Passionned Group™

Daan van Beek

10 op basis van 7 reviews

Thought leader ‘De intelligente, datagedreven organisatie’

Organisaties datagedreven maken en slimmer laten werken. Dat is de passie van Daan van Beek. Hij adviseert & faciliteert bedrijven en non-profit organisaties over de mogelijkheden van Business Analytics, Big Data, AI en datagedreven organisaties. Hij studeerde Bestuurlijke informatiekunde aan de Open Universiteit en behaalde vervolgens zijn Master of Science in Artificial Intelligence (AI) aan de Middlesex University in Londen. Daan is auteur van het boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ (compleet herziene druk), oprichter van de Passionned Group en de eindbaas.

Daan als consultant, coach en managementadviseur

Daan van BeekZijn kracht is medewerkers en managers op praktische en vakkundige wijze te helpen bij het leren verbeteren van de prestaties van de organisatie en teams door data analytics. De mens stelt Daan daarbij centraal of het nu gaat om KPI’s, dashboards, fotoherkenning of andere AI technologie.

De klant, de burger, de student, de patiënt of medewerker moet hier in positieve zin door geraakt worden en in beweging komen richting een verbeterdoel. Elke dag weer. BI en AI doe je voor je klant en implementeer je in het licht van de missie en organisatiestrategie.

Door te gaan sturen op waardevolle inzichten, relevante KPI’s en op het juiste moment toepassen van AI-technologie en (big) data gaat de beweging weliswaar van start. Maar door het in te bedden in een leer- en verbetercyclus kunnen organisaties echt grote verbeteringen realiseren en hun concurrentievoordeel vergroten.

Daan is daarnaast expert op het gebied van het optimaliseren van de User Experience (UX), Big Data, Data Science, BI architectuur en het selecteren van software voor Business Intelligence.

Daan als auteur: een greep uit zijn zakelijke oeuvre

Daan is een fervent schrijver en leeft letterlijk en figuurlijk van de letters. Hij schreef meerdere boeken en meer dan 50 publicaties staan op zijn naam. Een greep uit zijn zakelijk oeuvre:

Daan als docent en spreker

Daan geeft gastcolleges onder andere op de Rotterdam School of Management en TIAS. Hij geeft daarnaast masterclasses Business Intelligence & AI in Europa, Azië, Afrika en Amerika en spreekt op (internationale) conferenties. Van Beek is lid van de jury van de verkiezing van de ‘Slimste organisatie van Nederland’

Hij heeft veel werkervaring opgedaan in de volgende sectoren: de gezondheidszorg, retail & farmacie, (lokale) overheid, woningcorporaties en verzekeraars.

Interview met Brandpunt+ over Artificial Intelligence

Jasmijn Alkemade van Brandpunt+ interviewde Daan van Beek onlangs over de betekenis van AI en de impact van Artificial Intelligence op onze maatschappij en hoe wij organisaties inrichten.

Brandpunt+ | Data Mania: toekomst voorspellen met data (4/5)

boek Daan als spreker

Opleidingen die Daan verzorgt

Daan van Beek verzorgt binnen de Passionned Academy ook een aantal opleidingen die voor jou interessant kunnen zijn. De 3-daagse masterclass BI die hij verzorgt, is zeker een aanrader als je wilt scoren met BI en data analytics.

Lees ook: ‘Daan, kom je bed uit!’ en ‘Eén algoritme maakt zomaar 100 rapportages overbodig’

Ook rendementsverbetering realiseren?

Wil je van jouw bedrijf een intelligente, datagedreven organisatie maken, datacratisch werken door jouw mensen laten omarmen en een forse rendementsverbetering realiseren? Neem dan hier contact op met Daan van Beek.

neem contact met mij op

Reviews over Daan van Beek

Gerard Palma | VeiligheidsRegio Midden- en West-Brabant | 27 januari 2021

Informatie Gestuurd Werken is een prioritair thema binnen de Veiligheids Regio Midden- en West- Brabant. In een inspirerende en hoog gewaardeerde workshop zijn we samen met Daan aan de slag gegaan met een "roadmap voor data gedreven werken". Daan weet op basis van actuele casuïstiek de juiste balans te vinden tussen theorie en praktijk.

De inzichten van Daan gaan ons helpen bij het "slimmer samenwerken met data" om zo incidenten eerder aan te zien komen, risico’s beter in te schatten en sneller en adequater op te kunnen treden.

neem contact met ons op
Marc van Berkel | NNK | 31 juli 2019

Op 20 juni was Daan van Beek keynote spreker tijdens het 10e Business Improvement Manager of the year event wat jaarlijks georganiseerd wordt vanuit het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK). A.d.h.v. allerlei praktijksituaties en studies liet Daan de aanwezige inzien dat veel bedrijven die starten met AI en BI niet op voorhand duidelijk hebben wat het beoogde doel is evenals dat de complexiteit niet zit in het halen van informatie uit data maar om van goede informatie kennis te maken waarop besluiten genomen kunnen worden.
Daan weet zijn publiek te boeien en te inspireren!

neem contact met ons op
Esther Terveer | Alliander Facilities | 28 juni 2019

Daan heeft voor ons Facilities team een ‘inspiratiesessie BI’ op locatie verzorgd op 13 mei 2019. Het doel van deze sessie was om meer begripsvorming, bewustwording, inzichten en enthousiasme te creëren op het thema BI c.q. data. Dit is zeker gelukt als ik de positieve reacties van de groep hoor aan het einde van de dag en de weken erna. Nu is het aan ons om ook daadwerkelijk de data te verbinden en te analyseren en deze data om te zetten in informatie en kennis wat ons als organisatie gaat helpen in besluitvormingsprocessen en het verbeteren van onze prestaties. Ik blijf graag in contact met Daan en de Passioned Group.

neem contact met ons op
Jacqueline Rutjens | RDDI | 2 mei 2019

Daan heeft ons met inspirerende voorbeelden meegenomen in de toekomst van de informatiehuishouding bij de overheid. Als we onze informatie goed bewaren, op de juiste wijze weten te ontsluiten en verder te verrijken ontstaat de mogelijkheid om de overheid (nog) beter te maken.

https://www.informatiehuishouding.nl/actueel/nieuws/2019/04/30/highlights-startbijeenkomst-mjp-in-beeld

neem contact met ons op
Toon alle reviews Plaats een review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!optioneel
Dit veld is verplicht!optioneel
Dit veld is verplicht!optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met intelligente, datagedreven organisaties of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen ___
Trainingen & workshops ___
Deelnemers opgeleid ___
Beoordeling klanten 8,9
Consultants & docenten ___
Kantoren 3
Jaar ervaring 18