BI Update begin november 2009


Zoeken naar performance management

Momenteel lijken veel gemeenten te zoeken naar meer transparantie en performance management en -verbetering. Zowel externe als interne druk dwingen gemeentes om te komen tot verbetering, terwijl de complexiteit van processen, verantwoordelijkheden, politiek en vaak eigen informatiesystemen per dienst juist de efficiëntie en resultaatgerichtheid tegenzitten.  Prestatiemanagement is wel van essentieel belang voor gemeenten: door prestatiemanagement kunnen managers en medewerkers in één oogopslag zien hoe de organisatie er voor staat, en kunnen dan – na gedegen analyse – gericht actie ondernemen. Echter, door de grote mate van diversiteit is het geen gemakkelijke zaak voor gemeenten.

GBX

Passionned Group heeft de afgelopen jaren daarom intensief gewerkt aan de ontwikkeling van een Gemeentelijk Besturing en eXpertisemodel (GBX), bedoeld om meer lijn te brengen tussen landelijk beleid en de doorvertaling naar de lokale uitvoering. Het GBX beschrijft de meest voorkomende processen, zowel bestuurlijk als ambtelijk, welke aan zijn te passen aan de individuele behoeften per gemeente. Het GBX maakt gebruik van de strategiekaart, die allemaal een specifiek aandachtsgebied beslaan, zoals ‘de dienstverlenende stad’, ‘de kennis stad’ of ‘de schone & groene stad’.

Lees hier meer over het GBX of over strategiekaarten.

BI Update

Begin november organiseert Passionned Group een BI Update in het teken van prestatiemanagement en strategiekaarten, speciaal voor lokale overheden en andere overheidsinstanties. Daan van Beek, auteur van ‘Sturen naar een intelligente overheid’ zal een uitgebreide uitleg geven over het thema. Hierna is er tijd voor een borrel, waarbij u volop de mogelijkheid hebt meer vragen te stellen aan de experts op prestatiemanagement en strategiekaarten gebied, maar ook ervaringen kunt uitwisselen met collega’s van andere gemeenten.

Aanmelden?

Vanaf begin september kunt u zich aanmelden voor de BI Update. Door een reply te sturen op de nieuwsbrief met daarin uw contactgegevens kunt u uw interesse aangeven voor deze BI Update en zullen wij u persoonlijk op de hoogte houden. Klik hier voor meer informatie.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met prestatiemanagement (strategiekaarten voor gemeenten) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15