Business Intelligence consultant | Interim consultant analytics
De Business Intelligence consultants van Passionned Group zijn ervaren experts die organisaties intelligenter maken.

Huur een BI consultant in

Onze BI-consultant: jouw personal coach op weg naar succes

Je bent business manager, BI-manager of IT-verantwoordelijke en bent op zoek naar een deskundige Business Intelligence consultant of BI-consultant Nederland. Een die goed luistert, deskundig, betrokken, gepassioneerd en betrouwbaar is. Een die zich bovenal continu blijft ontwikkelen en een kei is in zijn of haar vak. Of het nu gaat om de harde technische kant of juist om de zachtere cultuur-, verander- en gedragskant. Zodat je altijd kunt rekenen op actueel, integraal en onafhankelijk advies. Zo’n (freelance) BI-consultant vind je bij ons.

Huur een BI Consultant in

Uitstekend track record in Business Intelligence consultancy

Onze Business Intelligence consultants zijn door de wol geverfd en hebben langjarige ervaring in onafhankelijk advies in Business Intelligence & Analytics-vraagstukken. Bovendien zijn zij gecertificeerd in het Intelligente organisatie-framework. Daarmee krijg je niet alleen meer waar voor je geld, maar ook toegang tot ons BI-expertisecentrum. Het belangrijkste is echter dat wij je kunnen garanderen dat je met onze methodiek en pragmatische aanpak veel succes gaat boeken met BI.

Voorkom een BI-trauma

Organisaties die elders, bij een niet gespecialiseerd bedrijf, een Business Intelligence-consultant of een BI-specialist inhuren komen vaak van een koude kermis thuis. Omdat diepgaande kennis van zaken ontbreekt, er geen integraal perspectief  wordt geboden en een prakijkgerichte aanpak vaak ontbreekt, blijken consultants van dergelijke organisaties veel minder rendement te behalen op Business Intelligence. In sommige gevallen falen deze BI-trajecten hopeloos en zitten die organisaties opgescheept met een BI-trauma. Dat kun je eenvoudig voorkomen door echt deskundige hulp in te roepen. Een interim-consultant analytics die je bij ons inhuurt, heeft minstens vijftien jaar ervaring in het vakgebied.

Lees ook: De 12 grootste pijnpunten op weg naar een volwassen BI-organisatie

Wat heeft onze interim BI-consultant in zijn gereedschapskist?

Onze interim BI-consultants of freelance consultants analytics hebben standaard een aantal instrumenten op zak en beschikken over tools die jouw organisatie een voorsprong kunnen geven. Hiermee vergroten zij de slagingskans van een BI-project. Zodat je snel kunt starten en door kunt pakken op de vraagstukken waar jij mee zit. Ook adviseert hij of zij hoe je het slimst kunt inspelen op toekomstige BI-trends die zich nu al aftekenen. Kortom: onze consultants zijn in staat:

Boeken van de BI specialist

Wij behoren tot de top van de Business Analytics consultants in Nederland en België. Over onze aanpak en ervaringen hebben we zelfs boeken geschreven zoals het Business Intelligence boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ en meer recent het boek ‘Datacratisch werken’.

Bestel het boek hier

De beste interim-consultant analytics is 100% onafhankelijk

Huur je een interim-consultant analytics bij ons in, dan kun je ervan op aan dat deze onafhankelijk adviseert en opereert, natuurlijk wel in lijn met de opdracht. Wij zijn op geen enkele manier gebonden aan verkoopafspraken met BI-leveranciers, in tegenstelling tot veel andere partijen die op de markt actief zijn. Onze Business Intelligence-consultants zijn 100% onafhankelijk, maar dat wil niet zeggen dat ze geen kennis hebben van de diverse BI tools. Zij hebben juist ook veel praktische kennis over de tooling en architectuur in huis. En daar profiteer je van omdat het realiseren van BI-succes in jouw organisatie ons enige belang is. Wij weten als geen ander hoe we jouw data kunnen omzetten in procesverbeteringen, betere marges en meer tevreden klanten en BI-gebruikers.

Freelance consultant analytics: van BI naar AI

Artificial Intelligence (definitie) wordt soms ook wel gezien als de opvolger van Business Intelligence. Deels klopt dit omdat machine learning en data mining meer geavanceerde vormen van BI zijn. Aan de andere kant kun je zeker ook beargumenteren dat AI gewoon binnen het domein van de Business Intelligence consultant valt. Een freelance consultant analytics van Passionned Group is daarom allround en helpt je met zowel de basis (BI) als met meer geavanceerdere vormen van business analytics. Denk dan aan AI, neurale netwerken programmeren, big data en predictive modelling. Lees ook onze blog ‘Eén algoritme maakt zomaar 100 rapportages overbodig’.

Inhuren data specialist of freelance BI-consultant

Bij ons kun je terecht voor inhuur van een breed scala aan rollen die variëren van onafhankelijk Business Intelligence adviseur of Business consultant BI tot en met echte “techneuten”, zoals data scientists, data analist of een Tableau-specialist. We helpen je graag met een ervaren data consultant BI, een consultant business intelligence die bijvoorbeeld gespecialiseerd is in de AVG of intelligence consultants die je helpen met het opstellen van een business case. Enkele functionarissen die wij direct kunnen leveren zijn:

 • een freelance BI-consultant
 • een freelance consultant analytics
 • een ervaren interim-consultant analytics
 • een praktijkgerichte business intelligence consultant freelance

Maar denk bijvoorbeeld ook aan een onafhankelijke Business Analytics consultant die je bijvoorbeeld helpt bij een zorgvuldige toolselectie of het kiezen van een nieuw BI-platform, een business consultant analytics, of een gecertificeerd Microsoft BI consultant die een complete Microsoft stack kan inrichten.

Top 7 kerncompetenties moderne BI consultant

Tijdens het geven van Business Analytics cursussen vragen wij de deelnemers ook naar de belangrijkste kerncompetenties waarover een moderne BI-consultant moet beschikken. Onderstaande opsomming laat het resultaat zien van deze meting, die wij elke cursus herhalen. Steevast staan deze zeven competenties bovenaan.

 1. Analytisch vermogen: cijfermatig inzicht
 2. Communicatie: luisteren, overtuigen & inspireren
 3. Resultaatgerichtheid: bedrijfskundig inzicht
 4. Verbinden & samenwerken
 5. Creativiteit: out out-the-box denken
 6. Klantgerichtheid: inspelen op informatiebehoefte
 7. Doorzettingsvermogen: incasseren en daadkracht

BI-ontwikkelaars of BI-specialist inhuren

Als dé Business Analytics specialist van Nederland bedienen wij een groot deel van de markt. Een BI-ontwikkelaar of BI-specialist van de Passionned Group houdt zich graag bezig met complexe (technische) uitdagingen bij overheidsorganisaties en commerciële bedrijven. Je kunt bij ons terecht voor kortdurende advies van bijvoorbeeld enkele dagen tot en met de inhuur van een data specialist voor zes maanden of langer. Een Business Intelligence specialist die wij aandragen is niet voor een gat te vangen. Ook deinst hij of zij niet terug voor gecompliceerde opdrachten, impasses of (crisis)situaties die op het eerste gezicht misschien hopeloos of uitzichtloos lijken. Onze specialisten schrikken ook niet van hard werken en zijn nooit te beroerd om zelf ook de mouwen op te stropen. Ze zijn vooral gericht op het boeken van concrete resultaten voor jouw BI-organisatie. Wil je een data specialist inhuren? Neem dan hier contact met ons op.

Haal ook meer rendement uit je data en informatie

Passionned Group heeft meer dan vijftien jaar ervaring in het ontwerpen en implementeren van Business Analytics in diverse sectoren. Met tal van oplossingen helpen we je met onze data consultants BI snel op weg om jouw organisatie intelligenter te maken. Zodat je meer rendement (op diverse niveaus) uit je data en informatie kan halen.

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend gesprek

Maak hier een afspraak voor een oriënterend gesprek. Als BI-specialist vertellen we je graag meer over onze unieke Business Intelligence-aanpak, de inhuur van een freelance consultant analytics en het te verwachten resultaat en succes. Natuurlijk staan we waar relevant ook stil bij de belangrijkste hobbels en valkuilen waar een BI-consultant vaak mee moet zien te dealen.

maak nu een afspraa

Plaats review

Geef je mening over dit product of deze dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met business intelligence consultant (interim consultant analytics) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, CEO & senior Business Intelligence consultant

DAAN VAN BEEK MSc

Senior Business Intelligence consultant & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,8
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15