Leo Kerklaan en Patrick Nelissen nieuw bij Passionned Group

mr. Leo KerklaanPer 1 oktober 2012 mag de Passionned Group twee nieuwe partners verwelkomen: mr. Leo Kerklaan en Patrick Nelissen. Leo Kerklaan (1948) is zoals hij dat zelf zegt “een klassieke organisatieadviseur.” Hij verdiende ruimschoots zijn sporen bij diverse grote adviesbureaus, zoals het voormalige Van Dien & Co en de Holland Consulting Group, waar hij 20 jaar vennoot was met als specialisatie kwaliteit en het managen van bedrijfsprestaties. “Er zijn twee dingen die samenkwamen en die ervoor gezorgd hebben dat ik me bij de Passionned Group heb aangesloten” zegt Leo.

Bewondering en waardering

“Ten eerste ken ik Daan van Beek al heel lang onder meer via mijn juryvoorzitterschap van de door Passionned Group geïnitieerde Dutch Business Intelligence Award. Ik heb veel bewondering, waardering en ontzag voor de manier waarop Daan Passionned Group heeft opgebouwd. Ten tweede was ik na mijn vertrek twee jaar geleden bij de Holland Consulting Group zelfstandig adviseur en dacht na over mijn businessmodel en de impact die zaken als internet en consumenten-IT op organisaties hebben.

Een organisatie kan niet meer bestaan zonder IT

Ik vroeg mij af of ik dat met mijn kennis, ervaring en inzichten nog allemaal op zou kunnen pakken. Ik realiseerde mij dat een bedrijf of organisatie niet meer kan bestaan zonder IT. Dat geldt ook voor mijn specialiteit, performance management. Waar het de technische kennis van ICT betreft kan ik steunen op de partners van de Passionned Group – mijn expertise ligt op de toepassing van de output van de IT-systemen en hoe je dat kunt inbedden in de organisatie, zodat die slimmer omgaat met stuurinformatie.”

Patrick Nelissen

Patrick Nelissen

Patrick Nelissen (1968) kwam na een marketing- en kwaliteits-carrière in de confectie-industrie in 1997 terecht bij De Hypotheekshop. Daar bouwde hij aan de formule van dit destijds door de NVM opgezette adviesorganisatie met de nadruk op kwaliteitsbeheer en formulemanagement.

Een organisatiebreed integraal dashboard

“De Hypotheekshop is zoals vele andere een organisatie met enerzijds een franchisegever en anderzijds een aantal franchisenemers. Waar mijn aandacht vooral naar uitging is hoe beide met elkaar en onderling communiceren en hoe we de exploitatie voor beiden konden verbeteren” vertelt Patrick over die tijd. “De franchisegever wil de franchisenemers graag op hun prestaties monitoren en snel rapportages ontvangen; anderzijds moeten de vestigingen onderling kunnen communiceren en informatie ontvangen vanuit het hoofdkantoor om zo de exploitatie te kunnen verbeteren. In de praktijk staat de informatie die beschikbaar is los van elkaar, een van de oorzaken waardoor doelstellingen niet worden gehaald. Dat probleem heb ik aangepakt met een organisatiebreed integraal dashboard als resultaat.”

Genomineerd voor de Dutch BI Award

Patrick kwam als directeur in contact met Passionned Group toen De Hypotheekshop zich nomineerde voor de Dutch BI Award. “Toen ging het balletje rollen. Ik wilde mijn kennis en ervaring als ‘verbindingsofficier’ tussen vestigingen en hoofdkantoor ook ter beschikking stellen van andere organisaties. Informatie moet transparant zijn en centraal worden gepresenteerd, zodat het gedeeld kan worden. Dat is een voorwaarde voor succes. Het is merkwaardig dat dit bij heel veel organisaties nog steeds niet gebeurt. Nu ik me heb aangesloten bij de Passionned Group kan ik ook aan de slag om die organisaties slimmer te laten werken en zo hun effectiviteit en efficiency te vergroten.”

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met leo kerklaan en patrick nelissen (nieuw bij passionned group) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST