviteit > Teradata, artificial intelligence > machine learning > machine learning modellen en dataconnectiviteit > Postgres.

Van InetSoft BI & Analytics hebben we de actuele releases geanalyseerd van haar productportfolio. Hieronder geven we een overzicht van de diverse releases van de diverse BI & Analytics-producten van InetSoft:

Achter elk product tonen we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (of het aantal CPU’s bij server software), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Vraag je een offerte aan net voor het einde van de fiscale periode van InetSoft dan kun je vermoedelijk een behoorlijke reductie krijgen op de licentiekosten. Bovendien is het verstandig om de software in de cloud te draaien. Je betaalt dan alleen voor wat je gebruikt. De aanschafkosten van InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio zijn misschien niet de allergrootste kostenpost, maar de onderhoudskosten en support kunnen zeker een behoorlijke druk leggen op je jaarlijkse begroting.

Wat maakt InetSoft BI & Analytics uniek?

In onze studie zien we dat InetSoft op het terrein van BI & Analytics software een aantal specifieke eigenschappen kent die het waard zijn om mee te wegen bij een toolselectie. Dit maakt InetSoft Business Intelligence min of meer uniek: materialized views, visuele analyse, ad hoc reporting, enterprise business intelligence en self-service BI.

De voor- en nadelen van InetSoft Business Intelligence

Tag cloud van InetSoft Business Intelligence tools.Figuur 11: Word cloud van de sterke en minder sterke kanten van InetSoft BI & Analytics

In de volgende paragrafen benoemen we alle voor- en nadelen van InetSoft BI & Analytics, InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio, et cetera. Deze zijn niet in beton gegoten, dat wil zeggen: InetSoft kan momenteel werken aan het creëren van features die tegemoetkomen aan specifieke klantwensen (zoals ondersteuning voor OAuth, Google BigQuery, Kerberos, Esri, Office 365, OKTA, REST API’s, OLE DB, Red Hat en Slack).

Jouw mening stellen we op prijs

Laat hier een review achter over InetSoft BI & Analytics. Jouw mening kan dan meegewogen gaan worden en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van InetSoft Business Intelligence.

1. InetSoft Business Intelligence

69%

De leverancier InetSoft scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek goed op het onderwerp ‘Business Intelligence’ met een score van 69%. De volgende criteria zijn gehanteerd: reporting, business intelligence platform, enterprise business intelligence en business process monitoring. We hebben daarbij de volgende vier producten onderzocht: InetSoft Style Intelligence, InetSoft Business Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio. In totaal onderzochten we 75 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

2. InetSoft Self-service BI

62%

InetSoft scoort in ons onderzoek goed op het onderwerp ‘Self-service BI’. De score bedraagt 62%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: self-service data preparation, self-service reporting, self-service data discovery, self-service datavisualisatie, self-service data analytics, self-service data exploratie en self-service analytics platform. In totaal onderzochten we 16 criteria in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

3. InetSoft Decision Management

61%

InetSoft doet het in ons actuele BI & Analytics-onderzoek goed op het onderwerp ‘Decision Management’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 61%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: performance management, decision-making platform, decision support, decision optimization, decision intelligence, enterprise decision management en automated decision-making. In totaal onderzochten we 30 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

4. InetSoft Mobile Business Intelligence

48%

InetSoft scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Mobile Business Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 48%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: Android, iPad, pushberichten, mobile analytics, mobile dashboards en mobiele push-notificaties. In totaal onderzochten we 11 aspecten in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

5. InetSoft Multidimensionale Modellen

47%

InetSoft scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie matig op het onderwerp ‘Multidimensionale Modellen’ met een score van 47%. De volgende criteria zijn gehanteerd: ROLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 16 criteria in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

6. InetSoft Performance Optimalisatie

46%

InetSoft scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het thema ‘Performance Optimalisatie’. De score bedraagt 46%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: in-memory en parallel processing. In totaal onderzochten we 29 criteria in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

7. InetSoft Real-time Analytics

43%

De leverancier InetSoft scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie matig op het onderwerp ‘Real-time Analytics’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 43%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: real-time, real-time data, data ingestion, near real-time en real-time insights. In totaal onderzochten we 20 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

8. InetSoft Big Data

43%

InetSoft scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie matig op het onderwerp ‘Big Data’ met een score van 43%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: IoT, streaming, big data analytics, ongestructureerde data, complexe data en data lakes. In totaal onderzochten we 58 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. InetSoft BI Infrastructuur

40%

InetSoft scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘BI Infrastructuur’ met een score van 40%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: authenticatie, infrastructuur, repository, embedded analytics, schaalbaarheid en high availability. In totaal onderzochten we 166 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

10. InetSoft Dataconnectiviteit

38%

InetSoft doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderwerp ‘Dataconnectiviteit’, gegeven dat ze hierop 38% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: Sharepoint, connectiviteit, native, Teradata, Google Analytics, Amazon Redshift en PostgreSQL. In totaal onderzochten we 95 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

11. InetSoft Data-integratie

37%

InetSoft doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Data-integratie’, gegeven dat ze hierop 37% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datawarehousing, datahub, datavirtualisatie, data-integratieplatform en data wrangling. In totaal onderzochten we 83 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

12. InetSoft Data Governance

37%

InetSoft scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Data Governance’, gegeven dat ze hierop 37% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus, gegevensversleuteling en data lineage. In totaal onderzochten we 82 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

13. InetSoft Data Discovery

34%

InetSoft scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het thema ‘Data Discovery’, gegeven dat ze hierop 34% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: tijdreeks en standaarddeviatie. In totaal onderzochten we 394 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

14. InetSoft Analytics

30%

De leverancier InetSoft scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Analytics’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 30%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: analytics platform, customer analytics, marketing analytics en retail analytics. We hebben daarbij de volgende drie producten beoordeeld: InetSoft Style Intelligence, InetSoft Business Intelligence en InetSoft Data Intelligence. In totaal onderzochten we 127 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

15. InetSoft Artificial Intelligence

23%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Artificial Intelligence’, gegeven dat ze hierop 23% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: machine learning en R. In totaal onderzochten we 171 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

In welke sectoren is InetSoft BI & Analytics het meest actief?

In ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier zich zoal beweegt. Dit zijn de sectoren waar InetSoft aan de weg timmert: gezondheidszorg en verzekeringen.

Huur een InetSoft expert in

Opleidingen en trainingen InetSoft BI & Analytics

Wij verzorgen diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke InetSoft trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de volgende software: InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio. Uiteraard omlijsten we de training met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Tot slot: InetSoft Business Intelligence scoort redelijk

InetSoft heeft een compact productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. InetSoft BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van meer dan 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en specialiseert zich in business intelligence.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de InetSoft BI & Analytics specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze gedreven en gepassioneerde adviseurs helpen bedrijven en overheden verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Onze InetSoft BI & Analytics consultants

Dick Pouw - Senior Adviseur

DICK POUW MBA

Senior Adviseur

Daan van Beek - Senior BI Adviseur

DAAN VAN BEEK MSc

Senior BI Adviseur