Geschiedenis Passionned Group | Sturen op data | Passie voor BI & dashboards
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken, dashboards, KPI's, continu verbeteren, algoritmes, Artificial Intelligence en BI. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie.

Geboren uit een tweetal frustraties

In 2004 zag Passionned Group het levenslicht. De adviesorganisatie is geboren uit een tweetal frustraties en een grote passie om daar wat aan te doen. Oprichter Daan van Beek werkte voorafgaand aan de oprichting van Passionned Group in vaste dienst bij een aantal grotere bedrijven. Daar had hij intussen veel soorten dashboards, KPI-kaarten en datawarehouses gebouwd. In de dagelijkse praktijk liep hij echter tegen een aantal zaken aan die hem tegen begonnen te staan.

Spelen met mooie dashboards, maar medewerkers klein houden

  1. Hoe mooi de dashboards met grafieken en meters ook waren vormgegeven, er werd door de leidinggevenden niet consequent op gestuurd. Waardevolle informatie werd soms compleet genegeerd of naar eigen inzicht gecorrigeerd. Hoeveel data er ook in een datawarehouse werd gestopt, er werden lang niet altijd de juiste dingen mee gedaan. Kortom: er werd niet uitgehaald wat er in zat.
  2. Medewerkers kregen niet de ruimte en vrijheid die ze verdienden om zich verder ontwikkelen. Thuis nemen ze beslissingen over tonnen, maar op het werk moesten ze voor een uitgave van 20 euro toestemming vragen aan hun baas. Dat steekt. Ook erg slimme mensen werden op die manier “klein” gehouden. Het aanwezige talent werd niet echt gewaardeerd en optimaal benut. Veelbelovende initiatieven sneuvelden door interne politiek.

Over een andere boeg

Geen logge olietankers maar wendbare speedboten.Daan besloot dat het tijd werd om zijn passie te volgen en organisaties te helpen hoe ze optimaal in kunnen zetten op de talenten van hun mensen. Hij besloot een eigen bedrijf te starten en het over een hele andere boeg te gooien. Niet alleen managers mogen sturen, maar ook medewerkers, klanten en toeleveranciers in de keten. Weg met het organisatieharkje. Geen logge olietankers maar wendbare speedboten. Hij startte toen ook met schrijven van artikelen. Begin 2005 kwam al de 1e druk van het boek De intelligente organisatie uit. Het boek kon direct al op een warme ontvangst rekenen.

De eerste opdrachtgevers dienden zich aan

Gewapend met zijn boek zette hij toen ook de eerste commerciële stappen. De eerste opdrachtgevers dienden zich aan en de eerste consultants gingen aan de slag. Hogescholen en universiteiten gingen het boek als verplichte literatuur voorschrijven.

Samen met André de Waal, Leo Kerklaan en Harry Starren werd een verkiezing in het leven geroepen: De slimste organisatie van Nederland. Van het een kwam het ander en het managementconcept ‘De intelligente organisatie’ werd opeens een thema binnen veel directies. Hoe kunnen wij veel slimmer worden dan de rest?

De missie: organisaties slimmer laten werken

De missie: organisaties slimmer laten werkenEn daar was dan de missie van Passionned Groep: organisaties slimmer laten werken. Vanuit een visie dat veel organisaties nog erg gefragmenteerd werken en ze beslissingen niet in lijn met elkaar nemen. Maar vooral dat ze data nog veel te weinig doelbewust inzetten om te innoveren en continu te verbeteren. En data is de nieuwe olie en informatie de zuurstof van ieders organisatie. Het slim benutten ervan kan markten compleet op z’n kop zetten en business modellen doen kantelen. Of juist doen wankelen als je niet zit op te letten. Lees meer over onze missie…

Consultancy, maar dan anders

Natuurlijk doen we consultancy maar we doen het anders. De belangrijkste KPI bij ons gaat niet over declarabiliteit (uurtje factuurtje) maar over het toevoegen van waarde bij onze klanten. Soms kan dat veel beter in de vorm van een opleiding, gericht advies, een onderzoeksrapport, een managementtool of een mix ervan.

Inmiddels bedient Passionned Group als 100% onafhankelijk bureau meer dan 450 organisaties met kennis, adviezen, opleidingen en implementaties.

Benieuwd naar wat Passionned Group voor je kan betekenen?

Neem dan nu contact met ons op voor een inspirerend gesprek over het intelligenter maken van jouw organisatie.

Neem contact met ons op

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met geschiedenis passionned group (sturen op data) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST