BOARD selfservice BI | 100% onafhankelijk onderzoek | Expertise
Onafhankelijke expert-beoordeling van BOARD. Klik hier voor onze onafhankelijke BI-gids.:

 • 100% onafhankelijke informatie
 • BOARD op 1000+ criteria vergeleken
 • Gebruikt in meer dan 100 landen
naar de BI-gids

BOARD: selfservice BI met focus op performance management

BOARD behoort samen met de meer bekende producten als Qlik, Power BI en Tableau tot de groep van data discovery en visualisatie tools. In de wandelgangen staan die ook wel bekend als selfservice-BI-oplossingen. Het is de trend waarbij eindgebruikers in organisaties zelf aan de slag gaan met data. Toch kiest BOARD voor een afwijkende positie ten opzichte van de andere leveranciers. Volgens het bedrijf is hun product uniek, omdat het Business Intelligence analytics combineert met predictive analytics en performance management. Deze laatstgenoemde functionaliteit (performance management) is in Qlik, Power BI en Tableau minder uitgewerkt.

Ben je een organisatie die zich focust op performance management en scorecarding? En wil je een integrale BI-oplossing aanbieden waar eindgebruikers zelf mee aan de slag kunnen? Dan moet je zeker BOARD overwegen.

New era of decision-making

BOARD omschrijft haar eigen product als een ‘new era of decision-making’. Ze claimen dat ze een ‘zero programming environment’ hebben waardoor programmeren volledig overbodig is geworden. Volgens het softwarebedrijf is juist dat ‘programmeren’ de reden dat zoveel BI-implementaties duur zijn en mislukken.

De BOARD Toolkit

Het is met de BOARD Toolkit heel eenvoudig om apps te maken die op allerlei verschillende platformen kunnen draaien. Als ze eenmaal gemaakt zijn, dan kan iedereen ze gebruiken. Het maken van apps kan zonder dat je één regel hoeft te programmeren. Dit geldt ook voor het inlezen van data. Dit ETL-proces is volledig interactief en ook hier zijn geen programmaregels nodig.

Sterk in performance management

De sterke kant van BOARD is de volledige ondersteuning van performance management, van strategie tot en met financial performance management. De tool ondersteunt volledig de balanced scorecard-methode. Zo laat ze iedereen in de organisatie, afhankelijk van zijn of haar rol, de relevante gegevens zien in de juiste vorm, met een haakje naar de strategie.

BOARD cloud

De software is zowel on-premise als in de Cloud af te nemen. De Cloud-versie is in de laatste versie beschikbaar gekomen. Maar die haalt het qua volwassenheid nog lang niet bij een product zoals bijvoorbeeld de BI-oplossing Birst.

BOARD wil bekend staan als de aanbieder van een BI-oplossing waar programmeren overbodig is. Met de komst van veel meer data is het hebben van een relationele database-omgeving of datalake een vereiste geworden. Daar is programmeren in SQL of Hadoop een vereiste. Hoe BOARD dit ziet en vertaalt naar een oplossing voor haar gebruikers, is onduidelijk.

Wie is de leverancier van BOARD?

BOARD is een bedrijf uit Zwitserland met tot voor kort een sterke focus op de Europese markt. Het bedrijf bestaat sinds 1994 en opereert wereldwijd. De organisatie is hierdoor enorm gegroeid. Ze levert vanuit 21 kantoren nu software aan meer dan 3.500 klanten in meer dan 100 verschillende landen. Het bedrijf heeft in al die jaren een ‘double digit’ groei laten zien en is gezond. Misschien wel door deze groei is de customer service achtergebleven.

De belangrijkste pluspunten van BOARD

De meest in het oog springende pluspunten van de tool:

 • Ze is zeer sterk op het onderdeel performance management en scorecarding.
 • Alles is gericht op het leveren van een compleet eindproduct met een zeer eenvoudige gebruikersinterface. Veel wordt buiten het gezichtsveld van de eindgebruiker gedaan.
 • Ze is sterk in ‘in-memory’ dataverwerking en blijft daarin investeren. Standaard zijn veel statistische functies voor Data Science beschikbaar.
 • In de ‘Data fast track’ omgeving is het mogelijk om zeer eenvoudig data te laden.
 • BOARD werkt goed in organisaties die een enterprise BI-visie onderschrijven. Dit is waar de aansturing centraal plaatsvindt en gebruikers decentraal uitkomsten verder kunnen onderzoeken.

Dit is slechts een greep uit de sterke punten van BOARD. Als je alles te weten wilt komen over de plus- en minpunten van BOARD, download dan de BI & Analytics Guide™.

Waar is BOARD minder goed in?

Een leverancier kan niet overal goed in zijn. Hier moet je op letten als je BOARD gaat gebruiken:

 • Ze hebben de ambitie om snel te groeien, vooral buiten Europa. Om succesvol te zijn moet de customer service verbeteren.
 • Er is te weinig documentatie en er zijn te weinig tutorials beschikbaar.
 • Er is een eigen database-oplossing gebruikt, wat programmeren overbodig maakt. De keerzijde is echter dat deze niet goed werkt met relationele databases en SQL.
 • De oplossing scoort minder goed op de onderdelen Collaboration en Social BI.
 • BOARD introduceerde eerder een Cloud-versie, maar deze ondersteunt nog geen public Cloud.

Dit is een kleine selectie van de zwakkere aspecten van BOARD. Als je meer wilt weten over waar BOARD goed en minder goed in is, bekijk dan snel de BI & Analytics Guide™.

De strategische positie van BOARD

BOARD heeft een duidelijke strategie en positioneert zich als selfservice BI-oplossing voor eindgebruikers. Het is sterk in het vereenvoudigen van complexe BI-processen. Ze verdient hiermee zeker een positie in de markt.

Met het onderdeel performance management onderscheidt het bedrijf zich duidelijk van haar concurrentie. In onze BI & Analytics Guide™ 2021 zie je in één oogopslag waar de software nu staat en welke andere spelers voor jouw bedrijf interessant kunnen zijn. Bekijk hier nu direct de marktpositie van BOARD.

Bekijk marktpositie

Overweeg je BOARD  aan te schaffen?

BOARD aanschaffenOp het gebied van BI en enterprise performance management zijn meerdere oplossingen mogelijk. De keuze is afhankelijk van de volwassenheid van je organisatie. En natuurlijk van wat je met BOARD-software of een andere oplossing wilt bereiken. De experts van Passionned Group kunnen je helpen met BI en performance management, om de door jou gekozen oplossing succesvol te implementeren.

Heb je nog geen keuze (kunnen) maken, dan helpen dezelfde experts je met het maken van de juiste afweging. Neem contact met ons op en ervaar hoe wij je snel op weg helpen.

Andere BI tools

BOARD is één van de BI-producten die specifiek goed scoren op performance management. Er zijn ook andere oplossingen. Laat je eens inspireren bij de andere leveranciers voor je een keuze maakt.

Meer BI Tools

BOARD-expertise

BOARD en performance management gaan hand in hand. Een implementatie van BOARD software is alleen succesvol als de organisatie werkt met scorecards en een duidelijke KPI-structuur. Het opzetten van een scorecard is een specialisme op zich en externe ondersteuning versnelt het proces vaak aanmerkelijk. De BOARD en performance management experts kunnen de brug slaan tussen de softwareoplossing en het proces van het besturen van een organisatie.

Meer weten over BOARD of performance management?

Passionned Group heeft een uitgebreid palet aan middelen ter beschikking om je organisatie verder te helpen. Of het nu gaat om opleidingen voor analytics, onafhankelijk advies of een goedgevulde kennisbank waar je direct whitepapers kunt downloaden. Ze hebben allemaal tot doel jouw organisatie nog ‘slimmer’ te maken.

Neem contact met ons op

Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Review verzendenHet formulier bevat fouten.
Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met board selfservice bi (100% onafhankelijk onderzoek) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST