Scherp oog voor kwaliteit

Hans BlomHans Blom is een ervaren business consultant en projectmanager met een scherp oog voor kwaliteit. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de ICT sector op het gebied van coaching, teamleiding en projectmanagement. De kracht van Hans is zijn vermogen om overzicht te houden in complexe processen. Door zijn ervaring binnen diverse organisaties, zijn analytische vermogen en nuchtere kijk weet hij snel en doeltreffend te structureren en de behoeften van organisaties in te schatten.

Betrokken en enthousiast

Zijn stijl van werken kenmerkt zich door een grote mate van betrokkenheid en enthousiasme bij de opdrachten die hij uitvoert. Hij stelt hoge eisen aan een kwalitatief hoogwaardige opdrachtuitvoering, is communicatief sterk en resultaatgericht.

Snijvlak ICT en Business: werken in twee werelden

Zoals er in de echte wereld veel problemen ontstaan door communicatieproblemen en taalbarrières, zo ook is het op de werkvloer. De ICT en business zijn vaak twee gescheiden werelden die een ‘andere taal’ spreken en anders tegen wensen en problemen aankijken. Door zijn kennis van de ICT en zijn ervaring als business consultant kan Hans zeer goed werken op het snijvlak van deze twee werelden en verbindingsbruggen tot stand brengen.

Definitie van TEAM

Bij het werken in een team, bepaalt de mate van #TEAM veel. Het laatste staat uiteraard voor het bekende ‘Together Everyone Achieves More’, wat een even grote dooddoener als een waarheid is. Vanuit zijn persoonlijke ervaringen als succesvol teammanager van een dames wielerteam weet Hans niet alleen hoe belangrijk het is om vanuit een eenheid te werken. Hij weet ook hoe je een eenheid moet creëren in een tak van sport waar vaak de individualisme de boventoon voert.

Denken in oplossingen, maar met behoud van kwaliteit

Problemen zijn er om op te lossen, echter kunnen de snelle oplossingen de problemen van morgen weer zijn. Hans weet via duidelijke business analyse en zijn gestructureerde werkwijze kwaliteit aan te brengen in de oplossingen voor lange termijn. Maar hij weet ook daar waar nodig tegelijkertijd snel meters te maken en voor de business een werkbare situatie te creëren.

Je hoeft geen ‘big data’ te hebben voor BI

De stelling is vaak dat je bij veel data ook heel veel informatie hebt, maar in een data-lake kan je ook verdrinken als je niet kan zwemmen. De kunst is om vanuit de business de juiste informatie vragen te generen om zodoende de processen te optimaliseren op de eindvraag. Hans heeft er zichtbaar plezier aan om de juiste partijen bij elkaar te brengen. Zo ontstaat precies die synergie om tot het gewenste einddoel te komen.

De rode draad: luisteren is een vak

Zoals Stephen Covey ooit zei: ‘Listen with the intent to understand, not the intent to reply.’ De weg naar een structurele (resultaat)verbetering is begrijpen waar de focus moet liggen. Deze weg kan je alleen bewandelen door goed te luisteren naar wat de wensen, en soms de wensen achter de wensen zijn. Dit geldt niet alleen aan de klantkant, maar ook aan de ondersteunende kant zoals de ICT.

Spil om diverse partijen te verbinden

De tijd dat de ICT (manager) bepaalde ‘wat goed was voor de organisatie’ ligt al een tijd achter ons. Toch kan ICT wel zeer belangrijke kaders schetsen voor bijvoorbeeld de performance, beheer(s)baarheid of werkdruk op het organisatieonderdeel. Met zijn ervaring als business consultant met uitgebreide ICT kennis kan Hans niet alleen de wensen doorgronden. Hij kan ook uitstekend optreden als spilfiguur en de diverse partijen met elkaar verbinden.

Kennismaken met Hans Blom?

Neem nu contact met Hans Blom op voor een afspraak over jouw ICT uitdagingen, de mogelijkheden van Business Intelligence of interim (team) management voor jouw bedrijf.

neem contact met mij op

Reviews over "Hans Blom"

Full red starFull red starFull red starFull red starFull red star
Merlin Boogaard | Carante Groep | 10 augustus 2018

Hans begeleid ons in een traject naar een zelfsturende afdeling. Met zijn kennis, ervaring en betrokkenheid zijn we snel in staat de afdeling naar onze wensen vorm te geven.

Full red starFull red starFull red starFull red starFull red star
Alex van Bergen Bravenboer | Carante Groep | 4 augustus 2018

Hans kan goed luisteren en schroomt niet de waarheid te vertellen. Dat maakt hem authentiek, onafhankelijk en betrouwbaar. Dit, in combinatie met een pragmatische insteek ondersteund door een gezonde drive maken van Hans een buitengewoon toegevoegde waarde voor iedere organisatie op zoek naar verbeteringen.

Plaats review

Geef je mening over dit product of deze dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met hans blom (verbinder) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Hans Blom, Associate Partner

HANS BLOM

Associate Partner

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,8
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15