Passionned Group™

Ontmoet Daan van Beek: visionair in Business Intelligence, trainer, spreker en gewaardeerd auteur

10 op basis van 8 reviews

Daan van BeekDaan van Beek is niet alleen ondernemer maar ook auteur, spreker en consultant op het gebied van datagedreven werken. We stellen je hier graag een ware pionier in de wereld van Business Intelligence en AI voor. Zijn naam is synoniem geworden met slimmer zakendoen, waardevolle inzichten, datagedreven organisaties en inspirerende strategieën. Met een indrukwekkende staat van dienst als auteur van verschillende boeken over Business Intelligence en AI, is Daan geen onbekende in het veld. Zijn vermogen om complexe concepten helder en boeiend over te brengen, maakt hem een favoriete keuze voor zowel beginnende als doorgewinterde professionals die op zoek zijn naar diepgaand begrip. Daan studeerde Bestuurlijke informatiekunde aan de Open Universiteit en behaalde vervolgens zijn Master of Science in Artificial Intelligence (AI) aan de Middlesex University in Londen. Daan is auteur van diverse boeken, spreker, trainer en eindbaas van de Passionned Group.

Auteur extraordinaire: een bron van kennis en inzicht

Daan’s boeken zijn als zaklampen die schijnen in de duisternis van data analyse, AI, Business Intelligence, nieuwe verdienmodellen en innovatieve bedrijfsstrategieën. Met titels als De intelligente, datagedreven organisatie en Datacratisch werken: kom in de verbetermodus met een datagedreven PDCA neemt hij lezers mee op een meeslepende reis door de wereld van Business Intelligence en beyond. Zijn vermogen om technische details te verweven met praktische toepassingen maakt zijn boeken niet alleen leerzaam, maar ook inspirerend.

Bestel hier direct de boeken van Daan

Klik op de afbeeldingen hieronder om meer te weten te komen over elk boek.

Het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'
Het boek 'Datacratisch werken'
Data Science boek

Boeiende spreker: een stem die inspireert

Evenementpodia over de hele wereld komen tot leven zodra Daan begint te spreken. Zijn vermogen om complexe ideeën eenvoudig uit te leggen, gecombineerd met zijn rustige maar gepassioneerde presentatiestijl, zorgt ervoor dat zijn toespraken blijven hangen lang nadat het applaus is vervaagd. Van TEDx-podia tot brancheconferenties, Daan’s woorden hebben de kracht om denkpatronen te verschuiven en nieuwe horizonten te openen. Hij verzorgde al eerder workshops, masterclasses en lezingen in een groot aantal steden op vier verschillende continenten:

 • Amsterdam
 • Helsinki
 • Kiev
 • Kuala Lumpur
 • Singapore
 • Bangalore
 • New Delhi
 • Mumbai
 • New York
 • Irvine
 • Paramaribo
 • Pretoria

Wacht niet langer en boek Daan vandaag nog als spreker of trainer van je toekomstige succes.

Interview met Brandpunt+ over Artificial Intelligence

Jasmijn Alkemade van Brandpunt+ interviewde Daan van Beek onlangs over de betekenis van AI en de impact van Artificial Intelligence op onze maatschappij en hoe wij organisaties inrichten.

Brandpunt+ | Data Mania: toekomst voorspellen met data (4/5)

boek Daan als spreker

Resultaatgerichte consultant: jouw partner in groei

Naast zijn schrijf- en trainingsinspanningen is Daan een toegewijde consultant die organisaties helpt bij het ontwikkelen van slimme strategieën die tastbare resultaten opleveren. Met zijn scherp inzicht in de kracht van data, algoritmes, KPI’s en technologieën, transformeert hij bedrijven van binnenuit. Zijn aanpak gaat verder dan theorie – het gaat om tastbare, meetbare verbeteringen.

Leider in training: een mentor voor succes

Stel je een trainingsruimte voor vol enthousiaste professionals die hangen aan de lippen van de instructeur. Dat is het beeld dat ontstaat wanneer Daan voor de groep staat. Zijn passie voor onderwijs en zijn natuurlijke charisma maken hem tot een uitstekende trainer. Of het nu gaat om het opleiden van teams over gegevensanalyse, AI-implementatie of strategische planning, Daan weet hoe hij een omgeving kan creëren waarin leren leuk en transformerend wordt.

Trainingen die Daan met plezier voor je verzorgt:

Naast dat Daan ook veel trainingen en lezingen in het buitenland verzorgt, geeft hij ook colleges voor de Executive Master of Finance and Control/Register Controller (EMFC) bij TIAS.

bekijk hier al onze trainingen

Verenig je met de passie voor kennis

Of je nu een data-novice bent die zijn reis begint of een doorgewinterde professional die op zoek is naar nieuwe inzichten, Daan van Beek is de gids die je nodig hebt. Met zijn boeken, trainingen, toespraken en consultancy brengt hij de wereld van Business Intelligence en (generatieve) AI binnen handbereik. Sluit je aan bij de passie voor kennis en ontdek hoe Daan je kan helpen om data om te zetten in strategische troeven.

Klaar om je BI-reis te verlichten en te groeien in maturiteit? Neem contact op met Daan en begin vandaag nog met het bouwen aan een slimmere, datagedreven toekomst. Samen gaan we verder dan de grenzen van wat mogelijk is.

neem contact met Daan op

Reviews over Daan van Beek

Gijs den Hartog | Groep ondernemers | 10 juli 2023

Daan heeft voor onze ondernemersgroep een dagtraining AI - basis verzorgd. Bijzonder hoe Daan in staat is om iedereen bij de les te houden en de les op de kern van het vakgebied te houden. Een verademing ten opzichte van alle hype verhalen.

neem contact met ons op
Gerard Palma | VeiligheidsRegio Midden- en West-Brabant | 27 januari 2021

Informatie Gestuurd Werken is een prioritair thema binnen de Veiligheids Regio Midden- en West- Brabant. In een inspirerende en hoog gewaardeerde workshop zijn we samen met Daan aan de slag gegaan met een "roadmap voor data gedreven werken". Daan weet op basis van actuele casuïstiek de juiste balans te vinden tussen theorie en praktijk.

De inzichten van Daan gaan ons helpen bij het "slimmer samenwerken met data" om zo incidenten eerder aan te zien komen, risico’s beter in te schatten en sneller en adequater op te kunnen treden.

neem contact met ons op
Marc van Berkel | NNK | 31 juli 2019

Op 20 juni was Daan van Beek keynote spreker tijdens het 10e Business Improvement Manager of the year event wat jaarlijks georganiseerd wordt vanuit het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK). A.d.h.v. allerlei praktijksituaties en studies liet Daan de aanwezige inzien dat veel bedrijven die starten met AI en BI niet op voorhand duidelijk hebben wat het beoogde doel is evenals dat de complexiteit niet zit in het halen van informatie uit data maar om van goede informatie kennis te maken waarop besluiten genomen kunnen worden.
Daan weet zijn publiek te boeien en te inspireren!

neem contact met ons op
Esther Terveer | Alliander Facilities | 28 juni 2019

Daan heeft voor ons Facilities team een ‘inspiratiesessie BI’ op locatie verzorgd op 13 mei 2019. Het doel van deze sessie was om meer begripsvorming, bewustwording, inzichten en enthousiasme te creëren op het thema BI c.q. data. Dit is zeker gelukt als ik de positieve reacties van de groep hoor aan het einde van de dag en de weken erna. Nu is het aan ons om ook daadwerkelijk de data te verbinden en te analyseren en deze data om te zetten in informatie en kennis wat ons als organisatie gaat helpen in besluitvormingsprocessen en het verbeteren van onze prestaties. Ik blijf graag in contact met Daan en de Passioned Group.

neem contact met ons op
Toon alle reviews Plaats een review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!optioneel
Dit veld is verplicht!optioneel
Dit veld is verplicht!optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met intelligente, datagedreven organisaties of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen ___
Trainingen & workshops ___
Deelnemers opgeleid ___
Beoordeling klanten 8,9
Consultants & docenten ___
Kantoren 3
Jaar ervaring 18