De intelligente, datagedreven organisatie (8e druk) - Heel interessant, duidelijk en leerzaam boek!

Jan Bond: interim-CFO, interim-controller, financieel directeur ad interim met bouwexpertise

Jan BondJan Bond is een financial die dankzij zijn brede interesses en specifieke kennis en ervaring op het gebied van strategisch ondernemen, verbetertrajecten, datagedreven werken, prestatiemanagement en KPI’s op meerdere fronten inzetbaar is. Hij bewijst zijn waarde niet alleen als interim-CFO, interim-controller en financieel directeur ad interim, maar ook als programmamanager datagedreven werken. Ook als strategisch adviseur en coach van directies is Jan in staat om het verschil te maken. Het is zijn persoonlijke missie om mensen te voorzien van de juiste data op het juiste moment, zodat ze de juiste beslissingen kunnen nemen. Hij koppelt hierbij zijn analytische inzichten aan een oplossingsgerichte, creatieve en besluitvaardige werkhouding. Jan is het menselijke gezicht achter succesvolle verbetertrajecten.

Zelfreflectie is hem niet vreemd

Na het afronden van zijn opleiding Bedrijfseconomie aan de Amsterdamse Hogeschool voor Economische Studies en het behalen van een Master of Science in Controlling aan Nyenrode Business Universiteit, startte Jan zijn carrière in de accountancy. Vervolgens maakte hij een snelle carrière door in de bouwwereld waar hij verschillende leidinggevende financiële functies en directiefuncties vervulde.

Na enige zelfreflectie en het volgen van enkele competentietrainingen zoals Lean management, NLP en de opleiding Perfomancemanagement & KPI’s van Passionned Group, besloot Jan dat hij voortaan in de rol van interim-manager verder wilde. Sinds dat zelfinzicht vaart Jan Bond vanuit zijn thuishaven Volendam met veel plezier onder de vlag van Passionned Group naar zijn opdrachtgevers.

Laat Jan Bond je uit de brand helpen

Jan is op interim-basis onder meer beschikbaar voor de volgende functies en managementrollen. Niet alleen in de bouwwereld overigens, maar nadrukkelijk ook in andere sectoren van het bedrijfsleven. Vanwege zijn uitgebreide ervaring met belangrijke stakeholders uit de financiële wereld zullen zijn adviezen en interventies als coach ook bij overheidsinstellingen al snel in goede aarde vallen.

Jan als adviseur ad interim

Als interim-adviseur bestrijkt Jan het brede terrein waarop Passionned Group actief is:

Jan als interim-manager

In de rol van Chief Financial Officer, Controller of Chief Data Officer voelt Jan zich eveneens als een vis in het water:

  • Begeleiding strategie-implementaties
  • Begeleiding bedrijfsverkoop of management buy-outs
  • Begeleiding bedrijfsovernames (incl. due diligence-onderzoeken)
  • Optimaliseren en professionaliseren administratieve organisatie & interne controle (AO/IC)
  • Financiële herstructureringen

Aarzel dus niet om Jan in te schakelen als jouw organisatie onder meer worstelt met de bovengenoemde vraagstukken en thema’s en neem dan contact met hem op.

Jan zet de juiste mens op de juiste plek

Bij Jan staat alles in het teken van het verbinden van processen, data en mensen zodat uiteindelijk alle strategische doelen worden behaald. Vanuit deze basisfilosofie stond hij niet alleen aan de wieg van tal van verbeterprojecten, maar had hij ook intensief contact met stakeholders zoals bankiers, fiscalisten, accountants, borginstellingen en de Belastingdienst.

Er is mij als interim CFO veel aan gelegen om processen, data en mensen met elkaar te verbinden zodat alle strategische doelen worden behaald

Hoewel hij vanuit zijn degelijke financiële achtergrond en zijn uitgebreide ervaring in de bouwwereld weet dat processen, procedures, handboeken, normen en systemen tijdens dergelijke verbetertrajecten onmisbaar zijn, heeft hij hierbij altijd oog gehouden voor de menselijke aspecten. Een gedetailleerde bouwtekening is uiteraard cruciaal en leidend, maar alles staat of valt met die ene gemotiveerde medewerker op de bouwplaats die op het juiste moment de enig juiste beslissing neemt.

Maakt optimaal gebruik van BI en IT

In zijn rol als interim CFO of interim CDO is Jan dan ook in staat om de mensen in hun kracht te zetten, in de bouw- en installatiewereld, maar ook in andere sectoren. Hij maakt hierbij optimaal gebruik van de mogelijkheden die BI, informatietechnologie en de digitale wereld tegenwoordig te bieden hebben.

Jan is onder meer vertrouwd met de meeste administratieve systemen zoals Cash, Exact, Unit 4 en bouwspecifieke systemen zoals 4 PS construct, BouwWorks van Bouwinfosys, CaseWare en Vision Planner. Bovendien heeft hij de nodige programmeerervaring met softwarepakketten zoals onder meer Visual Basic & SQL Server Database, Exsion en Power BI. Tot slot is hij expert in MS Office en Excel.

Jan gezien door de ogen van anderen

Opdrachtgevers, collega’s en vrienden typeren Jan Bond als een sterke persoonlijkheid met een groot analytisch vermogen die gedreven, creatief, oplossingsgericht, datagedreven – én als de situatie daarom vraagt – intuïtief, te werk gaat. Zijn spaarzame vrije tijd brengt Jan het liefst door met zijn gezin.

Zet gerust een boom op met Jan

Neem gerust contact met Jan op voor een gesprek over de mogelijkheden om je strategie te herijken, een continuverbeterproject op te starten, een KPI boom op te zetten en/of datagedreven werken te introduceren in jouw organisatie.

neem contact met mij op

Bekijk het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Productafbeelding van het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Interim management
Interim management
Uitgelichte afbeelding IT-strategie NVM staat als een huis
IT-strategie NVM staat als een huis
Uitgelichte afbeelding Provincie Zuid-Holland boekt succes met datagedreven werken
Provincie Zuid-Holland boekt succes met datagedreven werken

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Jan Bond - Interim CFOJAN BOND MScInterim CFO

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring