Data Analytics opleiding | 10+ Business Analytics opleidingen

Data Analytics opleidingen

Kies uit het complete aanbod van onze topopleidingen

Unieke Business Analytics opleidingen en Data Analytics trainingen

Ons ruime aanbod van Data Analytics trainingen en Business Analytics-opleidingen helpt je bij het opbouwen van relevante en onderscheidende Data Analytics expertise voor jezelf en je collega’s binnen je organisatie. Uiteraard komt de techniek en het begrippenkader bij onze Data Analytics opleidingen uitgebreid aan bod. Maar bij ons leer je vooral hoe je Business Analytics, Data Science, Machine Learning, AI en Big Data Analytics succesvol toepast in jouw specifieke situatie en organisatie.

Overzicht van Data Analytics opleidingen en cursussen

Hieronder vind je een overzicht van onze Data Analytics opleidingen en cursussen Business Analytics. Wij bieden zowel 10-daagse trajecten aan als compacte 3-daagse en 1-daagse trainingen aan die erop gericht zijn om je snel op weg te helpen in het vakgebied en geven je direct verfijnde kennis over BI, data analytics, data science en artificial intelligence.

Behaal meer rendement op je Data Analytics opleidingen

Je maakt kennis met het begrippenkader, de valkuilen, de methodieken, de belangrijkste frameworks en tools en alles wat je moet weten om meer rendement te behalen op je data en algoritmes. Zodat jouw bedrijf, je organisatie en teams daadwerkelijk betere beslissingen nemen, de klant beter kunnen helpen en kosten gaan besparen. Een laag kostenniveau beschermt je niet alleen tegen mogelijk disruptieve toetreders, maar maakt ook geld vrij voor het zelf ontwikkelen van nieuwe businessmodellen. Je concurrentiekracht neemt hierdoor toe en je bouwt aan een waardevol bestand met meer tevreden klanten.

Waarom kiezen voor onze Data Analytics trainingen?

  1. We zijn al meer dan 15 jaar de BI-specialist: dit wordt duidelijk als je nagaat dat ons Business Intelligence boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ (compleet herziene druk) al jaren het bestverkochte BI-boek is. Daarnaast organiseren we om het jaar de Dutch BI & Data Science Award, een prijs voor de Slimste organisatie van Nederland. En tot slot: we doen grondig onderzoek naar de kenmerken van BI-tools, data-integratie tools en de succesfactoren van Business Analytics. Nergens tref je die unieke combinatie van passie, kennis en ervaring aan.
  2. Docenten die gepokt en gemazeld zijn in Data Analytics: onze docenten hebben stuk voor stuk meer dan 15 jaar praktijkervaring in het Business Analytics vak. Ze geven daarnaast vaak les op hogescholen en universiteiten en geven zelfs masterclasses in het buitenland. De lessen van onze docenten zijn nooit saai en deelnemers waarderen ze zeer goed tot uitstekend.
  3. Compleet aanbod van Business Analytics opleidingen: met een keur aan BI-opleidingen en Data Analytics trainingen kun je bij ons altijd de opleiding volgen die het beste past bij jouw specifieke behoeften. Bij een incompany variant bieden we de Data Analytics-opleiding, indien gewenst, helemaal op maat gesneden aan.

Overige kenmerken van onze Data Analytics opleidingen en trainingen:

De Business Intelligence opleidingen van de Passionned Group zijn geregistreerd bij het CRKBO ✓ Hoog praktijkgehalte met gedegen theoretisch BI-kader
✓ Data Analytics trainingen ook als incompany
✓ Praktijkgerichte docenten met oog voor veranderkundige kant
✓ Gemiddelde waardering is uitstekend | 100% vrij van BTW
✓ Aangesloten bij Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO)

Welke onderwerpen komen allemaal aan bod?

Onze Data Analytics trainingen dekken een zeer groot deel van het vakgebied Business Analytics & Data Science af. Je kunt je bekwamen in de bedrijfsmatige en managementaspecten van Data Science of specialist worden in Process Mining, Datawarehousing, datagedreven werken, Power BI of de taal R. Weet je nog niet precies welke training je zou willen volgen en wil je meer verdieping op de onderwerpen die wij in onze Data Analytics opleidingen allemaal behandelen? Verdiep je hieronder dan in de verschillende specialismen.

Veelgestelde vragen over onze Data Analytics opleidingen

Op basis van vragen van eerdere deelnemers hebben we de belangrijkste vragen over onze data analytics trainingen op een rij gezet.

  1. Welke vooropleiding of kennisniveau is vereist om te kunnen instromen? Onze Data Analytics opleidingen verzorgen we op HBO-niveau of hoger. Een vereiste is dus een HBO-werk of -denkniveau maar een HBO-diploma of een vooropleiding in het vakgebied is niet verplicht. Voor een aantal technische trainingen (Power BI, R en Python) is ervaring met modelleren en/of programmeren noodzakelijk. Voor opleidingen die vooral de businesskant van het vakgebied bestrijken is enkele jaren werkervaring een must.
  2. Is het niet te technisch? Nee, uitgezonderd de technische data analytics trainingen zoals de training Power BI, R en Python.
  3. Moet ik een laptop of tablet meenemen? Per data analytics opleiding sturen wij je voor aanvang van de cursus een bericht met instructies. Voor het maken van notities is het natuurlijk altijd handig om een laptop of tablet bij de hand te hebben maar je kunt ook gebruik maken van onze notitieblokken.
  4. Welke voorwaarden voor inschrijving zijn van toepassing? Je kunt de Algemene Voorwaarden voor deelname aan onze data analytics opleidingen hier vinden.
  5. Kan ik ook met een collega komen? Wij adviseren om zover mogelijk met een of meer collega’s te komen zodat je je opgedane kennis en ervaring eenvoudiger kunt delen in je organisatie en na afloop ook met collega’s direct verder kunt sparren over de toepassingsmogelijkheden.
  6. Is er nog plaats voor een specifieke sessie? Onze Business Intelligence opleidingen zijn erg populair, bel ons of stuur ons een bericht.
  7. Op welke locatie vinden de Business Analytics trainingen plaats? Onze trainingen Data Analytics verzorgen wij vanuit het Berghotel in Amersfoort. In dit prachtige boutique hotel kun je ook overnachten zodat je goed uitgerust aan je training kunt beginnen.

Compleet pakket aan opleidingen voor datagedreven organisaties

Passionned Academy: een compleet pakket aan opleidingen voor datagedreven organisatiesDe Passionned Academy biedt een set aan unieke (incompany) opleidingen, workshops en trainingen aan die er voor zorgen dat je organisatie structureel datagedreven en slimmer kan werken. Inmiddels hebben we meer dan 2.000 consultants, managers, adviseurs en bestuurders opgeleid. Kijk daarom ook naar andere opleidingen zoals:

Onze opleidingen voor Data Analytics & BI ook incompany

De Data Analytics-opleidingen van de Passionned Group zijn ook als incompany variant beschikbaar. De Business Analytics trainingen kunnen desgewenst bij jou op kantoor of op locatie plaatsvinden. Afhankelijk van je wensen en doelstellingen kan ook een buitenlandse locatie eventueel een geschikte optie zijn (al dan niet in combinatie met teambuilding-activiteiten). Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Incompany aanvraag

Onze Data Analytics & Business Data Science docenten

Daan van Beek, Docent & Coordinator Business Intelligence trainingen

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas Passionned Group & auteur 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Dick Pouw, Associate Partner & docent DWH opleidingen

DICK POUW MBA

Trainer in Datawarehousing & Data Governance

Jack Esselink, Business Analytics docent

JACK ESSELINK

Docent Data Science & Analytics

Reviews over "Data Analytics opleidingen"

Arjen Borgmeyer | Mobilee management & advies | 25 december 2021

Goede datawarehouse opleiding met theoretische handvaten voor, maar met oog op de praktijk. Niet te technisch en veel goede voorbeelden. Review over cursus Datawarehouse & Data Governance.

Marijke Folgering | Rijksuniversiteit Groningen | 18 december 2021

De opleiding helpt om bewust te worden wat nodig is om BI succesvol temaken. Review over cursus BI & Analytics.

Anoniem | Gemeente Leeuwarden | 10 december 2021

Heel informatief. Goed gestructureerd. Goed niveau. Zou in mijn geval meer willen kunnen oefenen. Gewoon de praktische handelingen en zelf een plan maken. Dit zijn de data. Dit is wat we willen onderzoeken. Wat ga je dan doen. In welke stappen. Review over R & Data Mining cursus.

Dave Stanco | GP Groot | 16 november 2021

Helemaal top, De docent geeft duidelijke uitleg en brengt dit samen met voorbeelden uit de praktijk. De handvatten die ik met deze opleiding heb gekregen zijn goed toepasbaar en zullen mijn organisatie vooruit helpen. Review over cursus Datawarehouse & Data Governance.

Arjen Borgmeyer | Mobilee management & advies | 23 september 2021

Goede opleiding met veel toepasbare theorie. Hele herkenbare voorbeelden en de opleiding leert maar weer dat vaak de simpele onderdelen het meest ingewikkeld zijn. Een goede basis is key voor een organisatie om BI toe te passen. Dat neem ik ook mee uit deze opleiding plus veel handige theorie en modellen. Dank! Review over Business Intelligence masterclass (HBO).

Toon alle reviews Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.
Data Analytics opleiding ✦ 10+ Business Analytics opleidingen
Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met data analytics opleiding (10+ business analytics opleidingen) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Docent & Coordinator Business Intelligence trainingen

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas Passionned Group & auteur 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST