Pyramid Analytics

Foto Daan van Beek MSc
Auteur: Daan van Beek MSc
Managing Director
Inhoudsopgave

Op deze pagina etaleren we een cruciaal overzicht van ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek naar de softwareleverancier Pyramid Analytics en zijn productportfolio (zoals Pyramid Decision Intelligence Platform, Pyramid Data Science Workbench en Pyramid Smart Insights). Pyramid Analytics scoort in onze studie beter dan Sisense maar iets slechter dan Zoho. Pyramid Analytics is het meest sterk in self-service BI en komt het minst sterk uit de bus wat betreft mobile business intelligence. De belangrijkste voor- en nadelen van Pyramid Analytics, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderdeel (BI, big data, data analytics, AI en datascience) voor je klaargezet. Ook benoemen we de features van het productportfolio zoals Pyramid Decision Intelligence Platform, Pyramid Data Science Workbench en Pyramid Smart Insights et cetera.

Hoe scoort Pyramid Analytics op diverse onderdelen?

In onze studie hebben we in detail gekeken naar de verschillende producten van Pyramid Analytics software. Daarbij zijn meer dan 720 criteria gebruikt. De studie is uitgewerkt vanuit een 100% onafhankelijke blik (we hebben geen banden met de leveranciers) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. De hieronder getoonde scorekaart geeft goed inzicht in de sterke en minder sterke aspecten van Pyramid Analytics vergeleken met de concurrentie.

Score van Pyramid Analytics software.
Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier Pyramid Analytics. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 100%. Bron: de BI & Analytics Guide 2024. Wil je verdieping en meer informatie over de onderzoeksverantwoording? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

De Pyramid Analytics-analyse is mogelijk gemaakt door heel veel openbare big data af te tappen en die vervolgens diepgaand te analyseren. Meer dan 839 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. In dit proces hebben zowel algoritmes als de materiedeskundigheid van een BI-adviseur op het vlak van BI & Analytics hun stempel gedrukt op het tot stand komen van de finale resultaten.Pyramid Analytics in onze BI & Analytics Guide 2024 Afbeelding van Pyramid Analytics in onze BI & Analytics Guide 2024In onze 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics Guide hebben we alle ins en outs van Pyramid Analytics voor je verzameld. Je krijgt toegang tot honderden (kortere) trainingen, tech talks, colleges, demo’s, tutorials, enzovoorts en beschikt altijd over het laatste BI- & AI-nieuws. Daarnaast begeleidt deze gids jouw in het versterken van je kennis over BI & Analytics.bekijk de BI & Analytics Guide™

Pyramid Analytics en het complete BI & Analytics productportfolio

De leverancier Pyramid Analytics kent (minimaal) 4 producten in de sfeer van BI & Analytics. Op volgorde van relevantie rangschikken en beschrijven we de producten hieronder:

Wat is Pyramid Analytics?

Onder deze kop beschrijven we Pyramid Analytics, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Pyramid Decision Intelligence Platform, Pyramid Data Science Workbench en Pyramid Smart Insights. Pyramid Analytics kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

 • analyse
 • analytics
 • analytics platform
 • business intelligence
 • dashboards
 • data discovery
 • datamining
 • datamodellering
 • decision intelligence
 • reporting

Wil je alles weten over alle features (100+) van Pyramid Analytics? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2024.

Tekort aan capaciteit en wil je een Pyramid Analytics consultant inhuren?

Wil je een interim Pyramid Analytics-specialist inhuren die voor jou een berg werk kan verzetten en een Pyramid Analytics-applicatie kan implementeren? Dat kan via onze interim dienstverlening. Pyramid Analytics ontwikkelaars in dienst nemen is soms overbodig en kostbaar. Laat hier een bericht achter en we komen je graag ondersteunen.

Screenshot van Pyramid Analytics software.
Afbeelding van Pyramid Analytics tools.
Schema van Pyramid Analytics.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Pyramid Analytics. Klik op de afbeelding om die te vergroten. Credits: Pyramid Analytics & partners.

Wat is Pyramid Decision Intelligence Platform?

Andere namen waaronder dit softwareproduct bekend staat: Pyramid Platform

In deze sectie portretteren we Pyramid Decision Intelligence Platform, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

 • algoritmes
 • analyse
 • analytics
 • analytics platform
 • data governance
 • datapreparatie
 • data science
 • data science platform
 • decision intelligence
 • machine learning

Wil je alles weten over alle kenmerken (100+) van Pyramid Decision Intelligence Platform? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2024.

Screenshot van Pyramid Decision Intelligence Platform software.
Afbeelding van Pyramid Decision Intelligence Platform tools.
Schema van Pyramid Decision Intelligence Platform.
Figuur 5, 6 en 7: Verschillende afbeeldingen tonen de werking van Pyramid Decision Intelligence Platform. Klik op de afbeelding om die te vergroten. Credits: Pyramid Analytics & partners.

Wat is Pyramid Data Science Workbench?

Hieronder portretteren we Pyramid Data Science Workbench, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Pyramid Data Science Workbench kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

 • analytics
 • business intelligence
 • data science
 • decision intelligence

Ben je benieuwd naar alle eigenschappen (100+) van Pyramid Data Science Workbench? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2024.

Screenshot van Pyramid Data Science Workbench software.
Afbeelding van Pyramid Data Science Workbench tools.
Schema van Pyramid Data Science Workbench.
Figuur 8, 9 en 10: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Pyramid Data Science Workbench. Klik op de afbeelding om die te vergroten. Credits: Pyramid Analytics & partners.

Wat is Pyramid Smart Insights?

In dit deel geven we een beschrijving van Pyramid Smart Insights, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

 • analyse
 • analytics
 • artificial intelligence
 • dashboards
 • machine learning
 • natural language

Wil je het fijne weten van alle eigenschappen (100+) van Pyramid Smart Insights? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2024.

Screenshot van Pyramid Smart Insights software.
Afbeelding van Pyramid Smart Insights tools.
Schema van Pyramid Smart Insights.
Figuur 11, 12 en 13: Bovenstaande figuren laten de werking zien van Pyramid Smart Insights. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten. Credits: Pyramid Analytics & partners.

Pyramid Analytics-tools en de versiehistorie

Recent zien we bij Pyramid Analytics een stabiele ontwikkeling als het gaat om BI & Analytics-functionaliteit en de ondersteuning voor diverse platforms en databronnen.

Van Pyramid Analytics hebben we de laatste updates beoordeeld. Voor zover wij kunnen beoordelen werkt Pyramid Analytics niet met een herkenbare versienummering.

Wat zijn de licentiekosten van Pyramid Decision Intelligence Platform, Pyramid Data Science Workbench en Pyramid Smart Insights?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van Pyramid Analytics te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (denk ook aan de hoeveelheid CPU’s bij serverversies), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van Pyramid Analytics dan kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Daarnaast raden we aan om de software in de cloud te draaien. Je betaalt dan alleen voor wat je gebruikt. De aanschafkosten van Pyramid Decision Intelligence Platform, Pyramid Data Science Workbench en Pyramid Smart Insights zijn misschien niet de meest belangrijke kosten, maar de onderhoudskosten en support beperken natuurlijk wel je toekomstige investeringsruimte.

Wat maakt Pyramid Analytics innovatief

In onze studie zien we dat Pyramid Analytics op het terrein van BI & Analytics software een aantal specifieke eigenschappen kent die de doorslag kunnen geven bij aanschaf. Dit maakt Pyramid Analytics min of meer uniek: story boards, cartesiaanse grafieken, donutgrafieken, Azure Analysis Services en Python integratie.

De voor- en nadelen van Pyramid Analytics

Tag cloud van Pyramid Analytics tools.Figuur 14: Word cloud van de ontwikkelde en minder ontwikkelde aspecten van Pyramid Analytics

In de volgende paragrafen benoemen we alle voor- en nadelen van Pyramid Analytics, Pyramid Decision Intelligence Platform, Pyramid Data Science Workbench en Pyramid Smart Insights, et cetera. Dit overzicht en de scores zijn niet rigide: Pyramid Analytics kan momenteel werken aan het verbeteren van bestaande en het ontwikkelen van features die tegemoetkomen aan specifieke klantwensen (zoals ondersteuning voor ad hoc reporting, donutgrafiek, CRM, Informix, gewogen gemiddelde, IoT, materialized views, tegels, EMR en Apache Spark). Het kan ook zijn dat een feature nog onvoldoende is beschreven.

Jouw mening telt

Geef hier je ervaring door over Pyramid Analytics. Jouw mening kan dan gaan meewegen bij een nog beter onderbouwde review van de resultaten van Pyramid Analytics.

1. Pyramid Analytics Self-service BI

91%

De leverancier Pyramid Analytics doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek uitstekend op het onderdeel ‘Self-service BI’. De score bedraagt 91%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: self-service data preparation, self-service reporting en self-service analyse. In totaal onderzochten we 14 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

2. Pyramid Analytics Decision Management

69%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek goed op het thema ‘Decision Management’, gegeven dat ze hierop 69% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: performance management, decision support en decision intelligence. In totaal onderzochten we 30 aspecten in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2024. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. Pyramid Analytics Data Discovery

63%

De leverancier Pyramid Analytics scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek goed op het onderdeel ‘Data Discovery’ met een score van 63%. De volgende criteria zijn gehanteerd: analyse, tijdreeks en datavisualisatie. We hebben daarbij het volgende product bestudeerd: Pyramid Analytics. In totaal onderzochten we 398 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

4. Pyramid Analytics Business Intelligence

62%

Het bedrijf scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie goed op het onderdeel ‘Business Intelligence’. De score bedraagt 62%. De volgende criteria zijn gehanteerd: reporting, business intelligence platform, enterprise business intelligence en business process monitoring. We hebben daarbij het volgende product bestudeerd: Pyramid Analytics. In totaal onderzochten we 73 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. Pyramid Analytics Data Governance

53%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek goed op het onderwerp ‘Data Governance’. De score bedraagt 53%. De volgende criteria zijn gehanteerd: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus, gegevensversleuteling, data lineage en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 91 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

6. Pyramid Analytics BI Infrastructuur

52%

Pyramid Analytics doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek goed op het onderwerp ‘BI Infrastructuur’. De score bedraagt 52%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: authenticatie, infrastructuur en SDK. In totaal onderzochten we 162 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

7. Pyramid Analytics Multidimensionale Modellen

46%

Pyramid Analytics doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Multidimensionale Modellen’, gegeven dat ze hierop 46% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: OLAP, DAX, ROLAP, MOLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 14 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2024.

8. Pyramid Analytics Data-integratie

45%

Pyramid Analytics scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Data-integratie’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 45%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datawarehousing, database-overschrijdende joins, data-integratietaken en Extract-Transform-Load. In totaal onderzochten we 76 aspecten in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2024. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. Pyramid Analytics Artificial Intelligence

44%

Pyramid Analytics doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek matig op het onderdeel ‘Artificial Intelligence’, gegeven dat ze hierop 44% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: data science, algoritmes, natural language processing, lineaire regressie en bedrijfsregels. In totaal onderzochten we 181 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2024.

10. Pyramid Analytics Performance Optimalisatie

44%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Performance Optimalisatie’, gegeven dat ze hierop 44% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: parallel processing, datapijplijnen, materialized views en cache settings. In totaal onderzochten we 29 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

11. Pyramid Analytics: Analytics

44%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Analytics’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 44%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: quality analytics, field quality analytics en production quality analytics. We hebben daarbij de volgende drie producten geanalyseerd: Pyramid Analytics, Pyramid Decision Intelligence Platform en Pyramid Data Science Workbench. In totaal onderzochten we 130 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2024.

12. Pyramid Analytics Dataconnectiviteit

39%

Pyramid Analytics scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie matig op het onderdeel ‘Dataconnectiviteit’ met een score van 39%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: PostgreSQL en Google BigQuery. In totaal onderzochten we 91 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2024.

13. Pyramid Analytics Real-time Analytics

35%

Het bedrijf doet het in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Real-time Analytics’, gegeven dat ze hierop 35% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: real-time, real-time data en data ingestion. In totaal onderzochten we 19 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2024.

14. Pyramid Analytics Big Data

34%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderdeel ‘Big Data’ met een score van 34%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: IoT, streaming en big data analytics. In totaal onderzochten we 59 features binnen deze discipline. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

15. Pyramid Analytics Mobile Business Intelligence

34%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Mobile Business Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 34%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: pushberichten, mobile server, mobile analytics en mobile dashboards. In totaal onderzochten we 10 criteria in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2024.

Meer weten? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2024

In welke sectoren is Pyramid Analytics het meest actief?

In ons objectieve BI & Analytics-onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier zaken doet. Dit zijn de sectoren waar Pyramid Analytics de grootste footprint heeft: luchtvaart, banken, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, verzekeringen, biomedische wetenschappen, publieke sector, retail en universiteiten.

Pyramid Analytics software wordt het meest gebruikt door…

De BI & Analytics-software van Pyramid Analytics wordt het vaakst genoemd in combinatie met de volgende functies: data scientists, finance professionals en productmarketing.

Huur een Pyramid Analytics specialist in

Cursussen en trainingen Pyramid Analytics

De docenten van Passionned Group geven diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke Pyramid Analytics trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de volgende software: Pyramid Decision Intelligence Platform, Pyramid Data Science Workbench en Pyramid Smart Insights. Vanzelfsprekend maak je ook kennis met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindoordeel: Pyramid Analytics scoort goed

Pyramid Analytics heeft een minimaal productportfolio waarmee het goed scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. Pyramid Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in veel verschillende sectoren en specialiseert zich in self-service BI.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Pyramid Analytics specialistPassionned Group is gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze ervaren BI & Analytics-specialisten helpen grote & kleine organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Bekijk het handboek Artificial Intelligence

Productafbeelding van het handboek Artificial Intelligence

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Zoho BI & Analytics
Zoho BI & Analytics
Uitgelichte afbeelding Looker BI & Analytics
Looker BI & Analytics
Uitgelichte afbeelding Microsoft BI & Analytics
Microsoft BI & Analytics

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Managing DirectorDAAN VAN BEEK MScManaging Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring