Slimmer werken | 2 gratis artikelen om slimmer te gaan werken

Slimmer werken met een intelligente organisatie

Ben je op zoek naar nieuwe werkmethoden en een effectieve aanpak om veel slimmer te gaan werken? En wil je je totale organisatie intelligenter, meer datagedreven laten werken? Bij veel grote en kleinere bedrijven en andere organisaties sluiten doelen, werkprocessen, systemen en databestanden vaak onvoldoende op elkaar aan. Hierdoor kan je natuurlijk niet efficiënt en plezierig werken. Laat staan slimmer.

Steeds loop je tegen dezelfde zaken aan. Ook is er dikwijls sprake van onvoldoende slagvaardigheid. De financiële resultaten en de tevredenheid van je collega’s en klanten laten dan te wensen over. Vaak zie je dat deze problemen hand in hand gaan.

Doorbreek de impasse

Organisaties kunnen veel slimmer werken en hierdoor efficiënter en slagvaardiger zijn. Hoe? Dat lees je op deze pagina. De consultants en doorgewinterde docenten van Passionned Group helpen je graag met objectief organisatieadvies, slim management, management opleidingen en bewezen oplossingen om slimmer werken volgens een uitgekiend recept met succes in te voeren.

Klantervaring

“De opdracht is door de consultants van Passionned Group uitstekend uitgevoerd. Zij gaven mij scherpe en goed uitvoerbare adviezen en ik kan terugkijken op een prima samenwerking.”

Eric Ossel
directeur Middelen
Gemeente Delft

5 symptomen van stupide organisaties

 1. De besluitvorming gaat traag of de besluiten zijn niet objectief: de agility ontbreekt.
 2. Het gedrag van medewerkers staat haaks op de strategie: er is geen alignment.
 3. De processen duren te lang of leveren teveel fouten op: geen continu verbeterproces.
 4. De juiste managementinformatie is niet altijd direct voorhanden: analytics is ver weg.
 5. Er is een kloof tussen IT en andere afdelingen: agility en alignment zijn een brug te ver.

Met als gevolg: de uiteindelijke resultaten vallen tegen. Dit kun je nu een halt toeroepen door vandaag nog contact op te nemen met een van onze slimmer werken-adviseurs. Kijk ook bij onze interim-dienstverlening.

Maak nu kennis met ons “slimmer werken”-concept

Ons concept van slimmer werken staat uitgebreid beschreven in het boek De intelligente, datagedreven organisatie (compleet herziene druk). Het is een bewezen, succesvol en praktisch managementconcept. Een organisatie die slim werkt en ook zo is ingericht, kan op elk moment betere resultaten behalen. Ze is sensitief, slim, snel, vernieuwend en uitermate wendbaar.

De intelligente, datagedreven organisatie

Het boek 'De intelligente organisatie'

Wil je weten hoe jouw organisatie meer competitief voordeel kan behalen en nog efficiënter, sneller, wendbaarder en winstgevender worden? Dan is ons boek De intelligente organisatie zeker een aanrader.

naar het boek

Wat is een intelligente organisatie?

Een organisatie die slimmer werkt, is intelligent in al haar facetten. Ze vertaalt haar strategie en visie naar de praktijk van alledag. Het management en de teams gebruiken dynamische dashboards en slimme tools om continu te verbeteren en te innoveren. Tot slot: er is zowel sprake van soepel lopende processen als van een wendbare organisatie. Dit zijn de hoofdlijnen hoe jouw bedrijf slimmer kan werken.

Door slimmer te werken, behaal je de gewenste resultaten makkelijker. Maar dan moet je de 3 belangrijkste principes van een slimmer werkende organisatie wel implementeren.

Raadpleeg hier twee relevante artikelen

Download kosteloos twee relevante artikelen over slimmer werken: ‘Intelligente organisatie presteren beter’ & ‘Wat domme organisaties ons kunnen leren’. Je leert direct wat de succesfactoren zijn van slimmer werken op persoonlijk vlak en op het niveau van de organisatie.

De drie belangrijkste principes van slimmer werken

Een slimmer werkende organisatie is doordrenkt van een aantal cruciale principes. Aan drie principes moet een organisatie absoluut voldoen. Wanneer je inzet op de implementatie en naleving van deze principes, wordt je organisatie op korte termijn gegarandeerd intelligenter.

 1. Maak je bedrijf sensitief en kies voor een heldere strategie
 2. Maak je organisatie slim met geavanceerde, datagedreven technologie (BI & analytics)
 3. Start met datagedreven, continu verbeteren & vernieuwen

Laat je inspireren door intelligente organisaties

Inspiratie door intelligente organisatiesUit onderzoek blijkt dat hooguit 20% van de organisaties echt intelligent is. De volgende intelligente, datagedreven organisaties brengen op strategisch, tactisch en operationeel niveau het slimmer werken in de dagelijkse praktijk:

 • Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord: lees hier meer over hoe data levensreddend kan zijn en de gehele acute hartzorgketen op zijn kop zette. Ze stellen het belang van cliënten zelfs de boven de wet- en regelgeving. Lees verder…
 • Brandweer Amsterdam-Amstelland: het lijkt wel science fiction wat zij met Business Intelligence & Analytics doen. Ze voorspellen branden nog voordat ze plaatsvinden en kantelen hun business model. Lees verder…
 • Coolblue: deze sterk groeiende (online) retailer verklaren een hoge klanttevredenheid en sublieme klantervaring tot topprioriteit 1 bij iedereen in het bedrijf. Bekijk hier het interview met de eindbaas van Coolblue, Pieter Zwart. Lees verder…
 • Gemeente Rotterdam & NPRZ: van heel veel platte data naar inzicht en werk. Lees hier hoe Marco Pastors (directeur NPRZ) en zijn team helpen om de jongerenproblematiek in Rotterdam-Zuid het hoofd te bieden met data en slimme acties. Lees verder…
 • Albert Heijn: deze organisatie heeft slimmer werken daadwerkelijk in de genen. Ze blijven op de kleintjes letten maar denken groot in informatiegestuurd werken en geavanceerde analytics. Wat dit hen allemaal heeft opgeleverd, dat hangen ze logischerwijs liever niet aan de grote klok, maar de opbrengsten zijn substantieel, zo weten wij uit betrouwbare bron.
 • Lees meer succesverhalen over slimmer werken.

Vermijd de verborgen kosten van niet slim werken

Organisaties die nog niet slimmer werken, hebben te maken met veel verborgen kosten. Een greep hieruit:

 • Veel mensen houden zich her en der in de organisatie bezig met het maken van rapporten, statistieken en overzichten. Deze versnippering is niet alleen heel inefficiënt, maar zorgt ook voor verwarring (er zijn geen eenduidige definities) en een gebrek aan doeltreffendheid.
 • Domme organisaties moeten steeds maar weer vergaderen. Hoe dat komt? Onder andere doordat ze onvoldoende in staat blijken om de strategische speerpunten tussen de oren te krijgen van de (project)medewerkers.
 • Er vinden te vaak escalaties plaats omdat ‘macht’ en invloed de boventoon voeren en niet het belang van de klant voorop staat.
 • Medewerkers lopen de gaten in de processen dicht. Dit terwijl afspraken, principes, cultuurwaarden en slimme (gekoppelde) systemen dat volstrekt overbodig zouden kunnen maken.

Dit is allemaal oplosbaar. Maar dan zal het management wel een ommezwaai moeten maken naar effectief leiderschap en een cultuur van gezamenlijkheid, datagedreven werken en transparantie.

Wil je ook slimmer werken invoeren in jouw bedrijf?

Wij realiseren al meer dan 15 jaar intelligente organisaties in verschillende sectoren. Snel en met praktische oplossingen helpen we je jouw organisatie slimmer en datagedreven te maken. Het resultaat is dat je op verschillende niveaus meer rendement gaat halen uit je medewerkers, middelen, klanten en data. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een verkennend gesprek.

neem contact met ons op

Reviews over "Slimmer werken"

Gerard Palma | VeiligheidsRegio Midden- en West-Brabant | 27 januari 2021

Informatie Gestuurd Werken is een prioritair thema binnen de Veiligheids Regio Midden- en West- Brabant. In een inspirerende en hoog gewaardeerde workshop zijn we samen met Daan aan de slag gegaan met een "roadmap voor data gedreven werken". Daan weet op basis van actuele casuïstiek de juiste balans te vinden tussen theorie en praktijk.

De inzichten van Daan gaan ons helpen bij het "slimmer samenwerken met data" om zo incidenten eerder aan te zien komen, risico’s beter in te schatten en sneller en adequater op te kunnen treden. Review over Daan van Beek.

Marc van Berkel | NNK | 31 juli 2019

Op 20 juni was Daan van Beek keynote spreker tijdens het 10e Business Improvement Manager of the year event wat jaarlijks georganiseerd wordt vanuit het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK). A.d.h.v. allerlei praktijksituaties en studies liet Daan de aanwezige inzien dat veel bedrijven die starten met AI en BI niet op voorhand duidelijk hebben wat het beoogde doel is evenals dat de complexiteit niet zit in het halen van informatie uit data maar om van goede informatie kennis te maken waarop besluiten genomen kunnen worden.
Daan weet zijn publiek te boeien en te inspireren! Review over Daan van Beek.

Esther Terveer | Alliander Facilities | 28 juni 2019

Daan heeft voor ons Facilities team een ‘inspiratiesessie BI’ op locatie verzorgd op 13 mei 2019. Het doel van deze sessie was om meer begripsvorming, bewustwording, inzichten en enthousiasme te creëren op het thema BI c.q. data. Dit is zeker gelukt als ik de positieve reacties van de groep hoor aan het einde van de dag en de weken erna. Nu is het aan ons om ook daadwerkelijk de data te verbinden en te analyseren en deze data om te zetten in informatie en kennis wat ons als organisatie gaat helpen in besluitvormingsprocessen en het verbeteren van onze prestaties. Ik blijf graag in contact met Daan en de Passioned Group. Review over Daan van Beek.

Jacqueline Rutjens | RDDI | 2 mei 2019

Daan heeft ons met inspirerende voorbeelden meegenomen in de toekomst van de informatiehuishouding bij de overheid. Als we onze informatie goed bewaren, op de juiste wijze weten te ontsluiten en verder te verrijken ontstaat de mogelijkheid om de overheid (nog) beter te maken.

https://www.informatiehuishouding.nl/actueel/nieuws/2019/04/30/highlights-startbijeenkomst-mjp-in-beeld Review over Daan van Beek.

Hans de Munnik | IT Manager | N-Control | 1 mei 2019

Bij NControl heeft Tom zijn opdracht als BI architect en teamleider op een zeer professionele manier uitgevoerd met als resultaat een goed gestructureerd datawarehouse en heldere werkprocessen. Tom is in staat om razendsnel tot de kern van een probleem te komen, zowel op IT-technisch als op organisatorisch gebied. Ik vond het prettig om in hem een goede sparringpartner te vinden bij het uitstippelen van onze BI strategie. Review over Tom Langerak.

Toon alle reviews Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.
Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met slimmer werken (2 gratis artikelen om slimmer te gaan werken) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST