Human to human | Projecten met data en mensen

Maike van Meulen: "het gaat tegenwoordig om human to human"

Geschreven door

Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

Ook in 2016 sluiten zich weer belangrijke en ervaren mensen aan bij de Passionned Group. Onlangs voegden zich maar liefst twee associate partners bij ons groeiende team van gepassioneerde ‘slimmer werken’-consultants. Maike van Meulen is één van hen.

Maike van Meulen studeerde International Hospitality Management in Leeuwarden en Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze is een gecertificeerd projectmanager met veel kennis van IPMA, PRINCE2 en Projectmatig Creëren. Maike heeft 15 jaar ervaring met project- en verandermanagement in de rol van consultant, trainer, coach en facilitator, en geeft graag colleges over het succes van project- en verandermanagement. Hieronder vertelt ze wat haar drijft.

Wie is Maike van Meulen?

“Ik ben een gepassioneerd en energiek type, was altijd al ondernemend in houding en gedrag. Mijn opleiding Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit zou in huidige organisaties heel waardevol zijn, maar wel vrij generiek. Hierom ben ik me bewust gaan specialiseren. De afgelopen vijftien jaar heb ik me daarom in de wereld van project- en verandermanagement gestort. Daarbij heb ik bewust gekozen voor zowel profit- als non-profitorganisaties. Ik wilde in zoveel mogelijk verschillende keukens ervaring opdoen.”

Waar geloof je in?

“In deze tijden geloof ik in openstaan voor de wereld om ons heen, en in gesprek gaan met anderen binnen én buiten het eigen vakgebied, zodat je scherp blijft op wat er op dit moment om je heen gebeurt. Daardoor kun je continu inspelen op deze veranderingen, en blijf je van waarde, zowel voor jezelf als voor organisaties. Ik geloof in blijven leren, je zintuigen gebruiken, en observeren: altijd nieuwsgierig zijn.”

Wat is je visie op het vakgebied?

“Voor succesvol projectmanagement en verandermanagement geloof ik in het gezamenlijke verhaal tussen mensen, en dat iemand zich bewust is van zichzelf in relatie tot de ander. Dat iemand zich afvraagt: wie ben ik, waarom klikt het wel of niet met anderen, wat gebeurt er in die dynamiek, en waar kan ik invloed op hebben – zowel als persoon, als met het team. Ik denk dat bij verandering ook stilstaan een activiteit is. Mensen willen altijd vooruit en snel resultaten behalen, maar om die te kunnen behalen moeten ze eerst stilstaan, en bedenken: waar staan we nu, en waarom doen we wat we doen? En belangrijker nog: is onze koers nog wel de juiste? Vanuit die context kan dan onderzocht worden wat de verandering stiekem echt zou moeten zijn.”

Hoe sta je tegenover de vele projectmanagementmethodieken?

“Methodieken fungeren vooral als een kapstok bij hoe een project aangevlogen kan worden. Neem bijvoorbeeld agile, dat organisaties wendbaarder maakt. Zelf geloof ik meer in kleinere maar praktische stappen om mensen in beweging te krijgen. Ik ben geen traditionele verandermanager of projectmanager, maar meer een creatieve veranderaar, trainer, en coach. Op dinsdag 19 april spreekt Maike op de Projectmanagement Parade over dit thema.

Bij verander- en projectmanagement is de rode draad wat mij betreft creatief leren innoveren. Daarmee bedoel ik dat mensen alle procedures en patronen eens los zouden moeten laten, zodat er samen praktisch gekeken kan worden naar wat er echt toe doet. Pas dan kun je weer verder. Mensen zeggen vaak dat ze geen tijd hebben voor creatief denken, en kunnen te veel vast zitten in de gedachten van het nu. De methodieken zijn aardig, maar ik ben ervan overtuigd dat mensen het ook zonder al die dikke boekwerken afkunnen.”

Hoe zie jij de intelligente organisatie?

“Een intelligente organisatie is sensitief, slim en snel: dé ingrediënten voor succesvol projectmanagement en verandermanagement. Processen binnen het project of de verandering verlopen soepel vanuit het uitgangspunt van een wendbare organisatie. Teams zijn continu bezig met leren en verbeteren om iedere dag een stap beter te willen worden. Er wordt gedacht en gehandeld vanuit persoonlijk leiderschap, in samenwerking met de ander en de omgeving. Vandaag de dag gaat het niet meer om ‘business to business’ of ‘business to consumer’. Het gaat om ‘human to human’. Mensen maken namelijk met elkaar het resultaat.”

Waarom kies jij voor Passionned Group?

“Ik ben enorm onder de indruk van de specialisten die werkzaam zijn bij Passionned Group. In gesprek met Daan van Beek, de managing director, kwam echter ook de ‘zachte’ kant van business intelligence, het bruggen slaan, aan bod. Dat is écht mijn specialisme: de verbinding maken tussen mensen, en de juiste dynamiek kunnen genereren voor teamsucces. Gecombineerd met mijn bedrijfskundige achtergrond en mijn expertise omtrent projectmanagement en verandermanagement denk ik daarmee een goede aanvulling op het team van de Passionned Group ben. Ik geloof in kennisdeling en co-creatie. De expertise vanuit de Passionned Group op het gebied van de intelligente organisatie en data science, en mijn expertise op het gebied van projectmanagement en verandermanagement gaan geweldig hand in hand.”

Reageer op dit artikel van Alex Beishuizen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met human to human (projecten met data en mensen) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15