De intelligente, datagedreven organisatie (8e druk) - Heel interessant, duidelijk en leerzaam boek!

Jack Esselink: gedreven Data & AI Evangelist, trainer, coach, keynote speaker en docent

Jack Esselink“It’s all about data” is het motto van Jack Esselink. Iedere organisatie verzamelt bergen data en is naarstig op zoek om hier slimmere dingen mee te doen. Jack is een zeer ervaren trainer en spreker die met veel bevlogenheid en passie over dit onderwerp spreekt, doceert en adviseert. Na zijn studie HBO Bedrijfseconomie heeft Jack gewerkt bij diverse softwarebedrijven, waaronder Cognos en IBM, in verschillende technische en commerciële rollen met altijd als uitgangspunt om gebruikers slimmer met hun data te laten werken.

AI bepaalt de toekomst

In zijn laatste rol als Data Science & Machine Learning Evangelist bij IBM heeft Jack trainingen, workshops en keynotes verzorgd op alle continenten van de wereld, waarbij de focus de laatste jaren vooral lag op het onderwerpen als AI (Wat is Artificial Intelligence?), Business Intelligence (BI), data science management en machine learning., zowel voor Slimmere dingen doen met data

De ontwikkelingen in bovengenoemde vakgebieden voltrekken zich razendsnel, waardoor veel burgers, werknemers en managers door de bomen het bos niet meer zien. Het IT-jargon klinkt ingewikkeld, maar in essentie is AI, zoals Jack in al zijn trainingen, workshops en lezingen ook aangeeft, niets anders dan slimmere dingen doen met data.

De reis naar datagedreven werken

Het op een intelligentere manier omgaan met data is niet alleen maar een technologie- of toolkeuze, maar vereist een andere manier van werken, datastrategie en cultuur. Het is een reis naar datagedreven werken waar vele organisaties aan begonnen zijn en waarin Jack graag wil helpen organisaties succesvol te maken.

Trainingen geven “boost” aan nieuwe energie

Jack heeft naast zijn bevoegdheid om te doceren ook zeer ruime internationale ervaring in het geven van trainingen. ‘Het geven van trainingen is één van dingen waar ik ontzettend veel energie van krijg. De combinatie van interactie, fun en leren van elkaar maakt elke training weer tot een unieke ervaring, zowel voor de deelnemers als mijzelf’, aldus Esselink.
Master of Data Science-traject (10 dagen) Afbeelding van Master of Data Science-traject (10 dagen)Tijdens de interactieve 10-daagse opleiding Master of Data Science leer je alle facetten van Data Science, machine learning, big data en artificial intelligence te begrijpen en toe te passen voor jouw organisatie. Inclusief Data Science dinner, het handboek voor AI, BI & Big Data Science 'De intelligente organisatie' en certificering.bekijk de opleiding Data Science

Gaat ethische dilemma’s niet uit de weg

De laatste jaren is Jack zich steeds meer gaan interesseren voor de ethische kant van technologie en dan vooral in het gebruik van data in AI. Hij is er sterk van overtuigd dat het steeds belangrijker wordt voor organisaties om goede antwoorden te vinden op ethische vragen rondom het gebruik van technologie in het algemeen en data in het bijzonder. Sinds 2019 studeert Jack theologie aan de VU in Amsterdam. Het is zijn streven om zijn gedachten en principes over ethiek te vertalen naar de werkvloer van organisaties.

Jack is getrouwd, heeft 4 kinderen en woont op de mooie Veluwe alwaar hij zijn andere hobby’s: mountainbiken, (elektrische) gitaar spelen, fotograferen, koken en lezen met veel plezier kan uitoefenen.

neem contact met mij op

Bekijk het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Productafbeelding van het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Big Data training
Big Data training
Uitgelichte afbeelding Data Science boek
Data Science boek
Uitgelichte afbeelding Data Science opleiding
Data Science opleiding

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Jack Esselink - Senior trainer Big Data ScienceJACK ESSELINK MASenior trainer Big Data Science

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring