Bernard de BruinBernard de Bruin studeert Digitale Media en Communicatie aan de Hogeschool van Utrecht en is bezig met een specialisatie in e-organisation, consultancy en Big Data. Bernard heeft voorheen gewerkt als front-end developer, maar is erachter gekomen dat zijn passie meer in de richting van organisaties en big data ligt.

Focus op verandering

Tijdens zijn specialisatie in e-organisation heeft Bernard gekeken naar implementatie van Enterprise Social Networks, en is er een adviesrapport geschreven voor ABN AMRO over hoe je omgaat met het implementeren van een ESN en hoe je de werknemers gemotiveerd krijgt. Hierin heeft Bernard gekeken vanuit de invalshoek van angst voor kennisdeling, met name verlies van leidende posities.

Omslag naar data

Tijdens dit proces heeft Bernard ontdekt dat veel van de beslissingen datagedreven worden gemaakt. Hieruit is zijn passie voor data ontstaan. Een logische vervolgstap was om een opleiding Big Data te gaan volgen, hierin heeft Bernard ervaring opgedaan op het gebied van BI, advanced analytics, social media en Big Data. Hierin kwam naar voren dat de Big Data wereld voor veel mensen omslachtig en onoverzichtelijk is. Er wordt heel veel over dit onderwerp gesproken maar er is weinig concreet voor bedrijven.

Interesse in het ecosysteem

Tijdens zijn studie hoorde Bernard veel over het Big Data Ecosysteem praten, maar wat houdt dit nu precies in? Dit was de aanleiding om er meer over te weten te komen en dit inzichtelijk te maken voor anderen. Er zijn onderzoeken gedaan naar het ecosysteem van big data, echter zijn deze onderzoeken vaak nog omslachtig of te ingewikkeld geschreven. Hierdoor heb ik de motivatie gekregen om onderzoek te doen naar hoe dit eenvoudiger opgezet en omschreven kan worden en hoe dit concreet kan worden toegepast.

Neem contact met mij op

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met bernard de bruin (media & marketing) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST