Thought leader ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ & AI

Daan van BeekOrganisaties datagedreven en slimmer laten werken. Dat is de passie van Daan van Beek. Hij adviseert & faciliteert bedrijven en overheden op het vlak van Business Analytics, Big Data, AI en intelligente organisaties. Hij studeerde Bestuurlijke informatiekunde aan de Open Universiteit en behaalde vervolgens zijn Master of Science in Artificial Intelligence (AI) aan de Middlesex University in Londen. Daan is auteur van het boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ (compleet herziene druk), oprichter van de Passionned Group en de eindbaas.

Daan als adviseur

Zijn kracht is medewerkers en managers op praktische en vakkundige wijze te helpen bij het leren verbeteren van de prestaties. Door consequent te sturen op waardevolle inzichten en de juiste KPI’s. Door deze vervolgens te borgen in een verbetercyclus kunnen organisatie nog veel verbeteren. Hij is daarnaast expert op het gebied van het optimaliseren van de User Experience (UX), Big Data, BI architectuur en het selecteren van software voor Business Intelligence.

Daan als docent en spreker

Daan geeft gastcolleges onder andere op de Rotterdam School of Management en TIAS. Hij geeft daarnaast masterclasses Business Intelligence in Europa, Azië, Afrika en New York en spreekt op (internationale) conferenties. Hij heeft veel werkervaring opgedaan in de volgende sectoren: de gezondheidszorg, retail & farmacie, (lokale) overheid, woningcorporaties en verzekeraars.

boek daan als spreker

Interview met Brandpunt+ over Artificial Intelligence

Jasmijn Alkemade van Brandpunt+ interviewde Daan van Beek onlangs over de betekenis van AI en de impact van Artificial Intelligence op onze maatschappij en hoe wij organisaties inrichten.

Brandpunt+ | Data Mania: toekomst voorspellen met data (4/5)

Relevante opleidingen

Daan van Beek verzorgt binnen de Passionned Academy ook een aantal opleidingen die voor jou interessant kunnen zijn. De 3-daagse masterclass BI die hij verzorgt, is zeker een aanrader als je wilt scoren met BI en data analytics.

Lees ook: ‘Daan, kom je bed uit!’ en ‘Eén algoritme maakt zomaar 100 rapportages overbodig’

Daan als auteur

Hij vindt het leuk om te schrijven en is auteur van het boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’‘Sturen naar een intelligente overheid’ en het boek ‘Datacratisch werken: kom in de verbetermodus met een datagedreven PDCA’ Hij is lid van de jury van de verkiezing van de ‘Slimste organisatie van Nederland’ en hij spreekt regelmatig op symposia en (internationale) congressen.

Een greep uit zijn zakelijke oeuvre

Daan is een fervent schrijver en leeft letterlijk en figuurlijk van de letters. Hij schreef meerdere boeken en meer dan 50 publicaties staan op zijn naam. Een greep hieruit:

Ook rendementsverbetering realiseren?

Wil je van jouw bedrijf een intelligente, datagedreven organisatie maken, datacratisch werken door jouw mensen laten omarmen en een forse rendementsverbetering realiseren? Neem dan hier contact op met Daan van Beek.

neem contact met mij op

Reviews over "Daan van Beek"

Marc van Berkel | NNK | 31 juli 2019

Op 20 juni was Daan van Beek keynote spreker tijdens het 10e Business Improvement Manager of the year event wat jaarlijks georganiseerd wordt vanuit het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK). A.d.h.v. allerlei praktijksituaties en studies liet Daan de aanwezige inzien dat veel bedrijven die starten met AI en BI niet op voorhand duidelijk hebben wat het beoogde doel is evenals dat de complexiteit niet zit in het halen van informatie uit data maar om van goede informatie kennis te maken waarop besluiten genomen kunnen worden.
Daan weet zijn publiek te boeien en te inspireren!

Esther Terveer | Alliander Facilities | 28 juni 2019

Daan heeft voor ons Facilities team een ‘inspiratiesessie BI’ op locatie verzorgd op 13 mei 2019. Het doel van deze sessie was om meer begripsvorming, bewustwording, inzichten en enthousiasme te creëren op het thema BI c.q. data. Dit is zeker gelukt als ik de positieve reacties van de groep hoor aan het einde van de dag en de weken erna. Nu is het aan ons om ook daadwerkelijk de data te verbinden en te analyseren en deze data om te zetten in informatie en kennis wat ons als organisatie gaat helpen in besluitvormingsprocessen en het verbeteren van onze prestaties. Ik blijf graag in contact met Daan en de Passioned Group.

Jacqueline Rutjens | RDDI | 2 mei 2019

Daan heeft ons met inspirerende voorbeelden meegenomen in de toekomst van de informatiehuishouding bij de overheid. Als we onze informatie goed bewaren, op de juiste wijze weten te ontsluiten en verder te verrijken ontstaat de mogelijkheid om de overheid (nog) beter te maken.

https://www.informatiehuishouding.nl/actueel/nieuws/2019/04/30/highlights-startbijeenkomst-mjp-in-beeld

Dave Jong-A-Lock | i-Frontier | 30 april 2019

Na jaren heb ik weer een goede training kunnen volgen vanwege het feit dat de trainer, Daan van Beek, de theorie uitlegt met begrijpbare voorbeelden. Behalve de uitleg geeft hij gelijk ook methodes en technieken die je gelijk kan toepassen in het bedrijf om de doelen te bereiken. Zijn manier van antwoord geven op vragen is de reden dat hij 5 sterren verdient, want hij kan zich plaatsen in de geschetste situatie om vervolgens gericht antwoord geven.

Gerard Schalk | Rabobank Real Estate Finance | 23 april 2018

Daan heeft gesproken op een bijeenkomst van Rabobank in het kader van een kick off van een opschaling van een business intelligence & analytics project bij Rabobank Nederland Bedrijven. Doel was mede om collega's te inspireren over de intelligentie organisatie en de mogelijkheden op het BI & Analytics vakgebied. Dit is ruimschoots gelukt !

Toon alle reviews Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met daan van beek (ceo) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST