De intelligente, datagedreven organisatie (8e druk) - Heel interessant, duidelijk en leerzaam boek!

Lean Training Green Belt

Inhoudsopgave
8,8 / 10

Onze 3-daagse Lean training Green Belt biedt een totale benadering voor de noodzakelijke veranderingen in jouw organisatie. Juist door het ontbreken van een totale aanpak behalen veel Lean-trajecten helaas (nog) niet de beoogde resultaten. In deze unieke Lean opleiding ga je ervaren waar de crux zit van het succesvol implementeren van Lean in jouw organisatie onder andere door middel van een Lean Game. En tegelijkertijd certificeren we je voor de Green Belt.

Overwin de obstakels en weerstanden

 • Stranden jouw Lean-trajecten voortijdig of verslapt na het behalen van de quick wins de aandacht?
 • Lopen verbeterteams aan tegen de hiërarchie in de organisatie?
 • Ontbreekt het vertrouwen bij medewerkers, zijn ze niet gerust op baanbehoud?
 • Vinden mensen het moeilijk om bestaande patronen te doorbreken?

Kortom: stuit je op dergelijke obstakels en weerstanden die het succes van Lean kunnen tegenhouden. Dan ga je in deze Lean training daarmee direct aan de slag.

Lean maakt veel los, maar hoe los je de vraagstukken op?

Lean Management maakt duidelijk veel los in een organisatie, er komt veel bij kijken. Het is een manier van omdenken die veel vraagt qua overtuigingskracht, communicatie en inzicht in de mens. Je merkt daarbij dat het niet eenvoudig is om daadwerkelijk resultaten te boeken, want:

 • In welke situaties kun je de Lean-methode nu wel of niet toepassen?
 • Hoe krijg je de handen op elkaar voor een Lean-traject en maak je de business case?
 • Met welke projectaanpak zet je de juiste stappen en beheers je effectief de Lean-valkuilen?
 • Hoe om te gaan met wantrouwen en weerstand bij medewerkers en managers?
 • Hoe om te gaan met de verschillende percepties op het begrip klantwaarde?
 • Welke organisatorische condities spelen een doorslaggevende rol?
 • Hoe zorg je dat je de juiste data en KPI’s bij de hand hebt en wat komt daar bij kijken?
 • Hoe het grotere plaatje vast te houden: de kanteling naar een intelligente organisatie?

Als je jezelf tegenover een of meer van deze vragen geplaatst ziet, dan is onze 3-daagse Lean opleiding Green Belt zeker een aanrader. In een moeite door pak je ook je Lean Certificering Green Belt mee.

Lean training Green Belt: ontdek de automatische piloot

Veel interne processen gaan op de automatische piloot. Zonder te kijken naar de klant of naar de data. En juist het ontdekken van deze automatische piloot, het datagedreven bijsturen en het opnieuw inrichten van deze processen is een cruciaal onderdeel van onze Lean training Green Belt en aanpak. Een verbetertraject zonder het toepassen van deze Lean principes kan nauwelijks leiden tot goede resultaten.

Waar kom je mee in aanraking tijdens deze Lean opleiding?

In deze praktijkgerichte Lean opleiding Green Belt maak je kennis met de belangrijkste Lean-principes. En raak je vertrouwd met de wijze waarop je Lean Management succesvol kunt implementeren. Lean-expert en bedrijfskundige drs. Louis Brackel RC neemt je mee in de wereld van datagedreven Lean, PDCA-verbetercirkels, KPI’s, klantgericht denken en effectief gedrag. Je maakt kennis met de belangrijkste principes en alles wat er bij komt kijken om deze met succes toe te passen. Bovendien ben je na afloop van deze opleiding gecertificeerd Green Belt in Lean.

Welke stappen moet je zetten voor een Lean organisatie?

 1. specificeer nauwkeurig de toegevoegde waarde van jouw product voor de klant
 2. benoem en beschrijf alle activiteiten in het huidige proces
 3. plaats alleen activiteiten die waarde toevoegen (vanuit de klant) achter elkaar
 4. zet de klant aan het stuur, deze haalt de ’trigger’ van het proces over
 5. stel een veranderplan op, voer dit uit, monitor, evalueer en stel bij (PDCA)

Je doet dit natuurlijk waar mogelijk datagedreven. Zodat de feiten leidend zijn en niet de meningen of het onderbuikgevoel. En dit alles gedreven door inbreng van de medewerkers. Alles voor en door de werkvloer. Respect for People in optima forma.

Opzet van de 3-daagse Lean opleiding Green Belt

Deze unieke Lean opleiding Green Belt bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Je speelt de Lean Game, je oefent met elkaar en je legt examen af aan het einde van de derde dag. Deze zaken leiden tot je certificering Green Belt. Juist door het ‘doen’ zal de opgedane theorie meer gaan leven en blijft die beter hangen. De Lean training Green Belt geeft je uitstekende handvatten voor verdiepende elementen zoals operationeel management, procesdenken, de A3 methodiek, het werken met data en KPI’s, en verandermanagement.

Dag 1: Theorie rondom Lean, de Lean Game en Proces in Beeld

 • Klant centraal: De klant staat centraal bij alles wat je doet binnen de Lean organisatie. In dit blok komt de klant nadrukkelijk aan bod. Hoe weet je dat klanten tevreden zijn en hoe haal je klanten naar binnen?
 • De Lean game: Een belangrijk onderdeel van de Lean training is de Lean Game. Je maakt op unieke en speelse wijze kennis met Lean door deelname aan dit spel. Op deze manier krijg je door het te doen, inzicht in verschillende instrumenten van Lean en het gebruik daarvan.
 • Proces in beeld: In deze module oefen je met het visualiseren van de processen. Verspillingen in processen worden hierbij maar al te vaak zichtbaar. Soms is dat even schrikken.

Dag 2: Datagedreven Lean, continu verbeteren & KPI's

De tweede dag begint met een zogenoemde Lean dagstart. Als deelnemer speel je hier zelf een bepalende rol in.

Lees verder
 • Datagedreven Lean: In dit onderdeel raak je vertrouwd met de concepten en tools om de juiste data te selecteren en te verzamelen. Je leert data te koppelen en je gaat zo ook gelijk de 8 verspillingen van Lean herkennen. Je gaat ervaren hoe Lean Analytics in zijn werk gaat en wat de valkuilen zijn.
 • Data analyse en KPI’s: Op basis van de data ga je ervaren wat het is om met elkaar die data te interpreteren, grafisch weer te geven en te analyseren. Je gaat de onvervalste KPI’s herkennen en je leert de scores met elkaar te bespreken. Je gaat op basis van de KPI’s en onderliggende data met elkaar vervolgstappen bepalen. Zo ga je verbeterslagen doorvoeren in jouw processen.
 • Continu verbeteren & PDCA: Datagedreven Lean in het teken van continu verbeteren met de PDCA cyclus. Je leert hoe je continu verbeteren op basis van Lean & PDCA tot de dagelijkse praktijk kunt maken in jouw organisatie.

Dag 3: Operationeel management, A3 denken & verandermanagement

Ook de derde dag begint met een dagopstart. Als deelnemer speel je hier zelf een bepalende rol in.

Lees verder
 • Operationeel management: Hierin gaan we in op de vraag waarom het belangrijk is om je geplande doelen en werkelijk behaalde resultaten zichtbaar te maken. Ze hebben namelijk een positieve uitwerking op het verbeteren van je resultaten. Onder andere staat ook de opzet en werking van Operationeel Management borden op de agenda.
 • A3 denken: de A3 methode is een krachtige manier om met problemen bezig te zijn. Ze zorgt ervoor dat je op een gedisciplineerde manier met probleemoplossing bezig bent. Zodat die problemen niet meer terugkomen.
 • Verandermanagement: De overgang naar een Lean organisatie vereist verandering. Daarin zul je management en medewerkers mee moeten nemen. Hierbij komen houding en gedrag aan de orde zodat je jezelf bewust bent van de invloed die je zelf hebt op de veranderingen die er voortdurend zijn.
 • Certificering tot Green Belt: je krijgt een aantal schriftelijke vragen te beantwoorden. Samen met het beeld van de Lean trainer van jouw vaardigheden en inzichten opgedaan tijdens deze 3 dagen leidt dit tot het eindoordeel en je certificering.
 • Afsluiting & evaluatie

Lean ga je zeker leren toepassen in onze opleiding

Onze krachtige Lean opleiding Green Belt geeft (project)managers en adviseurs de handvatten om effectief veranderingen in organisaties door te voeren. Dit doen we volgens een uniek recept: klantgericht denken + key performance indicators + Lean processen + zelfsturende teams + datagedreven feedback = radicaal verbeteren. Na deze training ben je goed toegerust om leiding te geven aan een Lean traject. En je gaat zeker de grootste verspillingen uit jouw proces halen. Niet alleen de kwaliteit van je organisatie verbetert. Ook je klanten zullen tevredener zijn en je financiële resultaten gaan toenemen.

Wat leer je tijdens deze Lean training Green Belt?

Je competenties ‘klantgedreven’, ‘datagedreven’, ‘zelfsturend’ en ‘resultaatgericht’ verbeteren. Je leert wat het belang is van een krachtige koers van de organisatie, wat de kracht is van visueel management en KPI’s & data analyse. Maar vooral hoe je inzicht verkrijgt in de werkelijke procesgang van jouw bedrijf. Je krijgt natuurlijk alle handvatten aangereikt om deze structureel te verbeteren.

Ook leer je om strategische en operationele problemen te detecteren via de A3 methode. En je leert om deze problemen direct aan te pakken. De wijze waarop de mensen binnen de organisatie daarmee omgaan is cruciaal voor Lean succes. Ook daar staan we tijdens deze Lean training Green Belt uitgebreid bij stil.

Wat zijn voor jou de voordelen van deze Lean training?

✓ Je krijgt een integraal beeld van de Lean organisatie en haar sleutelprincipes
✓ Je krijgt handvatten voor een transitie naar een intelligente ‘Lean’ organisatie
✓ De drie dagen theorie en veel praktijk geven je veel energie en inspiratie
✓ Je kunt de volgende dag direct aan de slag met jouw collega’s
✓ Na afloop van deze opleiding ben je gecertificeerd als Green Belt

Voor wie is deze Green Belt Lean training bedoeld?

Voor iedereen die betrokken is bij continu verbeteren, kwaliteitsmanagement, business management en procesoptimalisatie biedt onze unieke Lean Training waardevolle houvast. Deze training zien we veelvuldig gevolgd worden door business managers, teamleiders, CIO’s, IT managers, klantmanagers, informatiemanagers, BI managers, kwaliteitsmanagers, Lean Consultants, projectmanagers en adviseurs. En iedereen die Lean verbeteren in de dagelijkse praktijk wil leren toepassen.

Behaalde leerdoelen aan het eind van deze training:

 • Je hebt op speelse wijze kennisgemaakt met de Lean-principes via de Lean Game
 • Je weet hoe je bedrijfsprocessen visualiseert dankzij intensieve oefeningen
 • Je ziet het belang in van een Lean dagstart
 • Door data te koppelen en Lean Analytics herken je eerder de 8 verspillingen van Lean
 • Je hebt een heldere visie ontwikkeld op continu verbeteren op basis van Lean & PDCA
 • Je kunt de de A3-methode gebruiken voor structurele probleemoplossing
 • Je beheerst de basisprincipes van verandermanagement
 • Met de Green Belt op zak kun je krachtig en geïnspireerd leidinggeven aan een Lean-traject

Aanmelden voor de Lean training Green Belt

Wil je ook de Lean-verbetertrajecten in jouw organisatie tot een succes maken en de beoogde resultaten verzilveren? Vraag hier dan een offerte aan voor de 3-daagse Lean opleiding Green Belt incompany.

incompany aanvraag

Reviews over Lean Training Green Belt

Aantal reviews: 13Gemiddelde score: 8,8 / 10
8 / 10
Geverifieerde deelnemer | MBO Amersfoort | 18 december 2018

Positief over deze Lean opleiding Green Belt, Goede uitleg van de docent.

schrijf je ook in
10 / 10
Geverifieerde deelnemer | ING Groep N.V. | 8 december 2018

Geeft een goed inzicht in Lean Management.

schrijf je ook in
8,5 / 10
Solange Galvez Vargas | Centrafarm | 7 juni 2018

Een goede opleiding en training van de verschillende behandelde aspecten.

schrijf je ook in
10 / 10
Finy van den Bogaard-Smolders | Area Wonen | 28 september 2017

Feitelijk alles sprak mij in deze Lean Training aan, met name de praktische benadering. Geholpen bij het begrijpen van reeds genomen "lean" maatregelen en zekerheid voor: dit is iets voor ons. Goede handvatten voor uitwerking in de praktijk.

schrijf je ook in
8 / 10
Martin Middelkoop | Havas WW Netherlands | 27 september 2017

Goed! Leuk dat het een kleinere groep was, daardoor veel interactie en praktijkdiscussie. Met name de filmpjes, de vele praktijkvoorbeelden en het kijken naar de eigen organisatie spraken mij het meest aan.

schrijf je ook in
8 / 10
Mieke Verhaegh | Area Wonen | 27 september 2017

Praktijkgericht en helder uitgelegd. Goede verdeling tekst versus doen (+filmpjes). Door kleine groep veel aandacht. Thnx!

schrijf je ook in
10 / 10
Dirk Schaele | Director Operations | Lapperre Hearing Systems | 16 februari 2017

Een waardevolle en krachtige Lean cursus. Het team gaf waardevolle feedback bij de nabespreking. Mensen laten nu al ander gedrag zien. Ze gaan anders met elkaar om, benoemen verbeteringen concreter en proberen verbeteringen te kwantificeren. We gaan nu aan de slag om te kijken hoe we samen met andere teams binnen Lapperre Hearing Systems dit verder kunnen toepassen.

schrijf je ook in
8 / 10
Linda Hakze | DocMorris | 17 oktober 2016

Goede praktische Lean opleiding die voldoende handvatten geeft om verder te werken.

schrijf je ook in
8 / 10
Rolf Tambach | Special Refining Company | 17 oktober 2016

Prima opzet en goede trainer die zeer goed de theorie en praktijk kan verbinden. Deze Lean training laat je de totale benadering van Lean en het effect hiervan op de verandering van de organisatie zien en ervaren.

schrijf je ook in
8 / 10
Dick Pouw | 16 juni 2016

Goede overzichtscursus Lean met voldoende tijd om op praktische wijze de eigen problematiek op te pakken.

schrijf je ook in
10 / 10
René Michel (Group Manager) | DocMorris | 13 juni 2016

Value for money is hoog. De praktische benadering in plaats van een theoretische aanpak is zeer goed bevallen.

schrijf je ook in
10 / 10
Ronald Roesems | Lapperre Hearing Systems | 12 juni 2016

Goede interactieve training die vooral door middel van discussie en het spel leidt tot nieuwe inzichten. Als eerste kennismaking zeer verrijkend!

schrijf je ook in
8 / 10
Marret Wijnker | GGD Hollands Noorden | 12 juni 2016

De 3-daagse Lean opleiding van Passionned Group biedt een goede combinatie van de theorie en de praktijk, hiermee kunnen we Lean concreet gaan implementeren.

schrijf je ook in
Toon alle 13 reviews Plaats een review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Waardering
Dit veld is verplicht!
Naam Dit veld is verplicht!optioneel
E-mail Dit veld is verplicht!optioneel
Organisatie Dit veld is verplicht!optioneel
Je mening in enkele zinnen Dit veld is verplicht!
Review verzenden
Het formulier bevat fouten.

De Lean trainer: Willem van der Does

De docent heeft meer dan 15 jaar ervaring in Lean werken, integraal performance management, is gecertificeerd Lean coach en heeft een Master Black Belt LEAN Six Sigma.

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Lean Opleiding Black Belt
Lean Opleiding Black Belt
Uitgelichte afbeelding De 5 principes van Lean Management
De 5 principes van Lean Management
Uitgelichte afbeelding Vijf belangrijke Lean trends 2024
Vijf belangrijke Lean trends 2024

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met Lean trainingen of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Willem van der Does - Master Black Belt LEAN Six SigmaWILLEM VAN DER DOES MBAMaster Black Belt LEAN Six Sigma

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring