Passionned Group™

InetSoft BI & Analytics

In deze bijdrage geven we een cruciaal overzicht van ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek naar de softwareleverancier InetSoft en zijn productenpakket (zoals InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio). InetSoft BI & Analytics scoort in onze onafhankelijke studie beter dan Yellowfin maar iets slechter dan Zoho. InetSoft is het allersterkst in business intelligence en komt het minst sterk uit de bus wat betreft artificial intelligence. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van InetSoft Business Intelligence, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per thema (BI, Big Data, data analytics, AI en datascience) voor je klaargezet. Ook benoemen we de sterke punten van de belangrijkste producten zoals InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio et cetera.

Onze experts beoordelen InetSoft BI. Klik hier voor onze onafhankelijke BI-gids:

  • 100% onafhankelijke informatie
  • Inetsoft op 250+ criteria vergeleken
  • Gebruikt in meer dan 100 landen
naar de BI-gids
Open inhoudsopgave

Leer InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio beter kennen


Hoe scoort InetSoft BI & Analytics op verschillende criteria?

Score van InetSoft Business Intelligence software.
Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier InetSoft BI & Analytics. Een leverancier kan maximaal 100% scoren. Bron: de BI & Analytics Guide 2023. Heb je behoefte aan extra informatie over de opzet van ons onderzoek? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In onze onafhankelijke studie keken we ook naar alle relevante producten van InetSoft software. Daarbij zijn meer dan 710 criteria gebruikt. Het onderzoek is gerealiseerd vanuit een totaal onafhankelijk perspectief (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Hiernaast genoemde figuur laat zien wat de sterke en minder sterke kanten zijn van InetSoft Business Intelligence in vergelijking met de belangrijkste concurrenten.

De InetSoft-analyse is samengesteld door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens nauwgezet te analyseren. Meer dan 4.703 documenten hebben we (sinds de start van dit onderzoek) van deze leverancier tegen het licht gehouden. Hierbij hebben zowel algoritmes als een ervaren BI consultant op het terrein van BI & Analytics een voorname rol gespeeld bij de validatie van de resultaten.

InetSoft en het complete BI & Analytics productportfolio

De leverancier InetSoft kent (minimaal) 5 producten in de sfeer van BI & Analytics. We zetten de belangrijkste producten op een rij:

Wat is InetSoft Business Intelligence?

In dit deel beschrijven we de belangrijkste features van InetSoft Business Intelligence, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence, InetSoft Style Studio en InetSoft Data Cleansing. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Wil je het fijne weten van alle karakteristieken (100+) van InetSoft Business Intelligence? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023.

Wil je een InetSoft Business Intelligence specialist inhuren?

Wil je een InetSoft Business Intelligence ontwikkelaar inhuren die materiedeskundig is en een InetSoft Business Intelligence-applicatie kan implementeren? Of wil je een robuuste, mooie applicatie ontwikkelen voor één van de gerelateerde producten zoals InetSoft Style Intelligence? Onze specialisten zijn je graag van dienst. InetSoft Business Intelligence ontwikkelaars in dienst nemen is namelijk niet altijd nodig en soms zelfs onhandig. Laat hier een bericht achter en we onderzoeken met jou de mogelijkheden tot samenwerking.

Screenshot van InetSoft Business Intelligence software.
Afbeelding van InetSoft Business Intelligence tools.
Schema van InetSoft Business Intelligence.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande figuren laten de werking zien van InetSoft Business Intelligence. Klik op de afbeelding om die te vergroten.

Wat is InetSoft Style Intelligence?

Andere namen waaronder dit softwareproduct bekend staat: Style Intelligence

Onder deze kop portretteren we InetSoft Style Intelligence, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De InetSoft Style Intelligence-software kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Ben je benieuwd naar alle kenmerken (100+) van InetSoft Style Intelligence? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023.

Screenshot van InetSoft Style Intelligence software.
Afbeelding van InetSoft Style Intelligence tools.
Schema van InetSoft Style Intelligence.
Figuur 5, 6 en 7: Verschillende afbeeldingen tonen de werking van InetSoft Style Intelligence. Klik op de afbeelding om die groter te maken.

Wat is InetSoft Data Intelligence?

In dit deel beschrijven we de belangrijkste features van InetSoft Data Intelligence, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De InetSoft Data Intelligence-software kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle features (100+) van InetSoft Data Intelligence? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2023.

Screenshot van InetSoft Data Intelligence software.
Afbeelding van InetSoft Data Intelligence tools.
Schema van InetSoft Data Intelligence.
Figuur 8, 9 en 10: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van InetSoft Data Intelligence. Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Wat is InetSoft Style Studio?

Onder deze kop geven we een beschrijving van InetSoft Style Studio, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De InetSoft Style Studio-software kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Ben je nieuwsgierig naar alle kenmerken (100+) van InetSoft Style Studio? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2023.

Recente innovaties van InetSoft Business Intelligence-tools en de versiehistorie

Recent zien we bij InetSoft een stabiele ontwikkeling met betrekking tot BI & Analytics-functionaliteit en support voor dataconnecties en besturingssystemen. De laatste innovaties liggen op het terrein van > performance optimalisatie, data discovery > datavisualisatie > radargrafieken en real-time analytics > real-time insights.

Van InetSoft BI & Analytics hebben we de actuele releases geanalyseerd van haar productportfolio. Hieronder geven we een overzicht van de diverse releases van de diverse BI & Analytics-producten van InetSoft:

Achter elk product tonen we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (of het aantal CPU’s bij server software), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Vraag je een offerte aan net voor het einde van de fiscale periode van InetSoft dan kun je vermoedelijk een behoorlijke reductie krijgen op de licentiekosten. Bovendien is het verstandig om de software in de cloud te draaien. Je betaalt dan alleen voor wat je gebruikt. De aanschafkosten van InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio zijn misschien niet de allergrootste kostenpost, maar de onderhoudskosten en support kunnen zeker een behoorlijke druk leggen op je jaarlijkse begroting.

Wat maakt InetSoft BI & Analytics uniek?

In onze studie zien we dat InetSoft op het terrein van BI & Analytics software een aantal specifieke eigenschappen kent die het waard zijn om mee te wegen bij een toolselectie. Dit maakt InetSoft Business Intelligence min of meer uniek: sales funnel analyse, fast data analytics, bigdatavisualisatie, KPI grafieken en BI infrastructuur.

De voor- en nadelen van InetSoft Business Intelligence

Tag cloud van InetSoft Business Intelligence tools.Figuur 11: Word cloud van de sterke en minder sterke kanten van InetSoft BI & Analytics

In de volgende paragrafen benoemen we alle voor- en nadelen van InetSoft BI & Analytics, InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio, et cetera. Deze zijn niet in beton gegoten, dat wil zeggen: InetSoft kan momenteel werken aan het creëren van features die tegemoetkomen aan specifieke klantwensen (zoals ondersteuning voor authenticatie, Windows, SDK, ODBC, OAuth, Google BigQuery, Kerberos, Teradata, caching en IIS).

Jouw mening stellen we op prijs

Laat hier een review achter over InetSoft BI & Analytics. Jouw mening kan dan meegewogen gaan worden en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van InetSoft Business Intelligence.

1. InetSoft Business Intelligence

61%

De leverancier InetSoft scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek goed op het onderwerp ‘Business Intelligence’ met een score van 61%. De volgende criteria zijn gehanteerd: reporting, business intelligence platform, enterprise business intelligence en business process monitoring. We hebben daarbij de volgende vier producten onderzocht: InetSoft Business Intelligence, InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio. In totaal onderzochten we 73 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

2. InetSoft Decision Management

47%

InetSoft scoort in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Decision Management’. De score bedraagt 47%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: performance management, decision support, decision-making platform, decision optimization, decision intelligence, enterprise decision management en real-time decisioning. In totaal onderzochten we 30 criteria in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. InetSoft Self-service BI

46%

InetSoft doet het in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Self-service BI’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 46%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: self-service data preparation, self-service reporting, self-service data discovery, self-service data analytics, self-service datavisualisatie, self-service data exploratie en self-service analytics platform. We hebben daarbij het volgende product bekeken: InetSoft Style Intelligence. In totaal onderzochten we 14 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023.

4. InetSoft Mobile Business Intelligence

44%

InetSoft scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Mobile Business Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 44%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: Android, iPad, pushberichten, mobile analytics, mobile dashboards en mobiele push-notificaties. In totaal onderzochten we 10 aspecten in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023.

5. InetSoft Multidimensionale Modellen

37%

InetSoft scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie matig op het onderwerp ‘Multidimensionale Modellen’ met een score van 37%. De volgende criteria zijn gehanteerd: ROLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 14 criteria in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

6. InetSoft Big Data

36%

InetSoft scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het thema ‘Big Data’. De score bedraagt 36%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: streaming en ongestructureerde data. We hebben daarbij het volgende product bekeken: InetSoft Style Intelligence. In totaal onderzochten we 59 criteria in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. InetSoft Real-time Analytics

32%

De leverancier InetSoft scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie matig op het onderwerp ‘Real-time Analytics’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 32%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: real-time, real-time data, data ingestion, near real-time en real-time insights. In totaal onderzochten we 19 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023.

8. InetSoft Data Discovery

30%

InetSoft scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie matig op het onderwerp ‘Data Discovery’ met een score van 30%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: tijdreeks, datavisualisatie, notificaties, standaarddeviatie, datastorytelling en het delen van inzichten. In totaal onderzochten we 400 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023.

9. InetSoft Performance Optimalisatie

29%

InetSoft scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’ met een score van 29%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datapijplijnen, materialized views, quantum computing, cached data en cache settings. In totaal onderzochten we 29 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

10. InetSoft Data Governance

27%

InetSoft doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Governance’, gegeven dat ze hierop 27% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus, gegevensversleuteling, data lineage en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 91 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

11. InetSoft Analytics

26%

InetSoft doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Analytics’, gegeven dat ze hierop 26% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: analytics platform, customer analytics, retail analytics, marketing analytics en quality analytics. We hebben daarbij de volgende vier producten geanalyseerd: InetSoft Business Intelligence, InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio. In totaal onderzochten we 130 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

12. InetSoft BI Infrastructuur

23%

InetSoft scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘BI Infrastructuur’, gegeven dat ze hierop 23% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: authenticatie, infrastructuur, repository, embedded analytics en schaalbaarheid. In totaal onderzochten we 162 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2023.

13. InetSoft Dataconnectiviteit

22%

InetSoft scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Dataconnectiviteit’, gegeven dat ze hierop 22% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: Sharepoint en Salesforce. In totaal onderzochten we 91 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

14. InetSoft Data-integratie

21%

De leverancier InetSoft scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data-integratie’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 21%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datawarehousing, datahub, datavirtualisatie en data-integratieplatform. In totaal onderzochten we 76 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

15. InetSoft Artificial Intelligence

13%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Artificial Intelligence’, gegeven dat ze hierop 13% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: machine learning en R. In totaal onderzochten we 164 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

In welke sectoren is InetSoft BI & Analytics het meest actief?

In ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier zich zoal beweegt. Dit zijn de sectoren waar InetSoft aan de weg timmert: banken, gezondheidszorg, verzekeringen, staalbedrijven en universiteiten.

InetSoft software wordt het meest gebruikt door…

De BI & Analytics-software van InetSoft wordt het vaakst genoemd in combinatie met de volgende functies: data scientists en marketeers.

Huur een InetSoft expert in

Opleidingen en trainingen InetSoft BI & Analytics

Wij verzorgen diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke InetSoft trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de volgende software: InetSoft Style Intelligence, InetSoft Data Intelligence en InetSoft Style Studio. Uiteraard omlijsten we de training met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Tot slot: InetSoft Business Intelligence scoort redelijk

InetSoft heeft een minimaal productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. InetSoft BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van meer dan 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in veel verschillende sectoren en specialiseert zich in business intelligence.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de InetSoft BI & Analytics specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze gedreven en gepassioneerde adviseurs helpen bedrijven en overheden verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Onze InetSoft BI & Analytics consultants

Dick Pouw - Senior Adviseur

DICK POUW MBA

Senior Adviseur

Daan van Beek - Senior BI Adviseur

DAAN VAN BEEK MSc

Senior BI Adviseur

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met InetSoft-applicaties en BI of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Dick Pouw - Senior Adviseur

DICK POUW MBA

Senior Adviseur

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
18