Lean Black Belt en gecertificeerd coach

Louis BrackelLouis Brackel heeft Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een aantal jaar later rondde hij de Postdoctorale Controllers opleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam af. Louis is Lean Black Belt, registercontroller en gecertificeerd coach. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring als financieel manager, management consultant, coach, programma- en projectmanager op het gebied van performance management, continu verbeteren en Lean.

Integraal performance management

In 1989 is Louis begonnen bij Elsevier Science Publishers. Daar verrichtte hij in de rol van controller veel dankbaar werk op het gebied van Integraal Performance Management, management dashboards, SMART KPI bepaling en procesverbeteringen.

Zijn passie: het beste uit teams en organisaties halen

In zijn tijd bij BDO Management Consulting heeft Louis zichzelf verder geprofessionaliseerd. En hij zat na de postdoctorale RC opleiding weer zelf aan het stuur als controller en informatiemanager bij Pon Power, leverancier van Caterpillar-motoren. Implementatie van ERP-systemen, de PDCA cyclus en Business Intelligence instrumentarium waren daar belangrijke thema’s. Vooral ook het Business Process Redesign programma heeft Louis en zijn specialisme Lean verder versterkt.

In 1999 heeft Louis zelf een consultancy bedrijf opgezet. Daarmee heeft hij zich volledig gericht op zijn passie: het beste uit teams en organisaties halen. Balanceren van hard en zacht.

De rode draad: verbetering van samenwerking in processen

Sinds november 2015 is Louis Brackel associate partner bij de Passionned Group. Hij heeft een sterk groeiende logistiek dienstverlener begeleid in de transformatie op basis van de Lean-filosofie en heeft voor een regionale omroep de besturing opnieuw ingericht mede op basis van KPI’s. Bij een zorgverzekeraar werkte hij mee aan het realiseren van datagedreven processen. Ook geeft hij bij Passionned Group meerdere keren per jaar een driedaagse Lean-training. Verder is hij verbonden aan de postdoctorale Controllersopleiding van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Specialisaties van Louis

Lean Analytics
✓ KPI’s bepalen
✓ PDCA cyclus
✓ Performance Improvement

Als bedrijfseconoom zet Louis de besturing van de organisatie voorop. Daarbij is de mens net zo belangrijk als de systemen en de processen. Zijn opleiding en ruime ervaring als gecertificeerd coach maakt dat hij met gemak balanceert tussen zijn kennis en ervaring als registercontroller en managementconsultant.

Hij is een enthousiasmerende sparringpartner van bedrijven en overheden. Het goed laten functioneren van teams in ‘slimme’ processen met aandacht voor het continu verbeteren van de resultaten vormen de kern van zijn aanpak.

Purpose, Process en People

In Lean Management komt alles voor organisaties, de medewerkers maar ook voor Louis Brackel bij elkaar. Het voortdurend balanceren van Purpose, Process en People levert buitengewone resultaten op. Het streven naar continue verbetering middels de PDCA cyclus is hiervoor een randvoorwaarde. Louis faciliteert niet alleen het management en de directie bij de visieformulering. Hij geeft ook leiding aan het versterken van het benodigde Performance Management en helpt organisaties dit continu te verbeteren.

Pas een succes wanneer mensen hiermee zelf aan de slag gaan

Louis is er van overtuigd dat continue verbetering op basis van de Lean-methode en Plan Do Check Act hét verschil kunnen maken. Resultaten, feedback geven en ontvangen, leren en verantwoordelijkheid staan voorop binnen teams die hij coacht en begeleidt. Voor hem is een verbetertraject pas een succes als organisaties met de kennis en ervaring via het “train de trainer” principe zelf aan de slag gaan.

Wil je ook kennismaken met Louis?

Neem gerust contact met mij op voor een afspraak over de mogelijkheden van Lean Analytics, performance management en de PDCA cyclus voor jouw organisatie.

Neem contact met mij op

Reviews over "Louis Brackel"

Martin Karssen | Ridder Data Systems BV | 21 november 2018

Zeer te spreken over de sessies met Louis. Met zijn kennis en ervaring is Louis een goede sparringspartner voor ons. Met zijn input hebben we weer nieuwe stappen kunnen maken.

Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.
Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met drs. louis brackel (lean analytics expert) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST