BI & Analytics | TIAS | Tilburg University | Executive MBA

Passionned doceert BI & Analytics aan Tilburg University

Geschreven door

Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

Vorige jaar startte TIAS, een aparte divisie voor executive teaching van Tilburg University, met een executive programma voor IT Consulting. Van de 10 modules is er één gewijd aan Business Intelligence. Prof. dr. Piet Ribbers vroeg Passionned het leeuwendeel van de BI-dagdelen voor zijn rekening te nemen. “Een hele mooie uitdaging en een hele eer”, aldus Daan van Beek.

TIAS programma’s

Passionned doceert Business Intelligence aan Tilburg UniversityTIAS biedt een aantal programma’s die IT-gerelateerd zijn. De studenten zijn doorgaans dertigers met een jaar of 5 werkervaring die graag een extra MSc-diploma of een ander door de praktijk gewaardeerd diploma willen halen. Het programma IT Consulting is gericht op diegenen die zich op dat vlak willen bekwamen. Het programma is ontstaan naast het bestaande programma van IT Auditing. Er is een gemeenschappelijke instroom voor IT Auditing en IT Consulting, na ongeveer een jaar splitsen de beide groepen zich.

Hoe krijg ik de mensen zo ver dat ze systemen goed gebruiken

“We helpen mensen de skills te ontwikkelen om bedrijven bij te staan met de inzet, de implementatie, de bouw, en het gebruik van systemen. Er bestaat ook al jarenlang een opleiding Information Management, maar dat zijn meer de beleidsmakers die samen met het business management moeten nadenken over hoe systemen kunnen worden ingezet in de organisatie. IT Consulting richt zich meer op: hoe bouw ik systemen, wat kan ik er mee doen en hoe krijg ik de mensen zo ver dat ze ze goed gebruiken.” Aan het woord is Prof. dr. Piet M.A. Ribbers, emeritus hoogleraar Bestuurlijke Informatiekunde en verbonden aan de Tilburg School of Economics and Management. Het MBA-programma IT Consulting bestaat uit 10 modules; de laatste is geheel gewijd aan Business Intelligence.

BI en Big Data zijn hot topics

BI en Big Data zijn hot topics. Ook binnen de universiteiten, waar men bezig is daarvoor nieuwe programma’s op te zetten. Ze zijn sterk gericht op het bouwen van tools. De mensen die dergelijke opleidingen willen volgen moeten een behoorlijke achtergrond hebben in wiskunde en statistiek”, vertelt Ribbers. “Wat ik zocht waren mensen die kunnen vertellen hoe je deze tools inzet in een organisatie, hoe die tools bijdragen aan de performanceverbetering van de organisatie en wat er voor nodig is om dat te realiseren. Ik heb rondgekeken en niet zoveel mensen gevonden die dat kunnen. En die bovendien in staat zijn dat te doen voor een kritisch publiek van mensen met ervaring.”

Prof. Ribbers: “Het volste vertrouwen”

Ik kreeg het gevoel dat het een moeilijk verhaal ging worden. Maar ik ben eens gaan praten met Daan van Beek van Passionned Group, en tot mijn grote vreugde reageerde hij erg enthousiast. We hebben een afspraak gemaakt, en in dat gesprek opende hij ook een aantal voor mij nieuwe perspectieven. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat Daan de aangewezen persoon is. Dus ik heb het in het volste vertrouwen in zijn handen gegeven.”

Ook weten hoe de BI-machine werkt?

De module Business Intelligence omvat 8 dagdelen, waarvan Passionned er 7 voor zijn rekening neemt. Ribbers’ collega Hennie Daniëls is wiskundige en doceert als geruime tijd Business Analytics op de faculteit. Hij geeft één dagdeel. “Ik vind het wel goed als de studenten daar enige principes van kennen. Ze krijgen van Hennie een stuk basistechniek, zodat ze weten hoe de machine werkt. Daan focust helemaal op de adoptie en implementatie van BI in organisaties. Hij kent die materie als geen ander”, besluit Ribbers.

Informatie en inschrijven BI-masterclass

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met bi & analytics (tias) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15