De intelligente, datagedreven organisatie (8e druk) - Heel interessant, duidelijk en leerzaam boek!

Hetty Mac Leod: de spil tussen business en IT met oog voor de datastroom binnen processen

Hetty Mac LeodHetty Mac Leod studeerde Bedrijfseconomie aan de Tilburg University met als specialisatie Financieel Economisch Management. Haar interesses bleven echter niet alleen bij Finance, zij volgde tijdens haar studie ook vakken op het gebied van Bestuurlijke Informatiekunde. Later heeft zij opleidingen gevolgd op het gebied van performance management, continue verbetering (Lean Six Sigma) en Informatiemanagement. Zij volgde modules uit het TIAS programma Executive Master Informatie Management & Digitale Transformatie. Hetty is een gepassioneerde, hoogopgeleide interimmer en adviseur die het management graag praktisch helpt bij de digitale transformatie en de omslag naar datagedreven werken binnen de zorg.

Verknocht aan de dynamiek van organisaties

De carrière van Hetty begon bij een kleine organisatie die als eerste een E-commerce beurs in Nederland had georganiseerd. In deze innoverende en snelgroeiende omgeving was Hetty zowel de sparringpartner van de directie als (meewerkende) financiële manager. Haar takenpakket bevatte alle financiële aspecten, van strategische ondersteuning tijdens onderhandelingen met potentiële fusie/overname partijen, bewaking van de treasury, opstellen van jaarrekening, tot het bouwen van tools voor bewaking van de bezetting, verkoop en financiële afwikkeling van de beursvloer. Door deze ervaring was ze allround gevormd en verknocht geraakt aan de dynamiek van organisaties en sectoren in verandering.

Zorgsector in transitie

Dit is ook een van de redenen dat de zorgsector haar aantrok. De rol van de Controller / Hoofd Economische en Administratieve was aan grote verandering onderhevig omdat de zorg een grote transitie moest maken van vaste budgetten naar prestatiegerichte financiering. Directies hadden informatie nodig om strategische keuzes te maken en het management had tools nodig om de directie te ondersteunen in deze nieuwe manier van werken.

Spil tussen business & IT

Door de expertise die Hetty heeft, heeft zij diverse modellen en tools ontworpen en gebouwd ter ondersteuning van strategische, tactische en operationele beslissingen. Ook heeft ze de informatiebehoefte van de stakeholders vertaald naar functionele eisen voor de implementatie voor (maatwerk) applicaties. Hierbij was zij de spil tussen de business en IT (leveranciers). Deze projecten moesten niet alleen de organisaties voorzien in hun informatiebehoefte, maar vooral ook het management als de afdelingen meenemen in een veranderproces. Hetty kreeg hierdoor vaak te horen dat zij een bijzondere financial was die niet “alleen maar op de centjes lette”, maar ook de vertaalslag voor de non-financial kon maken en hun praktisch verder op weg kon helpen in het veranderingsproces.

Focus op performance management, dashboards & BI

In middels heeft Hetty ruim 20 jaar ervaring als financial in de zorgsector en in het bijzonder in de VVT (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg). Dit zowel in loondienst als interimmer. Door haar kennis van de bedrijfsprocessen, de bijbehorende datastromen en affiniteit met IT heeft zij diverse organisatie ondersteund met dashboards, performance managent, KPI’s en implementaties van BI-tools. Ze heeft gedegen ervaring opgedaan op het gebied van gegevensvoorbereiding en modellering en is vertrouwd met de beschikbare datamodellen en datasets van de meest gebruikte applicaties in de zorg op het gebied van financiële en salarisadministratie (Exact, AFAS en Unit4), HR (AFAS en Unit4), Rooster/planning (ORTEC, Inplanning, Unit4), ECD’s (Cura, MijnCaress, ONS/Nedap en PUUR) en BI-tools (Oracle, Qlik en Power BI). Met deze kennis is ze van toegevoegde waarde geweest in diverse fusietrajecten en migratieprojecten om de kwaliteit van de data te waarborgen.

Hetty neemt deel aan het SMART Partner Programma.

Datagedreven werken als bedrijfsfilosofie

Voor de houdbaarheid van de zorg is een digitale transformatie nodig. Dit is veel meer dan een BI-tool aanschaffen voor de “traditionele” performance en informatie management. Hiervoor is een echte transformatie nodig waarbij de hele organisatie datagedreven werken als bedrijfsfilosofie omarmt en BI niet alleen een tool van Business Control of van IT blijft. De missie van Hetty is om organisaties te helpen om deze omslag te realiseren.

Maak kennis met de laatste inzichten

Neem direct contact met Hetty om ook te profiteren van de laatste inzichten op het gebied van datagedreven werken en de digitale transformatie zowel binnen als buiten de zorgsector.

neem contact met mij op

Bekijk het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Productafbeelding van het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Digitale transformatie is blijven transformeren
Digitale transformatie is blijven transformeren
Uitgelichte afbeelding Opleiding Datagedreven werken
Opleiding Datagedreven werken
Uitgelichte afbeelding ETL: Extractie, Transformatie & Laden
ETL: Extractie, Transformatie & Laden

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Hetty Mac Leod - SMART PartnerHETTY MAC LEODSMART Partner

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring