Senior Data-analist | DWH Consultant freelance | regio Rotterdam

Senior Data-analist / DWH Consultant (freelance opdracht regio Rotterdam)

Wij zoeken met spoed een slagvaardige senior data-analist / DWH consultant. Ervaring met e-commerce toepassingen en het modelleren van een (mini)datawarehouse is vereist.

Reageer direct

Gezocht: senior data-analist met e-commerce ervaring

Voor een van onze eindklanten, een familiebedrijf in de regio Rotterdam, zijn wij per direct op zoek naar een freelance senior data-analist / datawarehouse consultant die specifieke ervaring en affiniteit heeft met e-commerce toepassingen.

Ervaar de slagkracht van een familiebedrijf

Onze opdrachtgever is een jong en dynamisch familiebedrijf dat gespecialiseerd is in state of the art e-commerce oplossingen. Degelijke besluitvorming, geloofwaardigheid, toekomst- en klantgerichtheid zijn belangrijke kernwaarden voor deze organisatie die verder gekenmerkt wordt door korte communicatielijnen. Alle medewerkers zijn gewend om snel te schakelen.

Je gaat werken binnen een internationaal georiënteerde omgeving

Binnen deze organisatie worden niet alleen producten verkocht, maar zijn ook verschillende soorten software ontwikkeld om de salesafdeling te ondersteunen. Dit is software om online campagnes te kunnen draaien op bijvoorbeeld het platform van Amazon. Daarnaast is er ook data-analyse software in eigen beheer geschreven. Het bedrijf is vrij compact georganiseerd, maar heeft teams geïnstalleerd in verschillende landen en opereert commercieel gezien voornamelijk in Amerika.

Functie
Startdatum
Aantal uur per week
Periode
Optie tot verlenging
Locatie
Tarief
ZZP’er mogelijk
Aanvraagnummer
Senior Data-analist
ASAP
24-40
2 maanden+
Ja
Regio Rotterdam
Marktconform
Ja
20192712-001

Je levert een directe bijdrage aan het succes van online campagnes

De organisatie heeft meer dan 200 producten ontwikkeld die worden verkocht via een multi-channel e-commerce omgeving. De software om bepaalde online campagnes te draaien en hiermee deze producten zo goed mogelijk over het voetlicht van bepaalde e-commerce platformen te krijgen, is zelf geschreven. Dat geldt eveneens voor de data-analyse tooling die momenteel wordt toegepast. Ook derden hebben met hun eigen producten toegang tot deze software en maken gebruik van de verschillende campagnes die binnen deze omgeving gedraaid kunnen worden.

Je gaat miljoenen transacties per jaar analyseren

Bij al deze transacties en campagnes komen grote hoeveelheden data vrij. De medewerkers hebben tevens toegang tot de salesdata van de Amazon seller accounts. In totaal gaat het om miljoenen transacties per jaar. Op dit moment wordt lang niet al deze data optimaal benut. Er bestaat binnen de organisatie van de opdrachtgever dan ook een sterke behoefte om de juiste inzichten uit deze data te destilleren. Je kunt hierbij denken aan inzichten in de vraag welke (online) campagnes en salestechnieken het meest effectief zijn en welk niet of minder succesvol zijn.

Je wordt de belangrijkste huisleverancier van cruciale inzichten

Het wordt jouw belangrijkste taak om de door de opdrachtgever gewenste inzichten te leveren en antwoord te geven op de vraag welke campagnes en salestechnieken succesvol zijn geweest en welke niet. Hierbij bij geldt dat succesvol vooral betekent dat een product binnen bijvoorbeeld een platform een prominente plek verwerft binnen een bepaalde categorie en vervolgens een stabiele organische omzet genereert. Daarnaast is er behoefte aan verschillende andere inzichten en dwarsdoorsnedes.

Sorteer voor op het algoritme-tijdperk

In de toekomst is er ook behoefte aan algoritmes die bijvoorbeeld trends kunnen waarnemen, simulaties van campagnes kunnen draaien om de meest succesvolle campagne en acties voor een product te kunnen voorspellen en automatisch toe te laten passen. Let wel: op dit moment is er nog geen sprake van een operationele datawarehouse omgeving. Je zult deze eerst moeten ontwerpen om deze vervolgens te kunnen implementeren.

Hoe zien jouw werkzaamheden er concreet uit?

Gevraagde kennis en ervaring van de data-analist/ DHW consultant

Geschikte kandidaat?

Vind jij jezelf of heb je de geschikte kandidaat? Stuur ons dan de volgende informatie:

Voor informatie over deze functie neem je contact op met Bastiaan Bruinzeel, telefoonnummer: 06 – 1441 9956.

Over Passionned Group

Passionned Group levert interim specialisten op het terrein van datawarehousing, dashboards en machine learning. Wij helpen organisaties bij de digitale transformatie. Wij verzorgen ook BI-, AI-, Analytics en ETL-trainingen en leveren onafhankelijk datawarehouseadvies.

Neem contact met mij op

Senior Data-analist ✦ DWH Consultant freelance ✦ regio Rotterdam
Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met het invullen van interim-functies, advisering, opleidingen of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST