Daan van Beek geeft geslaagde masterclasses in India

Werd Daan van Beek, managing partner van Passionned Group, eerder uitgenodigd om zijn gedachtegoed over “De Intelligente Organisatie” in New York en Singapore uit de doeken te doen, begin december 2013 reisde hij op uitnodiging naar India, waar hij een serie BI-masterclasses verzorgde in Mumbai, Bangalore en Delhi.

Daan van Beek geeft geslaagde masterclasses in India“Een strak gepland programma,” vertelt Van Beek. “Vliegen, masterclass, vliegen, masterclass, vliegen, masterclass, vliegen. Slopend, maar erg leuk om te doen.”

Een gemengd publiek

De masterclasses werden bezocht door een gemengd publiek: IT- en BI-managers, business managers, outsourcing organisaties, board members en vertegenwoordigers van grote leveranciers en IT-bedrijven. In totaal bezochten 70 mensen de masterclass over Business Intelligence. “Normaliter is een groep van 15 mensen prettig om een persoonlijke en interactieve masterclass te kunnen geven en de boodschap goed te laten landen. De eerste groep bestond uit 15, de tweede uit 22 mensen, dat gaat nog net, maar de derde groep waren 32 personen. Dat kost ongelooflijk veel energie,” aldus Van Beek.

Net zo als in het Indiase verkeer

In India ging het anders toe dan in Singapore en New York, vertelt hij. “De mensen gedragen zich net zo als in het Indiase verkeer: alles kriskras door elkaar, ze springen van de hak op de tak. Je moet als spreker dus sterk focussen op structuur. In Singapore gaat men makkelijker om met abstracte concepten, in India gaat de belangstelling vooral uit naar technologie. En Big Data,” voegt hij daar aan toe, “dat vinden ze echt fantastisch, net als predictive analysis.”

Het liefst bezoekt men hands-on workshops, om op de eigen laptop te kunnen oefenen met Hadoop en het bouwen van dashboards.

Terugkijken op een geslaagde trip

Hoewel de definitieve evaluatie nog moet plaatsvinden, kijkt Van Beek terug op een geslaagde trip. “Bij mijn terugkomst was ik behoorlijk gesloopt. Maar de reacties die ik heb gekregen en de evaluatieformulieren die ik onder ogen heb gehad geven aan dat het absoluut de moeite waard geweest is en dat ik kan terugkijken op een geslaagde reis.”

naar de BI-opleiding


Impressie van de masterclasses

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met daan van beek geeft geslaagde masterclasses in india (opleiding) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST