Annemieke Post


25 jaar ervaring als consultant en verandermanager

Na afronding van haar studie Heao Bedrijfseconomie is Annemieke vrij snel gestart als zelfstandig ondernemer. Zij specialiseerde zich met name in verandertrajecten. Omdat ze behoefte had om organisaties vanuit een integraal perspectief te analyseren, heeft ze een studie Post-HBO Business Procesmanagement afgerond. Om inzicht te krijgen in de vraag hoe je mensen meeneemt in verandertrajecten, heeft ze vervolgens een Post-HBO Coachingsopleiding voltooid. Vanuit deze solide basis helpt zij thans organisaties om de verbinding te leggen tussen de organisatiestrategie en de mensen op de werkvloer. Hiermee geeft ze met volle overtuiging inhoud aan haar passie om het beste uit mensen en organisaties naar boven te halen.

Werken aan een energieke organisatie

Annemieke werkte vele jaren projectmatig in de profitsector, en heeft vanuit diverse rollen projecten uitgevoerd in een diversiteit aan organisaties. Rode draad bij de projecten is de verbinding tussen strategie, gewenste doelen en uitvoering. Het motto van Annemieke is: “als je ergens volmondig ja tegen zegt en afspraken maakt met elkaar, dan moet je ervoor gaan, en alle hobbels nemen die je gezamenlijk tegenkomt.” Zo mobiliseert Annemieke alle lagen van de organisatie om aan de slag te gaan. Klanten omschrijven haar als een energieke persoonlijkheid die gemakkelijk contacten legt en resultaatgericht werken weet over te brengen. Hierdoor zijn mensen eerder bereid om zich te ontwikkelen. Dankzij een gezamenlijke focus op de doelen binnen de organisatie ontstaat er een nieuwe energie die zich richt op continue verbetering.

Veilige omgeving stimuleert lerende organisatie

Vanuit de gewenste organisatiestrategie helpt Annemieke organisaties om concreet te krijgen wat de strategie betekent voor de competenties van medewerkers. Ze helpt organisaties om een veilige omgeving te creëren, waarin mensen mogen leren en experimenteren en waar op een veilige manier feedback wordt gegeven aan elkaar. Ze leert organisaties hoe je door continu te meten vaststelt of de organisatie beweegt richting de gewenste resultaten. Hierdoor wordt een bodem gelegd voor een analytische bedrijfscultuur. Annemieke daagt mensen uit zelf meer regie te nemen.  Mensen zijn volgens haar zelf verantwoordelijk voor hun handelen. Ze daagt mensen daarom uit proactief te handelen om hun bijdrage aan de organisatiedoelen te realiseren. Door medewerkers te faciliteren met de juiste informatie en hen op de juiste manier hierin te begeleiden, ontstaat een vliegwieleffect: medewerkers dragen zelf steeds meer bij aan het bouwen van een intelligente organisatie. Ze krijgen plezier in het proces van continue verbetering.

Verbinder pur sang

Annemieke trekt tijdens haar werk graag op met directie en management (MT), maar ze beweegt zich net zo makkelijk tussen de mensen op de werkvloer. Vanuit haar proceskennis kijkt ze mee met de medewerkers en legt ze de link met de organisatiedoelen, processen en gewenste strategie. Vanuit haar ervaring en verbindende aanpak leren mensen hun weerstand voor verandering om te zetten in daadkracht om mee te bewegen richting de gewenste doelen.

Nevenactiviteiten

In haar vrije tijd is Annemieke actief op verschillende fronten. Zo bevordert ze onder meer de samenwerking tussen lokale ondernemersverenigingen en de gemeente. Verder ondersteunt zij het zogenoemde ondernemersplatform, een stichting van zes ondernemersverenigingen die de ondernemers samen met de gemeente hebben opgesteld met het oog op de uitvoering van een sociaal-economische visie. Daarnaast begeleidt zij een groep met twintig lokale HR-managers bij het opzetten van een samenwerkingsverband dat gericht is om lokale arbeidsmobiliteit te stimuleren en elkaar te helpen bij re-integratievraagstukken.

Wil je ook kennismaken met Annemieke Post?

Neem gerust contact met haar op voor een gesprek over continu verbeteren in jouw organisatie en het creëren van een analytische bedrijfscultuur.

neem contact met mij op

Plaats review

Geef je mening over dit product of deze dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met annemieke post (25 jaar ervaring als consultant & verandermanager) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Annemieke Post, Associate Partner

ANNEMIEKE POST

Associate Partner

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,8
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15