contact

Bastiaan Bruinzeel

Resource manager in hart en nieren

Bastiaan Bruinzeel is een door de wol geverfde, gepassionneerde resource manager met bijna twintig jaar ervaring in diverse disciplines, regio’s, branches, nationale en internationale organisaties, waaronder diverse multinationals. Of het nu gaat om interim-management in het algemeen, of het aantrekken van een freelance Python-ontwikkelaar, de detachering van een datawarehousearchitect, of de zoektocht naar een interim Tableau-specialist in het bijzonder, dat maakt niet uit. Bastiaan die zowel zijn eigen detacheringsbureau heeft gehad en als interim corporate recruitment consultant werkzaam is geweest, is inmiddels van alle markten thuis.

De wereld als speelveld

Zijn zoektocht naar talentvolle business intelligence specialisten, BI managers, CDO’s, data analisten en gedreven data scientists in het kader van detacherings- en interim-opdrachten beperkt zich niet louter tot Nederland. Bovendien heeft hij in het verleden ook de werving en selectie gedaan voor schaarse BI tools specialisten voor toepassingen van onder meer SAP Business Objects, Microsoft en Oracle. Bij Rave Recruitment bemiddelde hij voor expats die emplooi zochten in Nederland. Kortom: de wereld is zijn speelveld.

Denkt altijd in kansen en mogelijkheden

Een succesvolle recruiter en bemiddelaar voor interimmers is volgens Bastiaan een creatief persoon die altijd denkt in kansen en niet in bedreigingen of problemen. Als zeer ervaren recruiter is Bastiaan in staat om de nationale en internationale arbeidsmarkten af te struinen op zoek naar de altijd schaarse supertalenten die voor organisaties met een capaciteitsvraagstuk voor sleutelfuncties hét verschil kunnen maken. Hij is daarbij altijd bereid om de gebaande paden te verlaten en een eigen creatieve oplossing te bedenken. Maar hij gaat hierbij nooit over één nacht ijs.

Vist in een grote vijver

Met meer dan 15.000 contacten op LinkedIn en een bescheidener aanwezigheid op diverse andere sociale media platfoms en communities, is hij in staat om in eerste instantie te vissen in een grote vijver, waar hij bovendien ook regelmatig de “grote vissen” voor interim management opdrachten aan de haak weet te slaan. Met een dergelijk netwerk vindt Bastiaan altijd de meest geschikte kandidaat

Ontzorgt en stelt mensen op hun gemak

Bastiaan is in principe altijd bij de interviews met potentiële interim kandidaten aanwezig, tenzij de opdrachtgever dat niet op prijs stelt natuurlijk. Hij probeert zijn opdrachtgevers en kandidaten dan zoveel mogelijk te ontzorgen en op hun gemak te stellen. Het liefst stelt hij op voorhand samen met de opdrachtgever een scherp functie- en persoonlijkheidsprofiel van de kandidaat op, bij voorkeur face-to-face, zodat er enerzijds zo weinig mogelijk “ruis op de lijn” komt en anderzijds de kans op succes aanzienlijk toeneemt.

Op zoek naar een win-win

Zijn overtuigingskracht, argumentatievermogen en last but not least, zijn inlevingsvermogen dat hij ontwikkelde aan het begin van zijn carrière als account manager in de retail van onder meer elektronica, komt hem daarbij heel goed van pas. Een twijfelende expat bijvoorbeeld trok hij ooit over de streep door hem fijntjes te wijzen op de huisvestingsmogelijkheden, het gunstige politieke klimaat en de fiscaal gunstige regeling voor expats die in Nederland nog steeds geldt. Kortom: Bastiaan is een echte dealmaker. Na al die jaren dat hij als recruiter werkzaam is geweest, krijgt hij nog steeds een kick van een geslaagd acquisitie- of interimtraject. Hierbij geldt wat hem betreft dat een succes pas een succes is wanneer alle partijen gewonnen hebben.

Onze vacatures

Mensenkennis geeft de doorslag

Hoewel het belang van de opdrachtgever bij Bastiaan altijd voorop staat, houdt hij wel degelijk ook het belang en het carrière- en toekomstperspectief van de kandidaat waarvoor hij bemiddelt, nauwlettend in de gaten. Om binnen dat altijd aanwezige spanningsveld concrete resultaten te boeken, moet je van goeden huize komen. Zo moet je niet alleen beschikken over de nodige mensenkennis, maar ook over een flinke dosis doorzettings- en incasseringsvermogen. Door zijn jarenlange ervaring in verschillende rollen, functies, processen en hoedanigheden heeft Bastiaan deze vaardigheden steeds verder verfijnd.

Stelt belang opdrachtgever en kandidaat altijd centraal

In de persoonlijke contacten die hij onderhoudt zoekt Bastiaan altijd naar een klik, zowel met de opdrachtgever als de kandidaat. Hoewel bravoure in de juiste dosering ook van pas komen in het recruitersvak, kent Bastiaan wel zijn plaats. Een recruiter blijft een discrete bemiddelaar tussen vraag een aanbod. Het eindresultaat en het bedrijfsbelang van de opdrachtgever stelt hij daarom altijd centraal. Als recruiter en bemiddelaar voor interim opdrachten durft hij daarom zelfs zijn eigen voorgestelde kandidaat in aanwezigheid van de opdrachtgever soms ook wel een kritische vraag te stellen. Inderdaad, dat vereist lef, maar komt de kwaliteit van het interview en de interactie alleen maar ten goede.

Neem contact met mij op

Vrije tijd

Naast zijn drukke werkzaamheden als Manager Operations & Recruitment binnen Passionned Group vindt Bastiaan ook af en toe nog tijd voor een van zijn schaarse hobby’s: het op de computer produceren van zogenoemde Intelligent Dance Music (IDM), een bijzondere stroming binnen de wereld van de elektronische muziek.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met interim opdrachten en tijdelijke BI-consultants en data scientists of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Bastiaan Bruinzeel - Manager Operations & Recruitment

BASTIAAN BRUINZEEL

Manager Operations & Recruitment

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST