Hoe intelligent zijn onze organisaties? | De I/O kennisbank
Dit artikel toont aan dat de acheruitkijkspiegel interessante data bevat maar de essentie verhult.

De BI-cyclus met 3 processen
Overzicht toepassingen BI
Besparen op je rapportagefunctie
Beter en sneller inzicht

Gratis downloaden

Waarom mislukken nog zoveel business intelligence-trajecten en presteren nog zoveel bedrijven beneden de maat? Dat heeft onder meer te maken met het ontbreken van horizontale en verticale integratie, de starre verkokering en de interne politiek in organisaties. Dit artikel direct downloaden.

Kijkdozen

Performance management en dashboards worden vaak nog als kijkdozen gezien en niet als hulpmiddel bij het ontwikkelen van de organisatie.

De achteruitkijkspiegel

Het interessante deel toont de financiële cijfers. Die zijn te vergelijken met de achteruitkijkspiegel van een auto: je kan eigenlijk alleen maar terugkijken. “De winst- en verliesrekening is net een bikini: wat deze toont is interessant, wat deze verbergt is essentieel” aldus Burton G.Malkiel in ‘A Random Walk Down Street’.

De motor voor toekomstige prestaties

Het essentiële deel gaat over de integratie van mens, data, organisatie en techniek, de motor voor toekomstige prestaties. In dit artikel lees je wat Business Intelligence kan betekenen voor jouw organisatie en teams en hoe je een brug kunt slaan tussen de dashboardmeters en de ontwikkeling van de juiste vaardigheden bij medewerkers en managers.

Nu downloaden

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met hoe intelligent zijn onze organisaties? (de i/o kennisbank) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST