Passionned Group™

Alex de Jong

Echte ondernemer

Alex de Jong studeerde Technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente met als specialisatie Productie en Logistiek Management. Alex is een echte ondernemer en sinds 2013 is hij actief als freelance softwareontwikkelaar en consultant. Hij heeft werkzaamheden verricht voor diverse grote partijen, zoals Rijkswaterstaat, NS en diverse binnen- en buitenlandse banken.

Altijd meerwaarde voor de klant

Bij zijn opdrachten heeft hij de focus altijd gelegd op het bieden van meerwaarde voor de klant. “In essentie is het altijd de bedoeling dat het project zorgt voor een kostenbesparing, kwaliteitsverbetering of een omzetverhoging” zegt Alex. Hierbij heeft hij zich voornamelijk gefocust op het automatiseren van de juiste processen en het inzichtelijk krijgen van KPI’s.

Het doel niet uit het oog verliezen

Alex de Jong

Doordat Alex vaak vanaf het begin tot het einde betrokken is bij een project, biedt hij meerwaarde bij alle facetten. Vanaf de identificatie van het daadwerkelijke probleem of doel, tot het toetsen van de gebruiksvriendelijkheid van de software voor de uiteindelijke eindgebruiker. Bij elke stap zorgt hij dat het doel niet uit het oog verloren wordt en houdt hij rekening met alle betrokken stakeholders.

Goed communiceren met de klant

Hierbij heeft hij veel aan zijn technisch bedrijfskundige achtergrond. Hij kan hierdoor goed communiceren met de klant en samen tot een goede analyse van het probleem komen. Tegelijkertijd kan hij uitleggen wat technisch mogelijk is en hoe zaken uiteindelijk vormgegeven kunnen worden.

Optimaliseren van processen

Sinds 2016 houdt Alex zich ook steeds meer bezig met optimalisatie vraagstukken op het gebied van productie en logistiek. Bij verschillende productiebedrijven ontwikkelt hij nu slimme BI oplossingen, die op basis van data en wetenschappelijk onderzoek het productieproces optimaliseren. Het continu verbeteren volgens de Lean Six Sigma methode is voor Alex dan ook dagelijkse kost.

Geen enkele organisatie werkt conform de theorie

Omdat geen enkele organisatie precies werkt volgens de theorie, is het altijd een mooie uitdaging om de theoretische optimalisatiemogelijkheden passend te krijgen in de praktijk. Hierbij heeft Alex zich ontwikkeld tot iemand die structuur kan brengen in complexe vraagstukken. Hierbij is hij erachter gekomen dat het oplossen van managementvraagstukken en het ontwikkelen van een programma niet zoveel van elkaar verschillen.

Kleine stukjes stuk voor stuk oplossen

Alex: “Niets is zo bevredigend als concretiseren en het ontrafelen van een vaag concept, om daarna alle kleine stukjes stuk voor stuk op te lossen.” Ook speelt Business Analytics en Big Data een grote rol. Het is belangrijk om de juiste parameters en data inzichtelijk te krijgen en hiermee het proces beter te sturen.

neem contact met mij op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Alex de Jong - Associate Partner

ALEX DE JONG

Associate Partner

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
18