Passionned Group™

Data Analytics opleidingen

Coördinator & auteur 'De intelligente, datagedreven organisatie'
Door: Daan van Beek MSc
Coördinator & auteur 'De intelligente, datagedreven organisatie'
Inhoudsopgave
8,8 op basis van 496 reviews

Ons ruime aanbod van Data Analytics trainingen en Business Analytics-opleidingen helpt je bij het opbouwen van relevante en onderscheidende Data Analytics expertise voor jezelf en je collega’s binnen je organisatie. Uiteraard komt de techniek en het begrippenkader bij onze Data Analytics opleidingen uitgebreid aan bod. Maar bij ons leer je vooral hoe je Business Analytics, Data Science, Machine Learning, AI en Big Data Analytics succesvol toepast in jouw specifieke situatie en organisatie.

Overzicht van Data Analytics opleidingen en cursussen

Hieronder vind je een overzicht van onze Data Analytics opleidingen en cursussen Business Analytics. Wij bieden zowel 10-daagse trajecten aan als compacte 3-daagse en 1-daagse trainingen aan die erop gericht zijn om je snel op weg te helpen in het vakgebied en geven je direct verfijnde kennis over BI, data analytics, data science en artificial intelligence.

Online trainingen in BI, analytics, ETL & data integratie

Wil je liever online je kennis verder verdiepen en uitbouwen? Dan hebben we twee unieke, digitale gidsen voor je samengesteld die je kunt gebruiken als crash course. Je leert in je eigen tempo en ongeacht de locatie over de meest belangrijke onderwerpen van het vakgebied.

Behaal meer rendement op je Data Analytics opleidingen

Je maakt kennis met het begrippenkader, de valkuilen, de methodieken, de belangrijkste frameworks en tools en alles wat je moet weten om meer rendement te behalen op je data en algoritmes. Zodat jouw bedrijf, je organisatie en teams daadwerkelijk betere beslissingen nemen, de klant beter kunnen helpen en kosten gaan besparen. Een laag kostenniveau beschermt je niet alleen tegen mogelijk disruptieve toetreders, maar maakt ook geld vrij voor het zelf ontwikkelen van nieuwe businessmodellen. Je concurrentiekracht neemt hierdoor toe en je bouwt aan een waardevol bestand met meer tevreden klanten.

Waarom kiezen voor onze Data Analytics trainingen?

 1. We zijn al meer dan 15 jaar de BI-specialist: dit wordt duidelijk als je nagaat dat ons Business Intelligence boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ (compleet herziene druk) al jaren het bestverkochte BI-boek is. Daarnaast organiseren we om het jaar de Dutch BI & Data Science Award, een prijs voor de Slimste organisatie van Nederland. En tot slot: we doen grondig onderzoek naar de kenmerken van BI-tools, data-integratie tools en de succesfactoren van Business Analytics. Nergens tref je die unieke combinatie van passie, kennis en ervaring aan.
 2. Docenten die gepokt en gemazeld zijn in Data Analytics: onze docenten hebben stuk voor stuk meer dan 15 jaar praktijkervaring in het Business Analytics vak. Ze geven daarnaast vaak les op hogescholen en universiteiten en geven zelfs masterclasses in het buitenland. De lessen van onze docenten zijn nooit saai en deelnemers waarderen ze zeer goed tot uitstekend.
 3. Compleet aanbod van Business Analytics opleidingen: met een keur aan BI-opleidingen en Data Analytics trainingen kun je bij ons altijd de opleiding volgen die het beste past bij jouw specifieke behoeften. Bij een incompany variant bieden we de Data Analytics-opleiding, indien gewenst, helemaal op maat gesneden aan.

Waarom een Data Analytics training volgen bij de Passionned Academy?

Passionned Group heeft het NRTO-keurmerk.
 • Data Analytics trainingen ook als incompany
 • Hoog praktijkgehalte met gedegen theoretisch BI-kader
 • Gericht op het realiseren van een datagedreven organisatie
 • Praktijkgerichte docenten met oog voor veranderkundige kant
 • Regelmatige kwaliteitsaudit door het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs Passionned Group is een door het CRKBO-geregistreerde instelling
 • Aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training & Opleiding
 • Vrijgesteld van BTW door de Belastingdienst
 • De gemiddelde waardering is zeer goed

Welke onderwerpen komen allemaal aan bod?

Onze Data Analytics trainingen dekken een zeer groot deel van het vakgebied Business Analytics & Data Science af. Je kunt je bekwamen in de bedrijfsmatige en managementaspecten van Data Science of specialist worden in Process Mining, Datawarehousing, datagedreven werken, Power BI of de taal R. Weet je nog niet precies welke training je zou willen volgen en wil je meer verdieping op de onderwerpen die wij in onze Data Analytics opleidingen allemaal behandelen? Verdiep je hieronder dan in de verschillende specialismen.

Veelgestelde vragen over onze Data Analytics opleidingen

Op basis van vragen van eerdere deelnemers hebben we de belangrijkste vragen over onze data analytics trainingen op een rij gezet.

 1. Welke vooropleiding of kennisniveau is vereist om te kunnen instromen? Onze Data Analytics opleidingen verzorgen we op HBO-niveau of hoger. Een vereiste is dus een HBO-werk of -denkniveau maar een HBO-diploma of een vooropleiding in het vakgebied is niet verplicht. Voor een aantal technische trainingen (Power BI, R en Python) is ervaring met modelleren en/of programmeren noodzakelijk. Voor opleidingen die vooral de businesskant van het vakgebied bestrijken is enkele jaren werkervaring een must.
 2. Is het niet te technisch? Nee, uitgezonderd de technische data analytics trainingen zoals de training Power BI, R en Python.
 3. Moet ik een laptop of tablet meenemen? Per data analytics opleiding sturen wij je voor aanvang van de cursus een bericht met instructies. Voor het maken van notities is het natuurlijk altijd handig om een laptop of tablet bij de hand te hebben maar je kunt ook gebruik maken van onze notitieblokken.
 4. Welke voorwaarden voor inschrijving zijn van toepassing? Je kunt de Algemene Voorwaarden voor deelname aan onze data analytics opleidingen hier vinden.
 5. Kan ik ook met een collega komen? Wij adviseren om zover mogelijk met een of meer collega’s te komen zodat je je opgedane kennis en ervaring eenvoudiger kunt delen in je organisatie en na afloop ook met collega’s direct verder kunt sparren over de toepassingsmogelijkheden.
 6. Is er nog plaats voor een specifieke sessie? Onze Business Intelligence opleidingen zijn erg populair, bel ons of stuur ons een bericht.
 7. Op welke locatie vinden de Business Analytics trainingen plaats? Onze trainingen Data Analytics verzorgen wij vanuit het Berghotel in Amersfoort. In dit prachtige boutique hotel kun je ook overnachten zodat je goed uitgerust aan je training kunt beginnen.

Compleet pakket aan opleidingen voor datagedreven organisaties

Passionned Academy: een compleet pakket aan opleidingen voor datagedreven organisatiesDe Passionned Academy biedt een set aan unieke (incompany) opleidingen, workshops en trainingen aan die er voor zorgen dat je organisatie structureel datagedreven en slimmer kan werken. Inmiddels hebben we meer dan 2.400 consultants, managers, adviseurs en bestuurders opgeleid. Kijk daarom ook naar andere opleidingen zoals:

Onze opleidingen voor Data Analytics & BI ook incompany

De Data Analytics-opleidingen van de Passionned Group zijn ook als incompany variant beschikbaar. De Business Analytics trainingen kunnen desgewenst bij jou op kantoor of op locatie plaatsvinden. Afhankelijk van je wensen en doelstellingen kan ook een buitenlandse locatie eventueel een geschikte optie zijn (al dan niet in combinatie met teambuilding-activiteiten). Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

incompany aanvraag

Reviews over Data Analytics opleidingen

Anoniem | Unit45 BV | 6 augustus 2023

Goede mix van theorie, praktijk en opdrachten Review over Business Intelligence opleiding.

schrijf je ook in
Max Kamphuis | Tactus verslavingszorg | 9 juni 2023

Zeer positief, goede basiscursus met interactief programma. Review over Opleiding Datawarehouse & Data Governance.

schrijf je ook in
Sven Verschoor | Detailresult | 5 juni 2023

Fijne trainer, boeiende en uitgebreide stof. Goede combinatie tussen theorie, discussie en opdrachten. Prima locatie en leuke 'klas'. Review over Business Intelligence opleiding.

schrijf je ook in
Anoniem | Martini Ziekenhuis | 4 april 2023

Een erg waardevolle opleiding gegeven door een inspirerend en ervaren trainer. De docent weet met pakkende voorbeelden de kennis over te brengen. Daarnaast gaat de docent in op de specifieke context van de cursist. Ik beveel deze opleiding van harte aan! Review over Opleiding Datawarehouse & Data Governance.

schrijf je ook in
Anoniem | Vulpia | 26 januari 2023

Interessante opleiding met combinatie van theorie en praktijk. Fijne oefeningen! Aan te raden! Bedankt. Review over Business Intelligence opleiding.

schrijf je ook in
Toon alle reviews Plaats een review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!optioneel
Dit veld is verplicht!optioneel
Dit veld is verplicht!optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Onze Data Analytics & Business Data Science docenten

Daan van Beek - Coördinator & auteur 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Coördinator & auteur 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Dick Pouw - Trainer in Datawarehousing & Data Governance

DICK POUW MBA

Trainer in Datawarehousing & Data Governance

Jack Esselink - Docent Data Science & Analytics

JACK ESSELINK MA

Docent Data Science & Analytics

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met Data Analytics cursussen & datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Coördinator & auteur 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Coördinator & auteur 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen ___
Trainingen & workshops ___
Deelnemers opgeleid ___
Beoordeling klanten 8,9
Consultants & docenten ___
Kantoren 3
Jaar ervaring 18