Bevlogen adviseur

Ronald FokkinkRonald studeerde Informatica aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en heeft een jarenlange ervaring als adviseur en trainer in procesmanagement binnen de overheid en de dienstensector. Binnen deze sectoren heeft hij gewerkt aan zowel de optimalisatie van bestaande dienstverlening als de ontwikkeling van nieuwe diensten.

De laatste jaren is Ronald actief in de zorgsector, waar hij organisaties helpt de zorg voor cliënten te verbeteren met behulp van onder andere data science. Ronald baseert zijn dienstverlening mede op een actuele ontwikkeling in de gezondheidszorg om meer datagedreven te gaan werken: Value Based Healthcare (VBHC).

Focus op effectiviteit en efficiency

Volgens de Value Based Healthcare-methodiek worden voor cliënten relevante uitkomstindicatoren gebruikt bij innovatie en verbetering van de gezondheidszorg. VBHC is volgens Ronald vooral een manier om de gezondheidszorg effectief en efficiënt in te richten, waarbij de waarde voor de cliënt voorop staat.

Data scientist in hart en nieren

Als adviseur heeft Ronald zich gespecialiseerd in data science vraagstukken. Uiteraard beheerst Ronald de modellen, programmeertaal R, algoritmen en tools om data science succesvol toe te passen. Maar zeker zo belangrijk vindt hij het achterhalen, verhelderen en scherpstellen van het onderliggende vraagstuk. Veel plezier beleeft hij in de dagelijkse praktijk aan het opzetten van projecten, het rapporteren van bevindingen en het presenteren van de resultaten, zodat deze uiteindelijk “landen” in de organisatie.

Lean Six Sigma Black Belt gecertificeerd

Wanneer de prestaties van (zorg)organisaties achterblijven, kan Ronald hen ondersteunen bij het verbeteren van de dienstverlening. Zo nodig zet Ronald methoden als Lean en Six Sigma in, waarbij hij relevante theorie vertaalt naar de praktijk van de medewerkers van de organisatie. Hij doet dat door theoretische kennis zorgvuldig te doseren en medewerkers intensief te laten oefenen, zodat ze de kennis echt begrijpen. Vervolgens kunnen de cursisten de opgedane kennis zelf toepassen op het eigen proces. Hierbij maakt hij dankbaar gebruik van zijn jarenlange ervaring als trainer.

Specialist in de zorgsector

Ronald heeft zich gespecialiseerd in de zorgsector. Hij zet data science daar onder meer in voor de analyse van gezondheidsuitkomsten in verschillende behandelsettings. Ook draagt hij als adviseur bij aan de gezondheidsverbetering bij cliënten met chronische aandoeningen door analyse van persoonlijke data. Dit is een veelbelovende manier om behandelingen te personaliseren, hetgeen een relatief nieuwe trend is in de gezondheidszorg.

Geïnspireerd spreker tijdens zorgcongressen

Als een bevlogen spreker treedt Ronald op tijdens congressen voor zorgverleners en vertegenwoordigers van beleids- en kennisinstellingen, waar hij op inspirerende wijze vertelt over de nieuwste ontwikkelingen in de zorg. Tevens werkt hij in het kader van innovatie samen met leveranciers op het gebied van eHealth.

Brede visie op de zorg

De ruime ervaring die Ronald heeft opgedaan in de zorgsector betreft echter niet alleen de toepassing van data science. Ronald heeft eveneens geadviseerd over beleidsontwikkeling. Zo bracht hij onder andere advies uit aan het ministerie van VWS over de toekomst van gezondheidszorg. Verder heeft hij trainingen verzorgd over de organisatie van de gezondheidszorg en ondersteuning van gedragsverandering bij cliënten voor zorgverleners. Kortom: Ronald Fokkink is beschikbaar als docent en interim-adviseur voor uitdagende vraagstukken in de zorg.

Neem contact met mij op

Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.
Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met ronald fokkink (trainer & adviseur) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST