De intelligente, datagedreven organisatie (8e druk) - Heel interessant, duidelijk en leerzaam boek!

John Kennedy: ervaren interim-manager Supply Chain Management

John KennedyOnder het motto “Het kan altijd beter en slimmer” groeide John Kennedy uit tot dé expert op het terrein van supply chain management en verandermanagement. Na een carrière binnen de Koninklijke Luchtmacht in de jaren negentig besloot hij alsnog te gaan studeren aan de Open Universiteit. Vervolgens vervulde hij diverse managementfuncties in het bedrijfsleven. Tevens trad hij op als gastdocent voor Hogeschool Windesheim en Hogeschool Saxion.

Goede manager weet mensen voor zich te winnen

John is een datagedreven no-nonsense interim-manager en business consultant met een bewezen trackrecord in (supply chain) procesoptimalisatie en change management. Door zijn oog voor detail, zijn laagdrempelige, prettige en heldere manier van communiceren weet hij snel mensen voor zich te winnen. Hij heeft dan ook een hoge gunfactor.

De leider bepaalt de hartslag van de organisatie

Door zijn rol als supply chain development manager en logistiek manager bij Nestlé Nutrition werd John gesterkt in zijn overtuiging dat elke organisatie beschikt over verbeterpotentieel (‘het kan altijd beter en slimmer’). Tegelijkertijd realiseerde hij zich dat je niet kunt verbeteren zonder een uitgebalanceerd performancemanagementsysteem en energiek leiderschap dat diepgeworteld zit in het organisatie-DNA. De leider bepaalt volgens John de hartslag van de organisatie. Zonder deze “elektrische” impuls kun je als organisatie nooit de juiste talenten aantrekken en langdurig aan je binden.

Meer doen met de beschikbare data

Na zijn Nestlé-avontuur, waar John wereldwijd meehielp om performance management te promoten en veel meer met de beschikbare data te doen, bouwde hij gestaag verder aan zijn carrière. Zo vervulde hij verschillende managementfuncties en voerde hij meerdere transities uit, bij onder andere Zwanenberg, Interface en Vivera. In deze (internationale) functies tilde John de totale processen naar een hoger niveau, zorgde hij voor de juiste connecties in de value chain en realiseerde een betere beschikbaarheid van producten en een vermindering van waste.

Verandering van spijs doet eten

De drang naar het ondernemerschap zat er bij John altijd al in. Aangespoord door adviezen vanuit zijn omgeving ging hij als interim-manager en business consultant aan de slag. Zo ontwikkelde hij het op evidence gebaseerd programma “CoVaCH®” (Connecting Value Chain). Dit professionaliseringsprogramma bestaat uit twee sporen: Procesoptimalisatie (gericht op de procesactiviteiten) en Personeelsontwikkeling (gericht op personele vaardigheden).

De programma’s zijn modulair opgezet en kunnen simultaan, afzonderlijk of in gedeelten worden gevolgd of ingezet. Het uitgekiende professionaliseringsprogramma kan er mede voor zorgen dat organisaties hun verliezen in het proces en de verspilling van hun menselijk kapitaal tot een minimum beperken. Met als doel het genereren van waardecreatie en het optimaal benutten van de aanwezige talenten.

Onderschat nooit het belang van een optimale supply chain

Steeds meer bedrijven beseffen dat supply chain management (SCM) een strategische factor is die sterk bijdraagt aan het rendement van het bedrijf. Daarbij horen planningsmodellen (zoals Sales & Operations Planning), beslismodellen en sturingsinstrumenten. Maar ook kengetallen die het mogelijk maken om de vertaalslag te maken van de businessstrategie naar een waardestrategie, zoals financiële -, productie- en marketing KPI’s en algoritmes. Kortom: succesvolle bedrijven hebben niet alleen excellente producten en marketing nodig, maar ook een optimaal ingerichte supply chain.

Sales & Operations Planning (S&OP) bijvoorbeeld is een algemeen geaccepteerde methode om de vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. John ontwikkelde hiervoor een speciale checklist (SudoSi®) om bedrijven hierbij te ondersteunen.

Zijn belangrijkste specialisaties

John’s expertise en jarenlange ervaring komt het beste tot zijn recht als je hem inschakelt bij de volgende vraagstukken die spelen binnen je organisatie:

Klanten toekomstbestendig maken

Het is John’s persoonlijke missie om klanten toekomstbestendig te maken. Door vooraf een scherpe projectafbakening te maken en deze op papier te zetten, kan hij de verwachting tussen opdrachtgever en opdrachtnemer goed managen.

Reflectie is voor John zeer belangrijk. Hij staat altijd open voor voor feedback en streeft altijd naar een nog betere dienstverlening. John is onafhankelijk en betrouwbaar en heeft een goed ontwikkeld gevoel voor (interne) verhoudingen in organisaties. Hij is authentiek, hands on en communicatief vaardig op elk niveau van de organisatie.

‘The road to success is always more important than success itself’

Onder het motto “Eén team, één taak” heeft John als bruggenbouwer bij uitstek een grote drive om samen met de opdrachtgever knelpunten te identificeren en op te lossen en toekomstbestendige processen en systemen te bouwen, gericht op waardecreatie voor de organisatie en haar klanten. Hoeveel kennis en expertise je zelf ook hebt, je hebt de kracht van andere mensen als hefboom nodig om echt zaken voor elkaar te boksen, zo is zijn ervaring.

Om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, volgde John via Passionned Group de 10-daagse opleiding Master of Data Science om ook de nieuwste inzichten op het gebied van AI (artificial intelligence), big data en Data Science te verwerken in zijn analyses.

Kortom: organisaties die worstelen met knelpunten in hun total supply chain en streven naar optimale processen, minder verspilling en slagvaardige, excellente teams, schakelen John in als interim-manager of business consultant. Omdat het altijd beter en slimmer kan…

neem contact met mij op

Bestel nu de bestseller 'De intelligente, datagedreven organisatie' (8e druk)

Productafbeelding van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Supply Chain Management
Supply Chain Management
Uitgelichte afbeelding Interim manager
Interim manager
Uitgelichte afbeelding CRM manager
CRM manager

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto John Kennedy - Associate PartnerJOHN KENNEDYAssociate Partner

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring