contact
De financiële branche in vogelvlucht: trends, indicatoren en oplossingen
Onze (interim) consultants hebben al heel wat opdrachten uitgevoerd in de financiële sector. Raadpleeg onze kennisbank en neem contact met ons op.

Essentie datagedreven werken

Financiële sector

De financiële sector worstelt met flinke uitdagingen. Banken en verzekeraars fungeren als poortwachters. Zo moeten financiële instellingen alert zijn op witwassen, corruptie, financiering van terrorisme, hypotheek-, beleggings- en vastgoedfraude, identiteitsdiefstal, handel met voorwetenschap en internationale sancties. Een financiële instelling moet weten wie haar cliënten zijn (Know Your Customer), maar ook wie de Ultimate Beneficial Owner is, de uiteindelijk belanghebbende. CRM voor verzekeringen, business intelligence tools voor banken en business intelligence-software voor verzekeringen bieden financials nu al waardevolle inzichten. Maar datagedreven werken en algoritme-gedreven analyses van (klant)data hebben de toekomst.

Lees verder
Open de inhoudsopgave

Wat zijn financiële instellingen?

De financiële sector bestaat onder meer uit banken, verzekeraars, pensioenfondsen, beleggingsondernemingen en trustkantoren. De marktpartijen staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten.

Binnen de Europese Unie houdt de Europese Bankenautoriteit (EBA) toezicht op de financiële markt. Het is haar taak om de financiële stabiliteit in de EU te handhaven en te zorgen voor een integere, efficiënte en ordelijk werkende banken branche.

In de Wet op het financieel toezicht (Wft) wordt zeer uitgebreid ingegaan op definities en praktische vragen zoals bijvoorbeeld: wat is financiële dienstverlening, wat is een financiële dienst, wat is een financiële instelling en wat houdt algoritmische handel in?

De financiële sector verandert snel. Digitalisering en internationalisering zorgen voor een ongekende dynamiek voor de financiële branche.

Financiële instellingen spelen onder meer in op macrotrends, zoals volatiele markten, veranderingen in (Europese) regelgeving, de digitale transformatie en de overgang naar een duurzame economie en samenleving.

Meer specifiek onderscheiden we de volgende trends binnen de financiële dienstverlening branche:

Kortom: de digitalisering in de financiële branche (onder andere de digitale transformatie banken) is in volle gang, maar de behoefte aan stabiele, klantgerichte en veilige financiële dienstverlening is van alle tijden.

Benut onze kennisbanken maximaal

In onze kennisbank vind je tal van boeken, blogs en whitepapers over het thema datagedreven werken in banken en verzekeringsmaatschappijen. Verdiep je hier direct verder in de financiële sector, BI voor verzekeringen, kwaliteit banken en CRM voor verzekeringen:

plaats je interim aanvraag

Onze dienstverlening in de financiële sector

Hieronder geven we een globaal overzicht van de drie belangrijkste adviesdomeinen waarop onze (interim) consultants, docenten, trainers, coaches en auteurs jou en je collega’s in de financiële sector effectief kunnen ondersteunen. Neem voor de details contact met ons op. Leer hoe je proactief en adequaat kunt inspelen op de hierboven beschreven trends in de financiële sector.

Datagedreven sturen in branche financiële dienstverlening

Datagedreven technologie voor de financiële wereld

Datagedreven toezicht vereist ook dat banken en verzekeraars krachtiger moeten gaan sturen op de kwaliteit van hun klantenbestand

Datagedreven verbeteren in de financiële dienstverlening branche

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Ben je op zoek naar een casestudy van business intelligence voor verzekeringen, een advies over CRM verzekeringen, of een uitwerking waar business intelligence voor banken centraal stond? Passionned Group heeft verschillende complexe, langlopende en kortdurende (data science) opdrachten in de financiële sector Nederland uitgevoerd.

 • ABN AMRO
 • ABP / APG Pensioenfonds
 • American Express
 • CCV Nederland
 • Charles Schwab Investment Management
 • Commerzbank – Germany
 • De Nederlandsche Bank (DNB)
 • ING Bank
 • Nedbank Soutch-Afrika
 • PGGM
 • Rabobank
 • SG Private Banking – Singapore

Best practices in de financiële dienstverlening:

Zet nu de eerste stap op weg naar een datagedreven financiële sector

Herken je één of meer van de hierboven beschreven trends in de financiële sector en heb je vragen over interim, advies of een opleiding? Wil jij ook anticiperen op zaken die de klant écht belangrijk vindt? Ben je bereid te investeren in business intelligence-software voor verzekeringen, maar heb je ondersteuning nodig bij de leveranciersselectie? Neem in al deze gevallen contact op met een van onze financiële specialisten. De associate partners van Passionned Group leveren kennis en inzichten voor datagedreven banken en verzekeraars en helpen bovendien bij de implementatietrajecten.

neem contact met ons op

Onze consultants in de financiële sector

Willem van der Does - Associate Partner & CFO

WILLEM VAN DER DOES MBA

Associate Partner & CFO

Rick Van der Linden - Senior BI consultant financiële sector

ir. RICK VAN DER LINDEN

Senior BI consultant financiële sector

Rini Van Ooijen - Associate Partner & data manager

RINI VAN OOIJEN MSc

Associate Partner & data manager

» Bekijk alle experts

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven oplossingen voor de financiële branche of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Willem van der Does - Associate Partner & CFO

WILLEM VAN DER DOES MBA

Associate Partner & CFO

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST