BI projectmanagement | Vaker succes met Business Analytics
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken, dashboards, KPI's, continu verbeteren, algoritmes, Artificial Intelligence en BI. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie.

BI projecten tot een goed einde brengen

Business Intelligence biedt elke organisatie grote kansen in de vorm van: meer eenvoudige en betrouwbare managementinformatie, betere analyses en beslissingen van hogere kwaliteit. En competitief voordeel. Door onze jarenlange ervaring en BI onderzoekskennis zijn wij in staat om Business Intelligence projecten snel en goed te begeleiden en tot een goed einde te brengen.

Verschil met traditionele systeemontwikkeling

Business Intelligence (BI)  projecten onderscheiden zich op een aantal belangrijke punten van de “traditionele” systeemontwikkelingsprojecten:

Selectie van BI tools

Verantwoordelijken voor Business Intelligence projectmanagement worden vaak geconfronteerd met toolkeuzes. Er moet een (nieuw) BI platform worden gekozen. Dit gaat eerder gepaard met emoties dan met ratio.

Wij hebben een 100% onafhankelijk onderzoeksplatform ontwikkeld: de Business Intelligence & Analytics Guide™. Dit digitale platform helpt je op weloverwogen wijze te komen tot een shortlist van BI-tools die het beste bij je BI-vraagstukken passen. Gebaseerd op meer dan 1.000 criteria.

Naar Business Intelligence & Analytics Guide

Standaard projectmanagement voldoet niet

De punten die hierboven besproken genoemd worden eisen veel van de projectmanager en het projectteam. Dit is voor Passionned Group de aanleiding geweest om een methodologie (scrum, agile) te ontwikkelen die specifiek rekening houdt met bovengenoemde kenmerken: de Business Intelligence projectcyclus. Deze aanpak is bij diverse (grotere) organisaties bijzonder succesvol gebleken. Hoewel daarin elementen uit bestaande projectmanagementmethodieken worden gebruikt – zoals het werken met business cases uit Prince II en DSDM Agile framework – gaat de Business Intelligence projectcyclus vooral in op de specifieke activiteiten en producten van Business Intelligence projecten.

BI Projecten hoeven niet te falen

Helaas mislukken nog veel van de Business Intelligence en datawarehouse projecten, onder andere vanwege bovengenoemde kenmerken die het risico verhogen op falen. En het komt ook doordat het moeilijk wordt gevonden om een goede business case op te stellen, ondanks dat deze er – na enig speurwerk – vaak wel is. Maar de belangrijkste faalfactor is, zo blijkt ook uit onderzoek onder bijna 390 organisaties, dat er nog te weinig aandacht wordt besteed aan de bedrijfscultuur en de gedragskant van Business Intelligence.

Standaard producten voor BI projectmanagement

Door onze langjarige ervaring in Business Analytics projectmanagement, onderzoek en organisatieadvies weten we als geen ander waarom BI-projecten kunnen falen en wat de succesfactoren zijn. Wij hebben daarom voor (aankomend) projectmanagers en business managers verantwoordelijk voor Business Intelligence aan aantal producten ontwikkeld:

Maak een keuze voor kwaliteit

Het is zaak om Business Intelligence projecten goed in te steken, een goede methodologie te gebruiken, de risico’s te onderkennen en een evenwichtig en deskundig projectteam samen te stellen. Onze door de wol geverfde BI-projectmanagers en adviseurs zijn je daarbij graag van dienst.

Over Passionned Group

Logo Passionned Group, de specialist in Business Intelligence ProjectmanagementAl sinds 2004 zijn de projectmanagers en adviseurs van de Passionned Group gespecialiseeerd in Business Intelligence projecten & Big Data. Om het jaar organiseren we met geselecteerde partners de Dutch BI & Data Science Award.

Neem contact met ons op

Onze BI-projectmanagers

Caroline Raaijmaakers, Business Intelligence projectmanager

CAROLINE RAAIJMAAKERS

Business Intelligence projectmanager

Daan van Beek, CEO

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met bi projectmanagement (vaker succes met business analytics) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST