Passionned Group™

Continu verbeteren kennisbank

Verhoog je kennis over continu verbeteren

Leer hoe je het verander- en verbetervermogen van je medewerkers en organisatie kan verhogen door PDCA-cirkels, KPI’s, Lean, procesmanagement en kwaliteitsmanagement toe te passen. In deze complete kennisbank vind je de aanraders uit onze kennisbank over continu verbeteren en procesoptimalisatie. Verhoog het kwaliteitsbewustzijn van je medewerkers, de kwaliteit van je producten en diensten en je algehele prestaties. Je kunt de publicaties direct hieronder bestellen of downloaden. Bereid jezelf voor op een toekomst waar je alles tot in de puntjes kunt regelen.

Meest gelezen artikelen

Blijf jouw klanten én collega’s tenminste één stap voor

Kennisbank Allround visionLaat je inspireren, verdiep je kennis en verbreed jouw horizon door de inzichten en praktijkervaringen die wij in onze andere kennisbanken aanbieden. En blijf je klanten én collega’s tenminste altijd één stap voor.

Speciale kennisbanken

  • STRATEGIE & ALLROUND VISION: Ontwikkel de juiste toekomstbeelden & scenario’s en scherp je strategie aan. Implementeer deze succesvol met performance management, strategiekaarten, KPI’s en interactieve dashboards. Lees verder…
  • ANALYTICS & BI: Ontwikkel de juiste Business Intelligence vaardigheden, infrastructuur, Big Data analytics en inzichten en distribueer de juiste informatie naar de juiste persoon. Implementeer machine learning met een “AI-first” strategie Lees verder…
  • PERFORMANCE MANAGEMENT: Met prestatiemanagement bestuur je je bedrijf eenvoudig met een integraal stelsel van met elkaar samenhangende doelen, kritieke succesfactoren en KPI’s. Maak jouw organisatie prestatiegericht met performance management. Lees verder…

Reviews over Continu verbeteren kennisbank

Marius Hendriksen | Aim4Business | 3 juli 2022

Ik heb je boek van kaft tot kaft gelezen. In het kort een prachtboek. Logisch van opbouw, goed gestructureerd, alle theorie is voorzien van aansprekende voorbeelden. Verbeteringen zie ik nauwelijks, mogelijk wat voorbeelden toevoegen voor de mogelijkheden voor datacratisch werken binnen kleinere MKB-bedrijven. Hier zit vooral bij DGA's een hoop angst om data te delen met "het volk".

De PDCA methode kende ik wel, maar ik zocht naar structuur achter de methode. Hoe deze goed te implementeren, de randvoorwaarden voor een goede implementatie en hoe deze in te zetten bij continu verbeterprocessen en strategische veranderingen.

Op al deze vragen geeft het boek voor mij de antwoorden en geeft het handvatten om met PDCA succesvol aan de slag te gaan. Review over Het PDCA-handboek ‘Datacratisch werken’.

direct bestellen
J. Snel | PostNL | 31 januari 2022

Goed helder boek die de theorie geeft achter datagedreven werken en hoe dit in de praktijk te brengen. Review over Het PDCA-handboek ‘Datacratisch werken’.

direct bestellen
Bas van der Velden | Vakutrans BV | 2 oktober 2021

Ik ben nog bezig met het boek. Ik gebruik het boek voor mijn masterclass managementaccounting en -control. Tot zover (pagina 79) leest het erg gemakkelijk. Middels gebruikte voorbeelden wordt telkens helder wat de schrijver aan de lezer wil duidelijk maken. Ik vind de opbouw ook erg plezierig. Stapsgewijs wordt de boodschap en eventueel gebruik van datacratisch werken duidelijker. Indien ik het boek uit heb en verwerkt in mijn plan zal ik feedback geven over de gehele inhoud! Review over Het PDCA-handboek ‘Datacratisch werken’.

direct bestellen
Maissa Seghir | Student | 7 juni 2021

Als bestuurskunde student heb ik het boek al enige weken in huis, ik heb het boek aangeschaft omdat ik in het bijzonder geïnteresseerd ben in data gedreven werken (in het publieke domein). Ik raad het boek zeker aan voor personen die meer willen weten over het onderwerp. Het boek is op een toegankelijke manier geschreven. Het boek is perfect voor personen die zelf geen technische achtergrond hebben maar toch aan de slag willen gaan met informatiegestuurd werken in de organisatie. Review over Het PDCA-handboek ‘Datacratisch werken’.

direct bestellen
Rudolf Lans | 6 mei 2021

Ik heb het boek nog niet helemaal uit maar vind het een uiterst prettig leesbaar boek. Permanente educatie mede op basis van datacratisch (informatie, informatie en informatie) werken geeft inzicht in het voorkomen van en het continu willen verbeteren van de processen, de producten en diensten (innovatie, duurzaamheid, etc.)

Als trainer/senior auditor helpt dit boek mij ook bij het uitleggen van "Root Cause Analysis" gekoppeld aan CAPA: Corrective and Preventive Actions. Corrective hier niet te verwarren met - de direct te nemen – correcties (mitigation) ofwel 'blus de brand'. Een vast onderdeel van mijn advies: communicatie & samenwerking en dan niet op wat er niet goed gaat/ging maar op leren en presteren van iedere teamlid. Van laag naar hoog en vice versa. Review over Het PDCA-handboek ‘Datacratisch werken’.

direct bestellen
Toon alle reviews